Du er sikkert allerede klar over, at den nemmeste måde at krølle dine smukke lokker på, er ved at bruge et krøllejern – og dem findes der i dag et væld af på markedet, så det er ikke så mærkeligt, hvis du ikke er 100% sikker på, hvordan du skal bære dig an med at finde dig et godt krøllejern uden at springe tegnebogen.

bedst i test
Remington CI98X8
Bedømmelse
Mest populære
Remington PROluxe CI91X1
Bedømmelse
Med flest funktioner
Remington ONE S6077
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Remington Pro Spiral – CI5519
Bedømmelse

Krøllejern er for mange kvinder (og mænd!) et uundværligt stylingsværktøj, men desværre er der ikke et krøllejern der passer til os alle. Hvad der fungerer for din veninde, egner sig måske slet ikke til din hårtype. Før at du derfor går på jagt efter et godt krøllejern tilbud, er det altså værd at sætte sig ind i, hvad de forskellige typer har at byde på og hvilken model der passer bedst til dig. Det vil vi hjælpe dig med nedenfor.

Vi har fuld forståelse for, at det hurtigt kan vise sig at blive noget af en opgave at finde det bedste krøllejern til netop din hårtype og ikke mindst budget, og derfor har vi udarbejdet en simpel men grundig guide der forhåbentlig kan hjælpe dig med at finde det krøllejern der giver dig perfekte resultater hver gang at du tager det i brug. God fornøjelse!

Derfor bør du investere i et krøllejern

Krøllejern er langt fra en ny ting, og selvom at der uden tvivl er kommet flere typer på markedet med flere funktioner, er der mange der stadig foretrækker et ganske almindeligt krøllejern som vi kender dem fremfor et af de nyere automatisk krøllejern.

Med det sagt, er de oldgamle varianter af krøllejern noget besværlige at håndtere, og du kan derfor med fordel vælge at udskifte dit eksisterende jern med en nyere model. Langt de fleste varianter i dag er en hel del nemmere at bruge, og der er lagt stor fokus på, at det skal være nemmere for brugeren at tilpasse temperaturen – dette er en klar fordel, da du sikrer, at dit hår ikke lider skade.

Mange kvinder er vilde med krøller – både store og små. Heldigvis er der gode nyheder, og du kan drage glæde af markedets mange forskellige varianter. Uanset om du vælger et klassisk krøllejern til et par hundrede kroner, eller ønsker at investere i et mere avanceret spiral krøllejern, kan du med dit nye stylingsværktøj altid sikre dig, at du ikke behøver at tage til frisøren for at få de perfekte lokker, som du går og drømmer om.

Fordelene ved et krøllejern

Når du vælger at investere i et krøllejern bedst i test, kan du være sikker på, at du altid får perfekte krøller fra komforten af dit eget hjem. Hvis du derfor skal på date, skal du ikke bekymre dig over, om dit hår nu overlever turen tilbage fra frisøren – og derudover kommer det heller ikke til at koste dig en formue. Selvom at et krøllejern af god kvalitet sagtens kan koste et par tusinde kroner, så tænk på, hvor mange penge du i sidste ende sparer nu hvor du ikke længere behøver at tage til frisøren hver gang at du vil tage dig godt ud.

Krøllejern i dag er også yderst sikre at bruge, uanset hvilken type du vælger at investere i. Selvfølgelig er det dog en forudsætning at du tager dig ordentligt af dit hår, før at du går i gang med at krølle løs. Sørg derfor at investere i nogle gode varmebeskyttende produkter, og så kan du krølle løs, velvidende om, at dit hår ikke tager skade – så længe at du altså ikke krøller det hver dag!

I dag har langt de fleste producenter af krøllejern sat stor fokus på, at det skal være nemt for brugeren at anvende deres krøllejern – hver gang. Pris og kvalitet hænger mange gange sammen, så hvis du vælger de absolut mest billige krøllejern fra ukendte producenter, kan resultaterne godt gå hen at blive mindre tilfredsstillende. Sørger du derimod at investere i et krøllejern fra en anerkendt producent, kan du være sikker på, at dit stylingsværktøj er i stand til at fordele den afgivne varme tilstrækkeligt, hvilket giver dig et endnu smukkere resultat.

Langt de fleste sætter også pris på, at kunne pleje deres hår på egen hånd – uden at skulle bede om hjælp. Uanset om du anvender et krøllejern 38 mm eller en mindre model, er det med et spejl og en smule øvelse relativt nemt at komme i gang med at krølle på egen hånd. Husk også på, at øvelse gør mester.

Krøllejernets størrelse

Selvom at det måske ikke nødvendigvis er et punkt som du har tænkt over før nu, betyder krøllejernets størrelse rigtig meget for de resultater du kan forvente. Jo større krøllejernets overflade er, jo løsere krøller kan du forvente at få og det modsatte er gældende for et mindre krøllejern: her kan du opnå en meget strammere krøl.

Du skal derfor på forhånd gøre op med dig selv, hvilke typer krøller du primært ønsker. Det nytter for eksempel ikke noget at investere i det måske bedste krøllejern til store krøller, hvis du drømmer om krøller med et stramt look. Nedenfor har vi udarbejdet en mindre guide med de mest almindelige størrelser på krøllejern.

Ultra-små krøllejern

Denne type er uden tvivl det perfekte krøllejern til kort hår takket være dens mindre størrelse. Men tag ikke fejl: du kan sagtens skabe imponerende resultater med dette krøllejern.

Er du for eksempel vild med retro eller vintage frisurer, er dette det perfekte stylingsværktøj til dig, og skal du ud at rejse, er de ultra-små krøllejern ideelle, da de ikke tager meget plads i kufferten.

Små krøllejern

Har du mellemlangt eller langt hår, kan du med fordel vælge et mindre krøllejern. Med denne type kan du opnå stramme og faste krøller, og denne type er derfor perfekt til dig der ønsker et krøllejern til små krøller der måske skal holde i længere tid.

Ved at vælge et mindre krøllejern, kan du også give dit hår en smule definition, og mulighederne er stort set uendelige. Ønsker du dog store løse krøller i dit hår, kan det bedre betale sig at investere i et større krøllejern, da det simpelthen vil være for tidskrævende en opgave med disse små krøllejern.

Selvom at de små krøllejern rigtig nok fylder en smule mere end de ultrasmå versioner, er de stadig nemme at have med i kufferten og rejsetasken, og er derfor ideelle til dig der ønsker perfekt hår på din ferie.

Medium krøllejern

Ønsker du det perfekte strandlook med store, bløde krøller? I så fald bør du sørge for at investere i et krøllejern af medium størrelse, som samtidig er yderst fleksibelt.

Her får du et perfekt krøllejern til store krøller som samtidig gør dit krøllearbejde en hel del mindre tidskrævende. For at få det meste ud af dit krøllejern, er det dog bedst at du vælger denne type hvis du har mellemlangt eller langt hår. Et krøllejern i medium størrelse vil simpelthen ende med at blive for klodset hvis du har meget korte lokker.

Store krøllejern

Selvom at de største krøllejern på markedet måske ikke er i stand til at give dig små tætte krøller, bør du ikke overse dem. De har nemlig stadig masser at byde på.

For mange hårentusiaster, er et stort krøllejern stort set uundværligt. Her får du et yderst alsidigt stylingsværktøj som er i stand til at give dig store, smukke krøller og samtidig tilføje en smule volumen til dit hår. Som med de medium krøllejern beskrevet ovenfor, skal dit hår dog være af en vis længde før at du kan få så megen glæde ud af dit store krøllejern som muligt.

Forskellige krøllejern giver forskellige looks

Som du nok kan se, kan du altså skabe forskellige looks alt afhængig af hvilken størrelse krøllejern du ender med at investere i – et tykt krøllejern giver for eksempel helt forskellige resultater sammenlignet med et tyndt krøllejern. Når alt kommer til alt, er det altså vigtigt at du på forhånd gør op med dig selv hvad du forventer fra dit kommende krøllejern, således at du undgår skuffelser.

Mange hårentusiaster vælger at investere i flere forskellige størrelser alt afhængig af de looks de ønsker, men er det første gang at du skal investere i et krøllejern bedst i test, burde det heldigvis være fuldt ud muligt at finde et krøllejern der passer til alle dine behov.

Gennemsnitsprisen på et krøllejern

krøllejern testDu kan i dag glæde dig over, at det er muligt at finde gode krøllejern i stort set alle prisklasser. Medmindre at du er stylist, er der ingen grund til at bruge flere tusinde kroner på dit næste krøllejern, da det er forholdsvis nemt at finde rigtig gode modeller til rimelige priser. Det handler bare om at lede det rette sted.

Selvom at du kan blive fristet til at købe dit krøllejern direkte hos din frisør, er der som regel gode penge at spare ved at i stedet købe online. For at gøre det bedste køb, anbefaler vi at du undersøger og sammenligner nogle af de mange krøllejern test som du finder online. Husk at bære dine ønsker i sinde når du køber dit næste krøllejern på nettet og tag også højde for din hårtype og længde. Som du nok kan læse dig til, er et krøllejern i dag altså ikke bare et krøllejern, og der er rigtig mange faktorer der kan spille en væsentlig rolle når du skal finde dit næste stylingsværktøj.

Bliver du i tvivl undervejs, kan du naturligvis altid spørge din frisør til råds. Han eller hun vil måske have nogle gode fifs som kan hjælpe dig med at gøre din søgen på et krøllejern nemmere, og der er naturligvis ingen der siger, at du forpligter dig til at købe salonens egne produkter.

Din sikkerhed når du anvender et krøllejern

Før at du begynder at gå på jagt efter det perfekte krøllejern til dine behov, er det vigtigt at du sætter dig ind i, hvordan du reelt bruger dit nye stylingsredskab – især hvis du aldrig har krøllet dit hår på egen hånd før.

Vi har nedenfor udarbejdet en mindre liste med et par tips til, hvordan du bedst bærer dig an når du skal krølle dit hår. Ved at sikre at du har styr på sikkerheden, gør du nemlig ikke kun dit hår en tjeneste, men forøger også chancerne for, at dit krøllejern holder i længere tid.

Vælg et krøllejern med en stander

Ved at vælge et krøllejern med en stander, sikrer du, at dit krøllejern ikke kommer til at brænde din bordoverflade eller andre genstande i nærheden. Det er nemlig nemt at glemme at slukke for krøllejernet efter end brug, og dette kan hurtigt resultere i farlige situationer.

Mange krøllejern leveres i dag med en komplet stand, men ellers er det som regel muligt at købe en stand online for meget få penge. Hvis du har tendens til at glemme at slukke dit krøllejern, kan du med fordel vælge en model som selv slukker efter endt brug. På denne måde behøver du ikke at bekymre dig om brændte overflader.

Sørg altid for at starte med en lav temperatur

Når du anvender dit krøllejern, er det først og fremmest vigtigt at du starter fra bunden og arbejder dig op. Sørg derfor for at starte på en lavere temperatur. Når dit hår er blevet vant til den konstante varme, kan du gradvist begynde at øge temperaturen.

Vær altid forsigtig når du anvender dit krøllejern

Krøllejern er fantastiske stylingsredskaber som kan bruges hver dag. Men uanset hvor ofte du end bruger dit apparat, er det vigtigt at sørge for, at du er forsigtig. Et krøllejern er i stand til at afgive rigtig megen varme, og det er derfor nødvendigt at sikre, at dit hår er plejet tilstrækkeligt før at du går i gang med at anvende dit krøllejern.

Som du nok kan læse dig til, er der meget du bør bære i sinde både når du skal vælge og bruge dit krøllejern. Læs gerne forskellige vejledninger på nettet og se videovejledninger, således at du kan bruge dit krøllejern rigtigt fra første gang. God fornøjelse!