Mælkeskummeren

Når du virkelig vil forkæle dig selv med en rigtig god kop kaffe, så er der ikke noget bedre end, når du får den serveret med cremet hvidt skum fra en af de bedste mælkeskummere derude på markedet. Måske går du ofte på café eller smutter forbi en kaffebar på vej til arbejde, men du kan faktisk spare både tid og penge ved at købe en mælkeskummer til dit hjem, så du vil kunne lave en lækker kop hver eneste morgen. For at du kan få bragt smagen af den lækre latte fra caféen hjem til dig selv, så vil vi her lave en mælkeskummer bedst i test, så du på en nem og hurtig måde kan sammenligne, hvilken type er den bedste mælkeskummer til dig og dine behov. Desuden vil vi give dig en masse information her – samt både tips og tricks – så du er sikker på, at du tager et informeret valg! Vi har undersøgt det hele på forhånd, hvilket gør det legende let for dig!

Der er måske mange, der ikke ved det, men mælkeskum er faktisk mindre fedende end langt de fleste andre cremer til kaffen derude. Det er i større grad sandt, når du derhjemme også vil kunne vælge lige præcis den type kaffe, der passer din smag – på den måde er du i stand til at få de bedste og mest friske råvarer. Hvis man er rigtig latte-, cappucino- eller bare kaffeelsker, så ved man godt, at der ikke findes noget bedre end den første kop om morgenen. Samtidig ved man dog også godt, at mælkeskum, der er lavet dårligt eller med den forkerte ratio af mælk til kaffe, også sagtens kan ødelægge det hele. Du vil også kunne smage forskel på mælkeskum lavet ved hjælp ag en ovn eller mikrobølgeovn, der på ingen måde kan hamle op med den tekstur, der skabes via en mælkeskummer. En mælkeskummer kan komme i form af en håndholdt stang, en elektrisk mælkeskummer, en mælkeskummer med håndpumpe, eller hvis du køber en espressomaskine, så har de ofte en indbygget dampstang. De deler dog alle nogle fordele.

Hvad er nogle af fordelen ved en mælkeskummer

Som man kan høre på navnet, så er mælkeskummeren oprindeligt tænkt til at lave skum til din mælk, men alt afhængig af, hvilken model du har, så kan de have mange forskellige funktioner: vil du have varm eller kold mælk? Vil du måske have varmt eller koldt skum? Den kan det hele! Det kan fx være lækkert ligegyldig, om du gerne vil lave iskaffe til de varme sommerdage eller varme drikke til kolde vinteraftener. Hvis du er en rigtig kaffeentusiast og/eller måske endda drømmer om at åbne dit eget sted, så kan du med en mælkeskummer øve dig derhjemme både i at tilføje forskellige smage til mælkeskummen, og dermed skabe noget helt unikt, eller eksperimentere med at skabe lattekunst, hvilket også er blevet utroligt populært, og der overholdes konkurrencer over hele verden.

mælkeskummer tilbudMælkeskummere er desuden utroligt nemme at benytte, da designet er skabt til optimere brugervenligheden – enkelt, overskueligt og ofte uden behov for komplicerede instruktioner. Hvis du dog køber en espressomaskine, vil vi anbefale, at du læser dem både af sikkerhedsmæssige og rengøringsmæssige årsager, da det er vigtigt, at du vedligeholder dit apparat og behandler det med respekt. Du vil dog se, at deres enkle design – ligegyldig om de er elektriske eller en del af din espressomaskine – er med til sikre dig minimal indsat, når de skal rengøres, og nogle af dem kan du endda smide i opvaskemaskinen. Du vil ikke fortryde det! Noget andet godt ved mælkeskummere er, at de er utrolig sikre, og at du i forhold til andre måder at varme mælken op på (som fx ved mikrobølgeovn) ikke skal være bange for at brænde dig eller komme til skabe. Alle sikkerhedsforanstaltningerne er taget – og ellers skal der bare bruges ens logiske sans som med alt andet elektronik.

Hvis du kan lave lækre kaffer i dit eget hjem, så behøver du heller ikke at bruge hver eneste morgen på at stå i kø nede i den lokale kaffebar, da du nemt kan gøre det hele selv i dit eget hjem. Vi tør næsten vædde med, at det tager kortere tid end, hvad du går og tror – for der skal nemlig ikke mere til end omkring 30 sekunder, før din mælkeskum er klar! Og du behøver ikke bruge en formue på at anskaffe dig en – de findes nemlig i alle slags priser. Der findes et utal af modeller på markedet, så prisen kan variere rigtig meget. Det vigtigste er, at du gør op med dig selv, hvad dit behov er, og derefter kigge på deres specifikationer for at se, om der er en billig mælkeskummer, der lever op til det. De elektriske modeller plejer at være i den lidt dyrere ende, men mange gange kan det virkelig også mærkes i kvaliteten, og vi mener, at det skal være investeringen værd.

Hvilke typer af mælkeskummere findes der derude

Nu har vi snakket om nogle af de fordele, som du kan opleve ved at have en mælkeskummer i hjemmet, men det er måske også godt at have et hurtigt overblik over, hvilke forskellige modeller, der rent faktisk findes derude.

De elektriske mælkeskummere er nok nogle af de mest populære, når man kigger på det danske marked. De sørger for, at du kommer let gennem hele processen, eftersom maskinen gør alt arbejdet, og din eneste tjans bliver at hælde den lækre skummede mælk over i din kaffekop. I en elektrisk mælkeskummer test kunne man se, at de var særdels populære, fordi de var af en helt speciel kvalitet. Mens de ofte er lidt dyrere end de andre, så er de pengene værd, og de vil komme til at spare dig utrolige mængder af tid og penge. Resultaterne vil tale for sig selv, når du først har prøvet det.

Ude på markedet kan du også finde håndholdte mælkeskummere. De findes også i helt små, batteridrevne versioner, og selvom de måske ikke ser ud af meget, så garanterer vi, at du vil blive overrasket over resultatet. Den er let at bruge og skaber en acceptabel skum til kaffen, men skummet bliver aldrig rigtig stift, hvilket kan være værd at overveje. Den kan klart stadig bruges i morgenkaffen! Desuden er de lette at rengøre, og de er måske blandt de billigste mælkeskummere. Vi kan faktisk godt anbefale, at du både har en håndholdt og en elektrisk derhjemme. Det skyldes, at du kan have den elektriske derhjemme, mens du altid kan bruge en batteridreven håndholdt, når du for eksempel er ude og rejse. Ingen grund til at gå ned på kaffekvaliteten på grund af det!

Der findes også de lidt mere manuelle af slagsen, hvor du skal bruge håndkraft til at pumpe mælken, så der dannes mælkeskum. Denne model er også utrolig nem at tage med rundt, og det gode er, at du ikke skal bruge elektricitet til at tilslutte den – du hælder bare mælken i og pumper omkring 15-20 gange for at opnå at virkelig godt udfald. Det kan være smart, hvis du er ude og campere eller på en anden måde er i naturen. Vi vil dog mene, at du stadig ville skulle opvarme mælken enten i en ovn eller mikrobølgeovn for at få det allerbedste resultat. Til sidst kan man selvfølgelig også indskyde, at det hele kommer til at kræve en ekstra indsats fra dig, når du sammenligner det med nogle af de andre typer, da processen er mere manuel og energikrævende.

Dampskummere er den type af mælkeskummere, der er indbygget i langt, langt de fleste espressomaskiner efterhånden. Det vil normalt se ud som en ret tynd stålbar, der kommer ud, hvor du så drejer en knap for at lade den brandvarme damp komme til. Det, maskinen i princippet gør, er, at den bruger noget af det allerede opvarmede vand fra vandtanken, bander det med selve luften for at skabe dampen, hvilket i sidste ende skummer selve mælken. På den måde er dampen fra espressomaskinen med til at skabe en virkelig lækker skum – og f den kvalitet, som du er vant til at få på lækre kaffebarer eller caféer rundt omkring – og kan virkelig anbefales til alle, der virkelig elsker espresso! En sådan maskine er også til dig, hvis du ønsker at eksperimentere med din kaffe, og hvilke opnå den ultimative kaffenydelse.

Til sidst mener vi dog også, at det er værd at kigge på mælkeskummer induktion. Der er flere modeller, der popper op derude i trit med, at induktion bliver mere og mere populært i hjem i Danmark. Så hvis du har en induktionskomfur derhjemme, så kan det være en mulighed, som du skal overveje grundigt, når du sammenligner med de andre.

Hvad er det for faktorer, som du skal holde in mente

Med vores mælkeskummer bedst i test, så vil vi rigtig gerne sikre os, at du vælger den model, der passer bedst til dig og dine behov, og vi giver dig derfor her en lille påmindelse om, hvad du skal holde øje med, når du er på jagt efter lige netop dit mælkeskummer tilbud.

elektrisk mælkeskummerDet første, som du skal tænke på, er prisen. Sæt dig ned og gør dig nogle tanker omkring, hvor mange penge du kan bruge på mælkeskummer. Med lidt mere budget kan du få nogle rigtig lækre elektroniske mælkeskummere, men du kan også sagtens få rigtig god kvalitet for mindre, da der findes forskellige typer til ethvert budget. Du skal dog også holde in mente, at kaffe på diverse caféer er utroligt dyre – endda også når de er ret simple – så du mælkeskummeren tjener hurtigt sig selv ind igen. Det kan sagtens betale sig! Det næste, som du skal overveje er den efterfølgende oprydning og rengøring. Det er nemlig sådan, at nogle mælkeskummere kun tåler at blive skyllet eller vasket af i hånden, mens andre sagtens kan ryge en tur i opvaskemaskinen. Afhængig af modellens design kan sværhedsgraden varierer, så hvis du ikke har lyst til at stå at skulle rengøre i hånden, så kan det hvert fald være noget, som du skal være OBS på, når du vælger en mælkeskummer, der passer til dine behov.

Som sagt så kan designet have en indflydelse på, hvor nem mælkeskummeren er at rengøre, men design er meget mere end bare det. I dag er det godt nok sådan, at de fleste modeller har et lækkert og moderne design, men det er nu kun fantasien, der sætter grænser. Du kan få dem i flere typer af materieler og mange forskellige farver, så vil sagtens kunne en, der passer ind i dit køkken, og som du vil elske at hive frem fra hylden hver morgen, når du giver dig i kast med den obligatoriske morgenkaffe. Vi anbefaler dog, at du er opmærksom på, størrelsen af mælkeskummeren, da det kan have praktiske konsekvenser for dig, hvis den enten er for stor eller for lille.

Temperaturen er også vigtig for nogle. Nogle vil gerne have brændende varm kaffe med varmt skum, mens andre heller vil have lidt køligere skum på toppen. Hvis det er dig, så skal du holde øje med denne funktion, når du tjekker vores mælkeskummer bedst i test, så du ikke køber den forkerte model. Det samme kan siges at gælde tykkelsen af skummet – hvor cremet, tyk eller smagfuld skal den være. Det siges ofte, at de to bedste typer skum kommer fra espressomaskiner og de mere manuelle typer af skummere, så hvis du er super kræsen, når det kommer til netop dette, så er en elektrisk mælkeskummer nok noget for dig.

Til sidst, men ikke mindst, så skal du overveje, hvilken type mælk du drikker. Mange vil ikke længere have mælk, som vi kender den, men hellere have mere økologiske eller smagfulde tilvalg som mælk af fx soja, kokos, mandel eller noget helt andet. Det er derfor vigtigt, at du vælger en maskine, der kan opfylde det behov! Ikke alle mælkeskummere er nemlig lige gode til at håndtere alternative mælketyper.