Har du en bil, ønsker du sikkert at den skal tage sig ud fra sin absolut bedste side på alle tidspunkter. Desværre kan bilen ikke rengøre sig selv, og det er derfor nødvendigt at investere i det rette udstyr og plejemidler for at opretholde dit køretøjs flotte look. I stedet for at bruge en masse knofedt, sved og tårer, vælger mange i stedet for at investere i en poleringsmaskine til bil som gør arbejdet for dig en hel del nemmere og som kan få din bil til at se fantastisk ud på kort tid.

HVORFOR DU SKAL STOLE PÅ OS

Din tillid er vigtig for os. Alle produkter er blevet grundigt undersøgt for at sikre, at du kun får det allerbedste. Læs mere For at opretholde 100 % objektivitet tager vi aldrig imod penge, produkter eller nogen anden form for betaling for vores analyse.

For mange kan det dog godt vise sig at blive en omfattende opgave at finde den rigtige poler maskine. Det skyldes at markedet er enormt, og til trods for at der findes modeller som uden tvivl minder om hinanden, kan de stadig have vidt forskellige funktioner og ikke mindst priser.

Vi har derfor udarbejdet denne guide til dig der ønsker at investere i en polermaskine til bil. Forhåbentligt kan du lade dig inspirere af nedstående informationer og bedre vurdere, hvordan du bedst bærer din an med dit nye køb.

Derfor skal du vælge en bil poleringsmaskine

Ønsker du at opretholde din bils udseende, bør poleringen være en vigtig del af din plejeproces. Når du anvender en bil polermaskine, fjerner du mere end blot uperfektioner på selve bilens overflade. Poleringsprocessen anvendes også hvis farven skal afskalles bilen således at en ny overflade kan behandles.

Når du ønsker at fremme din bils detaljer og look, er poleringen også en af de vigtigste processer. Ved at polere din bil kan du genskabe den originale farve og glans med lethed. Hvis du skulle gøre dette på egen hånd, kan du være sikker på at det ville kræve en hel del mere knofedt og ikke mindst tid. Selv en forholdsvis lille polermaskine kan gøre et rigtig godt stykke arbejde, og du vil øjeblikkeligt være i stand til at bemærke forskellen.

Polermaskine til båd

poleringsmaskineSkulle du være en af de få danskere der er heldige nok til at eje en båd, er det sikkert også vigtigt for dig, at den tager sig ud i så god stand som muligt. Selvom at poleringsmaskiner oftest bliver brugt til biler, er der ikke noget i vejen for at polere din båd også – det vil helt sikkert både spare en masse tid og hårdt arbejde.

Din båds lak er med sandsynlighed en smule følsom, og det er derfor vigtigt at du investerer i en god poleringsmaskine som du kan få glæde af i mange år. Hvis du ønsker de absolut bedste resultater, er det også vigtigt at du vælger en god model – og her kan en populær da polermaskine være et rigtigt godt bud.

Sørg gerne for at vælge en poleringsmaskine med et roterende hoved, men vær samtidig opmærksom på hastigheden. Her er det at foretrække at vælge en poleringsmaskine der giver dig forskellige hastighedsniveauer. Pas altid på med ikke at anvende din poleringsmaskine i en for høj hastighed, da dette vil generere mere varme som kan ende med at forårsage skader på bådens overflade. Det er vigtigt at huske på, at en polermaskine ikke blot er en polermaskine, og at det bedst kan svare sig at gøre sit hjemmearbejde på forhånd inden køb.

Polermaskiner til forskellige formål

Til trods for at langt de fleste der vælger at investere i deres egne polermaskiner skal bruge maskinen til deres bil eller båd, giver polermaskiner dig dog mange andre brugsformål. Vidste du for eksempel, at du med fordel kan anvende din polermaskine til gulvet? Det er ikke mange der er klar over det, men en polermaskine til gulv – som er en smule anderledes end de klassiske polermaskiner til biler – kan gøre underværker i din bolig.

Vælger du en god polermaskine, kan du regne med at dit gulv hurtigt kan blive transformeret til flot og glitrende rent – og faktisk vil det næsten se ud som nyt igen. Du kan som regel anvende langt de fleste polermaskiner til gulvet på alle gulvtyper, så uanset om du har laminat, planke eller parketgulve, kan du forvandle dit gulvs look.

Du skal naturligvis ikke polere dine gulve alt for ofte – og derfor skal du gøre op med dig selv, om det rent faktisk kan betale sig for dig at investere i en poleringsmaskine. Langt de fleste gør-det-selv butikker i dag udlejer nemlig deres udstyr for et mindre beløb, og hvis du alligevel ikke får brug for en poleringsmaskine til andet end at polere dine gulve én gang årligt, kan det sikkert bedre betale sig at leje maskinen.

Forskellige typer poleringsmaskiner

Før at du kan gå ud at investere i en polermaskine, er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt at sætte dig ind i, hvordan de enkelte typer fungerer. Her er det vigtigt at huske på, at maskinernes ydeevne og brugsformål kan variere meget, så i stedet for at vælge den første og bedste polermaskine som du falder over, er det altså nødvendigt at sætte sig ind i, hvordan de enkelte maskiner drives.

Lad os kigge nærmere på et par af de absolut mest populære typer nedenfor.

Roterende polermaskiner

Denne type polermaskine er yderst populær blandt både bil- og bådejere, og det er også derfor at du vil se et forholdsvis stort udvalg af disse på nettet til yderst gode priser.

Som navnet rigtig nok antyder, fungerer den roterende polermaskine ved hjælp af et roterende hoved som bliver ved med at rotere, indtil at du stopper maskinen. Her får du en yderst alsidig polermaskine som er gode til at skjule eventuelle effekter hvis nødvendigt og samtidig give din bil eller båds overflade et pift.

Vær dog opmærksom på, at dette ikke nødvendigvis er en særlig god polermaskine for begyndere. Det kræves derfor at du absolut ved hvad du har med at gøre når du håndterer maskinen, og har du erfaring med polering, er dette en klar fordel. Hovedet på den roterende polermaskine kan hurtigt overophede under brug, så det er først og fremmest vigtigt at du sørger for at bevæge maskinen omkring overfladen konstant således at din lak eller maling ikke begynder at brænde og flække af. Før at du investerer i denne type, er det altså en god idé at afprøve den på forhånd for at sikre, at den virkelig er den bedste polermaskine for dig.

Tilfældige orbitale polermaskiner

Selvom at ovenstående polermaskiner er de mest populære på det danske marked, er de ikke den eneste type. Tilfældige orbitale polermaskiner – også kendt som random orbital polishers på engelsk – er en hel del sikrere at anvende end ovenstående type, og kan også sagtens bruges af nybegyndere som aldrig har poleret en bil eller båd på egen hånd før.

Denne type maskine genererer heller ikke lige så meget varme som ovenstående, hvilket gør den sikrere at anvende. Derudover er tilfældige orbitale polermaskiner bedre til at minimere risikoen for, at der opstår skader under brug – også når de bruges i den højeste hastighedsindstilling.

DA polermaskiner

polermaskine til bilHar du allerede hørt om DA polermaskiner? I så fald er det ikke så underligt. DA står for Dual Action og her får du en yderst alsidig polermaskine som også egner sig til nybegyndere.

Rigtig mange betragter en DA poleringsmaskine som den absolut bedste maskine på markedet, da du får rigtig meget for pengene og samtidig kan nyde glæde af en maskine som tilfredsstiller både nybegynderen og den erfarne brugers behov.

DA polermaskiner findes i dag i stort set alle prisklasser, så uanset hvor meget du har mulighed for at investere i din nye maskine, kan du være sikker på, at du får en poleringsoplevelse af topklasse. Udover blot en polermaskine, er rigtig mange forhandlere klar over, at du får brug for en del ekstra plejetilbehør til bilen eller båden. Derfor vil du sikkert opleve at mange online forhandlere har skabt de populære plejepakker som oftest består af en god og solid DA polermaskine samt en række tilbehør.

Tilbehøret kan variere men består som regel ofte af en række forskellige polerskiver som har forskellige formål, voks, lakforseglere og klude. Der er ikke nogen tvivl om at man hurtigt kan købe sig fattigt i plejetilbehør, så ved at købe det hele samlet, er der som regel gode penge at spare.

Gennemsnitlig pris på en polermaskine

Før at du går ud og investerer i den første og bedste auto polermaskine, er det nødvendigt at undersøge markedet først for at danne dig et indtryk om priserne. I Danmark er der visse typer og mærker som fører sig frem, og hvor du virkelig får meget for pengene. Under alle omstændigheder kan det bedst svare sig at vælge en anerkendt model når du har besluttet dig for at køb poleringsmaskine, da din maskine gerne skulle holde mange år i fremtiden.

Priserne kan svinge meget alt afhængig af hvilken type du foretrækker. Som minimum må du dog forvente at komme af med et par tusinde kroner for en model fra en af de førende producenter. Du kan selvfølgelig også vælge at investere i en billig polermaskine fra en mere eller mindre ukendt producent, men dette kan sjældent svare sig, da der er rig mulighed for at gøre et godt køb på nettet i dag.

Du vil sikkert opleve at langt de fleste bilforhandlere har en del polermaskiner, men udvalget kan stadig være noget begrænset sammenlignet med nettet. Vi anbefaler under alle omstændigheder derfor at du bestiller din polermaskine online, hvor du med sikkerhed også kan regne med at få en langt bedre pris.

Overvejer du at købe en brugt polermaskine?

En polermaskine kan nemt komme til at koste et par tusinde kroner hvis du skal have en model fra en pålidelig producent, og af denne grund overvejer du måske at investere i en brugt model i stedet.

Selvom at der uden tvivl kan være penge at spare ved at købe brugt og du med sikkerhed godt kan finde en fin maskine til prisen, er det stadig værd at huske på, at brugte maskiner ikke leveres med nogen garanti. For mange skulle en polermaskine gerne holde flere år frem, og det kan derfor oftest bedst betale sig art investere i en ny model.

Vælger du at købe brugt, skal du under alle omstændigheder sørge for, at afprøve poleringsmaskinen på egen hånd og sørge for, at den er behagelig at håndtere.

Sammenlign forskellige funktioner

Hvis du aldrig har håndteret en polermaskine før, kan det være svært at vurdere, hvordan du bedst sammenligner forskellige funktioner og features. Nedenfor har vi udarbejdet en mindre liste over punkter, som du aldrig må glemme når du skal vælge din polermaskine – uanset om den skal bruges til båden, bilen, eller gulvet.

Effektivitet

Effektiviteten spiller selvfølgelig en afgørende rolle når du skal vælge din polermaskine. Det siger sig selv, at jo hurtigere en polermaskine drives, jo hurtigere kan den polere en overflade. Men hastigheden er ikke alt, og du skal derfor også sørge for at bære selve maskinens ydeevne i sinde.

Når du er på jagt efter det bedste polermaskine tilbud, kan du med fordel sammenligne nogle af de mange anmeldelser og bedst i test, som gennemgår de enkelte maskiner. På denne måde kan du nemt få en fornemmelse af, hvor solidt et stykke arbejde den enkelte model er i stand til at udføre.

Vægt

Din polermaskines vægt spiller også en rolle. Hvis du for eksempel vælger en roterende maskine som skal holdes i gang, er det vigtigt at du vælger en maskine med en vægt som samtidig er let nok til at håndtere og opretholde i en optimal stilling. På den anden side skal du også sikre, at din poleringsmaskine er robust og det kan derfor være en fordel ikke at vælge den letteste maskine.

For at få et nogenlunde indblik i, hvad de forskellige maskiner vejer, anbefaler vi derfor at du sammenligner forskellige modeller som du finder på nettet.

Bekvemmelighed

Uanset om du skal polere din båd, bil eller gulv, skal din poleringsmaskine selvfølgelig være behagelig for dig at håndtere. En god poleringsmaskine for dig er en maskine som ligger godt i hånden med et godt håndtag og gode funktioner. Som nævnt ovenfor ønsker du sikkert heller ikke en maskine der vejer for meget.