Hvis du venter en lille ny, er der naturligvis rigtig mange ting som du skal tænke på – og en baby kommer også med en masse finansielle udgifter. Du skal på et tidspunkt også gøre op med dig selv om du ønsker at investere i en baby alarm. Det er der flere og flere nybagte forældre der vælger at takke ja til, da det giver ro i sindet – og derudover findes der i dag desuden utrolig mange gode tilbud, så det er faktisk ganske muligt at finde en god og samtidig billig babyalarm.

Black Friday tilbud

produktguider.com
Black Friday
Gå ikke glip af det!
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0
bedst i test
Motorola MBP855
Bedømmelse
Mest populære
Philips Avent SCD503
Bedømmelse

HVORFOR DU SKAL STOLE PÅ OS

Din tillid er vigtig for os. Alle produkter er blevet grundigt undersøgt for at sikre, at du kun får det allerbedste. Læs mere For at opretholde 100 % objektivitet tager vi aldrig imod penge, produkter eller nogen anden form for betaling for vores analyse.

Den bedste babyalarm for dig er den som giver dig ro i sindet så du kan fortsætte med dine daglige gøremål mens at din baby sover trygt og roligt. Men her er det vigtigt at du sørger for at sætte dig ind i de forskellige funktioner og modeller, så du ikke ender med at købe en model med et billede der er så sløret at du dårligt nok kan se din baby – eller en lydkvalitet så dårlig at du ikke kan høre, når hun kalder på dig. Vi skal nedenfor kigge nærmere på hvordan du bedst bærer dig an med at finde den perfekte model til dine behov.

Hvordan finder jeg en babyalarm bedst i test?

Med den omfattende teknologi i dag kan det godt være lidt af en udfordring at finde den helt rigtige babyalarm bedst i test, da der netop findes så mange forskellige modeller at vælge imellem som alle sammen kan noget forskelligt. Det er derfor nødvendigt at lave lidt hjemmearbejde på forhånd før at du går i gang med din søgen; og gør dig selv en tjeneste og vælg ikke blot den første og bedste model du finder blot fordi at du ønsker en billig babyalarm; heldigvis kan du glæde dig over at der findes et væld af pålidelige mærker som kan levere dig en alarm til en meget overkommelig pris.

baby alarmNår du skal vælge din baby alarm, er det en god idé at starte med at overveje hvordan du egentlig ønsker at bruge den. Tænk for eksempel på om du ønsker at din baby skal sove ude i haven engang i mellem – eller om du kunne få brug for at flytte den fra det ene værelse til det andet eller måske skal du endda ud at rejse med din baby? I så fald kan det være en klar fordel at vælge en trådløs babyalarm som er fuldstændig batteridrevet og portabel uanset hvor du befinder dig. Ved at vælge denne type slipper du for at bøvle med en masse ledninger. Har du dog kun planer om at din baby skal sove et enkelt sted, er en almindelig ledningsbaseret baby alarm fin nok til dette formål.

En almindelig lydbaseret babyalarm

Før at du går ud og investerer i et godt babyalarm tilbud, er det en god idé at overveje på forhånd hvad dine enkelte behov er og hvor meget du egentlig har lyst til at bruge. Nogle forældre foretrækker at kunne se og observere deres baby når de ikke befinder sig i værelset hvorimod det for andre måske er tilstrækkeligt bare at kunne høre babyen når den vågner eller giver udtryk for at den er sulten. Uanset hvad skal du som hovedregel forvente at de videobaserede babyalarmer altid koster en hel del mere end de lydbaserede – du betaler selvfølgelig for skærmen.

En ganske almindelig lydbaseret babyalarm består af to forskellige dele. En del som bliver i babyværelset (eller hvor end din baby sover) og en som du tager med dig; nogle alarmer lader dig klippe enheden på dit bælte eller du kan stille enheden på et bord ved siden af dig eller i køkkenet mens du er i gang med at lave noget andet når din baby sover.

Bør du vælge en babyalarm med kamera?

En videobaseret baby alarm fungerer med nogenlunde samme princip og består også af to forskellige dele, men herimod har enheden et kamera indbygget som sender live billeder direkte til den respekterende anden enhed således at du både kan se og høre din baby. I dag findes der videobaserede babyaalarmer i alle prisklasser, og du vil derfor opleve at visse kameraer er ret basale og måske ikke i fantastisk kvalitet.

Med det sagt er det naturligvis også muligt at investere i en babyalarm med et kamera i fuld HD som kan rotere rundt i selve værelset efter behov – og nogle skærme er større end andre. Nogle leveres endda med en lille fjernbetjening således at du kan zoome ind og ud, og du bør derfor gøre op med dig selv hvilke funktioner du reelt vil sætte pris på. Med de mange forskellige funktioner og prisklasser, er det måske særlig vigtigt at du sørger for at finde et godt babyalarm tilbud således at du ikke ender med at sprænge dit budget.

Forskellige prisklasser

Som du nok kan læse dig til ovenfor, finder du altså mange forskellige typer babyalarmer og derfor kan priserne på markedet også variere en hel del. Ønsker du at få mest for dine penge kan det derfor være en idé at kigge efter forskellige babyalarm udsalg på nettet eller i de fysiske butikker (selvom at du som regel får bedre værdi for dine penge når du går online), for at sikre at du får et godt tilbud på en anerkendt model.

Det er svært at præcist at sige hvor meget du kommer til at komme af med når du ønsker at investere i en babyalarm – det afhænger nemlig også af om du ønsker en videobaseret enhed eller om du blot har brug for at kunne høre din baby. I dag kan du finde lydbaserede alarmer for så lidt som et par hundrede kroner, men ønsker du en af de førende modeller på markedet med et avanceret kamera og mikrofon, kan du sagtens ende med at betale op til hele 3000 kr. Husk dog på at dyrest ikke nødvendigvis altid er bedst når det gælder babyalarmer og udover at overveje dit egentlige behov, er det også vigtigt at kigge på selve enhedens specifikationer. Foretag også gerne en babyalarm test på forhånd for at se om alarmen lever op til dine forventninger inden køb. Ved visse babyalarmer kan du nemlig sagtens forvente at komme til at betale ekstra fordi at der er tale om et bestemt mærke, og det er der ingen grund til; især ikke hvis du er på et stramt budget.

Får jeg brug for en babyalarm?

Selvom at der uden tvivl findes visse forældre som absolut ikke kan leve uden deres babyalarm, er der også dem som faktisk oplever, at de slet ikke får brug for en. Måske bor du for eksempel i en forholdsvis lille bolig, hvor væggene alligevel er så tynde at du kan høre babyen uanset hvad.

Selv hvis du bor i en mindre lejlighed, kan der stadigvæk være flere grunde til at det kan være en god idé at investere i en babyalarm – selvom at du med sandsynlighed ikke får brug for den dyreste model på markedet. Hvis du for eksempel har et kæledyr der har adgang til din babys værelse eller hvis du befinder dig udenfor når du laver havearbejde, kan det være en god ide at investere i en babymonitor med lyd eller video. Hvis du desuden ikke hører så godt, kan en videobaseret alarm også være en stor hjælp da du på alle tidspunkter kan kigge til din baby uden at skulle være afhængig af lydelementet. Med en babyalarm behøver du heller ikke at tjekke til din baby alt for tit og risikere at du vækker den; et simpelt kig på din videomonitor bekræfter at din lille sover trygt og roligt, og du kan derfor vende tilbage og lave det som du før var i gang med.

Signalet spiller en rolle

Som du sikkert kan læse dig til, findes der babyalarmer i stort set alle prisklasser, men det er først og fremmest vigtigt at du vælger en model som har et klart signal således at du får det bedste ud af din alarm. Her skal du også passe på at du ikke vælger en babyalarm som fremmede ude på gaden kan slutte sig til – kig derfor altid på de enkelte specifikationer og hvis du er i tvivl kan du sammenligne de mange forskellige baby alarm test og anmeldelser som du finder rundt om på nettet.

Udover at du selvfølgelig ønsker et klart signal, vil du selvfølgelig også gerne have en babyalarm med et godt lydniveau og her er der flere modeller som faktisk lader dig skrue op og ned for lyden efter behov med en lille fjernbetjening. Disse avancerede modeller har som regel et væld af funktioner, og du kan for eksempel også finde en babyalarm med temperaturmåler hvis dette skulle være nødvendigt for dig. Husk derfor at sammenligne de forskellige funktioner på forhånd således at du ikke kommer til at betale ekstra for noget som du reelt aldrig får brug for.

Hvor langt rækker din babyalarm?

Dette er et andet vigtigt punkt som du ikke må glemme at tænke på når du vælger din babyalarm. Hvis du for eksempel ønsker en trådløs model og har brug for at lave havearbejde mens din lille sover trygt og roligt ovenpå, er det vigtigt at du vælger en model med et stærkt signal. De forskellige signaler varierer og du vil opleve at nogle af de billige modeller mister forbindelse efter et par få meters afstand hvorimod andre kan prale af at have et dækkende omfang på op til en halv kilometer!

For ikke at betale meget for et super stærkt dækningsareal som du måske ikke kommer til at udnytte, anbefaler vi at du sammenligner de enkelte modellers specifikationer og ikke mindst brugeranmeldelser på nettet. Det ville være ærgerligt at komme hjem med en babyalarm som alligevel ikke helt lever op til forventningerne eller som mister signal efter en vis afstand, så sørg for at du gør dit hjemmearbejde på forhånd.

Hvad med videokvaliteten?

Hvis du ønsker en babyalarm med video, skal du selvfølgelig også tænke på hvor vigtigt du prioriteter selve kvaliteten. Naturligvis skal du vælge en baby alarm med et kamera som ikke er sløret, hverken om dagen eller om natten så du altid kan holde øje med din lille. Men sjældent er et HD kamera nødvendigt, medmindre at du virkelig sætter pris på top kvalitet. Rigtig mange videobaserede babyalarmer har også mange ekstra funktioner som du muligvis vil eller ikke vil sætte pris på og bruge. For eksempel findes der videoalarmer hvor du kan zoome ind og ud alt efter behov, men hvis din videoalarm for eksempel er fast monteret på babyens seng eller vugge, er det måske ikke sandsynligt at du får brug for dette.

babyalarm testAndre og mere avancerede babyalarmer giver dig muligheden for at opsætte flere kamera i værelset som du kan holde øje med på flere skærme, men hvis din baby alligevel altid befinder sig i sengen eller vuggen, bliver dette sikkert en funktion som du ikke får brugt. Igen er det derfor en fordel at sammenligne forskellige test af babyalarm afhængigt af dine behov.

En funktion som mange forældre måske sætter pris på, især i starten, er muligheden for at tale tilbage til din baby i form af en indbygget mikrofon. Hvis din baby derfor har problemer med at falde til ro igen, kan du tale eller synge for din baby gennem babyalarmen således at du ikke behøver at befinde dig i selve rummet. Dette er også en rigtig god øvelse til at på sigt lære din baby at falde til ro af sig selv uden at du behøver at opholde dig fysisk i værelset.

Køb din babyalarm på nettet

Nu hvor du ved hvilke punkter og specifikationer du bør kigge efter når du skal finde din babyalarm, er det på tide at igangsætte din søgen. Selvom at du kan finde mange babyalarmer i de fysiske butikker, er sandsynligheden for at du finder et godt tilbud på nettet en hel del større. Sammenlign eventuelt potentielle mærker som du er interesseret i og brugs sammenligningssider for at vurdere, hvor du finder den bedste pris.