Hvorfor vælge et massageapparat?

Vi kender alle fordelene ved massage, men hvor mange af os har tid eller penge til at bestille en professionel massage?

Hvis du går og føler dig stresset og anspændt fra dit arbejde, træning eller lignende, kan et massageapparat være svaret på dine bønner.

Rigtig mange af os bruger en stor del af vores liv på at arbejde. Flere sidder bag en computerskærm flere timer dagligt, andre løfter på tunge kasser, og nogle tjener måske til føden ved at sidde bag rattet i flere timer på landevejene. Uanset hvilken livsstil du har, så er det vigtigt at du passer på din krop og plejer den, og det er desværre ofte noget vi først husker, når det er for sent.

Mange døjer specielt med ryg og nakkesmerter, som udspringer fra unaturlige positioner som vi dagligt tilbyder vores kroppe. Et massageapparat kan ikke alene berige dig med en behagelig følelse af velvære, den kan også hjælpe dig af med stress, muskel- og ledsmerter, samt forebygge mere permanente skader.

massageapparat nakkeMassage kan derudover også hjælpe med at genoprette en god blodcirkulation i kroppen. Massageteknikken øger oxygenforsyningen og giver næringsstoffer til muskelceller i hele kroppen.

Derudover har massage også en direkte effekt på vores humør, da nervesystemet bliver plejet og sænket under en massage. Massage udleder også endorfiner i kroppen, som får os til at føle os glade og veltilpasse. Lider du af psykologiske lidelser, såsom angst eller nervøsitet, kan massageteknikken være et hjælpende middel til bekæmpelsen. Massage og massageapparater kan også ved dagligt brug have en direkte effekt på vores søvnmønster, da kroppen bliver afslappet og mere rolig.

Selvom intet slår de rigtige, dygtige menneskelige hænder, der kan massere din ømme nakke og fjerne dine spændinger, så er elektriske massageapparater virkelig tæt på at gøre kunsten helt efter.

Massagen reducerer stress, lindrer smerte og kan endda gøre dig sundere. Massageapparaterne kan nemlig øge din mobilitet, som kan hjælpe med vægttab samt give din hud glød og dit hår glans.

Hvis du bor alene, eller bare ikke har råd, tid eller mulighed for at få massage på en rigtig klinik, kan du i dagens Danmark finde utrolig mange massageapparater, som kan hjælpe dig i stedet for.

Forebyg smerter i hverdagen

Det bedste massageapparat skal kunne være i stand til at bringe den luksus du finder på en massageklinik ind i dit eget hjem, så du kan finde smertelindring og afslapning, hvornår du end måtte have brug for det. Massage er derfor også et godt sted at starte, hvis dine muskler er spændte eller ømme, men for virkelig at finde ind til kernen af muskelsmerter, kan du faktisk selv hjælpe med at forebygge smerterne i din hverdag, ved at tackle problemet fra et par forskellige vinkler.

Ved at lave enkle øvelser og rette din ryg når du sidder ned eller står op, kan du forhindre regelmæssige muskelspændinger. Hvis du sidder ved et skrivebord hele dagen, kan du overveje at bære en rygstøtte for naturligt at justere rygsøjlen og forhindre spændinger i nakke og ryg.

Derudover kan det være svært at undgå muskelømhed efter træning helt, men du kan selv sørge for at musklerne er så godt støttede som muligt ved at investere i det rigtige træningstøj. Udstrækning efter træning kan derudover også reducere muskelømhed. Tag derfor gerne fem minutter efter en træning for at forhindre smerter den næste dag.

Hvad er et massageapparat?

Et massageapparat kan ved hjælp fra dets elektroniske impulser løsne op for dine muskler og lindre muskelsmerter. Derudover giver maskinen en dejlig følelse af velbehag og velvære. Maskinen fungerer dermed på helt samme måde som en traditionel klassisk massage, men hvem siger at man kun kan få en professionel massage på en klinik eller på en daseferie? Med et massageapparat kan du få løsnet op for spændinger i kroppen uanset hvor du er! Dit nye massageapparat kan dermed hurtigt gå hen og blive din nye bedste ven, når du gerne vil slappe helt af.

Når du leder efter en massage maskine, er det først og fremmest vigtigt at finde ud af, hvad du gerne vil opnå med dit køb. Nogle savner blot lidt ekstra forkælelse i hverdagen, hvor andre måske har behov for et nakke og skulder massageapparat. Der findes et hav af forskellige maskiner på markedet, du kan både finde et elektrisk massageapparat, et shiatsu massageapparat og meget mere. Derfor bør du kende til de forskellige maskiners funktioner, før du kaster dig over det første og bedste tilbud i en massageapparat test.

De fleste massageapparater er elektriske, og kan med hjælp fra lavfrekvente impulser gå direkte ind og skabe en resonans i dine muskler. Når denne proces sker, afspændes dine muskler, og lader følelsen af velbehag strømme ud i kroppen. Flere apparater har desuden justerbar styrke og indbygget varme, som vi også vil fortælle mere om længere nede i artiklen.

Du kan også få et håndholdt massageapparat med infrarød varme. Infrarøde stråler er usynlige bølger af energi, som formår at trænge dybt ind i muskelvævet og knoglerne. Med en håndholdt massageapparat med infrarøde stråler kan du fokusere på et bestemt område af kroppen, og nemt og bekvemt behandle dette.

Et infrarød massageapparat er desuden også et alternativ til mediciniske piller mod smerter i specielt ryg og nakke, som ofte har flere bivirkninger. Ømhed og smerter i ryg og nakkeregionen kan hurtigt blive uudholdeligt, men desværre er det noget som flere af os oplever på daglig basis. Leder du derfor efter et massageapparat til nakken, er der derfor god hjælp at finde med et infrarødt massageapparat. Med medicinske piller oplever man typisk kun en kortvarig smertelindring, og nogle piller kan give ubehagelige bivirkninger såsom hovedpine, kvalme eller værre. Et massageapparat med infrarød effekt, kan give dig en længerevarende virkning, da den decideret går ind og behandler den muskelgruppe som du oplever smerter i, samtidig med at den ikke har nogle dokumenterede bivirkninger.

Udover overstående model med infrarøde stråler, kan du også få et ultralyd massageapparat, som især bruges til muskel- og knogleskader, som er mere seriøse og smertefulde. Fordelene ved ultralydsmassage er at den kan lindre smerten og gå direkte ind og hjælpe med helbredelsen. Ultralyds-massageapparater bruger højfrekvente lydbølger, som kan trænge dybt ind i din krop for at lindre smerte og ømhed. Lydbølgerne afspænder kroppens molekyler og har samtidig også en varm og afslappende effekt.

En anden mulighed er et shitasu massageapparat. Shiatsu er en japansk massage teknik, og et shiatsu massageapparat forsøger at efterligne menneskelige massagebevægelser så godt som muligt. Shiatsu massageapparater kan ofte tilbyd en mere dybdegående massage, og har ofte specielt fokus på ryg og nakke.

Disse typer af massageapparater findes i rigtig mange forskellige prisklasser, som er sat efter design, type, ekstrafunktioner, levetid og eventuel strømforbrug.

De mest holdbare findes generelt i en prisklasse fra cirka 300 kroner og op efter, og findes i flere forskellige designs og størrelser.

Hvordan skal jeg bruge et massageapparat?

Som udgangspunkt er det ganske simpelt at bruge et enkelt massageapparat.

De fleste maskiner er udstyret med elektroder, som sender impulser gennem din krop for at kunne afspænde dine muskler. Derfor bør du altid sørge for at elektroderne er rengjorte og ikke har nogle folder. Disse elektroder skal desuden heller ikke røre ved andet metal når du bruger dem, såsom smykker eller bæltespænder.

Du bør under alle omstændigher dog altid følge brugsanvisningerne på din maskine, og sørge for at få gennemlæst denne nøje før du begynder at bruge apparatet, selvom dette ofte anses som ligegyldig og kedelig læsning. Det tager kun et par minutter at læse brugsanvisningen, men på længere sigt vil du takke dig selv for at have gjort dette på forhånd. Hvis dit massageapparat indeholder flere ekstrafunktioner, er det især en god ide at læse brugsanvisningen først. På denne måde kan du spare dig selv for mange spørgsmål, som måske ville opstå på et senere tidspunkt.

En meget vigtig huskeregel som er fælles for alle apparater er, at du ikke bør falde i søvn under behandlingen. Selvom en massage er afstressende og behagelig, og det kan være fristende at lukke øjnene og døse hen i et par minutter, så bør du forblive vågen indtil behandlingen er færdig. Grunden herfor er, at du altid bør være vågen til at kunne kontrollere dit apparat. Dette gælder især, hvis dit apparat indeholder flere funktioner, som du måske ville kunne slå til og fra i søvne.

Det anbefales heller ikke at bruge andre elektriske apparater tæt på massageapparatet mens behandlingen står på. Selvom risikoen er lille, så kan du risikere at appaterne interferer med hinanden og i værste tilfælde bliver beskadiget.

Hold dig derudover fra at bruge massageapparater når du kører bil, hvor elektriske impulser og lignende kan påvirke din kørsel.

Samlet set skal du derfor bruge dit massageapparat i rolige og stille omgivelser, hvor du kan slappe af, og hengive dig til massagen.

Gode råd til hvordan du finder dit rette massageapparat

Når du er på udkig efter et massage apparat, er det naturligvis vigtigt at du træffer det rigtige valg. Størrelsen på et massageapparat er en vigtig faktor. En stor maskine kan være svært at håndtere, men i nogle tilfælde kan en større model faktisk være den bedste til at behandle dine smerter. Derfor bør du overveje hvor og hvilke smerter du har, når du skal finde den rigtige størrelse i henhold til smertetype.

Genopladelige og bærbare massageapparater er også en rigtig god mulighed. Du kan bruge disse hvor som heslt, på kontoret, i sofaen eller udenfor hjemmet. Derfor betyder vægten for dit massageapparat også en del, hvis du ofte er på farten. Jo lettere maskinen er, jo nemmere er den at arbejde med.

Derudover er modellens form/design også en vigtig faktor i købsprocessen. Du skal sigte efter en model som kan nå ind til det dybe muskelvæv for at mindske smerten. De fleste apparater er omkring 20-30 centimenter i længden, og 10 centimeter i bredden. Derfor er de nemme at have med rundt omkring, og nemme at flytte hvis du ønsker at rette behandlingen.

Nogle massageapparater tilbyder en ekstra vibrationsfunktion, der kan hjælpe dig med at reducere mere muskelsmerter. Du kan med fordel derfor overveje denne ekstrafunktion i købsprocessen.

Derudover har rigtige mange modeller også en varmefunktion. Mange massageapparater har denne mulighed, fordi varme blokerer smertesignalerne og stimulerer sensorerne. Derfor er varmebehandling også en god mulighed for at lette på smerter.

Flere typer har også en automatisk slukfunktion. En automatisk afbrydelse kan måske lyde som en frustrerende faktor, hvis du ikke er færdig med din massage. Men ikke desto mindre kan en automatisk slukfunktion hjælpe med at beskytte enheden mod overophedning og overmassering. På denne måde kan funktionen være en stor hjælp. I forlængelse af dette er mange modeller dog derfor også udstyret med en timer, som gør massagen meget mere nem og enkel for dig. Du skal blot læne dig tilbage og nyde massage med dit massageapparat, uden afbrydelser.

nakkemassage apparat testDe fleste massageapparater har også et system, der lader dig vælge intensiteten af din massage. Nogle gange kan du have brug for en intens, dybdegående massage, hvor du andre gange blot ønsker en let massage. Hvis du har en intensitetsindstilling på dit apparat, vil det derfor være nemt for dig at indstille intensiteten i overensstemmelse med dine behov.

For at finde det bedste massageapparat skal du blot kende til dit eget behov. Vigtigst af alt er at du ved hvad du vil have ud af en massage, og kender til din egen livsstil og dine problemområder, før du sammenligner massageapparat bedst i test.

Vurder hvilke af de beskrevne funktioner, størrelser, typer og lignende der vil passe bedst til dig, og vi kan næsten garantere at du vil finde et massageapparat, som kan gøre dig rigtig glad. Hvis du eksempelvis døjer med smerter i nakken og søger efter ‘massageapparat nakke’, ‘nakkemassage apparat test’ eller ‘massageapparat ryg’ på internettet vil du kunne finde et enormt udvalg af typer til denne massageform, da de fleste af os på grund af vores livstil og arbejde ofte sidder forkert, og dermed får smerter i nakken og ryggen.

Når du kender til dine egne smerter, eller hvis du blot ønsker lidt selvforkælelse, så kan du derfor finde det helt rigtige match i massageapparat bedst i test sektionerne på internettet, som kan hjælpe dig til et sundere og gladere liv.