Måske har du levet i en verden, hvor du gik ud fra at alle tørretumblere stort set var ens – men det er faktisk ikke tilfældet og går du og overvejer at investere i en tørretumbler til din egen bolig, er det vigtigt at finde den rette type, ikke mindst når det gælder selve installationen. Der er mange fordele ved at vælge en kondenstørretumbler og nedenfor har vi udarbejdet en omfattende artikel som forhåbentligt kan hjælpe dig med at finde den absolut bedste kondenstørretumbler til den bedste pris. God læselyst!

bedst i test
AEG T8DSK844E
Bedømmelse
Mest populære
Bosch WTW85I49SN
Bedømmelse
bedste køb
Siemens WT49W4A8DN
Bedømmelse
Med flest funktioner
SMEG DHT83LIN
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Bauknecht TSOFTM1182WK
Bedømmelse

Så hvad er en kondenstørretumbler?

Som navnet rigtig nok også antyder, er en kondenstørretumbler i stand til at kondensere den varme og dampe luft fra tromlen og forvandle det til vand, som herefter bliver opbevaret i en slags tank som du selv skal tømme efter behov. Da denne proces altså foregår 100% indvendig i selve maskinen, kan en kondenstørretumbler installeres og opsættes overalt i din bolig. Dette er en klar fordel hvis du ikke har en opsætning til en almindelig tørretumbler eller du måske har begrænset med plads og ønsker din tørretumbler placeret et bestemt sted. Det er derfor heller ikke så underligt at kondenstørretumblere er gået hel og blevet mere og mere populære og der findes rigtig mange tørretumbler kondens test som sammenligner de forskellige modeller, således at du altid kan være sikker på at du gør en god investering.

Med eller uden dræn?

Til forskel fra de almindelige og klassisk ventilerede tørretumblere, har disse typer maskiner ikke en udstødningsslange som du først skal tilslutte væggen eller gennem et vindue for at tørretumbleren kan opereres.

Med det sagt findes der dog stadig nogle kondenserende modeller som leveres med en slange som du kan påføre et dræn hvis ønsket, ligesom du ville med en ganske almindelig tørretumbler. Den klare fordel ved dette er, at vandet drænes igennem denne slange i stedet for at hobe sig op i beholderen, hvilket kan spare dig en del tid da du ikke længere skal tænke og huske på, at vandet skal tømmes. Vælger du dog en billig tørretumbler kondens som består af sådan en slange, vil du opleve den samme type begrænsning som ved en ganske almindelig tørretumbler: den kan kun installeres på bestemte steder, hvor du har en udgang til en slange.

Den perfekte tørretumbler for dig

kondenstørretumbler tilbudDer er ingen tvivl om at en tørretumbler kan gøre dit liv en hel del nemmere. I stedet for at skulle hænge dit tøj ud til at tørre i det upålidelige danske vejr, kan du på under 2 timer få knastørt tøj ved at smide det ind i en tørretumbler. Selvfølgelig kommer vi ikke uden om at du sparer strøm ved at tørre dit tøj på et vaskestativ, og hvis vejret er til det, er det da også med at udnytte det. Men når det så er sagt, er der stadigvæk mange fordele ved at tørre tøjet i en tørremaskine.

For det første er det kun de færreste af os, som rent faktisk nyder at vaske og tørre tøj. Det betragtes af de fleste af os som en pligt, som skal overstås så hurtigt som muligt. Med en tørremaskine skal du ikke bekymre dig om hverken at holde tøjet og du skal selvfølgelig heller ikke tage hensyn til vejret. Uanset hvor stort et tidspres du befinder dig under, kan du være sikker på at du får rent og tørt tøj inden for relativ kort tid.

Som vi også nævnte ovenfor, er en tørretumbler altså ikke længere bare en tørretumbler i dag. Som hovedregel kan man sige at du har to typer at vælge imellem: de almindelige ventilerede maskiner og kondenstørretumbler bedst i test som vi skal kigge nærmere på nedenfor. Der findes et væld af forskellige artikler på nettet som har fokus på de almindelige tørretumblere, men sjældent hører man om kondenstyperne – og det er en skam!

Find den perfekte model til dig

Hvis du har besluttet dig for at en billig kondenstørretumbler er det rette valg for dig og ikke mindst dit hjem, er der rigtig meget som du skal til at tænke på og overveje. Det er bedst ikke at tage forhastede beslutninger og i stedet undersøge markedet grundigt for at sikre at du finder en maskine som passer bedst til dine behov. Når alt kommer til alt, ville det være yderst ærgerligt hvis du investerede i en maskine som hurtigt viste sig ikke at leve op til dine forventninger.

Når du har gjort dig nogle tanker og overvejelser og har besluttet dig at et godt

kondenstørretumbler tilbud ville være det perfekte valg for dig, er det tid til at begynde og overveje dine behov. Først og fremmest er det vigtigt at tænke på hvor stor en volumen du får brug for at vaske og tørre ad gangen. Ved at vælge en maskine som er af den perfekte størrelse for dig og din husstand kan ende med at gøre en kæmpe forskel. Måske har du allerede en tørretumbler, og i så fald kan du overveje om den nuværende kapacitet er tilstrækkelig for dine behov. Hvis du vælger en tørretumbler der er for lille, vil du hurtigt opleve at du bliver nødt til at tørre dit vaskede tøj i flere omgange og det tager altså længere tid at få pligten gjort. På samme tid ønsker du selvfølgelig heller ikke at vælge en maskine som er alt for stor til dine behov – det ender blot med at blive et direkte spild af elektricitet.

Ved at kigge på selve tørretumblerens design, kan du hurtigt finde ud af maskinens kapacitet. For det første bør du kigge på de forskellige etiketter som med sandsynligvis findes forrest på maskinen. Her kan du finde ud af hvor stor en vægt kapacitet som maskinen har mulighed for at tørre. Derudover bør du også kigge på selve tromlens størrelse.

Selve tromlen spiller en rolle

Som vi nævnte ovenfor, er det essentielt at du giver dig tid til at undersøge hvor stor en tromle du har brug for. Langt de fleste vaskemaskiner i dag har som hovedregel en tromlestørrelse der kan variere fra alt mellem 4 til hele 11 kg, og hvis du aldrig har ejet en tørretumbler før, kan det være svært at vurdere, hvor stor en tromle du egentlig har brug for. Generelt kan man temmelig sikkert gå ud fra, at et ganske almindeligt sæt tøj bestående af jeans og en trøje kan veje op til et kg. Overvej derfor hvor mange I er i husstanden og ikke mindst hvor tit og ofte du har brug for at tørre tøjet. Hvis du derudover har planer om at kombinere brugen af din kondenstørretumbler tilbud ved at tørre dit tøj på en snor fra tid til anden, har du med sandsynlighed heller ikke brug for en lige så stor tromle.

Hvis I er flere i husstanden, for eksempel hvis I er en børnefamilie, vil I med sikkerhed nyde glæde af en maskine der har en relativ stor tromle. Her burde en tromle på op til 9 kg. være mere end tilstrækkeligt for langt de fleste behov. Bor du dog derimod for dig selv eller med en partner, er der sjældent nogen grund til at investere i en maskine der har en tromle der er større end 6 kg. Gør dig selv en tjeneste og sørg for at du køber en maskine som har den passende størrelse tromle fra start således at du ikke kommer til at betale mere end højst nødvendigt i varme og el.

Forskellige maskiner med forskellige funktioner

Selvom at vi selvfølgelig ikke kan komme uden om at størrelsen er vigtig når du skal vælge din tørretumbler, er der også mange andre funktioner som du bør tjekke ud og sammenligne. Heldigvis findes der mange omfattende kondenstørretumbler test som kigger nærmere på hvad du kan forvente fra de enkelte modeller.

En tørretumbler koster gerne et par tusinde kroner – mindst – og derfor vil du selvfølgelig gerne være sikker på at du vælger en løsning med så mange programmer og funktioner som muligt uden at du kommer til at betale en bondegård for det. Sammenlign derfor gerne de enkelte tørreprogrammer fra maskine til maskine. Rigtig mange tørretumblere giver dig også mulighed for at time de enkelte tørringssessioner således at du ikke skal indstille maskinen hver eneste gang – du kan for eksempel pare smide en omgang vasketøj ind i maskinen før at du går i seng, time din tørretumbler og når du vågner op, har du sprødt og varmt tøj. Nogle maskiner har også en såkaldt anti-rynke funktion som beskytter tøjet en ekstra gang. Dette er en klar fordel hvis du for eksempel ofte vasker kjoler, skjorter og lignende og måske ikke altid har mulighed for at stryge dem lige efter.

Der kommer hele tiden flere modeller på markedet, og med det store udvalg i dag kan du forvente at antallet af ekstra funktioner og indstillinger også stiger. Gør dig selv derfor en tjeneste og sammenlign de mange kondenstørretumbler test på nettet før at du beslutter dig.

Spar på elektriciteten

tørretumbler kondens tilbudUdover de ovennævnte funktioner, kan det muligvis også være værd at overveje at investere i et godt tørretumbler kondens tilbud med en varmepumpe. Når du vælger en maskine med en varmepumpe, kan denne cirkulere luften gennem selve tromlen og ekstrahere fugt og damp fra tøjet og fjerne det fra luften. Herefter bliver den varme luft genopvarmet og sendt tilbage til selve tromlen, hvilket er en proces som skærer ned på selve elektricitetforbruget og i sidste ende sparer dig penge.

Vær dog opmærksom på at disse typer tørretumblere med varmepumpe som hovedregel koster en del mere end de almindelige. Derudover kan de også tage en smule længere om at tørre tøjet, så det er også noget som du bør have med i dine overvejelser før at du går ud og køber den første og den bedste enhed som du finder.

Hvad er de primære fordele og ulemper?

Vi har fuld forståelse for at det sagtens kan blive forvirrende at vælge den perfekte tørretumbler. For at gøre dit arbejde en smule nemmere, lad os derfor opsummere de absolut største fordele og ulemper ved denne type maskine før at du går ud og bruger penge på et tørretumbler kondens tilbud.

Fordele: som også nævnt tidligere, kan du glæde dig over at en kondenstørretumbler selvfølgelig kan installeres hvor som helst du ønsker det. Der er ingen krav om at maskinen absolut skal være tæt på et vindue eller op ad en væg. Uanset hvor at du vælger at opsætte din maskine, behøver du heller ikke at bekymre dig om hverken fugt eller damp luft – vandet bliver automatisk indsamlet i selve tørretumblerens tromle. Ulemper: Hvis du ikke vælger en ordentlig maskine, kan du risikere at luften begynder at lække ud af maskinen hvilket i værste tilfælde kan resultere i damp. Derudover skal du også tænke på at vandbeholderen jævnligt skal tømmes for at en optimal drift kan opretholdes. Hvis du ikke tømmer vandbeholderen jævnligt, kan yderligere vand ikke indsamles.

Hvad koster en kondenstørretumbler?

Selvom markedet for almindelige tørretumblere med slange stadigvæk dominerer, kommer der stadig flere og flere kondensmodeller på markedet, hvilket betyder at der er større sandsynlighed for at du i dag kan gøre et rigtig godt tilbud og finde en god og billig kondenstørretumbler uden at sprænge budgettet fuldstændig. Der findes ikke noget konkret svar på hvad en kondenstørretumbler koster da det afhænger af tromlestørrelse, model, kapacitet og yderligere funktioner, men som hovedregel skal du som minimum regne med at komme af med et par tusindkronesedler for en solid løsning. Bliv heller ikke overrasket hvis en kondensmaskine koster mere end den gennemsnitlige tørretumbler, men betragt dette som en investering. En kondenstørretumbler koster langt mindre i strøm, så selvom at købsprisen måske er en smule højere, kommer du i sidste ende alligevel til at spare penge.

Læs gerne anmeldelser fra rigtige brugere rundt omkring på nettet når du har fundet et par modeller som du er interesseret i. På denne måde kan du sammenligne andre brugeres erfaringer og bedre vurdere, hvilken type kondenstørretumbler der passer helt perfekt til netop dine behov. God fornøjelse!