Er du heller ikke sikker på hvilken type ovn du bør investere i eller om det faktisk kan betale sig at betale mere for en indbygget ovn? Så har vi udarbejdet en komplet guide til at hjælpe dig på vej nedenfor, hvor vi særligt har fokus på test af indbygningsovne.

Mest populære
Siemens HB538ABS6S
Bedømmelse
bedste køb
Samsung NV7B4430YCB/U1
Bedømmelse
Med flest funktioner
Bosch HBG672BS1
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Whirlpool OKZ9 6280 SPM
Bedømmelse

Der findes ovne i forskellige prisklasser, men uanset hvad kan du som hovedregel forvente at komme af med et par tusinde kroner for en solid model. Derfor ønsker du sikkert også en indbygget ovn som i hvert fald kommer til at kunne gøre sit arbejde i mange år i fremtiden. I dag leveres de flest moderne ovne med en masse forskellige funktioner og features som kan gøre dit arbejde i køkkenet nemmere, men hvis du ikke gør dit hjemmearbejde kan du hurtigt ende med en ovn som tager en krig om at varme op og som måske ikke er i stand til at tilberede maden tilstrækkeligt. Lad os derfor kigge nærmere på hvordan du finder den perfekte ovn til dine behov uden at du behøver at sprænge dit budget.

Hvad koster en indbygnings ovn?

Hvor meget du må forvente at betale for en indbygget ovn, afhænger af hvad du forventer og hvor stort et budget du har at gøre godt med. Selvom at det måske muligvis er muligt at finde en billig indbygningsovn til et par få tusinde kroner, skal du også sørge for at ovnen virkelig kan leve op til dine krav – her kan det som udgangspunkt sagtens betale sig at gå efter de mere eftertragtede og anerkendte mærker, da du i langt de fleste tilfælde kan være sikker på at du får en ovn af topkvalitet.

Generelt kan man sige at du sagtens kan finde en ganske solid og god ovn til omkring 3000 kr., men selvfølgelig vil du finde ovne på markedet der koster langt over dette beløb. Faktisk findes der i dag indbyggede selvrensende ovne som kan koste langt over 10.000 kr., men før at du går ud og bruger en masse penge på en premium ovn, bør du gøre dig selv en tjeneste og overveje om du virkelig får brug for og ikke mindst brugt alle de mange ekstra funktioner. Kort sagt, hvis du blot har brug for en solid løsning til at tilberede mad og ellers ikke stiller de store krav til eventuelle ekstrafunktioner, er der sjældent nogen grund til at betale mere end 5.000 kr. Det kan naturligvis også sagtens betale sig at kigge efter gode indbygningsovn tilbud rundt på nettet.

Hvad er den bedste indbygningsovn for dig?

Du skal udover prisen på ovnen selvfølgelig også gøre dig nogle overvejelser om, hvilken type ovn du egentlig foretrækker. Hvor mange muligheder du har kan dog afhænge af hvilke installationsløsninger der er tilgængelige i dit køkken. Derudover vil du desuden også gerne tænke på selve ovnens design – hvis alle andre hårde hvidevarer i hjemmet er sorte, ønsker du sikkert også at fortsætte denne stil og investere i en sort indbygningsovn.

Elektrisk eller gasovn?

indbygningsovn testSom hovedregel kan man sige at der findes to forskellige typer ovne når det gælder de indbyggede modeller: Elektriske og gas. Du vil hurtigt opleve at elektriske ovne er langt de mest populære på markedet, og at det kan vise sig at blive en forholdsvis svær opgave at finde gasbaserede indbyggede ovne. Der er kun et par meget få producenter som stadig udvikler denne type, så du vil måske opleve at udvalget er en hel del mindre og at de generelt kan være dyrere. Hvis du dog vælger at investere i en gasbaseret ovn kan du glæde dig over at de generelt er billige i drift, men til gengæld klarer de elektriske modeller sig som regel bedre i de forskellige indbygningsovn bedst i test da de er bedre til at bruge og fordele varmen.

Når alt kommer til alt er det en smagssag, og du kan være sikker på at du kan finde kvalitetsovne uanset hvilken type du vælger. Sørg dog under alle omstændigheder for at gøre dit hjemmearbejde på forhånd og gør dig selv den tjeneste at sammenligne forskellige anmeldelser for at danne dig et indtryk af, hvad du kan forvente fra de enkelte modeller.

Enkelt- eller dobbelt?

I dag findes der som hovedregel fire forskellige ovnstørrelser og varianter som du kan vælge i mellem, som alle normalt er omkring 60 cm i bredden hvilket er standard. Det er dog deres højder der variere, hvilket du også skal være opmærksom på under køb. Du kan finde dobbeltovne som både egner sig til at blive installeret under dit komfur eller som en fritstående enhed; dog kan deres størrelse gøre dem lidt begrænsende så sørg først og fremmest for at sikre dig at du har plads i dit køkken før at du går ud og investerer i en dobbeltmodel. Hvis du vælger en af de største dobbeltmodeller på markedet, kan du forvente at komme hjem med en indbygningsovn 90 cm i højden, hvilket hurtigt kan komme til at fylde en hel del.

De almindelige enkeltovne er en hel del mere alsidige og kan stort set installeres overalt. Disse er som regel ikke mere end maks. 60 cm høje, og du kan endda finde mere kompakte modeller hvis pladsen er trang, som ikke er mere end 50 cm. i højden. Uanset hvad er det vigtigt at du først og fremmest for at måle din tilgængelige plads for at sørge for, at du ikke går ud og bruger penge på en ovn som måske ikke passer ind.

Vælg en ovn hvor du nemt kan se ind

Dette er et punkt som mange måske fuldstændig glemmer alt om når de skal vælge deres næste ovn indbygning, men det er alligevel en funktion som du uden tvivl vil komme til at sætte pris på – og det er bedst at gøre dit hjemmearbejde på forhånd, således at du ikke bliver skuffet når du får din nye ovn hjem. Før at du investerer i din næste ovn, så overvej hvor nemt det er for dig at se ind og holde øje med maden under selve tilberedningsprocessen? Hvis du f.eks. skal bage en kage er det rart at kunne kigge ind uden at skulle åbne for selve lågen, da dette kan risikere at gøre skade på dit igangværende mesterværk.

Tænk også på om det er forholdsvis nemt at skifte lysene i ovnen hvis du skulle for brug for det. Forskellige typer ovne har forskellige typer lys, og det afhænger altså af dine præferencer. I dag bliver rigtig mange ovne fremstillede med energivenlige LED lys som både vil spare dig tid og penge, da de ikke skal udskiftes lige så ofte.

Ovnens brugervenlighed

Først og fremmest ønsker du at sikre dig at du investerer i en stabil og solid ovn. Her kan det igen godt betale sig at læse forskellige brugeranmeldelser på nettet.

Derudover bør du også tænke på hvor nemt det er at bruge selve ovnen i dagligdagen og ikke mindst rengøre den, hvis du altså ikke vælger en selvrengørende model. Langt de fleste ovne i dag er designet således at du nemt og bekvemt kan fjerne de forskellige glaspaneler, hvilket er en uundværlig egenskab når du skal rengøre ovnen, da en indbygningsovn med damp hurtigt kan gå hen at blive en hel del beskidt på meget kort tid. Her er det selvfølgelig vigtigt at du er yderst forsigtig, da små skær hurtigt kan udvikle sig til større skader, og disse vil med desuden minimere ovnens evne til at holde på varmen

Tænk på ovnens medfølgende plader og volumen

Når du investerer i en ovn, uanset hvilken type du foretrækker, bør du også gøre det et vigtigt punkt at huske at undersøge hvor mange plader og rister der følger med. Som hovedregel kan du gå ud fra at de billigste modeller måske kun har plads til to rister eller plader, og det kan derfor blive nødvendigt at investere i flere. Husk at undersøge de medfølgende dele før køb, så du kan gøre dig en nogenlunde idé om, om du bliver nødt til at bruge ekstra penge på plader og rister.

Flere og flere selvrensende ovne

indbygningsovn tilbudI dag er det ikke længere nogen selvfølge du selv står for rengøringen af din ovn. Langt de fleste af os kan godt blive enige om at det at rengøre en ovn ikke er den sjoveste pligt i verden, hvilket også er grunden til at de selvrensende ovne så småt har fundet vej ind på det danske marked og bliver mere og mere populære.

Der findes forskellige rensetyper, men pyrolyse er uden tvivl den mest populære men også den dyreste løsning. Ved denne ovntype får du et ekstra specielt program som opvarmer ovnen op til 450 grader, hvilket forvandler al skidt og snavs til en fin aske som er klar til at blive tørret væk med en klud. Hvis det lyder for godt til at være sandt, bliver du sikkert overrasket over at finde ud af at disse type ovne faktisk er yderst effektive, hvilket også er grunden til at de er en smule dyrere end almindelige ovne. Hvis du for eksempel har en indbygningsovn hvid vil du hurtigt opleve at skidt og snavs er mere iøjnefaldende, og i så fald vil du glæde dig over at finde ud af, at mange af de selvrensende ovne faktisk også er i stand til at rengøre selve ovnens glas og plader.

Hvis du dog ikke har noget imod at gøre det hårde arbejde selv, foreslår vi at du investerer i en ganske almindelig ovn og sparer dig selv de penge. Der er ingen grund til at betale flere tusinde kroner ekstra for en funktion, som du med sandsynlighed aldrig kommer til at bruge.

Hold styr på maden med mobilen

Med dagens teknologi i dag, er det selvfølgelig også muligt at holde styr på maden i din indbyggede ovn fra din smarte enhed. Selvom at de stadigvæk er forholdsvis nye på markedet og endnu ikke lige så populære som de klassiske ovne, er der flere og flere producenter som lader dig styre forskellige funktioner eller holde øje med tilberedningsprocessen fra enten din telefon eller tablet – alt sammen ved hjælp af en indbygget app.

Selvom at denne ekstra funktion for mange er en luksus som måske ikke bliver brugt, giver det dig alligevel mulighed for at holde øje med, tænde og slukke for ovnen mens du sidder i sofaen og du kan samtidig tjekke, om pomfritterne nu har fået nok. Langt de fleste af disse smarte ovne har et lille kamera installeret i selve ovnen, hvilket betyder at du aldrig mere behøver at rejse dig fra sofaen igen når der laves mad i ovnen.

Hvilket mærke bør du vælge?

Når det gælder indbyggede ovne, kan du som hovedregel godt gå ud fra at pris og kvalitet hænger sammen, og det kan derfor godt betale sig at betale lidt ekstra for at sikre, at du får en ovn der holder i mange år i fremtiden. Langt de fleste af os køber trods alt ikke en ovn med intention om at udskifte den efter et år eller to – en ovn skal helst gerne kunne holde i lang tid i fremtiden.

Du kender sikkert allerede et par anerkendte producenter som du måske endda foretrækker. Ved at vælge et pålideligt mærke til en god pris kan du næsten altid være sikker på, at du får en kvalitetsovn der vil være dig tro i mange år i fremtiden. Husk dog altid at sammenligne de enkelte funktioner og features, da der ikke findes to indbyggede ovne som er ens – det kan derfor godt betale sig at gøre sit hjemmearbejde grundigt på forhånd.

Med de mange forskellige indbygningsovn test som du finder rundt på nettet, gør du arbejdet en hel del nemmere for dig selv. Du kan på denne måde sammenligne forskellige ovntyper, størrelser og ikke mindst funktioner. Ved at købe din næste ovn på nettet kan du som regel også spare en hel del gode penge, og langt de fleste forhandlere i dag tilbyder at installere ovnen for dig mod et mindre gebyr således at du kan komme i gang med at lave mad med det samme!