Sådan finder du den bedste glattebørste!

Dit hår er bestemt ikke en leg, og vi forstår derfor godt, at er det super vigtigt, at du generelt giver dit hår en masse kærlighed og omhu. At hvis kærlighed til din hårpragt betyder først og fremmest, at du vælger de rigtige produkter at komme i, som passer både til din stil og din hårtype. Det betyder lige sådan, at du bliver nødt til at finde det helt rigtige udstyr til håret, som bedst kan håndtere lige netop dit hår, og dermed giver den bedste styling og effekt.

Antallet af apparater og produkter til håret vokser støt, så det kan godt være svært at navigere i junglen af muligheder. Her vil vi, i forsøget på sortere lidt i alternativerne derude, kigge specifikt på glattebørster. Vi vil finde og udnævne de eller den såkaldte ”glattebørste bedst i test” ved at kigge på forskellige mærker samt deres funktioner. Vil prøve at gennemgå, hvorfor behovet er opstået for en glattebørste, og hvad der gør den speciel fra andre produkter derude. Vi vil også prøve at forklare, hvordan den skal bruges ansvarligt, så du altid holder dit hår sundt og flot. Desuden giver vi et bare andre gode tips til, hvad der skal kigges efter af funktionalitet og brugervenlighed, når du sammenligner de forskellige modeller. På den måde, så ved du, hvad der skal lægges vægt peffektte dig, at du sagtens kan opnå samme resultat som ved et glattejern, menog velkendte udkig efter en brugervenlighed, når d, når du er på udkig efter en elektrisk glattebørste, der passer til dine behov.

Glattebørstens ankomst

For at forstå præcis, hvad vi leder efter af kvaliteter og funktioner ved en glattebørste, vil vi først tage og kigge lidt på, hvad det er rent faktisk er for en slags apparatur. Er det et glattejern med en børste? Eller omvendt? Børste glattejern? Og hvor brugbart er sådan en maskine egentlig i hverdagen? For hvad er den egentlig sådan mere nøjagtigt, der adskiller den fra en helt almindelig børste eller det mere almindelige og hjemmevante glattejern.

Glattebørsten så dagens lys sådan cirka i slutningen af 2015, og er derfor i princippet ikke et særlig gammelt produkt på markedet. Det er et innovativt produkt, men den bruger selvfølgelig den forrige viden fra både en lang tradition med børster og glattejern. Produktet blev først rigtig kendt i Danmark i løbet af 2016, men sidenhen har den kun oplevet voksende popularitet blandt landets kvinder. Glattebørsten blev skabt af producenterne som en ny måde at glatte dit hår på, der eftersigende skulle være delvist mere skånsomt for dit hår – ligegyldigt om strukturen på dit hår er tynd, tykt, krøllet eller bølget. Grunden til, at den skulle være mere skånsom, er, at den ikke trækker i dine hår på samme måde under selve glatningen. I stedet tillader en glattebørste dig, at du sagtens kan opnå samme effekt som ved et glattejern, men udelukkende ved at børste det.

Når man kigger på det helt overordnet, så er den helt store forskel fra glattejernet nok, at glattejernet bruger de keramiske plader til at fordele varmen, som du trækker henover håret, når du klemmer. Denne proces udsætter håret for mere stress og i højere grad slitage, hvilket er to ting som glattebørsten kan sparer dig for. Da glattebørsten kom på markedet, blev der altså sagt og promoveret, at den var hurtigere, nemmere og bedre end glattejernet, der allerede har været på markedet længe.

På den ene side er nogle ret skeptiske over for brugen af glattebørst, da glattejernet har været på markedet i rigtig mange år allerede. De mener, at teknikkerne og den teknologiske udvikling omkring glattejernet er utroligt optimeret, og de mange år med glattejernet på markedet har været med til at højne dens utroligt gode kvalitet. Mange af de samme ville også påstå, at glattebørsten er en luksusvarer, fordi man eventuelt bare kan bruge et glattejern og en børste sammen i stedet, som mangle har gjort i årevis. Selvom den sidste anmærkning langt hen ad vejen godt kan bakkes op, ville dog stadig kun kunne lade sig gøre, hvis man som udgangspunkt havde fat i nogle af de absolut bedste glattejern derude for at opnå den optimale effekt. Og ikke mindst en rigtig god børste, for de er bestemt heller ikke lige gode alle sammen. Glattebørsten er netop skabt for at kombinere de to på en sådan måde, at den kan optimere kvalitet og ikke mindst din tid, da den kan spare dig for overraskende meget af det besvær, der findes med de mere ”traditionelle metoder”. Hvis du netop er en, der normalt bruger glattejern til hverdag eller op til flere gange om ugen, så er glattebørsten højst sandsynligt den bedste løsning til dig derude lige nu på markedet, og du kan nyde godt af vores ”glattebørste bedst i test” koncept.

Sådan anvender du din glattebørste

Ved anvendelse af glattebørsten er det ret lige til. Når du skal bruge en glattebørste, skal du være opmærksom på, at håret skal være tørt og sørg altid for at holde den ren. Hvis håret ikke er tørt, stresser du det, og du risikerer meget nemt, at det bliver udtørret fuldstændigt. Hvis den ikke er ren, skal du først bruge vatpinde eller vandrondel til forsigtigt at rense den for det snavs, der nu engang måtte være. Hvis der er skidt i håret eller på apparatet, så kan du risikere, at det smelter ved for høje temperaturer.

Du skal derefter trykke på knappen med tænd/sluk, og du kan derefter indstille temperaturen (hvis din model tillader det vel at mærke). Hvis du er i tvivl om, hvilken temperatur, der er bedst til din hårtype, så kan du ofte kigge i vejledningen, hvor den fortæller mere om, hvordan du opnår den optimale effekt. Måske har du selv en fornemmelse allerede, eller hvert fald en god nok fornemmelse til at prøve dig frem. Lad så børsten varmes op i omkring ét minut og gå derefter bare i gang med at børste håret igennem. Når du er gennem hele håret, og du er tilfreds med resultatet, så sluk glattebørsten igen. Det er bedre, at du selv slukker den end at lade autosluk gøre det – på af sikkerhedsmæssige og holdbarhedsrelaterede årsager.

Hvorfor god pleje er mindst lige så vigtigt

Her i vores glattebørste test, kan vi kun give dig en god oversigt og en prej i den rigtige retning. Men du skal dog som hovedregel altid være opmærksom på, at redskaberne, du bruger til glatte og style dit hår med, rent faktisk kommer op på utroligt høje temperaturer generelt. Det betyder, at selvom glattebørster er gode til at skåne dit hår, så er det altså super vigtigt, at du selv forstår at pleje det sådan, at hårstråenes struktur ikke bliver beskadiget. Hvis dit hår begynder at blive skadet, vil det komme til udtryk i form af tørst, kruset hår og spaltede spidser. Der er dog et par ting, du selv kan gøre for at beskytte dit hår, som vi vil give dig med på vejen her.

Første regel er at huske varmebeskyttelse. Varmebeskyttelsen skal påføres inden, at du giver dig i gang med apparater som glattebørster og glattejern, da det lægger en form for hinde over håret, der formindsker mulige skader. Der findes en utrolig lang række af mærker og produkter, der kan hjælpe dig med at beskytte dit hår, som du kan finde i, hvilken som helst slags materialisthandler. Dette virker derfor som forebyggende beskyttelse.

glattebørste bedst i testHvis du ofte bruger glattebørster eller andre varmeafgivende redskaber til dit hår, så er det ikke kun vigtigt, at du giver dig i kast med den forebyggende beskyttelse. Det er nemlig i lige så høj grad vigtigt, at du ligeledes husker at pleje dit hår efterfølgende. Hårmasker er generelt en god ting at forkæle dig selv og dit hår med regelmæssigt. Når du vasker det eller styler det, så findes der samtidigt en masse produkter, der virker genopbyggende på hårstråenes struktur. Sådanne produkter indeholder specielle ingredienser og har et forhøjet niveau af fugtafgivende virkning på håret – det kan blandt andet være arganolie eller lignende. En del af en nænsom pleje er også at købe shampoo og balsam, der passer til dit hår, men gerne typer, der indeholde protein. Proteiner kan nemlig være med til at styrke håret. Det sidste råd til et sundt hår er selvfølgelig din kost. Vi ved alle, at en god og balanceret kost har indflydelse på struktur og glansen i dit hår. Hvis der er bestemte former for vitaminer eller andet, du mangler, vil dine hårspidser blandt andet spalte hurtigere end normalt. I værste tilfælde kan dårlig kost gøre, at dit hår vokser langsommere end ellers, og du vil få svært ved at opretholde et sundt look. Vi vil ikke gå for meget i dyben med kostvaner, og hvordan de påvirker dit hår her, men der er masser af blogs eller anden information derude, der kan guide dig til, hvad du skal spise eller hvilke kosttilskud du skal tage for at opnå det helt rigtige resultat.

Jagten efter den bedste model

Årsagen til, at vi her laver en glattebørste anmeldelse for at finde den bedste glattebørste er simpelt og klart, at der sagtens kan være relativ stor forskel på de modeller, du kan finde på markedet lige nu. Da selve apparaturet ikke har været på markedet så længe, er det selvfølelig stadig de originale modeller, der dominerer markedet og som indtil videre har vist de bedste resultater – både inden for effektivitet, holdbarhed, konstruktion og styling. Det spændende ved dette marked er dog også, at det er hurtigt voksende, og mange nye ting er i gang, så man skal holde rigtigt skarpt øje.

Det kan først og fremmest godt ske, at de materiale, som de lidt mindre dyre modeller er lavet af, ikke er særligt varmeisolerende, hvilket kan betyde, at de kan ret hurtigt kan blive lidt for varme at holde ved med hånden. Desuden er det sådan, at de lidt dyrere glattebørster ser ud til at have en til dels meget bedre fordeling af piggene, som giver et ret gnidningsløst og jævn resultat. De lidt billigere modeller bruger nogle gange silikonedupper, og hvis silikonedupperne ryger af på grund af slid over længere tid, vil dit hår og hovedbund altså komme i direkte kontakt med varmelegemet. Kvaliteten af varmelegemet i børsten spiller altså også en afgørende rolle, når du skal ud og købe en model – hvis ikke den vigtigste. Vores råd er, at du kan gå på kompromis med nogle ting, men ikke varmelegemets kaliber, da det er det, der sikrer dig, at smukkeste resultat og bedste styling.

Dafni som pioner

Den oprindelig såkaldte ”opfinder” af glattebørsten er mærket Dafni, og det er stadig også et af de mest kendte mærker, som tit nævnes på grund af den høje kvalitet og tendens til at kæle for detaljerne i både design og funktionalitet. Noget af det, der gjorde mærket kendt var blandt andet, at piggene her ikke bliver varme, og at du derfor kan placere børsten helt ned mod hovedbunden uden at brænde dig det mindste – du ville nærmest skulle anstrenge dig for at blive forbrændt i modsætning til glattejernet, hvor man hurtigt vil kunne komme til at røre huden eller et følsomt område med varmelegemet. Piggene indeholder også her en fjeder, hvilket gør det ekstra behageligt. Dafni, samt mange andre mærker, bruger også en form for varmeafvisende plast, som gør, at de har bliver skånet så meget som muligt, din hårglans bliver bevaret, og desuden så forhindrer det også, at dit hår bliver statistisk. Det er mange af de præcis samme egenskaber, som de mere ”uoriginale” børster gerne vil gøre kunsten efter – nogle bedre end andre – og det er præcis sådanne lækre finesser, som vi også kigger efter, når vi laver en glattebørste test. Der er også sådanne afgørende ting, som vi vil råde dig til at kigge efter, når du er inde i butikken eller er på jagt efter det helt perfekte glattebørste tilbud online.

Hvad betyder design

Som udgangspunkt betyder design mindre i den her glattebørste test. Det endegyldige resultat på håret må være det, der taler for sig selv. Hvor det dog kan gå hen og få betydning er, når du overvejer brugervenlighed. Hvis du er typen, der altid er på farten og slæber den med dig overalt, så sikr dig, at den model, du vælger, har en størrelse, der passer.