For mange er et glattejern med damp et uundværligt redskab når det gælder styling. Men vidste du at et glattejern faktisk kan bruges til så meget mere end bare at give dig glat og smukt hår? Faktisk er glattejernet et yderst alsidigt værktøj som du også kan bruge som krøllejern efter behov. Det er derfor ikke så underligt at rigtig mange – især kvinder – næsten ikke kan leve uden deres glattejern. Du bør altid betragte dit glattejern som en klar investering – og du vil sikkert også derfor gerne have et værktøj som holder længe og som du ikke behøver at erstatte efter et par måneder fordi at det er gået i stykker. Vigtigst af alt vil du sikkert gerne beskytte dit hår. Måske har du allerede set de mange skrækkelige videoer på nettet hvor unge piger ender med at brænde deres fine lokker af, enten fordi at de ikke har valgt et godt glattejern eller fordi at de ikke har fulgt visse sikkerhedsforanstaltninger.

Nedenfor har vi fremstillet en komplet guide til dig som ønsker at investere i dit første eller næste glattejern, og vi håber at den vil inspirere dig til at finde det bedste glattejern til netop dine behov.

Hold dig væk fra billige modeller

Selvfølgelig er der absolut ingen grund til at gøre dit køb af glattejern dyrere end absolut højst nødvendigt. Det er der såmænd heller ingen grund til for der findes et væld af gode glattejern tilbud på nettet og i de fysiske butikker fra anerkendte mærker som du trygt kan stole på. Som hovedregel er det altid en god idé at undersøge de enkelte modeller og mærker på forhånd, og læse brugeranmeldelser fra personer i den virkelige verden. På den måde kan du hurtigt få et nogenlunde indtryk af, om glattejernet er sikkert at bruge og om det er holdbart.

Som hovedregel kan du gå ud fra at pris og kvalitet i langt de fleste tilfælde hænger sammen, og selvom at det måske kan være fristende at nøjes med et billig glattejern fra en ukendt producent, fraråder vi dette. For det første er der større risiko for at dit glattejern simpelthen går i stykker efter kun et par ugers eller måneders brug (hvilket betyder at du skal bruge penge på et nyt) og for det andet kan du risikere at dit hår tager skade. Med så mange gode modeller på markedet til meget lave priser er der ingen grund til at teste skæbnen ved at vælge et ukendt glattejern.

Der findes også glattejern til mænd

glattejern testGlattejern er ikke kun forbeholdt kvinder. Vidste du for eksempel at der faktisk findes specifikke modeller kun til mænd og at glattejern til kort hår er blevet mere og mere populære? Det er der god grund til. Et almindeligt glattejern (som er udarbejdet til personer med langt hår), kan hurtigt blive for klumset for korthårede personer. Disse unikke glattejern kaldes ofte også for mini glattejern og fungerer en smule anderledes end almindelige glattejern. Hvis du har kort hår skal du som regel pleje dit hår en del mere på forhånd for at sørge for at det ikke bliver beskadiget. Det er derfor vigtigt at du på samme tid investerer i nogle ordentlige hårplejeprodukter som er varmemodstående.

Når du anvender dette type glattejern må du aldrig bruge den højeste temperaturindstilling. Det er en almindelig misforståelse at jo varmere temperatur du glatter dit hår ved, jo hurtigere går det – men faktisk er det langt fra sandt, og du vil blot udsætte dit hår.

Tænk på temperaturen

Du vil opleve at de forskellige temperaturindstillinger kan variere kraftigt alt efter hvilken model du vælger. Nogle glattejern kan blive op til 80 grader hvorimod andre faktisk kan nå temperaturer på helt op til 210. Hvor høj en temperaturindstilling du bør anvende, afhænger både af dit hår og hvad dine behov er.

Hvis du for eksempel har meget tyndt, fint eller beskadiget hår, er det vigtigt at du kun glatter det ved så lav en temperatur så muligt således at du minimerer risikoen for at udsætte det for skade. Hvis dit hår derimod er meget tykt eller krøllet, kan det være at du har brug for at anvende en lidt højere temperatur for at opnå de optimale resultater. Uanset hvad, er det en god idé at prøve sig lidt frem – start ved en lavere temperatur og arbejd dig op herfra. Af damme grund er det også vigtigt at du sætter dig ind i hvad de enkelte modeller kan tilbyde dig og dit hår. Det bedste glattejern til tykt hår er altså langt fra det bedste glattejern til dig med fint hår, så husk at undersøge markedet grundigt før at du beslutter dig. Det ville være ærgerligt at komme hjem med et glattejern som ikke passer til dine behov blot fordi at du ikke har sat dig ind i de enkelte specifikationer.

Rigtig mange glattejern i dag slukker automatisk når de overstiger en vis temperatur eller hvis de ikke bliver brugt i en mindre periode. Dette er en yderst smart funktion da du så ikke skal bekymre dig om at skabe en farlig situation fordi at du potentielt har glemt dit tændte glattejern på en overflade der kan beskadiges. Husk derfor også at kigge efter denne funktion når du vælger dit glattejern – det kan nemlig godt betale sig.

Størrelsen på det bedste glattejern

Du vil hurtigt opleve at størrelsen på selve glattejernets varmeplader kan variere – du kan for eksempel finde helt bittesmå glattejern hvor pladerne ikke er mere end 1 cm brede og op til hele 6 centimeter. Der findes ikke noget konkret svar på hvilken størrelse der er den bedste, da det fuldstændig afhænger af dit hår og ikke mindst dine behov.

Som vi også nævnte tidligere i artiklen, er det bedst at vælge et glattejern med mindre varmeplader hvis du har kort hår – da disse er mindre klodsede og du kan samtidig glatte dit hår helt ned til rødderne.

Hvis du derimod er på jagt efter det bedste glattejern bedst i test hvis du har langt hår, får du sandsynligvis mest glæde af et glattejern som har større og bredere varmeplader, hvilket også gør hele glatteprocessen en hel del hurtigere. Dette type glattejern er også bedst til naturligt tykt hår da de som regel kan holde ”bedre fast” på dit hår og arbejde med det.

Forbered dit hår grundigt

ghd glattejernSelvom at det er fristende at gå i gang med at glatte dit hår så snart at du har fået fingre i dit nye ghd glattejern (eller hvilket andet mærke du end har valgt), er det vigtigt at du tager dig grundigt med tid til først at forberede dit hår – især hvis du aldrig har glattet det før. Forskellige elementer som fedt, skidt, snavs og forurening beskadiger dit hår til dagligt og gør at det er svært og ikke mindst risikabelt at glatte det i denne tilstand. Det er derfor nødvendigt først at vaske dit hår grundigt gør at du går i gang med at anvende dit glattejern. Det kan som regel godt betale sig at investere i en god conditioner som du bruger efter at du har vasket dit hår med almindelig shampoo, da dette gør håret en hel del nemmere at arbejde med. Derudover vil du også opleve at håret tager langt mindre skade under glatningen når det er rent og tørt.

Sørg for at du aldrig nogensinde bruger dit glattejern på vådt hår. Efter at du har været i bad bør du altså altid sørge for at tørre dit hår grundigt. Afhængig af hvilken model du har valgt kan det også være en idé at investere i en varmemodstående hårspray, som sikrer, at dit glattejern bedst i test ikke beskadiger dit hår under selve processen.

Selvom at du selvfølgelig ønsker at se så godt ud som muligt på alle tidspunkter, bør du alligevel ikke glatte dit hår hver dag da det hurtigt kan tage skade. Sørg derfor for at pleje dit hår ordentligt og husk at tage pauser.

Du kan også få rejse glattejern

Hvis du jævnligt skal ud at flyve eller skal rejse på tværs af landet til forskellige forretningsmøder, vil du selvfølgelig gerne se så godt ud som muligt – og vi ved alle sammen godt at vores hår hurtigt kan komme til at minde om en fuglerede efter en lang flyvetur. Hvis du kan nikke genkendende til dette vil du sikkert også hurtigt indse, at et trådløs glattejern kan gå hen og blive din nye bedste ven når du er på farten – eller hvis du blot er typen som kunne få brug for at bære rundt på dit glattejern i håndtasken før at du skal i byen!

Disse glattejern er yderst portable hvilket betyder at du kan have dem med overalt – så længe at du selvfølgelig har sørget for at lade dem op på forhånd. De er stadig forholdsvis nye på markedet, men du vil sikkert blive overrasket over at finde ud af, at mange af disse trådløse modeller faktisk fungerer lige så godt som ganske almindelige glattejern. Vi vil med i fremtiden med sikkerhed også kunne opleve et stigende antal af disse typer glattejern og det er måske ikke så mærkeligt når vi tænker på den teknologi som vi er omringet af i dag.

Hvis du også ønsker et rejse glattejern, er der flere ting som du skal kigge efter og igen kan det godt betale sig at vælge et anerkendt mærke således at du ikke behøver at bekymre dig om kvaliteten. Ligeledes skal du selvfølgelig også kigge på størrelsen, og har du brug for at rejse meget, vil du sikkert foretrække et lille glattejern fremfor et monstrum som fylder hele kufferten. Mest af alt skal du selvfølgelig også sørge for at glattejernet kan tilfredsstille dine behov – når der er tale om et mindre glattejern, er det vigtigt at du på forhånd undersøger at det er i stand til at glatte dit, måske tykke, hår.

Forskellige prisklasser

Som vi også nævnte øverst i artiklen, finder du i dag et væld af forskellige modeller og det kan derfor blive lidt af en udfordring at prøve at finde ud af, hvilke type glattejern der egentlig er tilstrækkelige til dit behov. Ligesom at der findes masser af forskellige mærker vil du også opleve at der findes lige så mange forskellige prisklasser, og du bør først og fremmest gøre op med dig selv, hvor meget du er villig til at bruge på dit nye glattejern. Du kan finde et glattejern til få hundrede kroner til op til 3.000. – så det er vigtigt at gøre sit hjemmearbejde før at man begynder sin søgen.

Tænk først og fremmest på hvor ofte du har tænkt dig at bruge dit glattejern. Hvis du er professionel stylist (eller drømmer om at blive det), ønsker du sikkert en pålidelig løsning som holder mange år i fremtiden. I så fald kan det sagtens være en idé at investere i en lidt mere avanceret mode. Hvis du derimod blot har tænkt dig at glatte dit hår i ny og næ efter behov eller en bytur, er der ingen grund til at gå ud at investere i den absolut dyreste model. Læs gerne nogle forskellige test af glattejern på nettet for at danne dig et indtryk af hvad du kan forvente fra dit budget.

Billigst at købe på nettet

Som med rigtig mange andre ting er der som regel rigtig mange penge at spare ved at købe dit nye glattejern på nettet – uanset om du har brug for et glattejern til professionelt brug eller om du bare skal bruge det til dig selv. Du vil sikkert opleve at der er mange frisører som sælger nogle af de dyreste glattejern på markedet i deres saloner, men sandsynligheden for at du kommer til at betale mere end højst nødvendigt, er stor. Sammenlign i stedet de mange glattejern test og priser på nettet for at få det bedste tilbud. Uanset hvad er det altid bedst at bestille fra en dansk side for at undgå problemer med garantien (og eventuelle strømstik der ikke passer når det gælder glattejern fra udlandet).