Har du nogensinde tænkt over hvor meget belastning du udsætter dine fødder for på daglig basis? De bærer dine kilo hver dag, tager dig til og fra arbejdet eller skolen, og er meget af dagen pakket ind i sko eller sokker. De fleste tænker ikke over, hvor meget vi faktisk udsætter vores kære fødder for.

bedst i test
Beurer FB50
Bedømmelse
bedste køb
Medisana FS885
Bedømmelse
Vores sidstevalg
ProfiCare PC-FM 3027
Bedømmelse

HVORFOR DU SKAL STOLE PÅ OS

Din tillid er vigtig for os. Alle produkter er blevet grundigt undersøgt for at sikre, at du kun får det allerbedste. Læs mere For at opretholde 100 % objektivitet tager vi aldrig imod penge, produkter eller nogen anden form for betaling for vores analyse.

Trætte og ømmer fødder er almindelig hverdagskost for de fleste af os, specielt om aftenen efter en lang dag. Men hvor mange af os, gør egentlig noget for at lindre de ømme, smertende fødder? Typisk slår vi bare tanken hen og gør ingenting. Mange af os gør meget for at bevare en flot hud på kroppen, vi holder af at forkæle os selv med dyre cremer og lignende, men vi ignorerer dog som nævnt ofte vores fødder. Det er nemt at tage dem for givet. Et fodspa, også kendt som et fodbad, hjælper med at lindre smerterne og plejer samtidig fødderne. Derudover er der vel intet som at zappe gennem kanalerne i fjernsynet efter en lang arbejdsdag, samtidig med at du dypper dine ømme fødder i et opvarmet fodbad og lader følelsen af total afslappethed rulle indover dig.

Ved at byde et fodbad med massage indenfor, inviterer du samtidig også den spa-lignende behandling som du kan få på klinikker direkte ind i dit eget hjem. Hvis du virkelig vil skrue op for spa-stemningen kan du tilsætte lidt badesalt, duft eller olier til vandet. Dette slår helt sikkert den dyre behandling som du kan købe nede på klinikken!

Der er rigtig mange forskellige fodbad på markedet. Når du skal sammenligne fodbad bedst i test er det derfor rigtig vigtigt at kende til de forskellige typer der er, og hvilke funktioner disse indeholder. Samtidig er det også vigtigt at du på forhånd ved hvad du gerne vil opnå med et fodbad, så du kan finde det helt rigtige fodbad tilbud til dig.

Hvad er et fodbad?

Et fodbad er en fantastisk måde at give dine fødder den opmærksomhed, de har brug for. Helt basalt er et fodbad skabt til at helbrede, berolige og pleje dine fødder i varmt vand.

Fodbad er vokset utrolig meget i popularitet i Danmark, og generelt set over hele verden. Dette skyldes helt sikkert at vi bruger vores fødder mere og mere på daglig basis, og derfor er de et fælles sted for problemer at dukke op. Hæle og tæer er ofte plaget af blister eller hård hud, som blandt andet kan dukke op fra alt fra generel slid, åbne sko, dårlige sko, lange dage på arbejdet, træning, sport og generel mangel på fodpleje. Dette er blot et udpluk af hvilke faktorer der kan være skyld i behovet for fodbad. Af denne grund er det derfor også væsentligt at du først overvejer om du ønsker et fodbad mod hård hud, fodbad med massage, fodbad mod ømhed, eller blot ønsker lidt ekstra selvforkælelse.

fodbad med massageEt fodbad, eller fodspa, er et lille badekar, der normalt er lavet af plastik. I dette lille karbad dypper du dine fødder ned i, for at opnå en dejlig lille afslapningstid. Nogle fodbad er ekstremt grundlæggende, hvilket betyder at du selv skal opvarme vandet og hælde vandet i bassinet. Andre fodbad har et varmeelement, som vil opvarme vandet for dig. Nogle fodbad med massagefunktioner har indbygget massageruller, skrubber og endda vandstråler, som samlet set er med til at give dig en fuld fodbehandling. Hvis du virkelig jagter luksus kan du derfor godt begyndte at kigge efter fodbad med massage test på internettet. En fodbad massage test kan hurtigt give dig et prej om hvilke modeller der er de mest fukntionsdygtige og effektive på markedet.

Et fodbad er typisk på størrelse med en mindre vaskebalje. Jo flere funktioner fodbadet indeholder, jo mere vejer fodbadet typisk også. Fodbad kan cirka findes i vægtklasser fra 1-5 kilo. Der er dermed også stor forskel på priserne, som typisk ligger på mellem 400-1000 kroner.

Ud over at blødgøre dine fødder, kan et fodbad som nævnt også give dine fødder en peeling, afgiftning og massering. Hvis du gik til en professionel fodspa og fik denne behandling ville det sidste skridt bestå i at påføre neglelak til dine tånegle – og på denne måde inviterer du hele spa’en indenfor i dit eget hjem!

Hvorfor bør jeg købe et fodbad?

Typisk indser vi ofte først hvor afhængige vi er af vores kære fødder, når vi får en bliste eller på anden måde oplever smerte eller ømhed, og pludselig kan vi opleve i at blive begrænset i vores dagligdag. Du er måske ikke helt sikker på om du egentlig har brug for et fodbad, men da vi alle er fælles om at belaste vores fødder på den ene eller den anden måde, kan vi fortælle dig at du helt sikkert vil kunne opleve fordele fra et fodbad.

Den danske regering anbefaler at alle voksne får mindst 30 minutters motion om dagen. Med fodproblemer er det næsten umuligt at fuldføre denne opgave. Som bekendt kan en usund livsstil og manglende motion føre til flere lidelser og en dårlig livskvalitet, og på denne måde kan et fodbold hjælpe med at forebygge fodproblemer der kan være en skyldig årsag til dette. Specielt hvis du har et arbejde hvor du går meget, kan et fodbad hjælpe dig og dine fødder på længere sigt. Sunde og velplejede fødder kan hjælpe dig med at føre en sund livsstil, hvad enten det handler om dit arbejde eller din fritid.

Derudover har fodbad også direkte helbredsmæssige fordele, både for krop og sjæl. Fodbad kan hjælpe med at styrke blodcirkulationen i kroppen, bekæmpe stress, og virke afslappende for fødderne såvel som for kroppen. Derudover er fodbad også smertelindrende og kan også forbedre dit søvnmønster.

Et fodbad kan også være med til at regulere din kropstemperatur, hvad enten du ønsker at få en højere eller en lavere kropstemperatur. Hvis du eksempelvis vælger et fodbad hvor du kan regulere temperaturen, kan du selv bestemme om vandet skal varme eller køle. Hvis vejret er utrolig varmt kan du derfor med fordel blive nedkølet med et køligt fodbad. Raser kulden derimod uden for vinduerne, kan du finde varmen med et opvarmet fodbad.

Udover de mange helbredsmæssige fordele, kan et fodbad naturligvis også give dig nogle pæne, velplejede fødder, som er pæne at se på. Huden på dine fødder vil være glat og strålende efter tiden i det opvarmede fodbad. Fødder er som nævnt desværre ofte en ret forsømt del af kroppen, da vi glemmer hvor vigtige fødderne egentlig er for vores helbred, men med et fodbad kan dine fødder hurtigt blive en af dine mest attraktive attributer!

Vælg dit rette fodbad

Nøglen til at finde det rette fodbad ligger i at kende dine egne behov. Før du kigger på fodbad test vil vi derfor råde dig til at stille dig selv nogle spørgsmål.

Er du en marathonløber, der gerne kunne tænke sig at få massage under fodbadet? Eller måske du har mange blister, og søger lidt fodpleje? Du vil måske have et fodbad, som også kan give pedicure? Eller søger du måske bare et mere grundlæggende fodbad, der lejlighedsvis kan give dig et fodbad? Ønsker du et opvarmet fodbad eller vil du selv opvarme vandet? Vil du gerne have et fodbad mod hård hud? Eller måske et elektrisk fodbad?

Uanset hvad du ønsker, kan du danne dig et overblik over de mange fodbad tilbud ved at kigge på følgende funktioner:

  • Opvarmnings-funktion: De bedste, opvarmede fodbad har holdbare og effektive varmeelementer. Disse sørger for at holde vandet varmt og holder det på en behaglig temperatur, så du kan nyde dit fodbad i fulde drag. Ved nogle modeller får du endda mulighed for selv at styre temperaturen. Du bør sigte efter et fodbad som kan holde temperaturen oppe, så dit fodbad ikke bare er lunkent. Et varmt fodbad kan betyde en stor forskel, og være med til at forfriske og forynge dine fødder.
  • Programmer: Ligesom du kender det fra massagemaskiner og massagestole, så er nogle fodbad også udstyret med flere programmer du kan vælge imellem. Her kan du eksempelvis typisk vælge mellem bobler, vibrationer eller varme. Oftest har fodbad 2 til 3 programmer, så du kan tilpasse dit bad efter hvad du er i humør til på hvilken som helst dag.
  • Fodbad massage: Hvis du elsker at få massage, kan du med fordel kigge efter et fodbad med massage. Nogle modeller er udstyret med massageruller, og her kan du med fordel undersøge forskellige fodbad med massage anmeldelser for at finde det bedste fodbad. Nogle modeller har meget grundlæggende vibrerende funktioner, mens andre giver dig mulighed for at skrue op for intensiteten af din massage.
  • Bobler: For nogle mennesker er følelsen af bobler i vandet en kildende fornemmelse, og det kan næsten være svært at holde fødderne helt rolige i vandet. Er du derfor let kilden er et fodbad køb med bobler måske ikke lige det du skal gå efter. Andre nyder derimod følelsen af boblerne omkring fødderne, og elsker muligheden for selv at kunne slå boblerne til og fra efter behov.
  • Lyd: De ovenstående funktioner er sjældent helt lydløse. Hvis du finder en type der støjer en del, kan fodbadet ende med at blive en belastning mere end en fornøjelse, samtidig med at det kan forstyrre andre omkring dig. Sørg derfor for at gå efter en model, som støjer så lidt som muligt.
  • Pedicure funktion: De mest avancerede fodbad har en pedicure-funktion installeret, og giver dig dermed mulighed for at få hele spafornemmelsen indenfor i dit hjem. Nogle fodbad er ydstyret med pimpsten, som er gode til at exfoliere huden på dine fødder og fjerne hård hud. Pedicure-funktionen kan dermed hjælpe dig med at opnå silkebløde fødder, uden at du selv gøre det sure arbejde.
  • Mulighed for salte og olier: For at sætte prikken over iet kan du ved nogle fodbad også tilføje salte, dufte og olier. Dette kan hjælpe med at give den helt rigtige stemning i lokalet, samtidig med at saltene og olierne kan pleje dine fødder lidt ekstra. Her skal du dog på forhånd være opmærksom på om det fodbad tilbud du overvejer kan tåle disse, før du hælder dette i vandet. Nogle fodbad er nemlig ikke designet til dette, og nogle salte og olier kan derfor ødelægge dit fodbad. Hvis du vælger et fodbad som du kan bruge salte og olier til, findes der et hav af forskellige opskrifter på internettet, som kan hjælpe dig med at skabe den helt rigtige spastemning.

I forlængelse af ovenstående er en god tommerfingerregel altid at læse dit fodbads instruktioner til punkt og prikke før du bruger den. Hvis dit fodbad indeholder flere ekstra funktioner er det især en god ide at gennemlæse brugsanvisningen. Ved at læse instruktionerne godt på forhånd kan du spare dig selv for mange spørgsmål, som du måske ville støde på senere hen.

fodbad mod hård hudNår du har findet det helt rigtige fodbad i en fodbad test og fået hele spafornemmelsen ind i dit hjem, er det selvfølgelig også vigtigt at vide hvordan du plejer dit fodbad bedst. Selvom fodbadets opgave er at pleje dine fødder, bør du gengælde denne opgave så dit fodbad kan holde i lang tid og forblive en kær ven af husholdningen.

Det er vitigt at rengøre dit fodbad efter hvert brug. Når du skal rengøre dit fodbad, fjerner du først vand og eventuelt affald fra bassinet. Dernæst vasker du blot bassinet med rengøringsmiddel og varmt vand for at fjerne snavs, og skyller dernæst efter med vand. Herefter lader du blot fodbadet tørre af sig selv.

De fleste fodbad sælges desuden med garanti, som ofte er på 3 år. Dette betyder at du i 3 år kan kontakte leverandøren og få en producentgaranti hvis dit fodbad af den ene eller anden årsag pludselig ikke virker længere.

Fodspa, fodbad eller fodbad maskine; kært barn har mange navne, men med ovenstående råd og tips til hvordan du finder et godt fodbad på markedet, burde du være godt klædt på til at kunne sammenligne forskellige fodbad bedst i test. Som nævnt er det vigtigeste at kende dine egne behov og din egen livsstil, så du på bedste vis kan finde det bedste fodbad, og starte rejsen mod velplejede, sunde fødder!