Er du også vild med ristet brød om morgenen? Så vil en god brødrister kunne gøre underværker i dit køkken. Den bedste brødrister vil altid være i stand til at give dig lækkert brød som er blevet toastet jævnt – uanset hvilket type brød, du har lyst til. Desværre findes der mange billige modeller på markedet fra ukendte producenter som ikke gør et særlig godt stykke arbejde. Af denne grund kan det altid godt betale sig at bruge lidt mere på en god brødrister af god kvalitet.

Det behøver dog ikke at være en dyr fornøjelse at få lækkert ristet brød hver morgen – nærmest tværtimod. Faktisk ville det koste dig mere i længden at toaste dit brød i ovnen. Vi har nedenfor samlet en komplet guide omkring alt hvad du bør vide om brødristere generelt og fifs til, hvordan du gør et rigtig godt brødrister tilbud i dag uden at skulle sprænge budgettet fuldstændig. God fornøjelse.

Gennemsnitlig pris på en brødrister

Det er svært at give et direkte bud på, hvor meget du kan forvente at komme af med for din næste brødrister, da det i den grad afhænger af, hvad du er på jagt efter. Du kan sikkert finde en plastikmodel fra en ukendt producent til under hundrede kroner, men på den modsatte ende af skalaen finder du lækre metalristere med et væld af ekstra funktioner – og de kan nemt koste et par tusinde kroner.

Når det så er sagt, er der ingen der siger at du skal have den helt store pengepung op ad lommen når du ønsker at gøre en god investering på en solid brødrister. Det store udvalg af forskellige typer og modeller har heldigvis sørget for, at det er relativt nemt at gøre et godt brødrister tilbud til priser hvor næsten alle kan følge med.

I stedet for at købe i de fysiske butikker, kan du samtidig med fordel gøre dig selv en tjeneste og købe online – her får du som regel en hel del mere for dine penge. Hvis du samtidig skal ud at investere i andre køkkengadgets, måske en kaffemaskine elle el-kedel, kan det i mange tilfælde godt betale sig at købe de populære pakkeløsninger i stedet for at købe dine apparater separat.

Liggende og stående brødristere

Før at du går ud og køber en brødrister, skal du gøre op med dig selv, om du foretrækker en liggende eller en stående brødrister. Begge varianter har både fordele og ulemper, så det er vigtigt at du selv vurderer, hvilken der passer bedst til dig.

Den flade brødrister

brødrister tilbudDen liggende variant er måske den mest populære og er ganske nem at bruge. Her placerer du altid brødet oven på selve grillristen, som dog kan variere i størrelsen. Du kan finde liggende brødristere der normalt har plads til 3-4 skiver brød, men dog er det også muligt at finde større udgaver hvis du har brug for at lave brød til hele familien. Husk derfor at overveje din husstands behov inden at du går ud og køber en brødrister flad.

Den flade brødrister er som sagt nem at bruge. Når du har valgt din foretrukne flad brødrister test, ska dul blot placere dine brødskiver på selve grillen og herefter tænde for brødristeren via stikkontakten. Herefter skal du time, hvor lang tid du ønsker at riste brødet.

En ulempe er naturligvis, at du selv skal sørge for at vende brødet efter behov. Du kan derfor ikke bare placere dine brødskiver på den ene side og glemme alt om den anden – da dette vil resultere i et meget utilfredsstillende resultat. Derudover er de flade brødrister som regel heller ikke lige så energivenlig, da hele brødristerens grill bliver varmet op ved brug – og dette er en lidt kostelig affære, hvis du for eksempel kun skal riste en skive brød.

I dag findes der et væld af forskellige flade brødristere, og du har derfor rig mulighed for at gøre dig et super godt flad brødrister tilbud ved at kigge dig godt omkring på nettet og sammenligne priser. Du finder både flade brødristere i plastik som er den mest prisvenlige variant, men er du på jagt efter et eksklusivt look, er der også flere producenter som fremstiller disse flade brødristere i metal. Hvis du har brug for at pakke din brødrister væk efter endt brug, bør du også sørge for at tjekke risterens dimensioner og sikre dig, at du har tilstrækkeligt med skabsplads.

Den stående brødrister

Den stående brødrister bliver stadig mere og mere populær i danske hjem, og har mange fordele at byde på. Til modsætning for ovenstående variant, skal du her placere brødet ned i ristens åbninger fra oven. Dette sikrer at dine brødskiver bliver ristet på begge sider på én gang, så du ikke selv skal bekymre dig om, at vende brødet.

Alle stående brødristere har en timer, som lader dig indstille, hvor lang tid du ønsker at riste dine brødskiver i. Når brødristeren er færdig med at riste dine skiver, bliver de øjeblikkeligt skubbet op – vidste du, at det faktisk også er muligt at finde en stående brødrister med en timer som vil ringe, når dine skiver er klar?

Den stående brødrister findes i dag i mange forskellige størrelser, og har du ikke meget plads at gøre godt med, kan du med fordel vælge at investere i en populær mini brødrister som ikke fylder meget på køkkenbordet. Normalt har de fleste stående ristere kun plads til at riste to skiver brød ad gangen, men i dag er der fortsat flere og flere producenter der fremstiller større modeller – du kan derfor sagtens også finde modeller, der kan riste op til 4 eller hele 6 skiver ad gangen.

En ulempe ved den stående brødrister er, at den er mere klodset at rengøre sammenlignet med den flade variant. Når du vælger en flad brødrister bedst i test skal du som regel bare fjerne risten og tømme selve brødristeren efter brug, hvilket ikke tager mere end et par få sekunder. Det samme er ikke helt muligt med en flad variant, hvor du som regel er tvunget til at vende din brødrister på hovedet for at få krummer og diverse ud. Dette er værd at bære i sinde når du vælger din brødrister.

To eller fire skiver?

De mest populære brødristere i dag er i stand til at riste mindst to skiver brød på én gang. Vælger du dog en flad variant, kan du som regel – med lidt nøje – riste op til fire skiver ad gangen. Før at du går ud og investerer i din næste toaster, er det vigtigt at du sikrer dig, at du vælger en model der er tilstrækkelig for dine behov. Når alt kommer til alt, ville det være ærgerligt at vælge en for lille brødrister hvis hele familien skal have glæde af apparatet ved morgenbordet.

Brødristere der kan riste op til fire skiver ad gangen, egner sig specielt til familien – eller for dig som bare er glad for brød! Når det så er sagt, kommer du ikke uden om, at de også har tendens til at fylde en hel del mere og hvis du derfor ikke har meget plads at gøre godt med, kan de godt virke en smule klodsede. Dette er også noget som du skal bære i sinde, hvis du ikke har lyst til at have din brødrister fremme på køkkenbordet hele tiden, men foretrækker at gemme den væk.

En brødrister der passer ind i dit køkken

Når du vælger at investere i en brødrister, er du sikker interesseret i at finde en model der passer ind i dit køkkens design og stil – især hvis du har planer om at have din brødrister stående frit fremme på køkkenbordet det meste af tiden.

Heldigvis behøver brødristere i dag langt fra at være hverken grimme eller klodsede – snarere tværtimod. De findes i dag i et væld af farver, så hvis du kører en rød stil derhjemme, kan du med fordel vælge at gå på jagt efter en rød brødrister. Hvor sort og hvid før i tiden var de primære farver for brødristere, findes de nu i et væld af forskellige nuancer, så du kan sikre at dit køkken bevarer din ønskede stil.

Størrelserne kan også variere en hel del alt efter hvilken brødrister du vælger. Hvis du ikke har problemer med pladsen, har du med sandsynlighed ikke noget imod at investere i en brødrister der fylder lidt. Hvis du derimod har begrænset med køkkenplads og har brug for at kunne opbevare din brødrister i et køkkenskab, vil du med sikkerhed foretrække at investere i en mindre pladsbesparende model. Der findes heldigvis brødrister bedst i test i alle størrelser i dag, så du kan være sikker på, at det også kan lykkedes dig at finde den perfekte model.

Brødristere til forskellige brød

brødrister testSelvom at de fleste danskere primært kun investerer i en billig brødrister for at riste almindelige skiver brød, findes der i dag også rig mulighed for at købe en brødrister som kan riste andre typer brød – for eksempel bagels, teboller eller lignende. Hvis det er noget som du selv vil kunne sætte pris på, er det vigtigt at vælge en brødrister som giver mulighed for dette.

Brødristere til dette formål skal selvfølgelig være store nok til at kunne rumme tykkere skiver brød og samtidig være i stand til at riste brødet jævnt. Det er ikke alle typer brødristere der gør et lige godt stykke arbejde, så hvis du har planer om at investere i en dyrere maskine med lidt flere funktioner, er det værd at vælge en af de mange brødrister bedst i test som lever op til dine enkelte krav.

Forskellige funktioner

Det siger sig selv, at jo mere du betaler for en brødrister, jo flere funktioner kan du forvente at kunne drage glæde af. Hvis du derfor kun har brug for en flad brødrister der kan klare de mest basale risteopgaver, er der ingen grund til at betale mere end højest nødvendig for en model med en masse funktioner, som du med sandsynlighed slet ikke kommer til at bruge.

Nogle af de mere avancerede brødristere på markedet inkluderer en del funktioner som lader dig få endnu mere ud af din brødrister. For eksempel er mange modeller i stand til at holde dine brødskiver lune selv efter at de er blevet ristet, og nogle kan endda også optø frosne skive brød.

En anden nyttig funktion som mange brugere sætter pris på, er timer-funktionen. Ved at kunne indstille den ønskede ristetid på din brødrister, behøver du ikke konstant at holde øje med, om dine skiver brød nu er færdige.

Sammenlign gerne så mange forskellige brødrister bedst i test for at finde ud af mere om de mange funktioner nogle af de mere avancerede toastere har at byde på. Gør også op med dig selv på forhånd, om der er tale om funktioner som du reelt kommer til at bruge – når alt kommer til alt, er der selvfølgelig ikke nogen grund til at betale mere end nødvendigt.

Vedligehold din brødrister

Som med alle andre køkkenapparater, er det vigtigt at du sørger for at vedligeholde din brødrister for at få det meste ud af dens levetid. Det er heldigvis ikke noget, som behøver at være specielt tidskrævende. Hvis du vælger at investerer i en forholdsvis dyr brødrister test, er du selvfølgelig også interesseret i at sikre, at den holder i så mange år som muligt.

Selvom at du kan regne med at få en brødrister med en længere levetid hvis du vælger en model fra en anerkendt producent, er der også visse ting som du selv bør gøre.

Vi anbefaler at du renser din brødristers bakke mindst én gang ugentligt, således at krummer ikke hober sig op. Dette er ikke kun uhygiejnisk, men kan også påvirke din brødristers ydeevne negativt. Derudover bør du selvfølgelig også sørge for, at jævnligt tørre din brødrister af med en klud eller våd serviet således at skidt ikke samler sig. Sørg dog altid for at din brødrister er slukket når du rengør den, og lad ikke væsker komme i nærheden af din brødristers stikkontakt.