Med det store udvalg af forskellige barberprodukter på markedet i dag, kan det være svært at vurdere, hvad der er den bedste løsning for dig. Måske er du stadig ikke sikker på, om du skal køb barberblade eller ty til din traditionelle skægtrimmer?

Hvis du har følsom hud og har tendens til at døje med irritationer, er det dog essentielt at du vælger den rigtige løsning således at du kan få bugt med problemet og sikre, at din hud forbliver blød og jævn. Når vi taler om barberblade findes der generelt to typer: de traditionelle barberblad og sikkerhedsblade. Nedenfor skal vi kigge nærmere på begge typer.

For at du ikke skal bruge tid på at afprøve en masse forskellige barberblade på egen hånd, har vi udviklet nedenstående guide som forhåbentligt kan hjælpe dig lidt på vej. Rigtig god fornøjelse med barberingen!

Hvilket barber blad er bedst for din hud?

Som vi også nævnte ovenfor, findes der som hovedregel to forskellige typer barberblade. De almindelige engangsblade har den fordel, at de er billige og bekvemme at bruge, men som regel er de ikke af særlig god kvalitet og kan nemt ende med at irritere din hud. Hvis du derfor har ekstra følsom hud (eller tykkere hår), kan det ofte bedst betale sig at vælge et sikkerhedsblad, også kendt som de barberblade.

Uanset hvad, er det vigtigt at du vælger en skraber som lader dig udskifte barberbladene jævnligt. Ved at gøre dette, minimerer du kraftigt sandsynligheden for at dine blade bliver sløve og forårsager skade på din hud. Hvor tit du bør udskifte netop dine barberblade afhænger af den anvendte type, men som hovedregel anbefales der, at du udskifter dit blad efter hvert syvende brug og gerne oftere hvis du for eksempel skal barbere et skift skæg eller hår i intimområdet.

Som du nok kan læse, er det vigtigt at du har en idé om, hvilken type der er de bedste barberblade for netop dine behov og hud. Nedenfor skal vi kigge nærmere på de enkelte typer.

Barberknive

En anden form for barberblad er den traditionelle barberkniv, som normalt kan foldes sammen således at du sikrere kan håndtere den. Gennem tiderne er barberknive blevet lagt på hylden til fordel for de billige barberblade som findes i næsten alle supermarkedet i dag.

Selvom at det uden tvivl kan give en eksklusiv fornemmelse at barbere sig selv med en barberkniv, er det vigtigt at du ved hvad du har med at gøre. Hvis du derfor foretrækker denne form for barbering fremfor almindelige barberblade, er det vigtigt at du sætter dig ind i hvordan du bærer dig an. Normalt får man denne type barbering udført professionelt, men det kan selvfølgelig godt gå hen at blive en dyrere løsning hvis du ofte skal barbere dig.

Barberblade til kvinder

billige barberbladeKvinders hud er desværre mere tilbøjelig til irritation, og det er derfor yderst vigtigt at vælge den rigtige barberingsløsning fra starten. Her kan det være nødvendigt at prøve sig lidt frem indtil at man finder en metode som fungerer. Hvis du ikke er vant til at barbere dig, må du også forvente lidt irritation i starten.

Mange tyer til den elektriske skraber som især egner sig i armhulen og på benene, men som måske ikke altid giver et lige så tilfredsstillende resultat i intimområdet. Hvis du har følsom hud, kan du med fordel vælge et sikkerhedsblad eller specielle barberblade kvinder som giver mere fleksibilitet, da de former sig efter din krop.

Det mest følsomme område er uden tvivl bikini området, og her er det vigtigt at du ikke nøjes med at investere i de helt billige barberblade til kvinder da de hurtigt kan ende med at irritere din sarte hud. Sørg også altid for at pleje din hud tilstrækkeligt før en barbering. Det anbefales at du først tager et varmt bad og efterlader huden glat og fugtig inden at du går i gang med at barbere dig.

Plej din hud før barberingen

Måske er du fristet til at tro, at de mange barberingsprodukter der findes på markedet, ikke rigtig tjener noget egentlig formål. Rigtig mange kvinder vælger desværre at springe plejemidlerne over, og det er ærgerligt. Uanset hvor godt et barberblad du vælger at investere i, er det vigtigt at din hud er forberedt på en barbering.

Når du barberer dig, barberer du i princippet nemlig også din hud. Hvis du derfor ikke anvender tilstrækkeligt med barberskum, kan du være sikker på, at din hud efterlades irriteret – og det kan gøre rigtig ondt. Vælger du ikke at bruge egnede plejemidler, kan det være fuldstændig ligegyldigt om du bruger et dyrt barberblad eller blot anvender de billige barberblade som kan købes i supermarkedet.

Heldigvis er det ikke en omfattende proces at gøre din hud klar til en barbering. Du skal kun påføre din hud et meget tyndt lag, således at du stadig kan se din hud gennem skummet. Når du er færdig med at barbere dig, anbefaler vi, at du påfører en fugtgivende creme som kan lindre din hud.

Sikkerhedsblade

Som navnet rigtig nok antyder, er et sikkerhedsblad et blad som skjuler størstedelen af skæret, således at du opnår en sikrere barbering – hvis du nogensinde har set et almindeligt traditionelt blad, vil du bemærke at skæret her er fuldstændig synligt.

Mange betragter denne type som de absolut bedste barberblade på markedet, og selvom at det stadig er muligt at skære dig på bladet, er risikoen for uheld i den grad minimeret – og der er masser af fordele ved at vælge netop dette type blad. Dem skal vi se nærmere på nedenfor.

Fordele ved et sikkerhedsblad

Flere og flere mænd og kvinder vælger i dag at anvende et sikkerhedsblad når de skal barbere sig. Det er der flere grunde til:

En tættere barbering: Sikkerhedsblade er i den grad bedre i stand til at give dig en tættere og flottere barbering sammenlignet med andre blade på markedet og ikke mindst almindelige elektriske trimmere. Derudover kan du som regel indstille din skraber således at barberbladet giver så tæt en barbering som du ønsker, således at du altid opnår det bedste resultat.

Mindre irritation: Som nævnt tidligere, er det vigtigt at du sørger for at din hud altid er beskyttet og tilstrækkelig fugtiggjort inden at du begynder at barbere dig. Dette gøres ved hjælp af en barberingscreme, men ved at vælge det rette barberblad minimerer du også sandsynligheden for at indgroede hår opstår og irriteret hud finder sted. Med almindelige barberblade bliver de bare skær trukket langs mod din hud, hvilket kan resultere i at du skærer dig selv og at din hud bliver irriteret og rød. En brændende fornemmelse på huden efter en barbering, er også et tegn på, at det anvendte barberblad ikke er af god kvalitet.

Prisvenlig løsning: Sikkerhedsblade er ikke dyre, og du kan som regel få en pakke med 30. stk for meget små penge. Ønsker du at gøre det bedste køb, kan det bedst svare sig at købe på nettet. Sammenlignet med almindelige barberblade og elektriske trimmere, er der mange penge at spare ved at vælge de populære sikkerhedsblade.

Gennemsnitlig pris på barberblade

Hvor meget du skal forvente at komme af med når det gælder barberblade, afhænger af en række forskellige faktorer. For det første siger det selvfølgelig sig selv, at jo oftere du skal barbere dig, jo mere skal du forvente at bruge på barberblade. I så fald kan det eventuelt være en idé at investere i en lille almindelig elektrisk skægtrimmer, som du kan kombinere med din brug af barberblade.

Derudover kan du som regel regne med at få mest for dine penge ved at købe flere barberblade på én gang. Som nævnt ovenfor er det oftest billigere på nettet. Selvom at barberblade pris kan være lidt højere når du vælger blade fra en anerkendt producent, er dette ofte en god investering, da du kan være sikker på at opnå en tilfredsstillende barbering hver gang.

Hvis du kan undgå det, anbefaler vi altså at du undgår de helt billige og ukendte modeller fra supermarkedet, da de næsten altid vil efterlade din hud rød og irriteret.

Almindelige skægtrimmere eller barberblade?

barberbladOm du foretrækker en almindelig barbermaskine eller klassiske barberblade, er når alt kommer til alt en smagssag. Begge metoder har deres klare fordele og ulemper, og det er derfor bedst at du på egen hånd vurderer, hvilken løsning der er bedst for dig. Husk også på, at den ene metode selvfølgelig ikke udelukker den anden. Rigtig mange mænd ejer både en barbermaskine og barberblade som kan bruges i kombination med hinanden. Dette kan du med fordel bære i sinde inden at du går ud og vælger at foretage et køb af barberblade.

Når det gælder barbermaskiner, kan vi ikke komme uden om, at det i hvert fald går hurtigere. Her kan du nemt spare en del minutter sammenlignet med traditionelle barberblade, og det er selvfølgelig en fordel hvis du har travlt. Derudover kan du også finde trimmere med opsamlere, som sikrer, at du ikke skal bøvle med hår i håndvasken efter at du har barberet dig.

En elektrisk trimmer gør det uden tvivl også nemmere for dig at holde styr på din skæglængde. Langt de fleste barbermaskiner i dag leveres med et sæt forskellige tilføjelser som du kan bruge til at tilpasse skæredybden. Dette er optimalt hvis du for eksempel ønsker at bevare et længere skæg og samtidig holde det pænt og lige – men i så fald har du nok alligevel ikke brug for et barberblad.

Billigste løsning: barberblade eller trimmer?

Rigtig mange mænd har svært ved at vurdere, hvad der er dyrest i længden – en elektrisk barbermaskine eller de klassiske barbermaskiner. Her kan vi kun sige, at vi mener at omkostningerne er nogenlunde de samme.

En barbermaskine er uden tvivl en hel del dyrere i købsprisen end almindelige barberblade, men til gengæld skal du ikke bekymre dig om at udskifte dine blade. Hvis du derimod barberer dig jævnligt, får du også brug for at købe flere barberblade og det kan godt blive en væsentlig udgift med tiden.

Hvis du er prisbevidst, kan det under alle omstændigheder godt betale sig at lede efter de bedste barberblade tilbud. Normalt kan du gøre et rigtig godt køb når du handler på nettet.

Hvad er det bedste barberblad for mig?

Når du skal købe dine barberblade, er det vigtigt at huske på at, at forskellige faktorer spiller en afgørende rolle for, hvordan de enkelte barberblade fungerer i praksis og hvilken effekt de har. Her skal du også bære i sinde at vi alle har forskellige hudtyper, så det kan være nødvendigt at prøve dig lidt frem i starten indtil at du finder et blad som giver dig et tilfredsstillende resultat.

Her kan du med fordel vælge en af de populære starterkits, hvor du både får selve skraberen og et række blade med i forskellige former og typer. I stedet for at købe din skraber, barberblade og tilbehør separat, kan du som regel gøre et godt kub ved at købe det hele samlet. Kig derfor gerne efter barberblade tilbud som giver dig det hele i én og samme pakke.

Vedligeholdelsen af din skraber og barberblade spiller også en afgørende rolle for effektiviteten. For det første er det vigtigt at du sørger for at udskifte dine barberblade med jævnlige mellemrum. Hvis du bruger det samme blad gang efter gang vil du før eller siden uden tvivl opleve, at bladet er sløvt, beskidt eller beskadiget, og dette kan resultere i irriteret hud eller endda bakterier.

Konklusion

Selvom at dagens teknologi har gjort at mange i dag foretrækker de bekvemmelige trimmere, er der stadig mange fordele ved at anvende de traditionelle barberblade. Du får ikke kun en prisvenlig løsning men også en tættere og flottere barbering, og sørger du blot for at udskifte dine barberblade jævnligt, kan du næsten altid være sikker på, at du vil tage dig ud fra din bedste side.

Markedet for barberblade er enormt, så vi anbefaler at du giver dig rigeligt med tid til at undersøge og sammenligne de forskellige typer. Prøv dig gerne lidt frem indtil at du har fundet en type som du er tilfreds med. Rigtig god fornøjelse!