De fleste af os bliver glædeligt overraskede når vi finder ud af, at noget som vi bruger hver dag er forbedret således at vores liv nu er endnu nemmere – og det er med sikkerhed en af grundene til at de ledningsfrie støvsugere er blevet så populære og ikke mindst almindelige i de danske hjem. Nedenfor skal vi tage et grundigt kig på hvordan en ledningsfri støvsuger kan gøre det nemmere end nogensinde at gøre rent – hvad enten du har brug for en bekvemmelig løsning på arbejdspladsen eller en smart og kompakt støvsuger til hjemmet, kan du være sikker på at finde et ideelt apparat ved at vælge en model fra en anerkendt ledningsfri støvsuger test.

Så hvad er en ledningsfri støvsuger?

Med den bedste ledningsfri støvsuger for dig, kan du nemt og bekvemt slippe af med den irriterende ledning én gang for alle – og du behøver ikke længere at bekymre dig over, om ledningen nu er lang nok til at du kan nå op ad trapperne. Støvsugerne uden ledninger er altså fantastiske for dig som elsker at gøre lidt rent hver dag, og har du måske problemer med ryggen eller lignende, er de også en optimal løsning.

En almindelig støvsuger med ledning kan hurtig blive tung og irriterende at trække fra rum til rum, men når du fjerner de irriterende ledninger og samtidig forbedrer støvsugerens design, får du en meget lettere løsning uden at du behøver at gå på kompromis med ydeevnen. Derudover er støvsugerne uden ledninger en hel del nemmere at finde frem og pakke væk, da du ikke skal tænke på at rulle ledningerne sammen efter hvert brug!

Støvsugere til alle formål

Uanset hvor omfattende en ledningsfri støvsuger du har brug for, kan du være sikker på at du kan finde en model som kan dække netop dine behov. For at sikre at du finder den bedste løsning for dig, kan det godt betale sig at tjekke de mange ledningsfri støvsuger bedst i test online. Den primære fordel ved de ledningsfrie støvsugere er selvfølgelig at de ikke har en ledning som skal tilsluttes en stikkontakt – de kører nemlig på et batteri, som du selvfølgelig skal lade op fra tid til anden. Hvor tit disse batterier skal lades op afhænger af din enkelte model, men som hovedregel er de alle meget nemme at lade op. Du kan købe engangsbatterier, men ønsker du et prisvenligt alternativ, anbefaler vi at du køber de genopladelige batterier og lader dem op, mens støvsugeren ikke er i brug. Du kan endda også finde visse støvsugere uden ledninger i mange af de online test af ledningsfri støvsuger som faktisk har en såkaldt opladningsstation inkluderet, hvilket er yderst bekvemt, da du ikke behøver at skulle bøvle med batterier.

Hvor længe en opladning varer afhænger af din valgte model. Du vil opleve at visse støvsugere kun kan støvsuge i 20 minutter ad gangen, hvorimod andre måske kan klare hele huset med en opladning der varer op til 80 timer. Husk derfor at undersøge dette på forhånd før at du går ud og investerer i en ledningsfri støvsuger. Hvis du allerede har en almindelig støvsuger, som stadigvæk skal klare størstedelen af rengøringen i dit hjem, har du måske ikke brug for endnu en støvsuger med en lige så lang levetid. Hvis du derimod har planer om at udskifte din eksisterende støvsuger fuldstændig med en ledningsfri model, kan det være en fordel at investere i en model der kan støvsuge i minimum én time ad gangen således at du ikke hele tiden skal tænke på at lade batterierne op.

Hvad med en ledningsfri håndstøvsuger?

ledningsfri støvsuger test

En anden klar fordel ved de ledningsfrie håndstøvsugere er, at mange af dem inkluderer en aftagelig håndstøvsuger. Disse kan nemt tages af og på og er den perfekte løsning hvis din hund har fældet lidt på sofaen eller du måske har brug for at give bilen en hurtig tur.

Naturligvis fungerer de ikke til hovedrengøringen af hele boligen, men hvis du ikke ønsker at bøvle med din almindelige støvsuger hver gang at du finder lidt fnug som let kan støvsuges op, er din håndstøvsuger din nye bedste ven. De små håndstøvsugere er desuden yderst lette, og er derfor ideelle hvis du ønsker at støvsuge trapperne eller andre overflader. Du kan glæde dig over at langt de fleste ledningsfri støvsugere i dag inkluderer en håndstøvsuger, så du behøver ikke at investere i to forskellige enheder. Du kan simpelthen blot påsætte og aftage din håndstøvsuger efter behov. På nettet finder ud adskillige ledningsfri støvsuger bedst i test som kan hjælpe dig med at vælge den perfekte støvsuger med inkluderet håndstøvsuger til dine behov.

Meget ekstra tilbehør

Noget som du med sandsynlighed vil opleve når du køber en støvsuger – hvad enten der er tale om en ledningsfri model eller den klassiske med ledning – er, at du kan købe dig fattig i forskelligt udstyr. Rigtig mange ledningsfrie støvsugere leveres dog med en pakke af forskellige tilføjelser som du kan påsætte og aftage din støvsuger. Nogle af disse egner sig bedre til at komme ind i hjørner, og andre er måske bedre til at støvsuge kæledyrshår op.

Hvis du er blevet vild med en bestemt model, men har fundet ud af at der ikke medfølger noget særligt udstyr til den, så frygt ikke. Hos langt de fleste producenter er det muligt at tilkøbe ekstra tilføjelser til din ledningsfrie støvsuger, og dette er faktisk en klar fordel. Ved at købe delene individuelt betaler du nemlig ikke ekstra for en masse aftagelige dele og tilføjelser, som du måske ikke kommer til at bruge.

Ulemper ved ledningsfrie støvsugere?

Der er ingen tvivl om at der er rigtig mange fordele ved de ledningsfrie støvsugere. Du får ikke blot en støvsuger som er let at pakke væk, men du behøver ikke længere at bekymre dig om irriterende ledninger som konstant skal rulles sammen hver gang at du har brugt støvsugeren. Når det så er sagt, er der dog også visse ulemper ved de ledningsfrie modeller, og det er en god idé at være klar over disse på forhånd inden at du går ud og investerer i en ny støvsuger – især hvis den nye ledningsfri støvsuger skal erstatte din eksisterende model.

Som vi også nævnte tidligere, kører din ledningsfri støvsuger på et batteri. Selvom at dette uden tvivl er bekvemt da du ikke længere skal bekymre dig om stikkontakter, er det alligevel begrænset hvor meget du egentlig kan få ud af din støvsuger over en bestemt periode. Langt de fleste støvsugere uden ledninger på markedet er kun fremstillet til at kunne støvsuge i omkring 70 minutter ad gangen, så det er værd at have med i tankerne inden at du går ud og køber. Når de 70 minutter er gået, skal du altså sørge for at få opladet dit apparat på ny, hvilket kan være irriterende hvis du ikke blev helt færdig med hovedrengøringen – af samme grund foretrækker mange husstande faktisk at have hele to ledningsfrie støvsuger, måske én i stueetagen og én på første sal hvis der er tale om et større hus – når den ene støvsuger er løbet tør for strøm, kan den anden nemlig tage over.

Udover det faktum at du skal bruge et batteri til din ledningsfrie støvsuger, kan du også forvente at denne type støvsuger måske ikke suger lige så godt som en almindelig støvsuger. Dette er især gældende for nogle af de billigere modeller. Når det gælder ledningsfrie støvsugere, kan det i så fald godt betale sig at investere i et kendt mærke, da der er større sandsynlighed for at din støvsuger vil gøre et tilfredsstillende stykke arbejde.

Husk at lade din støvsuger helt op

ledningsfri støvsuger bedst i test

Det er både ærgerligt og irriterende at måtte udsætte en omgang støvsugning når huset virkelig trænger til det fordi at man har glemt at lade sin ledningsfrie støvsuger op. Det er derfor en god idé at sætte støvsugeren til at lade op efter hvert endt brug. Der findes desværre ikke noget fast svar på hvor lang tid det tager at lade din model op, da dette kan variere alt efter hvilken støvsuger du har investeret i – men som hovedregel kan det sagtens tage op til omkring 5-8 timer. Af samme grund er der rigtig mange der vælger at lade deres støvsugere op i løbet af nattet hvor den (forhåbentligt) ikke skal bruges alligevel, således at den er klar til næste morgen.

Tænk også på støvsugerens kapacitet

Når du investerer i en ledningsfri støvsuger, skal du ikke længere bekymre dig om støvsugerposer – som hurtigt kan blive ret dyre i drift. I stedet for skal du sørge for at kigge på hvor stor en beholder din ledningsfri støvsuger er udstyret med – størrelsen på denne beholder indikerer nemlig også hvor stor en kapacitet din støvsuger har, og kan give dig en idé om, hvor tit og ofte du skal tømme beholderen.

Ofte er det langt fra noget problem at tømme beholderen i en affaldspose, men hvis du er godt i gang med støvsugningen af hele huset, vil du sikkert gerne have en støvsuger som du ikke behøver at tømme hele tiden. Det er derfor vigtigt at sørge for at du ikke køber en støvsuger med en beholder som måske ikke er tilstrækkelig for dine behov.

Perfekt til dig med kæledyr

Har du kæledyr, er du sikkert godt klar over at hår og fnug kan hobe sig op fra den ene dag til den anden – og det kan blive en trættende opgave at hive den store klodsede støvsuger ud af skabet hver gang at du skal få bugt med et par overfladiske hår. Af samme grund er den ledningsfrie støvsuger uden tvivl yderst praktisk, og følger der en aftagelig håndstøvsuger med, vil du med sikkerhed drage nytte af denne. Visse modeller egner sig bedre til kæledyrspels end andre, så det kan være en idé at undersøge de ledningsfri støvsuger test på forhånd inden at du køber.

Og til dig med bil

Vi ved godt hvor irriterende det er at skulle holde ind på en tankstation for at støvsuge bilen med en slange, der ikke rigtig suger optimalt. Så hvorfor ikke klare arbejdet derhjemme fra? Med en ledningsfri støvsuger bedst i test er det både nemt og hurtigt at gøre bilen ren på få minutter og det er en klar fordel at du kan anvende den aftagelige håndstøvsuger til den hurtige gennemgang af bilen. Når du er færdig, skal du blot tømme beholderen, og din bil er så god som ny!

Hvad koster en ledningsfri støvsuger?

Det er svært at sige præcis hvor meget du kan forvente at komme af med for en ledningsfri støvsuger, da det i den graf afhænger af, hvad du forventer af dit kommende apparat. Hvis du for eksempel kræver at din kommende støvsuger har en batteritid på op til 80 minutter, kan du også forvente at måtte betale lidt ekstra for det. Derudover siger det måske sig selv, at et anerkendt mærke selvfølgelig også koster en hel del mere. Her kan man dog som hovedregel sagtens gå ud fra at pris og kvalitet hænger sammen, da du som regel får virkelig meget støvsuger for pengene ved at investere i en model, der måske er en del dyrere – og af samme grund anbefaler vi ikke at du tager i mod det første og det bedste ledningsfri støvsuger tilbud du finder. Hvad du dog skal huske på er, at din støvsuger gerne skulle holde mange år i fremtiden, og du er sikkert ikke interesseret i at gå ud at købe en ny ledningsfri støvsuger hvert år. Det kan derfor være en god idé at betale lidt mere først som sidst, og derefter nyde glæde af en model af topkvalitet som klarer det beskidte arbejde for dig hver gang.

Når det så er sagt, er der selvfølgelig ingen grund til at betale mere end nødvendigt – og ved at tjekke nettet kan du finde rigtig mange ledningsfri støvsuger tilbud hvor du kan finde anerkendte modeller til nedsatte priser. Som hovedregel kan der være rigtig mange penge at spare ved at handle online, så hold gerne øje med nogle af de største forhandlere, og tilmeld dig eventuelt deres nyhedsbrev – på denne måde kan du være sikker på at du finder den bedste ledningsfri støvsuger til en god pris uden at du behøver at sprænge budgettet.

 

Yderligere læsning