Kender du forelskelsen der omgående rammer dig, når du ser hovedrollens smukke badeværelse i tøseserien? De store makeupspejle, der nærmest indbyder til flere timers brug. Du bliver pludselig helt sikker på, at din makeup kommer til at sidde meget bedre, hvis du lægger det foran et kosmetikspejl. Og på nogle områder kan du faktisk godt have ret. Hele fordelen ved disse spejle, er både at de giver det korrekte lys, men også at mange af dem har mulighed for at forstørre det du ser i spejlet, så det bliver lettere at lægge en mere detaljeret makeup.

bedst i test
Beurer BS45
Bedømmelse
Mest populære
Zone Makeupspejl
Bedømmelse
Med flest funktioner
Beuere BS59
Bedømmelse
Vores sidstevalg
BaByliss 9436E
Bedømmelse

Der er også en grund til at stylister ikke har deres klienter til at sidde foran et almindeligt spejl – det er fordi det gør en forskel. Ofte kan man nemlig opleve at den makeup man lagde på badeværelset om morgenen, ser helt forkert ud så snart du træder ud i ”rigtigt” dagslys. Med et makeup spejl slipper du for skygger, dårlig belysning – og hvis du investerer i et særligt godt ét af slagsen, så slipper du også for forkert farvegengivelse der kommer af at bruge dårligt lys. Derfor har vi lavet denne korte artikel, så du lettere kan finde ud af hvilket spejl der er det rigtige for dig.

Vi ved godt at makeupspejle ikke er en one-size-fits-all ting, og at det er forskelligt hvad man har behov for – og hvad man har lyst til at give – når det kommer til et makeup-spejl. Som udgangspunkt skal du selvfølgelig vælge det spejl du er gladest for, og som passer godt ind i din indretning. Men vi kan også med det samme afsløre, at det sandsynligvis bliver en ting du kommer til at bruge på en daglig basis, og derfor kan det nogle gange give mening at betale lidt ekstra for lige netop dén funktion du elsker – eller det design du helst vil have. Et makeupspejl er typisk noget man har i mange år, og lige netop derfor er det vigtigt at man vælger det rette. Derfor kan det også være en meget god idé at vælge ét af dem der er mere neutrale i designet. Eksempelvis er der de klassiske runde bordspejle som nok aldrig går af mode. Men du kan også gå all-in, og få et af de klassiske store spejle med lyspærer langs siden, til når der virkelig skal gå moulin rouge i den!

Det skal du vide om makeupspejl med lys

Når det kommer til at skulle vælge det rigtige makeupspejl, så er det naturligvis vigtigt at du finder det der passer bedst til dit behov – og i det design der passer ind på lige præcis dit badeværelse. Det er ikke altid lige nemt, og specielt ikke med det kæmpe udvalg, og de mange forskellige muligheder der efterhånden er, når det kommer til makeupspejle. Det er meget forskelligt hvilke funktioner hvert spejl har, og derfor kan man godt blive overvældet når man skal ud og investere i ét. Skal det være med lys, skal det være dæmpbart? Rundt? Firkantet? Der er mange ting du skal tage stilling til når du skal købe dit nye spejl, og helt grundlæggende er der to forskellige former for spejle:

Fritstående kosmetikspejl

Denne type af spejle er nogle af de mest enkle at arbejde med – primært fordi de naturligvis ikke kræver montering. Du kan have dem stående på bordet på badeværelset, og du kan tage det med rundt hvis du har behov for det. Et sminkespejl af denne type er oftest den billigste løsning, og kan fint dække langt størstedelens behov. Dog kan det af og til være en udfordring at få den rigtige vinkel i spejlet, da det kræver at spejlets overflade er høj nok. Typisk er dette ikke tilfældet når det står på bordet i badeværelset, så du skal være opmærksom på om du kommer til at lægge makeup i en akavet stilling med dette spejl. Selvom det måske ikke som sådan er et fritstående spejl, kan du også overveje om det var en idé med et lommespejl. Her har du en stor fordel hvis du ofte er på farten, da du kan have spejlet med i tasken. Det gør det nemt hurtigt at rette din makeup uanset hvor du er – men det er nok en smule bøvlet at skulle lægge en hel makeup med et lommespejl.

Makeup spejl til væg

Et alternativ til de mindre, fritstående spejle, er de fastmonterede spejle. Her mister du ikke overraskende mobiliteten, men til gengæld er spejlet større, og du kan ofte finde makeupspejl med lys til væg der både er dekorative og funktionelle. Det er også muligt at få spejle der er monteret på et udtræk. På denne måde bibeholder du en del af den fleksibilitet, der normalt kun er forbeholdt de fritstående spejle. Her kan du også få et makeupspejl med lys og forstørrelse, så du let og effektivt kan lægge din makeup.

Hvis du vil have den helt store pakke, så kan du også finde både fritstående og væghængte spejle med både 3 og 4 forskellige forstørrelsesniveauer. Efterhånden kan du også finde en del der har eget batteri, så du ikke behøver finde en stikkontakt – og mange af dem kan oplades via USB.

Når du har besluttet dig for hvilken type spejl du vil have, kan du begynde at lege med tanken om hvad du skal bruge det til. Hvilken form for lys skal det have? Nogle har det helt fint med et spejl der simpelthen blot tænder og slukker for lyset, mens andre vil have en mere avanceret løsning med lysdæmper. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Som oftest skal du nok regne med at spejlene med lysdæmpere er væsentligt dyrere end almindelige spejle. Og ofte begrænser det også den type spejl du kan få, da almindelige glødepærer ofte ikke har denne funktion. Der røg dét molin rouge spejl.

Der er naturligvis undtagelser til enhver regel, og selvfølgelig er det muligt at finde et stort spejl med almindelige pærer, hvor du kan skrue op og ned for lyset. Men du skal nok regne med, at jo mere det skal kunne, og jo flottere det skal være i designet – ja, jo flere penge skal du som regel af med. Et godt, stort makeup spejl kan løbe op i adskillige tusinder af kroner, og lige netop derfor er det vigtigt, at du træffer det rigtige valg – og tænker dig godt om før du køber dit nye spejl.

Har jeg brug for et kosmetikspejl med lys?

Det er altid en vurderingssag, om det kan betale sig at investere i et decideret makeup spejl. Udfordringen ved at lægge makeup på almindelig vis, er at du ofte på almindelige badeværelser har spotlamper. Det betyder at lyset kommer oppefra, og kan kaste skygger på dit ansigt. Det gør det sværere at lægge en god makeup, og kan ofte ikke genskabe det rigtige lys i forhold til dagslyset.

Med et makeup spejl med lys får du lyset direkte ind i ansigtet, så du ikke får skygger og lignende i ansigtet mens du lægger din makeup. Det er ekstremt brugbart, da du på denne måde får lettere ved at se hvor du lægger din makeup. Nogle makeupspejle har også specielle lyskilder, der næsten kan genskabe almindeligt dagslys. På denne måde kan du også se om nuancerne og farverne er rigtige.

I princippet er der mange forskellige former for makeup spejle, og man behøver ikke nødvendigvis vælge det største og det dyreste, blot fordi man skal have et godt spejl. Men vi vil anbefale at du, hvis du skal have fat i et makeup spejl, ser om du kan finde et makeup spejl med led lys. Her er du sikker på at levetiden på lyskilden er i top, og at den afgiver et konstant ensartet lys, modsat andre glødepærer som ofte kan blive svagere med tiden.

Det er også muligt at finde nogle lidt mere højteknologiske spejle, hvor spejlet både indeholder en lyskilde, men også har mulighed for at dæmpe lyset. Det betyder faktisk at du kan lægge din makeup hurtigt og nemt under alle lysforhold. Nogle spejle med lys kan godt gå hen og virke blændende for øjet, da de dels besidder nogle relativt skarpe lyskilder, og dels fordi disse lyskilder er placeret direkte foran ansigtet. Der kan det være en god idé med et spejl med LED der kan dæmpes efter behov. Nogle af dem kan også skifte ”varmen” på lyset, så du kan se hvordan din makeup ser ud, både når du sidder på en romantisk restaurant i stearinlysenes skær, men også så du kan se hvordan du ser ud når du står i dagslys og venter på bussen på vej på arbejde. Dét er smart!

Sådan finder du det bedste makeupspejl

Når du har besluttet dig for at du skal investere i et makeup spejl, så kan det ofte være en idé at gennemsøge de forskellige byggemarkeders tilbudsaviser. Makeup spejl med lys er en populær vare i mange byggecentre, og de kører ofte attraktive kampagner på dem. Er et fastmonteret spejl ikke lige dig, og vil du hellere have et transportabelt spejl du kan stille på bordet, tage med på ferien, med over til en veninde el. lign, så er der masser af andre muligheder for at få et godt sminkespejl med lys, i almindelige varehuse – og hos lampeforretninger.

Uanset hvad, så er det en god idé at sikre dig at spejlet har forstørrelse. Det er godt til at få fisket øjenvippen ud af øjet, og det er i det hele taget rart at kunne få forstørret det du ser i spejlet, når du lægger din makeup.

Har du plads på badeværelset, så kan et stort makeupspejl med lys monteret på væggen være en imponerende feature i rummet, og helt klart noget du vil blive glad for i længden. Ikke nok med at du kan bruge spejlet som en lyskilde, så ser det også brandgodt ud!

Du skal dog være sikker på hvordan spejlet tilsluttes. Der er mange der bare skal tilsluttes til en almindelig stikkontakt, men der er også mange der kræver tilslutning til lampeudtag. Og afhængig af hvor handy du er, så kan det være det er en god idé at lade elektrikeren håndtere monteringen.

Ellers kan det hurtigt blive en dyr (og farlig) oplevelse at få makeup spejl med lys [makeup spejl lys].

Husk på at vi ikke alle sammen ser lige godt. Hvis dit syn ikke er så godt, så kan det være nødvendigt for dig at investere i et spejl der har en højere forstørrelse end venindens. Og gør dig selv den tjeneste, at find et spejl der passer til dit behov. Hvis du alligevel skal stå og knibe øjnene sammen foran spejlet, fordi det ikke har en stor nok forstørrelse, så kan det i længden være fuldstændig ligegyldigt. Derudover skal du overveje om du vil betale dét ekstra for at få lys i dit spejl. Ofte kan det være en god feature med det ekstra lys, og vi kommer ikke udenom at det gør det lettere at lægge en ordentlig make-up, plukke øjenbryn osv.

Og selvfølgelig, sidst men ikke mindst – vær sikker på hvilken størrelse du skal bruge. Du kan få makeupspejle i utallige størrelser. Husk at jo større spejlet er, jo sværere er det at slæbe rundt på. Så hvis du på forhånd ved at du ofte har brug for at lægge makeup udenfor hjemmet, så kan det være en god idé at spare lidt på størrelsen, og måske i stedet investere lidt ekstra i at få et spejl med eget batteri.

Hvis det skal være ultrakompakt, så kan det også være en mulighed at overveje et minispejl, eller et lommespejl som de også kaldes. Disse findes typisk med en forstørrelsesfunktion, så du let og hurtigt kan lægge din makeup – selv uden at stå helt oppe i spejlet. Der er efterhånden mange modeller at vælge imellem, og her kan du også finde nogle spejle med lys. Disse er typisk på en størrelse så de er nemme at have med i tasken, og så du kan slæbe dem med rundt omkring.