bedste køb
Smeg HMF01BLEU
Bedømmelse
Med flest funktioner
Dualit Håndmikser
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Bosch MFQ36480
Bedømmelse

Der er ingen grund til at bekymre dig om gigt i håndleddene, fordi du er vant til at piske løs i hånden – den tid er for længst forbi. Hvis du endnu ikke er hoppet med på trenden, kan du med fordel byde din nye bedste ven hjem i dit køkken: håndmixeren. Bager du meget – eller er du bare vild med hjemmelavet flødeskum, for hvem er ikke det? – er en håndmixer et næsten uundværligt værktøj i dit køkken. Derfor tør vi godt garantere, at når du først har fået gang i den bedste håndmixer for dig, vil du aldrig vende tilbage og piske i hånden. Det er din tid simpelthen for kostbar til!

Historien bag de første håndmixere

Kært barn har mange navne. Det gælder også håndmixeren, som ofte også findes under navnet elpisker, ægge-skummer eller røremaskine. Enhedens funktion forbliver dog mere eller mindre den samme uanset hvilken model og type du vælger: den gør livet nemmere for dig i køkkenet.

håndmixer testI dag findes der rigtig mange forskellige typer, men vidste du at den første håndmixer med roterende dele blev patenteret helt tilbage i år 1856 i staten Maryland? Derefter fulgte England hurtigt trop med endnu en pisker i 1857 og igen en ny model i 1859. Piskeren tog hurtigt hele verden med storm, men man siger generelt at den første mixer som havde en egentlig elmotor, var den der blev opfundet af den amerikanske Rufus Eastman tilbage i 1885.

Du har uden tvivl sikkert også hørt om mærket KitchenAid, hvad enten du kender dem for deres populære og klassiske køkkenmaskiner eller deres andre prestigiøse produkter. De har også haft en stor succes med deres piskere, og deres første elpisker tilbage fra 1910 hørte til en af de første elpiskere på markedet. Dog fandt man sjældent disse piskere i almindelige hjem før år 1920, da de dengang var en halv dyr investering – hvilket er sjovt at tænke på, da man i dag kan finde en billig håndmixer både på nettet og i fysiske butikker til næsten ingen penge.

Den første elektrisk stående mixer

Det var dog ikke kun de elektriske håndmixere der skulle vise sig at blive populære. I år 1908 opfandt Herbert Johnson som var ingeniør for Hobart Manufacturing Company, den første elektrisk stående mixer. Han følte sig inspireret af at observere en ganske almindelig bager stå og blande brøddej sammen med en metalske hver morgen; til sidst besluttede han sig for at hjælpe bageren på vej og fremstillede et elektrisk hjælpemiddel. Hans design var dog en mixer på hele 80 l, og denne blev udelukkende anvendt i større bagerier. Dog blev der hurtigt fremstillet mindre stående mixere, så husmødrene også kunne få glæde af en stående mixer i hjemmet. Dem ser vi stadigvæk i dag, og til trods for at de godt nok ikke er lige så billige som de fleste håndmixere, er de stadig meget populære!

Et hav af forskellige varianter

Når man kigger på markedet med piskeris, håndmixere, elpiskere, stående mixere og hvad de nu ellers hedder, er det ikke underligt hvis man hurtigt bliver forvirret. Det er nemlig lidt af en jungle i sig selv, og det er derfor vigtigt at man gør op med sig selv, hvad man skal bruge sit nye værktøj til. Derudover skal det også nævnes at der konstant kommer nye håndmixer tilbud og nye modeller på markedet, så det er en god idé at holde et godt øje med alle de førende butikker – både online og fysisk.

Piskeriset

Et piskeris har du sikkert allerede liggende i skuffen, uanset om du egentlig bruger det eller ej, og der er stor sandsynlighed for at det ikke kostede meget mere end 50 kr. fra dit lokale supermarked. Hvordan netop dit piskeris ser ud, kan variere, da der findes mange forskellige typer og former. Den bredere version af piskeriset er nok det mest populære, men der findes dog også en smallere og tyndere form, som oftest bliver omtalt som det franske piskeris. Derudover finder du også piskeris som er specielt designet til at røre sovse, så der er i hvert fald nok at vælge imellem. En klar ulempe ved piskeriset kan dog være, at de som regel er meget svære at rengøre. Her kan du med fordel vælge et piskeris, hvor trådene ikke går ind og krydser hinanden

Til trods for at piskeriset er et uundværligt værktøj i køkkenet hvis du blot skal lave noget hurtigt og nemt og ikke orker at fumle med elektriske apparater for en smule småarbejde, er der ingen tvivl om at du godt kan ende med at få ond i håndledende hvis du har tænkt dig at piske flødeskum til en hel kage i hånden. Når det så er sagt, kan dit piskeris sagtens være et fint alternativt indtil at du har fundet den perfekte håndmixer bedst i test for dig.

Den elektriske håndmixer

håndmixer testDen elektriske håndmixer som vi har fokus på i denne artikel, er uden tvivl den bedst tidsbesparende og bedste løsning, uanset hvad du skal udrette i køkkenet. Til trods for at den elektriske mikser i sin tid blev fremstillet til at gøre livet nemmere for bageren, er der næsten ingen grænser for hvad du kan piske sammen med det elektriske apparat: naturligvis kan du piske din yndlings flødeskum frem til en kop kakao, men mulighederne stopper ikke her. En elektrisk håndmixer klarer også jobbet hvis du ønsker at lave en hjemmelavet gang kartoffelmos (som er umuligt at gøre i hånden), en dej eller måske blot en god fars til en portion til frikadeller.

Du har sikkert allerede selv – på et eller andet tidspunkt – prøvet en test af håndmixer. I så fald, vil du også vide at de stort set gør al arbejdet for dig på kun få minutter. En smart fordel ved en håndmixer er, at krogene som udgangspunkt burde følge med ved køb, men langt de fleste modeller giver dig mulighed for at købe flere og forskellige kroge. Dette er super smart, da du på denne måde kan få endnu mere ud af din håndmixer.

Flere kroge og flere funktioner

Når du køber en håndmixer, uanset om du køber via nettet eller i en fysisk butik, bør du som udgangspunkt gå ud fra at der automatisk følger er sæt kroge med så du kan gå i gang med at bruge din mixer med det samme. Husk at tjekke hvad der er inkluderet i pakken med din mixer, men følger der ikke kroge med, lyder det meget mærkeligt – og vi vil derfor anbefale dig at gå efter et andet tilbud.

Køber du en håndmixer fra et anerkendt mærke, er det dog i langt de fleste tilfælde at købe ekstra kroge til din mixer – hvis dine eksisterende for eksempel skulle gå i stykker eller blive væk, eller hvis du blot ønsker at prøve en anden type krog. Forskellige typer kroge giver forskellige resultater, hvilket er super smart hvis du ønsker at anvende din mixer til flere forskellige formål. I langt de fleste tilfælde kan du også købe større pakker, hvor der følger en masse tilbehør med til din mixer, så du er fri for at skulle bruge flere penge for yderligere udstyr til din mixer.

Køb pakkeløsninger

Hvorfor købe flere forskellige redskaber, hvis du kan få det hele i én pakke og på samme tid spare penge? På rigtig mange sider som sælger mixere, kan du finde pakkeløsninger hvor du både får selve mixeren sammen med en stavblender eller andre redskaber. Visse modeller har endda også en håndmixer med stavblender indbygget, så du frit kan skifte mellem de forskellige kroge og andet tilbehør. Disse pakker findes tit til meget uoverkommelige priser, så har du alligevel brug for et par forskellige køkkenredskaber på én gang, anbefaler vi at du overvejer en pakkeløsning der giver det hele til en meget mere overkommelig pris. På denne måde sparer du også tid ved at kun skulle købe én gang.

Rigtig mange funktioner

Håndmixere plejede at være relativt simple, men markedet for de populære mixere er vokset og vores teknologi og behov er også blevet større. Selvfølgelig er det stadig ganske muligt at finde en helt almindelig håndmixer. Sådan en model burde sagtens kunne dække dine mest basale behov, en har du mulighed for det kan du med fordel selv prøve en håndmixer test. Men har du brug for lidt mere, eller befinder du dig rigtig ofte i et køkken, kan det måske være værd at overveje, om det kan betale sig at investere i en maskine som kan lidt mere. Der findes rigtig mange håndmixere som har et hav af forskellige hastigheder, hvilket giver dig rigtig mange muligheder for at få fuld udnytte af din mixer når du laver mad eller bager i dagligdagen.

Ikke særlig pladskrævende

Vi ved godt, at du har brug for at spare plads i køkkenet og derfor har du ikke brug for et kæmpe redskab som er omfattende at samle sammen og pakke væk igen. Det behøver du heldigvis ikke at bekymre dig om når du køber en håndmixer. Normalt kan du fint folde redskabet sammen i din køkkenskuffe, og de aftagelige kroge er lige til at gøre rene. Disse kan hurtigt klikkes af efter behov.

For dig som bager

Er du desuden vild med at bage, er vi godt klar over hvor krævende det kan være at røre dej sammen – især hvis du laver masser af brød og større portioner ad gangen. Her kan en almindelig håndmixer naturligvis godt klare jobbet, men dette kan alligevel måske gå hen og blive en smule tidskrævende.

Hvis du ikke magter at skulle stå og holde røremaskinen hver gang der er noget som skal røres sammen, kan det måske være en god investering at købe en stående røremaskine. Disse er dog i en hel anden prisklasse, men til gengæld kan du glæde dig over, at du behøver at gøre meget lidt arbejde selv. Det eneste du sådan set skal sørge for, er at hælde ingredienser i skålen og derefter trykke på ’tænd’- knappen. Maskinen vil herefter gå i gang med alt det hårde arbejde for dig, og når dejen er færdig, kan du hælde den direkte over i en bageplade eller brødform. Så bliver det ikke nemmere.

Håndmixere i enhver prisklasse

Til trods for at en ganske almindelig håndmixer plejede at være en dyr investering for den gennemsnitlige dansker, findes de nu til meget overkommelige priser, hvilket betyder at alle kan være med. Du kan slippe afsted med at betale et par få hundrede kroner for en ganske basismodel i dit daglige supermarked, men forventer du lidt mere fra dit redskab, kan du naturligvis også opgradere.

Har du endnu ikke en håndmixer i dit køkken, og er du ikke sikker på om du ville få den brugt, anbefaler vi dig først at du går ud og køber en prisvenlig model fra Føtex eller lignende eller foretage en håndmixer test. Når du køber en mixer følger der normalt et sæt kroge med, hvilket er nok til at få dig i gang. Beslutter du dig for at du får brug for at opgradere din valg på et senere tidspunkt, er der heldigvis masser af forskellige mærker på nettet.

Køb på nettet for at få den billigste mixer

Der findes billige håndmixere overalt, og skal du blot have en basis model, kan det sagtens betale sig at købe den i en fysisk butik. Har du dog brug for en mere omfattende model eller har du et særligt mærke i tankerne, er der ofte penge at spare ved at handle på nettet.

Har du endnu ikke besluttet dig for, hvilken slags håndmikser der er perfekt til dine behov, er der heldigvis masser af hjælp at hente på nettet ved at foretage en hurtig søgning på Google. Her er der efterhånden også en hel del forbrugersider som har foretaget håndmikser test og sammenligninger af de forskellige redskaber. Disse guides giver normalt et totalt overblik over hvad hver enkel mikser kan og ikke kan, håndmisker tilbud. Når du har besluttet dig for en model, kan du med fordel vælge at anvende sider som Pricerunner, så du kan få bestilt din foretrukne mikser hjem til den bedste pris!