Du kender sikkert allerede metoden. Friturestegning er en metode som involverer at du sænker maden i kogende olie eller andre fedtstoffer. Selvom at det måske ikke er det sundeste alternativ, giver friturestegning dig et væld af muligheder når det gælder forskellige retter og det er derfor heller ikke så underligt at rigtig mange danskere har valgt at inkludere en friture maskine i deres hjem. Disse friturekoger er den perfekte løsning for dig som ønsker at gøre livet lidt nemmere for dig selv i dagligdagen og sætter du pris på fuldstændig sprøde pomfritter (som du sikkert allerede er klar over, at du ikke kan opnå i ovnen), er en olie friture stort set uundværlig.

Black Friday tilbud

produktguider.com
Black Friday
Gå ikke glip af det!
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0
bedst i test
Tefal Easy Pro Fryer
Bedømmelse
Mest populære
TriStar FR6935
Bedømmelse
bedste køb
Severin FR 2431
Bedømmelse
Med flest funktioner
Tristar FR-6937
Bedømmelse

HVORFOR DU SKAL STOLE PÅ OS

Din tillid er vigtig for os. Alle produkter er blevet grundigt undersøgt for at sikre, at du kun får det allerbedste. Læs mere For at opretholde 100 % objektivitet tager vi aldrig imod penge, produkter eller nogen anden form for betaling for vores analyse.

Nedenfor giver vi dig nogle tips til hvordan du finder den aller bedste maskine til din behov uden at skulle gå på kompromis med hverken dit budget eller kvalitet. Held og lykke!

Få lækker mad med en friture gryde

Der er ingen tvivl om at mad der laves i en frituregryde, som regel smager en hel del bedre end mad der laves på stegepanden eller i ovnen – og før at du begynder at få dårlig samvittighed bare ved tanken, er det vigtigt at huske på at der faktisk også findes sunde maskiner og skulle du derfor være fokuseret på din diæt, kan du sagtens investere i en fedtfattig frituregryde.

Hvorfor smager dine pomfritter så meget bedre med en frituregryde end når du smider dem ind i ovnen? Det skyldes at de fedtstoffer og olier som anvendes bedre kan fremhæve de forskellige smage når maden absorberes i dem – og langt de fleste olier i dag giver en ekstra lækker eftersmag når du kokkererer med denne metode.

Måske kender du det alt for godt selv. Rigtig meget mad kan hurtigt ende med at blive tørt og kedeligt når du laver det i ovnen, og det kan være en stor skam hvis du har set frem til et specielt måltid. Men bruger du en frituregryde bedst i test er der ingen grund til at bekymre dig over, om dette kunne ske. Selvom at du måske ved en fejl kommer til at efterlade dine pomfritter eller indbagte kyllingestykker i længere tid end du egentlig burde, vil du stadig opleve at din mad forbliver mør og lækker. Du får altså en god oplevelse hver gang, og det er meget svært at gøre noget forkert når du bruger en frituremaskine.

Det går lynhurtigt med en frituregryde

fritøseLeg med tanken om at det er en fredag aften og du har planer om at lave en lækker bøf med pomfritter til. Dette kræver nu en hel del planlægning fra din side. Først skal du til at udarbejde hvor lang tid pomfritterne skal have i ovnen, og desværre er den indikerede tid ikke altid korrekt – dette kan enten komme an på din ovn (nogle ovne tager længere om at varme op end andre) eller selve typen af pomfrit.

Når du vælger at anvende fritøse metoden slipper du med det samme for dette problem. Når du har hældt optimalt med olie i din enhed, skal du blot tænde for din friture gryde og vente på at olien bliver varmet op – og det tager som regel ikke mere end et par minutter, alt afhængig af hvor stor en maskine du har. Du slipper altså øjeblikkeligt på ventetider og kan gå i gang med at friturestege dine pomfritter (eller hvad det ellers måtte være) med det samme. Hvor normale pomfritter ofte skal have op til 45 minutter i en ovn, kan du med en frituregryde ofte slippe af sted med 7-12 minutter. Og det bedste er, at maden stort set passer sig selv så snart at du går i gang med selve processen, så du behøver ikke at bekymre dig om at skulle vende og dreje dine pomfritter undervejs. Så bliver det vist heller ikke nemmere.

Find den bedste frituregryde til dig

Som du sikkert kan læse dig til, er det altså ikke særlig svært at friturestege rigtig mange lækre fødevarer og skabe nye spændende retter – og ikke mindst gøre livet nemmere for dig selv. Det eneste du sådan set skal sørge for er at opvarme olien og derefter kan du gå i gang. Hvis du er nysgerrig og aldrig har prøvet at friturestege før, kan du sagtens prøve dig an med en omgang friturestegning i gryde. Dette er selvfølgelig en hel del mere besværligt og rengøringen kan blive noget af en opgave, men i princippet fungerer denne metode akkurat som hvis du havde en frituregryde til formålet.

Dog kan det hurtigt gå hen at blive en dyr affære at friturestege i egen gryde, da du hver eneste gang skal udskifte olien – noget som du ikke behøver at gøre hvis du har en maskine til formålet.

Bekvemt at anvende en frituregryde

Selvom at det er nemt at anvende en frituregryde, er der stadigvæk nogle ting som du skal bære i sinde når du vælger din næste maskine. Langt de fleste frituregryder giver dig besked når din mad er færdig, hvilket kan gøre selve processen en hel del nemmere for dig, da du på denne måde ikke hele tiden skal holde øje med din mad.

Udover selve maskinens brugervenlighed og funktioner (og dem kan du finde mange af), er det også vigtigt at kigge på hvor nemt det egentlig er at vedligeholde maskinen. Når du er færdig med at lave mad skal du selvfølgelig tænke på selve rengøringen. Her er det vigtigt at du vælger en maskine som ikke sprutter løs med olie overalt, da dine rengøringsopgaver ellers kan blive temmelig omfattende. Derudover er der heller ikke nogen grund til at vælge en friture gryde der er større end højst nødvendigt, da dette blot kræver mere olie. Hvis du derfor kun er dig eller din partner, kan du med fordel vælge en mini frituregryde som egner sig perfekt til to personer.

Sikkerheden er vigtig

Uanset hvor forsigtig du end er når du frituresteger din mad, er det nemt at glemme i et splitsekund, at den maskine som du opererer, er brandvarm. Det er derfor vigtigt at holde nallerne væk på alle tidspunkter, da selve grydens overflade faktisk kan være varm nok til at brænde din hånd. I dag findes der heldigvis et væld af modeller hvor frituregrydens sider er nedkølede således at sikkerheden er forbedret drastisk. Derudover bør du også altid vælge en frituregryde som har et låg som anvendes mens at du laver mad, således at du forhindrer olie og fedtstoffer i at sprutte ud overalt i dit køkken og ikke mindst på dig selv.

Med sandsynlighed har du ikke planer om at flytte rundt på din frituregryde – den skal sikkert have en fast plads i dit køkken. Af samme grund er det ikke kun vigtigt at du vælger en maskine af passende størrelse (du vil opleve at visse frituregryder er en smule klodsede), men også at du vælger en robust én af slagsen. Når du skal håndtere varm mad og ikke mindst kogende olie, er det vigtigt at din frituregryde er stabil og robust, og ikke let kan falde på siden i tilfælde af at du skulle komme til at skubbe til den. Heldigvis findes der i dag et væld af modeller og du kan sagtens finde en god og billig frituregryde som er sikker at anvende uden at sprænge din pengepung.

Tænk også på din garanti

Når du vælger din frituregryde bedst i test, er det vigtigt at du vælger en maskine der tilbyder en god garanti, således at du er fuldt beskyttet under anvendelsen. Forskellige mærker og producenter tilbyder forskellige garantier og kundeservice. Hvis du ikke har erfaring med at bruge en frituregryde kan det være en god idé at læse manualen grundigt igennem på forhånd eller eventuelt søge efter producentens brugsvejledninger på nettet for at give dig et klart indblik i, hvordan du sikkert betjener din frituregryde.

Vælg det sundere alternativ

frituregryde tilbudSom vi også nævnte tidligere, er det faktisk muligt at finde frituregryder som er er sunde at bruge – disse kaldes ofte også for en varmluft frituregryde. De har efterhånden eksisteret i over et årti og er blevet meget populære blandt forbrugere som måske er på en diæt, men som alligevel ønsker at forkæle sig selv med lækker mad.

Når du vælger denne type enhed, får du som regel en frituregryde med 1 spsk olie – og i stedet for at dække dine pomfritter til med varm olie, bliver de kun let dækket før at den varme luft cirkuleres rundt i enheden. Resultaterne kan dog variere alt afhængig af hvilken model du vælger, og du vil uden tvivl sikkert stadigvæk opleve, at dine pomfritter altså smager bedst når du vælger den oliebaserede løsning. Vi anbefaler derfor at du selv gør op med dig selv om det er vigtigt for dig at få en frituregryde uden olie eller om du ønsker at prioritere smagsoplevelsen først frem for alt.

Hvad koster en frituregryde?

Det er svært at give noget konkret svar på hvad en frituregryde egentlig koster, da det i bund og grund afhænger af hvilken model du vælger. Som hovedregel kan du finde modeller fra så lidt som 300 kr. og til langt over 1500 kr. Som med alle andre ting kan du som regel forvente at få hvad du betaler for. Hvis du derfor vælger en billigere model som måske ikke er fra et anerkendt mærke, må du ikke blive overrasket over hvis de kan være mere klodsede at betjene og måske også svære at rengøre.

Størrelsen spiller også en rolle når det gælder pris. Oftest kan du gå ud fra, at jo flere penge du bruger på en frituregryde, jo større kapacitet kan du til gengæld regne med at få. Derudover findes der også et væld af forskellige funktioner og hvilke du har brug for afhænger fuldstændig af dine enkelte behov. Det er altid ærgerligt at betale mere end højst nødvendigt så undersøg gerne en frituregryde test på nettet for at gøre dig nogle konkrete overvejelser over hvad du har brug for og hvilke funktioner du faktisk aldrig kommet til at anvende alligevel når det kommer til stykket.

Tænk på olietypen der bruges

Måske kan du blive fristet til at tro at alle olier er mere eller mindre de samme, men det er desværre ikke altid tilfældet. Det er derfor en god idé at på forhånd have styr på, hvilke olier din frituregryde kan håndtere – og hvilke forskellige olier der egner sig til forskellige fødevarer. Som regel kan du i brugsvejledningen læse dig frem til, hvilke olier der fungerer bedst for din maskine. Majoriteten af frituregryder i dag kan friturestege med både solsikke, sesam, majs, soja, nødde- og grøntsagsolie. Prøv dig eventuelt frem og se hvilke der giver de bedste resultater.

Hvor tit du skal skifte olien afhænger af din maskine og hvad du bruger den til. Som hovedregel kan du dog anvende den samme olie op til 20 gange maks., men gerne oftere – især hvis du ofte tilbereder forskellige fødevarer. Selvom at det kan lyde fristende, bør du aldrig bare hælde din brugte olie ned i håndvasken. Først og fremmest skal du lade din olie køle ned efter endt brug, hvorefter du kan hælde væsken ned i en beholder med låg. Anvend gerne den samme olieflaske som du købte olien i.

Og også selve temperaturen

Et punkt som mange måske er tilstrækkelige til at glemme er, at forskellige fødevarer selvfølgelig også skal tilberedes ved forskellige temperaturer, og det er derfor vigtigt at vælge en frituregryde som giver denne mulighed, således at du ikke kommer til at tilberede din mad i for lang til. Heldigvis har langt de fleste frituregryder denne funktion indlejret som standard i dag så det er ikke noget at du behøver at tænke på når du køber. Hvis du har planer om at tilberede flere forskellige typer fødevarer på samme tid, er det dog vigtigt at du tager højde for de forskellige tilberedningstider for at få det bedste resultat hver gang.

Vi håber at denne guide har inspireret dig til at investere i det bedste frituregryde tilbud for dig og ønsker dig alt mulig held og lykke med madlavningen.