Er du også træt af at rende til bageren hver lørdag morgen efter brød? Det kan desuden også godt gå hen at blive en dyr fornøjelse. Af netop denne grund er der rigtig mange danskere som allerede har investeret i de populære bagemaskiner som klarer alt det hårde arbejde for dig. I dag findes der et væld af forskellige modeller og det kan derfor hurtigt vise sig at blive en udfordring at finde den perfekte bagemaskine bedst i test men det hjælper vi dig med. Nedenfor har vi nemlig samlet nogle omfattende informationer om de populære brød maskiner som forhåbentligt kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken maskine der bedst egner sig til dig – uden at du selvfølgelig behøver at sprænge budgettet.

Find den bedste maskine til dig

Som vi også nævnte ovenfor, findes der i dag et stort udvalg af forskellige brød- og bagemaskiner og det kan måske være lidt overvældende at finde din kommende model, for hvordan kan du være sikker på, at modellen som du investerer i kan dække dine behov, hvis du aldrig har anvendt en bagemaskine før? Uanset hvilken model du vælger, kan du regne med at selve bageprocessen ikke vil variere det store. Du skal som regel blot tilføje ingredienserne og herefter vælge det passende program – her skal du være opmærksom på at de mere avancerede modeller selvfølgelig også har flere programmer. Selve processen kan tage alt fra 2 til 6 timer alt afhængig af processen, og du skal selvfølgelig også tage højde for, at dit brød skal have lov til at køle af før at du skærer det. Sammenlign gerne nogle af de mange omfattende bagemaskine test for at gøre dig nogle tanker om, hvilken maskine der egentlig passer til dig – og ikke mindst din pengepung. Det ville også være ærgerligt at betale mere end højest nødvendigt for funktioner, som du måske slet ikke kommer til at bruge!

En rigtig smart funktion som mange uden tvivl sætter pris på, er muligheden for at indstille din bagemaskine således at den har brødet klar til dig på et bestemt tidspunkt. Det eneste du skal gøre, er at sørge for at fylde maskinen med de nødvendige ingredienser, vælge det ønskede program og hvornår, at du ønsker at brødet skal være færdigt. Dette er en yderst smart funktion hvis du for eksempel indstiller maskinen før at du går i seng. På denne måde kan du vågne op, velvidende om at der er friskt brød der venter på dig, uden at du behøver at fare ned til bageren for at hente brød til hele familien.

Forskellige ingredienser til forskellige brød

Som regel har du kun brug for de mest basale ingredienser for at lave et ganske almindeligt brød, og disse kan som regel købes til billige penge i dit lokale supermarked. Hvis du ønsker at eksperimentere, kan du med fordel også prøve unikke ingredienser, f.eks. kanel, hvis du ønsker at lave et julebrød.

Det anbefales også gerne at du køber ekstra stærkt mel når du laver dit brød i din bagemaskine. Dette varierer dog alt afhængig af hvilken maskine og opskrift du bruger, så prøv dig først og fremmest lidt ad på egen hånd og se hvad der fungerer for dig.

Billigt at bruge en bagemaskine

brødmaskineDet er som hovedregel super billigt at lave dit eget brød med din bagemaskine – som regel kan du lave et ganske almindeligt franskbrød for omkring 5 kroner, og denne pris inkluderer både udgifterne for alle ingredienser samt maskinens drift. For denne investering kan du være sikker på at du får et meget bedre og friskt brød end hvis du tog ned i supermarkedet, og det smarte ved dine brød er, at du nemt kan fryse dem ned hvis du ikke får brugt det hele på én gang. Selvom at indkøbsprisen på en brødmaskine måske kan virke høj, kan du faktisk spare penge i det lange løb ved at bage dine egne brød fremfor at gå ned til bageren og supermarkedet. Derudover behøver det ikke at gøres dyrere end højest nødvendigt når du skal købe din nye maskine, da der findes rigtig mange gode bagemaskine tilbud på nettet af nogle af de førende mærker, så du kan være sikker på at du altid ender med friskt og lækkert brød. Vi anbefaler altid at du betaler lidt mere for et anerkendt mærke, således at du ikke skal bekymre dig om kvalitet.

Selvfølgelig er det også en klar fordel at du frit kan eksperimentere med forskellige opskrifter, og finde dine yndlings.

Mange sundhedsfordele

Når du laver dit eget brød med brug af en bagemaskine bedst i test, har du fuld kontrol over hvilke ingredienser der bliver brugt. Hvis du blot ønsker et ganske almindeligt franskbrød eller lignende, skal du som regel blot sørge for at have mel, sukker, smør, gær, vand og/eller mælk. Mængden på de enkelte ingredienser kan du desuden også selv justere efter behov.

Når du køber brød fra dit supermarked, er det fremstillet til at skulle kunne holde i en længere periode samt klare eventuelle rejsetider til og fra butikken. Derfor bliver der ofte tilføjet rigtig mange ekstra ingredienser som muligvis ikke er så sunde, for at sørge for at holde brødet frisk. Hvis du derfor ønsker den absolut sundeste løsning, er en bagemaskine med sandsynlighed din nye bedste ven – og i så fald kan du spise brød med god samvittighed.

Hvad koster en bagemaskine?

I dag findes der et væld af forskellige bagemaskiner og det betyder at konkurrencen er hård. Selvom at det i princippet er muligt at finde en god brødmaskine for omkring 500 kr., kan du som hovedregel regne med at få meget mere for pengene ved at bruge en smule mere – nogle af de mere anerkendte modeller koster omkring 1000-1500 kr., men her får du til gengæld også et væld af forskellige programmer og funktioner, hvilket kan være værd at investere i. Det er ærgerligt at gå ud at købe en billig bagemaskine, som måske ikke kan alt hvad du forventer. I så fald er det bedre at lede efter bagemaskine tilbud på nettet og gøre et godt kup. Her kan du med fordel holde øje med online tilbud og promoveringer. Selvfølgelig kan du også vælge at investere i nogle af de billige modeller til under 500 kr., men vi synes at det ville være ærgerligt at bruge penge på endnu en bagemaskine fordi at den første model ikke levede op til dine forventninger. Med så mange forskellige løsninger og modeller på markedet i dag, burde det være muligt at finde en elektrisk brødmaskine som også kan leve op til dine forventninger – også uden at du behøver at bruge spidsen på en jetjager.

Brødmaskinens dimensioner

Dette punkt er muligvis ikke noget som du først tænker over når du skal vælge din brødmaskine. Dog er det ganske sandsynligt at din maskine skal placeres i køkkenet, og det er derfor vigtigt at vælge en bagemaskine der passer ind uden at fylde for meget. Størrelserne på de enkelte modeller kan variere drastisk, sø sørg for at du har pladsen til din valgte model.

Du kan med fordel også tænke på bagemaskinens vægt. Hvis du har minimalt med plads, får du muligvis brug for at flytte rundt på din bagemaskine ofte, og i så fald kan det være en god idé at vælge en lettere model. Her vil du igen opleve at størrelserne kan variere drastisk og at visse modeller vejer mindre end 4 kg., hvorimod andre kan veje langt over 7. Hvis muligt, er det selvfølgelig altid ideelt at du har en fast plads til din bagemaskine, således at du ikke behøver at flytte rundt på den i tide og i utide.

En bagemaskine med mange formål

bagemaskine tilbudSelvom at du med sandsynlighed køber en bagemaskine bedst i test for at lave dit eget friske brød, vil du muligvis blive glædeligt overrasket over at finde ud af, at rigtig mange maskiner faktisk kan lave meget mere end bare brød. Nogle af de mere avancerede modeller kan for eksempel ælte dej til pasta og spaghetti, blende frugt og andre ingredienser (således at du kan lave syltetøj eller en creme) og du kan endda bage ingredienser der allerede er blandet sammen på forhånd, hvis du ønsker at lave en kage – igen afhænger mulighederne for dette naturligvis af din specifikke maskine. Kig gerne på de mange brødmaskine test online for at sammenligne de enkelte modeller og deres funktioner, således at du ikke bliver skuffet over dit køb.

Langt de fleste brødmaskiner i dag kan dog som regel anvendes til mange forskellige formål, men har du planer om at udnytte dette, anbefaler vi altid at du undersøger de enkelte modellers funktioner før at du køber. Du skal selvfølgelig også bære i sinde at din bagemaskine ikke kan gøre hele arbejdet for dig hvis du for eksempel ønsker at lave en kage – i så fald skal du selv sørge for at blande ingredienserne på egen hånd.

Brødmaskinens lydniveau

En el brødmaskine arbejder selvfølgelig hårdt på at bage dit brød og/eller ælte dine ingredienser, og du må derfor forvente, at de fleste modeller altså ikke er fuldstændig lydløse. Igen kan du her regne med at lydniveauerne for de enkelte maskiner kan variere drastisk, og vælger du at investere i en billig model, kan du regne med at disse vil larme en hel del mere. Vælger du derimod en mere robust model, er der større sandsynlighed for at denne stabilt kan placeres på dit køkkenbord eller lignende, hvilket vil minimere maskinens lyde. Læs gerne forskellige anmeldelser af de enkelte modeller for at gøre dig et indtryk af maskinens lydniveau inden køb.

Mange smarte funktioner

Hvorimod du før mere eller mindre kun kunne investere i meget basale modeller, findes der i dag et stort udvalg af forskellige bagemaskiner fra nogle af de mest anerkendte mærker på markedet. Den store konkurrence betyder også at maskinerne konstant bliver forbedret, og langt de fleste avancerede modeller i dag har mange smarte funktioner, som du uden tvivl vil sætte pris på når du lærer din bagemaskine at kende.

For eksempel inkluderer rigtig mange bagemaskiner en såkaldt varme-indstilling, som sørger for at dit brød holdes lunt efter at det er færdigbagt. Dette er en skøn funktion hvis du har gæster der ankommer om en times tid, og du ønsker at servere dem lunt brød! Derudover har de fleste maskiner i dag et lille vindue, som lader dig holde øje med selve bagningen undervejs – på denne måde behøver du ikke at bekymre dig over at skulle åbne for maskinen, da dette kan resultere i at du lader varmen slippe ud, hvilket kan beskadige det færdige resultat.

Der findes rigtig mange andre smarte funktioner – og det må være op til dig at afgøre, hvilke du ønsker at investere i. I stedet for at gå ud at bruge flere tusinde kroner på den mest avancerede model, anbefaler vi dog at du finder en solid brødbagemaskine til en god pris. Du kan altid vælge at opgradere modellen hvis du føler at du skulle få brug for dette på et senere tidspunkt, men som regel er modellerne til 1000-1500 kr. mere end tilfredsstillende for langt de fleste husstande.

Kig efter de bedste tilbud på nettet

Når du leder efter den bedste bagemaskine til dine behov, kan det i langt de fleste tilfælde godt betale sig at vælge at lede efter gode tilbud på nettet. Hold gerne øje med forskellige promoveringer og vouchers som kan resultere i, at du kan gøre et godt kup.

Rigtig mange bliver måske også fristet til at købe en bagemaskine hjem fra udlandet hvor det er billigere – for eksempel kan du finde rigtig mange gode bagemaskiner til lave priser på sider som Amazon. Sørg dog for at du investerer i et anerkendt mærke, og vær opmærksom på at det kan blive nødvendigt at investere i en adapter til din bagemaskine, da kontakterne i Storbritannien (og andre lande) kan variere fra dem vi ser i Danmark. Vær også opmærksom på, at dette kan påvirke bagemaskinens ydeevne så i langt de fleste tilfælde anbefaler vi at du køber fra det danske marked.