Gennem årene er den lille minihakker blevet en fast del af vores inventar i køkkenet, og for mange danskere er den et næsten uundværligt redskab i dagligdagen. Det forstår vi godt. Til trods for hakkernes lille størrelse, er brugsmulighederne med en minihakker næsten uendelige, og den vil med garanti gøre dit liv i køkkenet meget nemmere. Vi vil i vores artikel nedenfor som udgangspunkt kigge på hvad du bør prioritere når du vælger din hakker, hvad du kan forvente at skulle betale samt hvor du finder den bedste minihakker bedst i test. Til trods for at der ’blot’ er tale om et lille redskab, er det stadig vigtigt at du sørger for, at kvaliteten er i tip top når du køber din hakker – og det vil vi hjælpe dig i gang med.

Mest populære
Gefu Speedwing
Bedømmelse
bedste køb
Magimix Minihakker
Bedømmelse
Med flest funktioner
Wilfa MC3B-400S
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Tefal K1320404
Bedømmelse

Drømmen on en minihakker

minihakker tilbudDer er en stor chance for at du allerede har en minihakker gemt væk i et køkkenskab derhjemme. Eller måske er du ved at indrette dit nye hjem og føler at behovet for at investere i en hakker er blevet for stort. Vi mener nemlig, at der findes to slags personer i denne verden: personer som køber en minihakker men som glemmer alt om den fordi de synes at den er bøvlet – eller fordi de ikke laver nok mad – eller personer som bare ikke kan leve uden deres hakker. Og det behøver du naturligvis heller ikke.

Vi kan ikke understrege hvor vigtigt det er at du vælger en minihakker fra et pålideligt mærke, og gerne en model som du har undersøgt på nettet, og som har modtaget mange gode anmeldelser. Desværre findes der rigtig mange billige discountmodeller, men her hænger pris og kvalitet som regel sammen. Hvis du bare skal have en minihakker der virker i et par måneder kan du fint finde en billig model, men ønsker du en langvarig investering, anbefaler vi at du betaler de få hundrede kroner ekstra og går efter en model fra et anerkendt mærke. På denne måde vil du klart gøre dig selv en stor tjeneste. Du kan dog glæde dig over at det er ganske muligt at finde minihakker tilbud på selv nogle af de mest avancerede modeller – så at købe en minihakker behøver langt fra at koste spidsen på en jetjæger.

Investér i en minihakker

Mange aner faktisk ikke at de har brug for en minihakker før at de pludselig har en i deres køkken og har lavet en minihakker test for første gang. Det er som regel også på dette tidspunkt at de vil begynde at opdage de mange brugsmuligheder. Vi anbefaler derfor, at til trods for at du måske ikke føler at du har brug for en minihakker nu og her, at du kigger efter et godt minihakker tilbud og betragter dit køb som en fremtidig investering. Er du ikke overbevist, så giv den en chance. En minihakker er heldigvis ikke en dyr investering, så den eneste måde du kan finde ud af, om redskabet er noget for dig, er ved at prøve dig frem.

Minihakkerens funktioner

Vi har ikke lagt skjul på at vi synes at en minihakker er et fantastisk lille redskab, men er du ikke bekendt med hvordan hakkeren fungerer, er du sikkert interesseret i at finde ud af hvad den egentlig kan og hvordan den kan være til gavn for dig i køkkenet.

Før at vi kan gå i detaljer med hvad en minihakker kan og ikke kan, er det vigtigt at vi bemærker at der findes mange forskellige modellere af de populære minihakkere. Det betyder altså kort at en minihakker ikke bare er en minihakker, og overvejer du at foretag et køb, bør du altså undersøge det enkelte værktøj grundigt for at sørge for at dine behov kan og bliver dækket. Her skal du også tænke på, at medmindre at du er villig til at investere i en pakkeløsning eller i en af de dyrere modeller, at det er næsten umuligt at finde en minihakker som kan klare det hele – det er derfor nødvendigt at du prioriterer hvad du forventer fra din hakker. Hvordan kan en minihakker hjælpe dig bedst?

Generelt kan man sige at en ganske almindelig minihakker kan være til hjælp når det gælder langt de fleste almindelige opgaver i et køkken. De oplagte arbejdsopgaver for en minihakker er at hakke løg, grøntsager og endda kød – dette kræver dog en noget kraftigere hakker. Men lad dig endelig ikke begrænse. De fleste hakkere egner sig også til at hakke nødder og mandler samt urter. Nogle går endda så vidt, at de laver smagfulde saucer og dressinger – og det er uden tvivl minihakkerens fleksibilitet der har resulteret i at hakkeren er blevet så populær i de fleste danske hjem i dag – og så må vi ej heller glemme prisen.

Sikkerhed når du anvender din hakker

minihakker tilbudTil trods for at en minihakker som regel er et forholdsvist lille værktøj, er det stadig vigtigt at have sikkerheden på plads når du anvender hakkeren. Går det lidt for hurtigt, kan der nemlig hurtigt komme fingre i klemme mellem de skarpe blade, og det kan føre til en tur på sygehuset. Så pas på når du håndterer din hakker!

Har du en elektrisk minihakker, skal du være ekstra forsigtig. Her er det vigtigt at du sørger for at stikket altid fjernes fra din el-kontakt efter endt brug og under rengøring. Når du skal aftage kniven fra din hakker, er det vigtigt at du er yderst forsigtig da denne som regel er meget skarp. Ligeledes skal du altid udvise forsigtighed når du rengøre din hakker efter hver endt brug. Er din hakker elektrisk, skal du sørge for at du holder den væk fra vand og i stedet renser den med en lettere fugtig svamp eller lignende. Kommer din minihakker i kontakt med vand, kan det resultere i at motoren permanent beskadiges eller at hakkerens levetid forkortes drastisk.

Er din minihakker blevet mere beskidt efter brug end normalt, kan du som regel vaske alle aftagelige smådele i din vaskemaskine eller bruge vand med et neutralt vaskemiddel til at skrubbe din minihakker ren. Husk dog altid at læse manualen grundigt før at du går i gang.

Brug af din minihakker

Som regel er det ganske nemt at samle og komme i gang med at bruge din nye minihakker. Ved langt de fleste hakkere følger der en brugsmanual med som du altid bør læse grundigt igennem, men vi har dog også et par enkelte tips som du med fordel kan følge – uanset model.

Husk altid kun at anvende hakkeren når du er sikker på at den er samlet korrekt. Ved forkert brug kan du risikere at du overbelaster hakkerens motor, hvilket kan føre til at hakkeren siger fra. Før at du begynder at hakke kød eller nødder, anbefaler vi at du kører en test run af hakkeren for at se, om alt ser ud til at fungere korrekt.

Skal du bruge din minihakker til at hakke kød – og er din model i stand til at klare denne opgave – skal du under alle omstændigheder altid huske at fjerne både sener, brusk og knogler. Glemmer du at følge dette trin, kan du forvente at minihakkeren ikke giver det ønskede resultat.

Andre funktioner hos avancerede modeller

Det er klart at de avancerede modeller kan lidt mere og de skulle de også gerne, da de oftest også koster en smule mere end de basiske modeller til et par få hundrede kroner. Vi har nedenfor taget et kig på nogle af de ekstra funktioner som du muligvis vil kunne opleve hvis du vælger en mere avanceret model. Der findes heldigvis rigtig mange minihakker test på nettet, som kan gøre din beslutning en smule nemmere.

Flere hastigheder: Normalt kan du regne med at en ganske almindelig basisk model kun kører på én hastighed. Dette er som regel ganske acceptabelt for de fleste, men har du brug for at arbejdet gøres lidt hurtigere, kan du med fordel vælge en minihakker som har flere hastigheder. De flere hastigheder er særlig egnede til dig som ønsker at lave pureer og saucer – her skal du altid vælge den hurtigste hastighed ofr at få det bedste resultat.

Væskeåbning: Mange af de avancerede modeller har en decideret åbning som du kan bruge til at tilsætte både vand, olie eller andre væsker – uden at du behøver at stoppe din hakker. Væsken kan simpelthen tilføjes mens der hakkes løs, og igen er denne funktion særlig egnet til dig som laver saucer eller puré. Hvis du blot har brug for at hakke nødder og løg, får du dog sjældent brug for denne funktion, så overvej altid om det er værd at betale ekstra for en avanceret model.

Større hakker: Til trods for at minihakkeren har fået sit navn af en grund, er der faktisk også mulighed for at finde en stor minihakker på markedet. Hvor meget større disse hakkere egentlig er, kan variere fra model til model, men generelt egner disse modeller sig bedre til dig som laver mad og pureer til en hel familie ad gangen. Vi anbefaler altid at du prøver dig ad med en mindre hakker først, for at se om en minihakker overhovedet er noget for dig til at begynde med.

Det skal du kigge efter når du køber din minihakker

Måske er du overrasket over, at det ikke bare er lige til at købe en minihakker – i hvert fald ikke hvis du vil være sikker på at du gør en god investering og foretager et køb som vil holde i mange år i fremtiden. Langt de færreste gider at gå ud og købe en minihakker hver 4. måned – den skulle gerne holde i mange år i fremtiden. Vi har derfor samlet nedstående punkter så du kan se, hvad du absolut bør kigge efter når du vælger din nye minihakker. Held og lykke med dit køb!

Minihakkerens ydeevne: Det siger sig selv, men ønsker du at få så stor mulig fleksibilitet i køkkenet, er det vigtigt at du vælger en minihakker der har en acceptabel ydeevne – det betyder en god motor der kan klare flere arbejdsopgaver. De bedste motorer finder du uden tvivl i anerkendte modeller fra producenter som er kendte for at lave pålideligt køkkenudstyr. Husk på at du aldrig på overbelaste motoren, da dette kan føre til at minihakkerens levetid er slut.

Minihakkerens kapacitet: Mange af de almindelige minihakkere vi køber i de fysiske butikker i dag, er mere eller mindre den samme størrelse. Det betyder dog ikke, at det ikke er muligt at finde både større og mindre minihakkere – alt efter hvad du føler at dit personlige behov er på. Er du i tvivl om, om en minihakker er noget for dig eller bor du for eksempel for dig selv, anbefaler vi altid at du starter med en lille hakker til at starte med. Husk på at du altid kan vælge at opgradere din hakker på et senere tidspunkt hvis du skulle få brug for det.

Minihakkerens omdømme: Desværre findes der rigtig mange minihakkere som ikke klarer sig godt i de forskellige minihakker bedst i test der findes på nettet. Ønsker du derfor at investerer i en hakker fra et pålideligt mærke, så sørg for at du får fuld værdi for prisen – undersøg gerne de forskellige anmeldelser af din hakker før at du køber. Her kan du med fordel også finde det bedste minihakker tilbud online; det kan tit og ofte bedst betale sig at købe på nettet, da det er her at du finder de laveste priser.

Minihakkerens brugervenlighed: Når du ønsker at investere i en minihakker, bør det altid være en stor priotetet at minihakkeren er nem og let at bruge. Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du personligt foretager en minihakker test for at finde ud af, hvilken model du foretrækker. Udover at vurdere hvor nem minihakkeren er at håndtere, skal du også tænke på, hvor let den er at skille ad og rense. Kan dele af hakkeren for eksempel tåle at blive vasket i opvaskemaskinen? Er det nemt nok at rense både koppen og skæret?