bedst i test
Electrolux EEC87400W
Bedømmelse
Mest populære
Bosch SPV6ZMX23E
Bedømmelse
bedste køb
Smeg STL251C
Bedømmelse
Med flest funktioner
Bosch SMU4HAI48S
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Siemens SR75ZX02ME IQ500
Bedømmelse

At købe en opvaskemaskine kan hurtigt vise sig at blive et udfordrende projekt. Selvom at man kan blive fristet til at tro, at en opvaskemaskine i princippet bare er en opvaskemaskine, er markedet gennem de sidste par år vokset enormt, og der er kommet endnu flere modeller på markedet som alle har noget unikt at byde på. Overvejer du derfor at gå ud at køb opvaskemaskine, er det vigtigt at sørge for at undersøge markedet grundigt og gerne sammenligne de forskellige anmeldelser tilgængelige.

Uanset hvilket mærke du vælger, er det vigtigt at du sikrer dig, at du vælger en maskine som altid er i stand til at sørge for, at både tallerkener, potter og pander bliver rengjort til en tilfredsstillende standard. Selvom at der findes et væld af forskellige funktioner og modeller at vælge i mellem, behøver du faktisk ikke at bruge en mindre formue for at få en solid løsning integreret i dit køkken. Læs med her og find ud af, hvordan du bedst bærer dig an med at finde en billig opvaskemaskine.

Hvad ønsker du fra din opvasker?

Når alt kommer til alt, kommer dit budget i den grad til at spille en afgørende rolle for, hvilken type opvaskemaskine du kan forvente at få hjem. Før at du begynder din søgen på den perfekte maskine til dine behov, er det derfor nødvendigt at gøre op med dig selv, hvor meget du realistiske ønsker at bruge på en ny maskine – og om du ønsker at jagte nogle af de mange gode opvaskemaskine tilbud som du kan finde overalt på nettet. Derudover skal du også gøre dig nogle tanker omkring, om du ønsker en stor eller mindre maskine og om du foretrækker en integreret opvaskemaskine som passer ind i dit køkkens eksisterende design fuldstændig eller om du ønsker en fritstående opvaskemaskine som du mere eller mindre kan placere hvor som helst du vil – uanset hvad du foretrækker, skal vi nedenfor give dig et nærmere indblik i, hvad du kan forvente når du ønsker at finde den perfekte opvaskemaskine bedst i test.

Gennemsnitlig pris på en opvaskemaskine

I dag behøver det ikke at koste en formue at investere i en god opvaskemaskine – faktisk er det ganske muligt at finde en ganske robust og solid maskine som koster et par tusinde kroner og som kan vare dig mange år i fremtiden. Når det så er sagt, er det også muligt at finde maskiner som koster flere tusinde kroner og som har meget mere at byde på. Før at du går ud og investerer i den første og bedste opvaskemaskine som du støder på, er det stadig fuldt ud muligt at finde en god og prisvenlig maskine som kan klare selv det mest omfattende vaskeprojekt. Når det så er sagt, kan du som regel også forvente at få hvad du betaler for. Vælger du en dyrere model, får du som regel et væld af forskellige programmer og avancerede funktioner, og disse kan i sidste ende også vise sig at være mere energisparende at have kørende i længden. Sørg derfor at gøre op med dig selv, om du reelt har brug for disse funktioner og om du er villig til at betale ekstra for dem.

Har du brug for en opvaskemaskine?

billig opvaskemaskineLang tid før at opvaskemaskinen blev opfundet, var man tvunget til at vaske tallerkener og pander op i hånden. Opvaskemaskinerne er i dag blevet en naturlig del af det danske hjem og der kan uden tvivl være mange gode fordele ved at investere i en maskine. Men før at du går i gang med at starte din søgen, er det måske en god idé at overveje om du reelt har brug for en opvaskemaskine. Hvis I for eksempel kun er et par der bor sammen, er sandsynligheden for at I sagtens kan klare opvasken i hånden stor, og i så fald kan der være gode penge at spare – når alt kommer til alt, er en opvaskemaskine ikke gratis at køre i drift. Når det så er sagt, er der selvfølgelig klare fordele ved at investere i en ordentlig opvaskemaskine, og du sparer ikke kun tid ved at lade din lille opvaskemaskine klare arbejdet, men faktisk gør den også et bedre stykke arbejde, da dit bestik og tallerkener bliver grundigere rengjort.

Måske siger det lidt sig selv, men jo flere personer I er i jeres husstand, jo større behov for en opvaskemaskine vil I måske føle. Hvis I for eksempel er en større familie med flere børn, kan det hurtigt blive en omfattende og ikke mindst irriterende opgave at skulle tage opvasken hver gang at der hober sig et par tallerkener op i vasken. I så fald kan en integrerbar opvaskemaskine der passer fuldstændig ind i jeres køkken, være den ideelle løsning, da alt køkkenets bestik og udstyr kan vaskes op på én og samme gang.

Ulemper ved en opvaskemaskine

Til trods for at vi naturligvis ikke kan komme uden om, at der findes et væld af forskellige fordele ved at vælge at investere i en opvaskemaskine, er det også vigtigt at tænke på – at der som med alle andre ting – også er ulemper ved en opvaskemaskine. Lad os tage et nærmere kig på disse.

For det første er en opvaskemaskine ikke nødvendigvis den mest prisvenlige løsning. Her er det essentielt at bære i sinde, at maskinen ikke kun kommer til at bruge vand, men også elektricitet. Det siger sig selv at jo oftere du bruger maskinen, jo mere kommer det til at koste dig, så du vil sikkert gerne finde den opvaskemaskine som har den bedste energiklasse.

Derudover er der også vedligeholdelsen at tænke på. For at sikre at din opvaskemaskine opretholder en optimal levetid, er det vigtigt at sørge for, at du plejer og vedligeholder din maskine jævnligt – gerne én gang ugentligt. Derudover er det også godt at være opmærksom på, at dine køkkenredskaber kan ende med at blive slidte eller bøjede, hvis du ikke sørger for at opbevare dem optimalt i din opvasker.

Tænk på opvaskemaskinens ydeevne

Når du tænker på at investere i en opvaskemaskine, er det ikke kun selve købsprisen der bør spille en afgørende rolle. Forskellige opvaskemaskiner har forskellige energiklasser, og disse er uden tvivl værd at inkludere i dine overvejelser, når du vælger din maskine. Vidste du for eksempel, at selvom at de fleste opvaskemaskiner i dag har en energiklasse på A, betyder det ikke nødvendigvis at denne maskine også er den billigste at køre i længden. Uanset om du vælger en smal opvaskemaskine eller en større model, er det en god idé at sammenligne de forskellige anmeldelser som findes rundt på nettet og som samtidig tager maskinernes ydeevne i betragtning.

Mange forskellige typer opvaskemaskiner

Dette er et punkt som du uden tvivl ikke kan komme udenom når du vælger at investere i en opvaskemaskine. En af de absolut første beslutninger som du skal træffe, er om du ønsker en fritstående maskine som kan placeres stort set overalt eller om du foretrækker en direkte integreret maskine. Der er uden tvivl fordele og ulemper ved begge typer, og uanset om du er på jagt efter en kompakt fritstående model eller en opvaskemaskine integrerbar, er der heldigvis masser af forskellige muligheder. Dem skal vi kigge nærmere på her.

Fordele ved fritstående modeller

Fritstående opvaskemaskiner er uden tvivl langt de mest almindelige og passer stort set ind i ethvert køkken, hvilket også er grunden til at der findes et væld af forskellige typer på markedet. Denne type maskine findes også i mange forskellige designs og ikke mindst farver, og selvom at hvid ikke underligt er blevet den mest populære, er det også muligt at finde en maskine i både grå, sølv og endda sort, således at du kan sikre at dit eget køkkens oprindelige stil og design opretholdes fuldstændig.

Da dette som sagt er den mest almindelige type opvaskemaskine i Danmark, er det også forholdsvis nemt at finde en god løsning der ikke koster det store. Derudover er det selvfølgelig også en fordel at disse typer er yderst portable, så de er nemme at tage med i tilfælde af at du skulle flytte bolig.

Fordele ved integrerede modeller

Der er mange fordele ved at vælge en integreret opvaskemaskine, der fuldstændig kan bygges ind i køkkenet efter dine ønsker og som samtidig kan spare en del plads i hjemmet hvis nødvendigt. De fuldt integrerede modeller er dog i den grad mindre portable end de fritstående modeller, hvilket muligvis reducerer muligheden for at kunne flytte rundt på maskinen.

Opvaskemaskiner og størrelser

Uanset hvilken type opvaskemaskine du er på jagt efter, kan du heldigvis glæde dig over at de alle findes i forskellige størrelser, således at du altid kan være sikker på, at du kan finde en egnet model i den passende størrelse. Udover at sørge for at sikre at din ønskede opvaskemaskines dimensioner naturligvis passer ind i dit køkkens design, er det dog også nødvendigt at tænke på selve maskinens kapacitet – og desværre er det her umuligt at give et bud på en standardløsning.

Som hovedregel kan man sige at de mindste modeller har en kapacitet på cirka 130 genstande, hvilket i alt altså udgør forskellige typer potter, pander, bestik og selvfølgelig tallerkener og kopper. Hvis I kun er en mindre familie, er der som regel ikke nogen grund til at investere i en maskine med en stor kapacitet, da dette i sidste ende kun vil blive dyrt i længden. Uanset om I har kig på en opvaskemaskine 45 cm eller en meget større model, er det først og fremmest essentielt at sikre at I har den nødvendige plads I jeres køkken og at I kan formå at udnytte maskinens ydeevne. Fylder I kun maskinen halvt op når der skal vaskes op, kan du næsten være sikker på, at maskinen er for dyr at køre i længden.

En bordopvaskemaskine til den mindre familie

Før at I går ud og investerer i en ganske almindelig standard opvaskemaskine 40 cm, kan det være værd at overveje om en bordopvaskemaskine måske kunne være værd at investere i. Med en bordopvaskemaskine får I alle de klare fordele som en almindelig opvaskemaskine har at byde på, men i en meget mere pladsbesparende løsning. En bordopvaskemaskine kan placeres overalt, og selvom at den ikke rummer meget ad gangen, er det stadigvæk en perfekt løsning for den mindre familie eller parret som måske er vandt til at vaske tingene op i hånden.

Langt de fleste bordopvaskemaskiner i dag har en relativ lav købspris, og derudover er de som regel ikke specielt dyre i drift. Hvis du ikke er sikker på om du reelt har brug for en standard opvaskemaskine som vi kender dem, kan det være en idé at starte med en mindre og mere kompakt version, for at finde ud af, om jeres husstand reelt har brug for en opvaskemaskine til at begynde med.

Mange forskellige funktioner

At vælge den perfekte opvaskemaskiner kan som sagt være en udfordrende opgave når der findes så mange forskellige funktioner at vælge i mellem, og det er derfor vigtigt at du på forhånd gør op med dig selv, hvilke egenskaber du reelt ville sætte pris på når du anvender din maskine.

Hvis I for eksempel er en større børnefamilie, vil I uden tvivl komme til at sætte pris på funktionen børnelås, som gør det umuligt for mindre børn at åbne maskinen når den er i drift. Langt de fleste maskiner i dag fremstilles med denne funktion og er noget som langt de fleste familier drager stor glæde af.

En anden funktion som i den grad også er værdsat af mange, er den selvrensende funktion. Når du køber en ganske almindelig opvaskemaskine i dag, skal du som regel være forberedt på at skulle rense maskinens filter på egen hånd efter behov – og dette kan hurtigt vise sig at blive en relativ tidskrævende opgave. Vælger du derimod en selvrensende model, klarer din opvaskemaskine altid det hårde arbejde på egen hånd, hvilket i den grad kommer til at spare dig tid i det lange løb. Mange undervurderer vedligeholdelsen af en opvaskemaskine og ender med en maskine der ikke holder i lige så lang tid som forventet.

Smarte opvaskemaskiner

opvaskemaskine tilbud

En anden forholdsvis ny funktion der er kommet på banen, er muligheden for at vælge en opvaskemaskine med Wi-Fi. Når du vælger en opvaskemaskine med smartfunktioner, betyder det i bund og grund at du kan holde øje med og administrere din opvaskemaskine direkte fra din telefon eller tablet. Det kan der være mange fordele ved. Hvis du for eksempel er på vej hjem fra job og ved at du har både tallerkener og kopper siddende ventende i opvaskemaskinen, kan du fra farten tænde maskinen og sikre, at dit bestik og køkkentilbehør er rent til når du kommer hjem.

Da dette stadig er en forholdsvis ny funktion, findes der stadig ikke et stort udvalg af forskellige modeller på markedet, og du skal derfor også forvente, at selve købsprisen på disse modeller er en hel del højere. Før at du går ud at investerer i en potentiel meget dyr maskine, er det derfor vigtigt at du overvejer om du er villig til at betale mere for denne funktion – og gør også op med dig selv, om det reelt er en funktion som du kommer til at bruge i dagligdagen eller om det blot er en gimmick.

Hvor god er opvaskemaskinens evner?

Når du vælger at investere i en opvaskemaskine, er du måske fristet til at tro, at deres ydeevne er stort set den samme og at det ikke rigtig gør den store forskel hvilken model du vælger – men det er faktisk overraskende hvor stor en forskel der kan være på tværs af de forskellige typer. Selvfølgelig hænger pris og kvalitet tit og ofte sammen, men når det så er sagt, er der heller ingen grund til at betale mere en højest nødvendigt.

For at sikre at du finder en opvaskemaskine med den optimale ydeevne til dine behov, er det derfor en god idé at sammenligne nogle af de mange forskellige opvaskemaskine test der findes rundt omkring på nettet. Disse anmeldelser afprøver forskellige maskiner og sammenligner deres ydeevne ved at rengøre forskellige typer bestik og tilbehør.

Vedligeholdelse af din opvaskemaskine

Dette punkt bliver desværre ofte overset af langt de fleste, men det er vigtigt at bære i sinde, at hvis din opvaskemaskine ikke bliver jævnligt vedligehold, kan du regne med at den hurtigt kommer til at afgive ubehagelige lugte – eller måske vil du opleve at din maskine ikke længere er i stand til at rengøre dine tallerkener optimalt. Vi har udarbejdet et par enkelte tips til hvordan du nemt og hurtigt kan rengøre din opvaskemaskine uden at bruge en masse unødvendig tid. Langt de fleste af os i dag betragter en opvaskemaskine som et forholdsvis stort køb – og sandsynligheden for at du har lyst til at udskifte din maskine efter kun en kort periodes brug fordi at du ikke har vedligeholdt den tilstrækkelig, er lille.

Sådan rengør du din opvaskemaskine

Når du skal vedligeholde din opvaskemaskine, er det først og fremmest essentielt at du sørger for at rengøre opvaskemaskinens filter. Hvor tit og ofte dette er nødvendigt, kan variere alt afhængig af hvor jævnligt du anvender din maskine, men som hovedregel er det bedre at rengøre filtret et par gange om måneden. Normalt er de fleste maskiner i dag forholdsvis nemme at rengøre og kræver blot at du bruger en blød børste til at få det værste snavs af. Derefter kan du blot overskylle det udvendige filter lavet af metal med varmt vand.

Få bugt med gamle madrester

En gang ugentligt er det godt at tørre åbninger og sprækker af, for at sikre at gamle madrester ikke hober sig op. Heldigvis er dette ikke en særlig tidskrævende opgave, og ved at sørge for at døre, hjørner og rammer på din opvaskemaskine forbliver fri for snavs, forlænger du samtidig din opvaskemaskines levetid dramatisk. Det eneste du har brug for er en våd, varm klud og lidt rengøringsmiddel – og det burde ikke tage dig mere end et par få minutter at få bugt med det værste snavs der har hobet sig op i løbet af ugen.

Udover at sørge for at din opvaskemaskine som hovedregel holdes fri for snavs og madrester, er det også en god idé at tænde for maskinen et par gange om året – og lade den køre med varmt vand uden at maskinen er fyldt. Dette kommer ikke til at påvirke selve maskinens ydeevne som sådan, men derudover sikrer et par grundige rengøringer med varmt vand, at din opvaskemaskine ikke kommer til at lugte af gamle madrester som måske har hobet sig op med tiden – og som du ikke bare kan tørre væk.

Her finder du den rette opvaskemaskine til dig

Som du nok kan læse dig til ovenfor, er der rigtig mange punkter som du bør tage med i dine overvejelser når du ønsker at investere i en ny opvaskemaskine. For det første er det vigtigt at gøre op med dig selv, hvilket budget du har at gøre godt med. Selvom at du måske ikke ønsker at bruge flere tusinde kroner på en ny maskine, betyder det langt fra at du ikke kan få en stabil løsning og det kan derfor sagtens betale sig at kigge efter gode tilbud på nettet, hvor du som regel kan gøre de bedste køb.

Når du har valgt den bedste opvaskemaskine til dine behov og har fået den bestilt hjem, er det også på tide at du begynder at overveje, hvordan du ønsker at få maskinen installeret og opsat. Som regel er det i langt de fleste tilfælde muligt at betale sig fra dette og få en autoriseret tekniker til at opsætte din opvasker mod et mindre beløb. Når det så er sagt, er det også fuldt ud lovligt selv at installere din maskine hvis du har mod på dette – den eneste forudsætning for dette er blot, at du ikke skaber nye installationer i boligen hvis du ikke har autoritet til dette. Langt de fleste opvaskemaskiner i dag er forholdsvis nemme at installere og opsætte, så hvis du har mod på det, behøver det ikke at være nogen omfattende opgave.