Black Friday tilbud

produktguider.com
Black Friday
Gå ikke glip af det!
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0
Mest populære
Electrolux PA91-404GY
Bedømmelse
bedste køb
Philips AC2889
Bedømmelse
Med flest funktioner
Xiaomi Mi Air Purifier 2H
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Coway Classic AP-1018F
Bedømmelse

HVORFOR DU SKAL STOLE PÅ OS

Din tillid er vigtig for os. Alle produkter er blevet grundigt undersøgt for at sikre, at du kun får det allerbedste. Læs mere For at opretholde 100 % objektivitet tager vi aldrig imod penge, produkter eller nogen anden form for betaling for vores analyse.

Hvad er en luftrenser?

En luftrenser går decideret ind og fjerner bakterier, pollen og virus fra luften, så du kan få et sundere og mere friskt indeklima. Luftrenseren suger luften ind i maskinen, og fjerner simpelthen alle de skadelige luftpartikler, og slipper herefter den friske, rene luft ud igen.

Én luftrenser fungerer i hele hjemmet, det er dog en god ide at placere luftrenseren i det rum, hvor du befinder dig mest. Dette kunne eksempelvis være i dit soveværelse eller i stuen. Du behøver derfor ikke have en luftrenser i hvert rum derhjemme, da den rene luft bæres gennem hele hjemmet.

En luftrenser kan kun filtrere partikler som svæver i luften. Øvrige skadelige, og eventuelle allergifremkaldende partikler såsom husstøvmider, hundehår og kattehår, er relative tunge partikler, og de vil derfor ikke blive filtreret i luftrenseren, men blot falde til bunden.

Nogle luftrensere er også i stand til at neutralisere lugtgener, specielt fra tobaksrøg. Faktisk kan en luftrenser decideret gå ind og fjerne skadelige partikler fra røgen. Nogle modeller er også udviklet med ekstra funktioner, som eksempelvis lydterapi, hvor andre luftrensere kan nedkøle eller opvarme temperaturen i et rum.

De fleste luftrensere er på størrelse med en lille radiator eller en køleboks. De måler typisk 50-70 cm. I højden og 20-30 cm. i bredden. En luftrenser vejer i dag mellem 4-8 kg.

Der er naturligvis også forskel på design, nogle er lavet i rustfrit stål og er meget minimalistiske i deres design, hvor andre er mere klassiske.

luftrenser testNår du skal vurdere luftrensere i en luftrenser test, bør du vide hvilke typer der findes på markedet først. Der findes fem forskellige typer af luftrensere, som alle renser luften på forskellige måder. Nogle modeller kombinerer dog rensningsmetoderne.

En type luftrenser kommer i form af et ioniseringsapparat. Dette er i stand til at fjerne en mindre del af luftpartikler, og har derfor også en begrænset effekt. Desværre er der også en risiko for at udvikle ozon ved at anvende denne type af luftrensere, som kan være sundhedsfarligt og skabe åndedrætsbesvær.

Du kan også vælge en luftrenser med elektrostatiske filtre. Denne typer brænder de skadelige luftpartikler under filtreringen. Igen kan denne luftrenser dog også udvikle det skadelige ozon.

Du kan også få en luftrenser med et partikelfiltre. Jo bedre en kvalitet partikelfilteret har, jo flere partikler bliver fjernet fra luften.

Udover partikelfiltre, kan du også få et gasfilter til din luftrenser. Gasfilteret, eller kulfilteret som det også kaldes, opfanger nogle gasser i filteret, og lader andre passere. Hvis du vælger en luftrenser med et gasfilter er det vigtigt at huske at følge anvisningen og skifte filteret rettidigt. Hvis du ikke får skiftet dit gasfilter til tiden, kan du risikere at nogle af de opfangede gasser kan blive frigivet igen.

Du kan også få en ozon luftrenser, som også kaldes for ozon generator eller luftrenser ozon. Denne type er kun ideel for fagfolk. Ozon luftrenseren kan bruges til at fjerne lugt, eksempelvis røglugt efter en brand eller tobaksrøg. Igen kan denne type luftrenser dog også danne ozon, som er sundhedsskadeligt.

En luftrenser kan virke på fire forskellige måder, når den skal filtrere luften. Den kan være baseret på en elektrostatisk ionisering, ikke-kemisk plasmareaktion, mekanisk, eller fotokemisk med UV-stråler. Det lyder meget teknisk, men generelt set bør du sigte efter en forhandler der kan tilbyde en luftrenser uden ozon. Disse luftrensere er typisk baseret på en mekanisk filtrering, hvor de nævnte tre ander metoder kan være med til at producere ozon.

Udover de ovennævnte typer af luftrensere, er en ny model også ved at vinde indpas på det danske marked. Denne model har et vandfilter, som sænker energiforbruget markant. Denne luftrenser har heller intet krav til skift af filter, da der reelt set ikke bruges et fysisk filter, men kun vand. En luftrenser med vand kan derfor uden tvivl udvikle sig til at blive en stor og populær spiller på markedet, da denne type bruger naturens eget filter, vand, og dermed skåner din pengepung og miljøet meget mere end de traditionelle luftrensere nogensinde vil være i stand til.

Hvilken luftrenser bør jeg vælge?

Når du skal sammenligne luftrensere tilbud, eller vurdere en luftrenser testvinder, er det vigtigt at vide om denne luftrenser testvinder også vil passe ind i dit hjem.

Flere af de faktorer som vi beskrev ovenfor bliver vurderet i en luftrenser test. De modeller der kåres som luftrensere bedst i test har typisk intet eller et minimalt ozon udslip, og det er uden tvivl en faktor du skal prioritere højt. Desværre producerer de fleste luftrensere ozon, men du kan alligevel godt finde modeller der har et lavt udslip. Derfor bør du alt i alt også kun anskaffe dig en luftrenser, hvis du har store problemer med dit indeklima, og hvis din daglige udluftning og rengøring ikke er tilstrækkelig.

Derudover skal du også overveje størrelsen på det lokale, hvor du ønsker at placere din luftrenser i hjemmet. Når du kigger på en luftrenser test skal du nemlig også kunne vurdere om den bedste luftrenser kan matche dine kvadratmeter i hjemmet, når denne skal rense luften. Hvis du gerne vil have din luftrenser til at stå i dit soveværelse, er det også oplagt at overveje støjniveauet, specielt hvis du er meget lydfølsom. Mange modeller sælges dog med en nat-funktion, som gør at du kan dæmpe støjniveauet natten over.

Er du allergiker eller lider du af astma, kan du også se efter svanemærket, og dermed en anbefaling af Astma- og Allergiforbundet, når du skal finde den bedste luftrenser til dig selv.

Hvis du overvejer at købe en luftrenser for at bekæmpe husstøvmider og pels fra husdyr, anbefaler vi dig ligeledes at overveje en støvsuger i stedet, da luftrenseren primært er til for at rense luftbårne, mindre partikler. Støvsugeren producerer heller ikke ozon. Du bør støvsuge jævnligt for at komme skadelige støvpartikler, pollen og viruspartikler til livs. Du kan med fordel bruge en støvsuger med et HEPA filter, da dette filter har en høj støvemission. Det er desuden en god ide at huske at støvsuge diverse luftventiler du end måtte have i hjemmet, så du får fjernet døde insekter, pollen og støv. Du kan læse mere om støvsuger bedst i test her.

Nogle kan mærke en forskel med det samme de bruger en luftrenser, hvor andre ikke kan mærke den store forskel. Det er helt individuelt. Luftrensere er desuden ofte en af de største strømsluger i hjemmet, da det kræver utrolig meget energi at presse luften gennem filteret i maskinen. Du bør derfor være meget opmærksom på energiforbruget når du kigger på luftrensere tilbud.

Filteret i en luftrenser skal generelt set skiftes hver 3-6 måned. Her er det igen en god ide at vælge en luftrenser med HEPA filter, da dette filter har en tæt filtrering. Hvis du ikke skifter filteret efter modellens anvisning, kan du risikere at luftrenseren stopper med at virke, eller slipper større mængder af sundhedsskadelige gasser ud igen. Derfor er det meget vigtigt at du undersøger hvor jævnligt filteret til din luftrenser til hjemmet skal skiftes og hvad filteret koster. Hvis en billig luftrenser bruger de dyreste filtre, kan du pludselig sidde med en dyr luftrenser.

Husk at en luftrenser kun kan rense luftbårne støvpartikler. Du bør derfor ikke købe en luftrenser, hvis du ønsker et mere rent hjem, og forventer at luftrenseren gør rent for dig. Den kan kun fange og filtrere støv, partikler og skadelige stoffer, som svæver i luften.

Du bør desuden huske at din luftrenser kun bør være en midlertidig løsning, og du bør aldrig lade din luftrenser være tændt i ét indelukket lokale i længere tid. Dette skyldes at den ozon der eventuelt slippes ud, kun bliver mere koncenteret jo længere tid der går. Husk derfor at lufte godt ud engang imellem. Hvis du ikke kan lufte ud på grund af pollenallergi eller lignende, så vær igen opmærksom på at begrænse brugen af luftrenseren så vidt som muligt.

Kort sagt er det ikke let at finde den bedste luftrenser på markedet, hvis du ikke kender til de vigtige faktorer på forhånd. Du bør især være opmærksom på strømforbruget, filteret samt ozon-udslippet. Disse tre ting er utrolig vigtige i din beslutningsproces.

Når allergien sniger sig ind…

De små, grønne blomsterskud i jorden og den søde forårsduft er ikke gode tegn for alle mennesker. Flere pollenallergikere frygter denne årstid, og flygter indendørs indtil sæsonen har lagt sig.

Et godt indeklima er utrolig vigtigt, specielt hvis du er astmatiker eller allergiker. Det hjælper dog ikke altid at blive indendørs, hvis du er allergisk overfor pollen eller andre græssorter. De små pollenpartikler og støv kan finde vej indenfor af de mindste huller i døre eller vægge, og luften forurenes også når vi kommer udefra og tager partikler med indendørs. På nogle tidspunkter af døgnet kan luften indendørs endda være mere forurenet end luften udenfor, specielt da vi har utrolig mange forureningskilder i vores hjem, samtidig med at vores hjem bliver mere og mere isolerede. Man kan næsten sige, at vi bor i vores egen lille osteklokke.

Pludselig kan du sidde indenfor og være generet af kløe, sviende og hævede øjne, og det kan være svært at finde et sted hvor du kan være til uden allergiske reaktioner.

Du kan i flere situationer derfor beskytte dig selv fra at udvikle allergiske reaktioner, ved at anskaffe dig en luftrenser til allergi. Da en luftrenser filtrerer skadelige partikler og urenheder fra luften, kan du føle dig mere sikker indendørs hvis du plages af allergi eller astma.

Hvis du bor i tætte beboelser, kan naboens cigaretrøg også nemt genere dig i din bolig. Faktisk har flere undersøger vist at personer der bor i tætte boboelser, generes ligeså meget af naboers indeklima, som hvis de boede tæt på en stærkt trafikeret vej. Med en luftrenser kan du fjerne op til 50% af de skadelige, mikroskopiske partikler, som bæres i luften fra naboen, eksempelvis fra tobaksrøg. Er du tobaksryger, kan en luftrenser i hjemmet derfor også være en rigtig god supplering til din daglige udluftning.

Hvis du er pollenallergiker, så undgå at lufte ud på midten af dagen, hvor der er meget pollen i luften. Husk desuden altid at lufte ud med gennemtræk.

For at opnå den bedste filtrering af luftbårne partikler anbefaler vi at du kigger efter en luftrenser med HEPA filter, specielt hvis du lider af astma eller allergi. Et HEPA filter kan fjerne op til 75% af støvpartikler, og cirka 50% af fine støvpartikler.

Bevar det gode indeklima

Vi bruger rigtig meget af vores tid indendørs. Flere undersøgelser peger endda på, at vi bruger 80-90% af vores liv indendørs, og det giver derfor god mening at overveje kvaliteten på den luft du indånder, når du træder indenfor og lukker døren bag dig.

luftrenser uden ozonMadlavning, rygning, lange brusebad og partikler fra elektronik er alle faktorer som forurener indeklimaet. I takt med at vi ser at nye huse bliver mere og mere isoleret, bidrager dette desværre også til et mere indelukket indeklima, hvis du ikke selv sørger for at få luftet ud flere gange dagligt.

Generelt set bør du lufte ud mindst 2 gange dagligt af 10-15 minutter. Udluftningen sænker temperaturen indendørs, samtidig med at luftfugtigheden stiger, så du undgår tør luft indendørs.

Udover den daglige rengøring er det vigtigt at gøre rent jævnligt, og støvsuge mindst en gang om igen.

Afslutningsvis kan vi konkludere at luftrenseren kan være en god, midlertidig løsning, hvis du er generet af luftbårne stovpartikler, pollen eller andre lugt-generende partikler såsom tobaksrøg. Når du sammenligner luftrensere bedst i test er det utrolig vigtigt at prioritere et minimalt ozon udslip. Luftrensere kan være gode til at neutralisere lugte, og er også gode til at fjerne skadelige stoffer fra tobaksrøg. Ryger du meget, og er du eller din nærmeste stærkt plaget af røg i hjemmet, kan en luftrenser derfor være en god hjælp.

En luftrenser kan dog også være gavnlig for dem, som lider af slem astma eller allergi, hvor daglig rengøring og udluftning ikke er nok. Husk at en luftrenser blot er en supplering til din daglige udluftning og rengøring, og ikke en erstatning.