Hvis du er gået på jagt efter et køleskab med fryser, vil du sikkert hurtigt indse, at det godt kan gå hen at blive en lidt omfattende opgave – og det at vælge sin nye hvidevare til køkkenet, er ikke bare længere sådan lige til. Selvom at du måske er fristet til at tro at et køleskab blot er et køleskab, er der faktisk flere faktorer som du altid bør bære i sinde før at du går i gang med at bestille dit køle og fryseskab hjem.

HVORFOR DU SKAL STOLE PÅ OS

Din tillid er vigtig for os. Alle produkter er blevet grundigt undersøgt for at sikre, at du kun får det allerbedste. Læs mere For at opretholde 100 % objektivitet tager vi aldrig imod penge, produkter eller nogen anden form for betaling for vores analyse.

Udover at du selvfølgelig gerne vil have et køleskab der passer ind i dit køkkens design, er det også vigtigt at tænke lidt over, hvilke yderligere funktioner du forventer fra din hvidevare – måske er du til et simpelt design og ønsker ikke at betale ekstra for funktioner og gimmicks som du alligevel ikke kommer til at bruge, eller måske ønsker du at opgradere dit nuværende billig køle fryseskab til en mere avanceret model. For at gøre det hele bare en lille smule sværere, findes der i dag også modeller i stort set alle størrelser og dimensioner, og du kan glæde dig over, at langt de fleste førende producenter af køleskabe i dag fremstiller hvidevarer i alle farver, så de passer ind i dit køkken. Nedenfor skal vi tage et mere omfattende kig på hvad du kan forvente når du skal shoppe efter kølefryseskabe og vi vil hjælpe dig med at inspirere dig til, hvilken type der passer sig bedst til dine behov.

Masser af forskellige typer

Måske går du og overvejer at erstatte dit nuværende køleskab med fryser, og det kan sagtens være at du er på jagt efter præcis den samme type med en bedre ydeevne. Det er vigtigt at forstå, at et køleskab med fryser i dag ikke længere bare er et køleskab med fryser, og at der findes et væld af forskellige modeller og typer. Nogle danskere foretrækker de fritstående hvidevarer som kan placeres stort set overalt i boligen hvilket er yderst bekvemt, andre foretrækker de integrerede modeller som matcher dit køkkens design perfekt – eller måske har du fået øjnene op for de amerikanske modeller som også er blevet mere og mere populære på markedet? Uanset hvad du har i tankerne, er det værd at bære dit nuværende køkkens layout så du finder en model der passer ind i dit design. Derudover skal du også tænke på dine behov. Har du brug for lige meget plads når det gælder både køl og frys, eller kan du nøjes med et mindre køleskab med fryseboks? Uanset hvad dine enkelte behov er, kan du regne med at der findes både fordele og ulemper ved alle de eksisterende typer køleskabe med frysere på markedet i dag, og dem skal vi kigge lidt nærmere på her.

Fritstående køleskabe med frys

køleskab med fryserSom hovedregel kan du sagtens regne med at disse er den billigste type på markedet, og generelt får du rigtig meget for dine penge. Der findes et væld af disse modeller i stort set alle størrelser, hvilket betyder at du har masser af valgmuligheder – hvad enten du er på jagt efter et bestemt mærke eller stilart, eller bare har et lidt stramt budget. Leder du for eksempel efter køle fryseskab tilbud på nettet, vil du hurtigt opleve at de fritstående modeller fører sig frem og da konkurrencen mellem producenterne er blevet så hård gennem de sidste par år, bliver priserne også hele tiden skruet i bund – uden at dette har betydning for enhedens ydeevne.

Den klare fordel ved at vælge et fritstående køleskab er selvfølgelig, at det kan placeres stort set overalt i boligen – det eneste du naturligvis skal sikre, er at du har adgang til en strømforsyning. Da disse køle-fryseskabe ikke integreres i dit køkken som sådan, betyder det også at du fint kan tage dem med dig i tilfælde af, at du skulle flytte – hvilket altså sparer dig både tid og penge, da du ikke skal tænke på at skulle ud at investere i et nyt køleskab. Selvfølgelig er der også fordele ved denne type, og den største er nok, at de kan være en smule pladskrævende i dit køkken da de ikke integreres. Det betyder også, at du skal være sikker på, at du virkelig har plads til den model som du bestiller hjem, da mange af os desværre ender med at undervurdere hvor meget et køl og frys fylder i vores bolig.

Integreret køle fryseskab

Selvom at der uden tvivl findes flest fritstående køleskabe i dag, er der mange fordele ved at vælge et integreret køle fryseskab – som også kaldes for indbyggede fryseskabe. Som navnet rigtig nok antyder, får du her en hvidevare som fint bliver gemt væk i stil med resten af dit køkkens design, og du behøver altså ikke at bekymre dig om et stort kølefryseskab der bare står og fylder. Dette er specielt ideelt hvis du ikke bryder dig om, at dine hvidevarer tager en blikfang i dit køkken eller hvis du simpelthen bare ikke har pladsen – her kan du nemlig glæde dig over, at det også er fuldt ud muligt at finde yderst kompakte køle-fryseskabe.

Markedet for de integrerede kølefryseskabe er dog endnu ikke så stort i Danmark, hvilket også betyder, at du ikke har lige så mange modeller at vælge imellem – og det faktum alene, resulterer i, at du må forvente en lidt højere pris. Selvom at du som hovedregel godt kan regne med at komme af med et par tusinde kroner ekstra for en integreret model, betyder det dog langt fra at du ikke kan finde et billigt køleskab med fryser der kan integreres i dit køkken – det handler bare om, at kigge de rigtige steder og jagte de bedste tilbud. Af denne grund, kan det også være en fin idé at sammenligne anmeldelser og tests på nettet for at få et bedre indblik i, hvor meget du skal forvente at komme af med hvis du vælger at investere i en integreret model.

Amerikanske kølefryseskabe

Du kender dem sikkert allerede og det er der en god grund til – denne type er nemlig gået hen at blevet yderst populær blandt danske boligejere som har godt med plads. Det er ikke nogen hemmelighed at et amerikansk kølefryseskab er en hel del større end de almindelige køleskabe som vi finder på markedet herhjemme i Europa, og typen egner sig derfor perfekt for den større og mere krævende familie. Med et amerikansk kølefryseskab kan du både opbevare, afkøle og fryse en hel del mere mad end hvis du vælger et standard kølefryseskab. For at du får mest ud af dit amerikanske kølefryseskab, er det dog vigtigt at bære i sinde, at du skal have behovet for at det kan svare sig for dig – hvis du for eksempel er enlig uden børn, er sandsynligheden for at du har brug for et kæmpe amerikansk kølefryseskab, lille.

Vi kan ikke komme uden om at denne type ser fantastisk ud i større køkkener, og du kan også glæde dig over at de i dag findes i et væld af farver, så de passer ind i netop dit køkkens design. Deres store kapacitetsevne er selvfølgelig den primære fordel for mange, men rigtig mange amerikanske modeller i dag bliver også fremstillet med et væld af ekstra funktioner. Her kan du blandt andet ofte glæde dig over digitale displayskærme som lader dig administrere temperaturerne, og visse modeller har endda vand- eller is dispensere. Sørg dog for at gøre op med dig selv om du virkelig har brug for de mange ekstra funktioner der findes når det kommer til amerikanske kølefryseskabe, da der absolut ikke er nogen grund til at betale mere end højest nødvendigt.

Og når det gælder amerikanske kølefryseskabe så kommer du til at betale mere – og ikke kun i selve købsprisen. Det siger sig selv, men en større hvidevare som denne kommer selvfølgelig til at koste dig mere i drift end et lille køleskab med fryser. Hvis du er økonomiske bevidst, er dette punkt altså også noget som du bør bære i sinde inden at du køber. Derudover siger det måske sig selv at du også skal sikre dig, at du reelt har plads til så stort et kølefryseskab i dit køkken.

Størrelser og dimensioner

Det er selvfølgelig afgørende at bære i sinde hvor stort et kølefryseskab du ønsker før at du går ud og undersøger markedet. Du har sikkert en nogenlunde idé om hvor meget plads du har at gøre godt med, men sørg altid for at dobbelttjekke, at de modeller som du er interesseret i, reelt lever op til dine behov. Hvis I for eksempel er en større familie, vil du selvfølgelig gerne sikre dig, at kølekapaciteten er stor nok til at kunne køle flere pakker kød i flere dage – og det samme gælder naturligvis for frysekapaciteten. Hvis du derimod er enlig, er sandsynligheden for, at du har brug for et kæmpe køleskab med en frysekapacitet på størrelse med en kummefryser, ikke særlig stor.

Det er vigtigt at bære i sinde, at den volumen som producenterne som regel opgiver på de enkelte frysekøleskabe, er uden hylder og tilbehør. Det er derfor en god idé at sammenligne anmeldelser på nettet i stedet, da du på denne måde kan få et bedre indblik i, hvor meget opbevaringsplads du egentlig har at gøre godt med. Du vil måske blive overrasket over, at to køleskabe som kan minde utrolig meget om hinanden i selve størrelsen, måske ikke er i stand til at opbevare den samme mængde mad og tilbehør – netop fordi at deres designs er forskellige og at der med sandsynlighed medfølger et forskelligt antal hylder og opbevaringsløsninger. Derudover er det også vigtigt at huske på, at det langt fra er alle kølefryseskabe i dag som lader dig indsætte dine egne hylder og skuffer i køleskabet, så sørg for at undersøge dette på forhånd. Det ville være ærgerligt at investere i et køleskab der i princippet fylder meget, men som ikke har en tilstrækkelig kapacitet til dine behov.

Kølefryseskabe og forskellige funktioner

køle-fryseskabeSom vi også nævnte tidligere, findes der i dag et væld af forskellige funktioner og features på de nye modeller, og det er ikke bare sådan lige til at vælge sin nye hvidevare. Det er derfor bedst, at du først og fremmest gør op med dig selv, om du er villig til at betale mere for en mere avanceret model eller om du bare ønsker et godt og solidt kølefryseskab som vi kender dem. Normalt kan du sagtens gå ud fra at pris og kvalitet hænger sammen i denne forbindelse, og det siger måske sig selv, at jo dyrere en model du investerer i, jo mere får du for dine penge. Det betyder dog ikke nødvendigvis at den overordnede fryse- og køleevne er forringet blot fordi at du vælger en billigere model.

I dag finder du køleskabe som leveres med et væld af funktioner. Måske har du allerede stødt på de smarte kølefryseskabe som har et digitalt display der hjælper dig med at indstille de enkelte temperaturer efter behov – faktisk kan de fleste af disse også times, således at du vælge hvornår der skal skrues op og ned på temperaturen hvis nødvendigt. En termostat er en naturlig del af ethvert køleskab, men var du klar over, at rigtig mange modeller i dag leveres med fugtighedstilpassere som kan sørge for, at grøntsager og frugter kan holde sig længere i dit køleskab? Til sidst må vi selvfølgelig heller ikke glemme de store amerikanske kølefryseskabe som tit og ofte både har vand- og isdispensere på selve døren af køleskabet. Dette er uden tvivl en rar ting som rigtig mange sætter pris på, men gør op med dig selv, om du er villig til at betale ekstra for dette når du vælger dit køleskab fryser.

Tænk på kølefryseskabets ydeevne

Dette er et vigtigt punkt, som du under ingen omstændigheder må undervurdere. Jo hurtigere dit køleskab er i stand til at afkøle dine madvarer, jo længere kan du også regne med at de holder – og de forbliver desuden friskere i længere tid. Selvom at man forståeligt nok måske har tendens til at tro, at alle køleskabe er i stand til at køle mere eller mindre på samme måde, er det desværre langt fra tilfældet, og det er altså vigtigt at gøre sit hjemmearbejde på forhånd. Da det kan være lidt af en omfattende opgave at prøve at regne ud, om et kølefryseskabs ydeevne egentlig er tilstrækkelig og tilfredsstillende, er det først og fremmest bedst at sammenligne forskellige anmeldelser som du finder rundt omkring på nettet. Sandsynligheden for at du har mulighed for at tage et par kølefryseskabe med hjem og sammenligne dem, er minimal, og det er derfor vigtigt at du tager dig tid til at lave dit hjemmearbejde på forhånd. Bær også i sinde at ikke alle kølefryseskabe er fremstillet til at kunne køle eller fryse madvarer ved højere temperaturer. Hvis du for eksempel placerer din hvidevarer i et rum på 26 grader, er der stor sandsynlighed for, at det måske tager længere tid for dit køleskab at afkøle nyindkøbte madvarer. Husk derfor at bære dette i sinde hvis du generelt har tendens til at holde din bolig varmere end normalt.

Vælger du et køle fryseskab bedst i test kan du som regel sagtens gå ud fra, at det burde være i stand til at afkøle dine madvarer på under et par timer. En forudsætning for dette resultat er dog selvfølgelig også, at termostaten er korrekt indstillet på både køleskab og fryseboks, så det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i disse punkter før at du begynder at nedkøle dine madvarer.

 

Installationen af dit kølefryseskab

Heldigvis er det som regel ganske ligetil at installere dit kølefryseskab, og du kan derfor glæde dig over, at det i langt de fleste tilfælde er fuldt ud muligt at gøre dette på egen hånd. Hvis du dog har valgt en integreret løsning, kan det dog gå hen at blive en lille smule mere besværligt, og her er det selvfølgelig absolut essentielt at du har sørget for at sikre dig, at du har tilstrækkelig med plads til at installere dit nye apparat.

Med det sagt, er der dog også mange fordele ved at købe dit kølefryseskab hjem fra nettet. For det første kan du som regel regne med at få en langt bedre pris sammenlignet med dem som du finder i de fysiske butikker i dag, og for det andet tilbyder rigtig mange forhandlere i dag at levere dit kølefryseskab kvit og frit – og installere og opsætte det for dig.

Køb og få det hjem

Har du allerede gjort op med dig selv hvilket type kølefryseskab som du ønsker at investere i, er det på tide at du begynder at gøre dig nogle overvejelser over, hvilke modeller der passer bedst ind i dit køkken. Selvom at størrelsen og kapaciteten unægteligt kommer til at spille en væsentlig rolle, er der også andre faktorer som du skal tage hensyn til. For eksempel er du sikkert interesseret i at sikre at dit kølefryseskab passer ind i dit køkkens design, og du ønsker derfor måske at investere i en model i en bestemt farve. Uanset hvilken type du vælger i dag, findes der heldigvis et væld af forskellige muligheder, så det burde også være muligt at finde en løsning der passer til dig.

Uanset hvilket budget du er på, og om du ønsker en avanceret eller mere simpel model, er der aldrig nogen grund til at betale mere end højest nødvendigt for din nye hårde hvidevare. Af netop denne grund anbefaler vi at du tager dig tid til at sammenligne flere forskellige køle fryseskab test og anmeldelser for at danne dig et indtryk af de enkelte modeller. Måske har du allerede et foretrukket mærke som du ønsker at investere i igen, men de mange forskellige modeller i dag kan gøre det til en forvirrende opgave. I sådanne tilfælde kan disse online anmeldelser være til stor hjælp.

Tænk på ydeevnen

I dag bliver langt de fleste modeller fremstillet til at være så energivenlige som muligt, og med det store udvalg på markedet, er der ingen grund til at vælge et kølefryseskab med en energiklasse på D. Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med eller er meget bevidst om dit energiforbrug, er dette unægtelig et punkt som du ikke bør ignorere.

Desværre er det naturligvis fuldt ud umuligt at reducere din hvidevares overordnede forbrugspris, da du hele tiden skal have enheden tændt – og på denne måde kan du altså ikke spare på strømmen. Det er derfor en god idé at sikre, at du køber en så energivenlig en fryser om muligt, alt afhængig af dens størrelse. Du kan desværre ikke komme uden om at jo større en hvidevare du vælger, jo dyrere kommer den som hovedregel også til at være i drift og det er derfor vigtigt at vælge et kølefryseskab som I kan udnytte til punkt og prikke. Når det så er sagt, behøver det langt fra at være en dyr fornøjelse at have et kølefryseskab kørende, og i dag findes der så mange modeller som fremstilles med en energiklasse på A+, så det burde ikke få den store indflydelse for jeres økonomi.

Kølefryseskabets flytbarhed

Det er ikke til at give en gennemsnitlig pris på et kølefryseskab, da det i den grad afhænger af, hvor stor en model du vælger samt hvor mange ekstrafunktioner du vælger at investere i – og derudover har selve mærket selvfølgelig også noget at sige. Uanset hvad, kan et kølefryseskab sagtens komme op og koste et par tusinde kroner, og langt de fleste af os har med sandsynlighed ikke lyst til at udskifte vores apparater efter et par år fordi at vi skal flytte.

Inden at du går ud at investerer i et kølefryseskab, er det altså en god idé at have i tankerne om dit nye kølefryseskab er nemt at tage med i fremtiden – muligheden for dette er selvfølgelig en smule begrænset hvis du vælger et integreret kølefryseskab. Overvej desuden også hvilken farve du ønsker at investere i – det ville være ærgerligt at ende med et kølefryseskab i en pralende rød farve, hvis dit næste køkken køres i en hvid stil.