Er der noget bedre end en sislende lyd fra pølserne på grillen og den velkendte lækre grillduft, mens den danske sommersol danser på himlen og familien og vennerne åbner en kold øl?

bedst i test
Sage the Smart Grill Pro
Bedømmelse
Mest populære
Braun CG9047
Bedømmelse
bedste køb
Sage SGR700
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Steba FG 12
Bedømmelse

Det er mere end 60 år siden at den første kuglegrill blev opfundet, og de fleste husstande har i dag en grill i deres faste inventar. Grillen er et samlingspunkt for hele familien, og leder op til en masse god, dansk hygge, som vi sætter så stor pris på heroppe i det kolde nord. Hyggen er en stor del af det, men den lækre grillsmag er naturligvis også en stor årsag til at vi elsker at grille i Danmark. Uanset hvornår du ønsker at grille i løbet af året, så kan en bordgrill være en god løsning for dig.

Hvad er en bordgrill?

En bordgrill er en smart og effektiv løsning for alle os, der elsker at grille. Bordgrillen er praktisk, da den ikke optager meget plads, som en traditionel grill ofte gør. Borgrillen er samtidig utrolig kompakt, som gør den nem at arbejde med og flytte rundt på.

Selvom det er mest almindeligt at grille på varme sommerdage, så giver bordgrillen dig med dets kompakte størrelse, mulighed for at blæse på vind og vejr, ved at rykke grillen indenfor. På denne måde er det helt og aldeles op til dig selv, hvornår du ønsker at grille. Da bordgrillen ikke bruger kul, er der ikke fare for at producere den farlige, livsfarlige kuldioxid, som en traditionel kulgrill kan gøre ved brug indendørs. Du kan derfor helt uden tøven tage din bordgrill under armen, og med ind på spisebordet.

Bordgrillen kan nemt placeres i midten af spisebordet, og dermed blive samlingspunkt for alle gæsterne når der skal spises middag. Det er en hyggelig og utraditionel måde at tilberede mad, hvor alle kan være fælles om madlavningen.

Husk at kende dine egne grillbehov, før du begynder at kigge efter en bordgrill bedst i bedst. Er i en stor familie? Griller i typisk kun i rigtig store forsamlinger? Da bordgrillen er mindre, kan der naturligvis heller ikke ligge lige så mange pølser på grillen, som der kan på havegrillen. En bordgrill er derfor mere passende til dig, der ønsker en praktisk, mindre grill, som du jævnligt vil benytte året rundt til mindre forsamlinger, også indenfor. Gør dig derfor selv en tjeneste først, ved at overveje hvordan du forestiller dig dine grillaftener udspille sig.

Der findes utrolig mange modeller indenfor bordgrille. Bordgrillen sælges som bordgrill med gas og elektrisk bordgrill. Du skal derfor ikke bekymre dig om at købe kul til din bordgrill. Fælles for begge typer er dog at de består af varmeplader, som hurtigt kan opvarmes, også oser begge typer også væsentlig mindre end en kulgrill.

Bordgrillen er typisk også varmeisoleret på ydersiden, så den ikke er varm at røre ved. De fleste bordgrille kommer også med aftagelige dele, som du nemt kan vaske i din opvaskemaskine. Dette kan eksempelvis bestå af en ekstern stegepande, en bæretaske eller en grilltang.

Hvis du vælger en bordgrill der bruger gas, får du ofte en utrolig let og transportabel bordgrill, som du let kan tage med på campingturen, med på altanen eller med på stranden. Udover at være let, er gasgrillen også billig i drift. Du får din gas til grillen fra en ekstern beholder på 10 kg., som typisk indeholder op til 20 timers grilltid. Derudover kan en gasgrill opvarme varmepladen på sekunder, og du kan typisk også selv justere temperaturen på de fleste modeller, og derfor gå fra glødende varm til en kold plade på ganske få sekunder. En bordgrill på gas er derfor perfekt til dig, som gerne ville kunne grille hurtigt og effektivt, uden at miste smagen.

Vælger du derimod en bordgrill med el har bordgrillen ovenordnet set de samme funktioner som en bordgrill på gas. Den er let, kompakt og billig i drift. Du skal blot bruge en stikkontakt tæt på som din bordgrill kan tilsluttes til. Det er nemt og praktisk og grille med en elektrisk bordgrill, specielt da du ikke skal bekymre dig om du har gas eller kul på lager, du skal kun bruge en strømforsyning, som de fleste af os har. Du kan også selv justere temperaturen på en elektrisk bordgrill.

Da efterspørgslen er stor, kan du med fordel prøve at google bordgrill bedst i test på internettet. Når du skal finde den bedste bordgrill er det nemlig en god ide at sammenligne en bordgrill test på internettet. Eksperter tester og sammenligner løbende forskellige bordgrill tilbud og deres individuelle funktioner, og bedømmer dem herefter med en score. Du kan bruge denne score til at vurdere hvilket bordgrill tilbud der passer bedst til dine krav og præferencer, ved at sammenligne de forskellige funktioner.

Selv om din bedste ven måske lovpriser hans grill, så er det ikke ensbetydende med at du skal gå efter den samme model, når du skal finde den bedste bordgrill til dig selv.

Grill med omtanke

Selvom vi ikke arbejder med ild når vi bruger en gas- eller elektrisk grill, så arbejder vi stadig med utrolig høje temperaturer, og derfor bør du også være opmærksom på sikkerheden og brandfaren.

En elektrisk bordgrill eller en bordgrill på gas er essentiel hvis du eksempelvis bor i tætte beboelser, gerne vil grille på altanen, og vil genere andre beboer mindst muligt med røg.

En bordgrill på gas eller el er med andre ord det bedste valg, hvis du skal bruge din bordgrill på altanen og gerne vil være grill-sikker. Her er der ingen farlige, åbne flammer, der nemt kan få fat på taget eller lignende, og som nævnt heller ikke for meget generende røg.

Husk at placer din bordgrill på en sikker og stabil overflade, mens du griller. Hvis du har børn eller husdyr, så husk at få bordgrillen op i højde, så ingen ved uheld kan komme i kontakt med den hede varmeplade. Efterlad ligeledes aldrig din bordgrill uden opsyn.

Hvis din bordgrill er forbundet til en stikkontakt, så sørg da for at ledningen ikke ligger dumt på gulvet, med fare for at nogen kan komme til at snuble eller rive i ledningen ved et uheld.

Selvom de fleste bordgrill sælges med varmbeskyttende overflader, så er det stadig en god ide at holde brandfarlige objekter, såsom papir, bøger, plastik og tøj på afstand fra bordgrillen.

Hav altid adgang til skumslukker indenfor kort afstand, hvis uheldet skulle være ude. Du må IKKE bruge vand til at slukke en ild i en elektrisk bordgrill eller en bordgrill med gas!

Hvis du, eller en anden person, er blevet forbrændt, så skyl omgående det udsatte sted med køligt vand. Behold det udsatte område i køligt vand i mindt en halv time.

Når du griller kød på en bordgrill, er det meget vigtigt at holde råt kød og stegt kød adskilt, og vaske hænderne grundigt gennem madlavningen. På denne måde undgår du at blive syg af de bakterier, som findes i råt kød. Du bør heller ikke anvende den samme grilltang til det rå og det stegte kød. Kylling og hakket kød skal desuden altid være gennemstegt for at undgå bakterier. Hvis du, naturligvis imod al forventning, brænder noget mad på, bør du skære de brændte skorper af. Disse skorper indeholder nemlig nogle kræftfremkaldende stoffer.

Bordgrillens funktioner

Der er flere forskellige ting du skal være opmærksom på, når du skal finde din ideelle bordgrill. Igen her kan en sammenligningstabel hjælpe dig, når du undersøger en bordgrill test.

Selvom vi har med en lille bordgrill at gøre, så gemmer bordgrillen på store, innovative funktioner. Du skal blandt andet overveje bordgrillens størrelse, brugervenlighed, sikkerhed, indstillinger og ekstra funktioner. Disse ekstra funktioner kunne blandt andet være automatisk slukning, drypbakke og/eller kontrollamper.

De fleste bordgrille kommer også med et låg, så du dermed kan lave flere forskellige retter, og bordgrillen fungerer derfor også som en toast-maskine!

De fleste bordgrille kan opnå en temperatur på mellem 80 – 230 grader.Derudover spille designet naturligvis også en rolle for dit valg, specielt da din nye bordgrill højst sandsynligvis skal bo indenfor i dit hjem.

Ikke alle funktioner er nødvendigvis lige så vigtige for dig, men her er nøglen altså at finde de funktioner som du vil værdsætte mest og fokusere på dem, når du sammenligner bordgrill test.

Mød den nye Optigrill!

I takt med at bordgrillen er blevet så populær i de danske hjem, har flere producenter taget skridtet videre og produceret en såkaldt Optigrill, som er en videreudvikling af bordgrillen.

En Optigrill er bygget på avanceret teknologi, der lader dig vælge hvad du præcist ønsker at grille, før du går igang. Dernæst lukker du låget med din Optigrill, også lader grillen gøre al arbejdet for dig. Dette kan lade sig gøre, da optigrillen har en indbygget sensor, som måler tykkelsen på dit kød, alt efter hvilken kødart du har valgt. Optigrillen udregner derefter selv hvilken og hvor lang en grilltid der kræves. Optigrillen fortæller dig også når kødet er rødt, medium eller gennemstegt. Du kan derfor selv bestemme hvilken smag du ønsker fra dit kød.

Optigrillen fortæller dig desuden også når varmepladen er tilstrækkelig opvarmet, og dermed hvornår du kan begynde at lave mad.

Hvordan vedligeholder jeg en bordgrill?

Før i tiden var rengøringen af en grill typisk et mere omfattende projekt, som krævede knofedt, overskud og en masse ekstra tid. En bordgrill kræver ikke det samme omfattende arbejde -faktisk er det ret nemt at rengøre en bordgrill, og ofte tager det kun et par minutter!

Flere bordgrille sælges med non-stick grillplader, og hvis du har fået fingrene i en af disse herligheder kan du godt glæde dig. Disse grillplader kan nemlig komme i opvaskemaskinen uden problemer, har du dog ikke en opvaskemaskine er de også utrolig nemme at rengøre i hånden med lidt vand og sæbe. Et godt tip er at rengøre pladerne mens de stadig er lidt lune, så madresterne stadig sidder løst.

Flere bordgrille kommer også med en drypbakke. En drypbakke er en meget smart udvikling til grillen, som samler al fedt, olie og madrester ét sted. På denne måde kan du nemt fjerne drypbakken fra bordgrillen og rengøre denne. På denne måde slipper du for at skulle skille bordgrillen ad, for at rengøre denne for fedt og madrester. Et godt tip er at rengøre drypbakken efter hvert eneste brug for at undgå ophobning af fedt og madrester.

Du kan naturligvis ikke undgå at bordgrillen bliver en smule beskidt uvendig med tiden, specielt hvis du har den stående udenfor i al slags vind og vejr. Det kræver dog ikke mere end en fugtig klud og lidt sæbe at rengøre den udvendige del af grillen. Generelt er det dog mest hensigtsmæssigt i det lange løb at holde bordgrillen opbevaret indendørs når denne ikke bruges, så du undgår at bordgrillen slides af vind og vejr og får rustskader.

Heldigvis kan du både bruge din bordgrill indendørs og udendørs med en bordgrill, da den er så praktisk og kompakt som den nu er. Faktisk er bordgrillen så kompakt, at dne uden problemer kan være i et normalt køkkenskab. Hvis du synes at bordgrillen oser for meget, kan du altid tænde for din emhætte.

Hvad for noget mad kan jeg grille på en bordgrill?

Hvis du vælger en bordgrill der har flere overflader, har du flere muligheder for at grille flere råvarer. Hvis grillen har flere overflader, betyder dette nemlig at du både får en rillet og en flad overflade til dine madvarer.

Det er næsten kun fantastien der sætter grænser for hvad du kan grille på en bordgrill. Tit bliver folk imponeret over hvad man kan grille, da det ikke længere kun er de traditionelle pølser der bliver lagt på den varme grill.

Hvis du har en sød tand, kan du faktisk lave flere desserter på din bordgrill. Hvordan lyder grillede ferskner med smørsovs? Eller bananbåde med skumfiduser og chokolade? Eller måske er du mere til en klassisk bananasplit?

Udover de søde sager, kan du også prøve kræfter med grillede grøntsager. Du kan blandt andet lave grøntsagspyd med dine ynglings grøntsager, eller grille majskolber med ost, smør, eller chili!

Hvis du har en mindre stegepande eller lignende, kan du også bruge varmepladerne til at lave pandekager, omeletter, spejlæg eller lave sammenkogte retter. Bordgrillen gemmer derfor samlet set på et hav af forskellige kulinariske oplevelser, der blot venter på at blive udforsket!