bedst i test
iRobot Roomba j9+
Bedømmelse
Mest populære
iRobot Roomba Combo J7+
Bedømmelse
bedste køb
Miele RX3 Home Vision HD
Bedømmelse
Med flest funktioner
iRobot Roomba i7550+
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Xiaomi S10 EU
Bedømmelse

I vores travle hverdag, er det kun de færreste af os der rent faktisk har tid til at støvsuge hjemmet hver dag – uanset hvor meget det end trænger. Det er derfor ikke så underligt at tanken om en støvsugerrobot lyder så tiltalende for rigtig mange danskere og flere og flere af os vælger da også at investere i en.

Tænk at kunne få dit hjem rengjort af en robot uden at du selv skal løfte en finder. Det lyder uden tvivl som den ultimative drømmeteknologi til netop din bolig. Men hvor der før kun eksisterede et par ganske få modeller, findes der i dag et stort udvalg af forskellige typer, og det kan godt gøre din jagt på den bedste robotstøvsuger til dine behov en lille smule mere besværlig.

Uanset hvad, er det vigtigt at du undersøger markedet grundigt før at du går ud og investerer i en robotstøvsuger til dit hjem. Derudover er det også en god idé at overveje, om du rent faktisk har brug for en rengørende robot i dit hjem eller om du faktisk vil få mere ud af en almindelig støvsuger – det skal vi kigge nærmere på nedenfor, hvor vi har udarbejdet en simpel men grundig guide til at hjælpe dig gennem markedet. Held og lykke!

Hvor gode er robotstøvsugere?

Før at du går ud og investerer i en potentiel dyr robot støvsuger, vil du selvfølgelig gerne sikre, at den kan gøre et tilfredsstillende stykke arbejde mens du slapper af på sofaen. I dag finder du robotstøvsugere i stort set alle prisklasser, og nogle kan komme op og koste flere tusinde kroner.

Dit køb skal altså gøres rigtigt første gang, og det kan derfor godt være værd at betale lidt ekstra for en god model fra en anerkendt producent. Du kan selvfølgelig være heldig at finde en forholdsvis billig robotstøvsuger der gør et nogenlunde stykke arbejde, men det er stadig en ærgerlig investering, hvis du alligevel bliver nødt til at støvsuge gulvet over selv efter at robotstøvsugeren er færdig!

Generelt kan du som regel gå ud fra, at selv de dyreste og bedste robotstøvsugere på markedet ikke kan sammenlignes med en almindelig støvsugers ydeevne. Derudover kan selv den bedste robotstøvsuger bedst i test selvfølgelig hellere ikke kravle op på din sofa eller seng, og støvsuge løs.

Selvom at de derfor er i stand til at få dine gulve til at se præsentable ud, er det altså stadigvæk nødvendigt at støvsuge trapper, sofaer og andre forhindringer på egen hånd. Dette er muligvis ikke noget problem hvis du bor i en minimalistisk bolig med et minimalt antal forhindringer!

Forskellige robotstøvsugere byder på forskellige funktioner

robot støvsugerNår du vælger at investere i en robotstøvsuger, kan du næsten altid være sikker på, at jo mere du investere, jo bedre en robotstøvsuger får du – og det er et punkt der bør spille en væsentlig rolle hvis du har tænkt dig at bruge op til flere tusinde kroner på en robotstøvsuger bedst i test.

Mange anmeldelser på nettet er bevis på, at de billigere modeller ikke klarer sig lige så godt som nogle af de førende mærker på markedet. Når det så er sagt, spiller din boligsituation dog også en rolle. Hvis du har et forholdsvis lille hjem med en masse forhindringer, er det ikke usandsynligt at du kommer til at bruge mere tid på at gøre din bolig navigerbar for din robotstøvsuger – især hvis du ikke vælger en model der har en solid sensor. Sørg derfor altid at vælge en model med sensoren i orden. Hvis du har fundet en robotstøvsuger som du er interesseret i, kan det altså godt betale sig at læse en robotstøvsuger anmeldelse eller to af din valgte model før at du foretager et køb

Hvad koster en robotstøvsuger?

Det er desværre svært at give dig et konkret bud på den gennemsnitlige robotstøvsuger pris, da der hele tiden kommer nye modeller på markedet og konkurrencen er derfor hård. Når det så er sagt, er det muligt at finde billige modeller til et par få tusinde kroner, men forvent ikke, at disse er i stand til at gøre dit hjem skinnende rent. De billigere modeller har som regel ikke en særlig god indbygget sensor, og er derfor ikke altid i stand til at komme rundt omkring møbler og besværlige forhindringer.

Er du i stedet villig til at investere lidt mere, får du også mere for dine penge. Vær dog opmærksom på at de førende modeller sagtens kan komme til at koste en mindre formue – nogle endda på den dyre side af ti tusinde kroner.

Når det så er sagt, er det selvfølgelig fuldt ud muligt at gøre et godt robotstøvsuger tilbud hvis du bare sørger for at kigge dig omkring – for eksempel er Roomba-modellerne blevet yderst populære og der er god mulighed for at gøre et godt irobot tilbud. Det kan i den grad bedst betale sig at købe på nettet, da du her ikke kun får et langt større udvalg end de fysiske butikker, men du kan også drage glæde af langt lavere priser. Dine behov spiller selvfølgelig også en vigtig rolle – for eksempel er der ikke nogen grund til at bruge flere tusinde kroner på en robotstøvsuger til hundehår hvis du kun har tænkt dig at bruge støvsugeren en gang ugentligt.

Robotstøvsugernes funktioner

Det er vigtigt at huske på, at en robotstøvsuger i dag ikke bare er en robotstøvsuger og i dag findes de nyere modeller med et væld af funktioner og features. Vi anbefaler derfor, at du begynder at prøve at vurdere, hvor stort et omfang, du har brug for din støvsuger. Skal din robotstøvsuger mere eller mindre erstatte din almindelige støvsuger eller er du bare på jagt efter den bedste robotstøvsuger til hundehår som hurtigt kan få dit hjem til at se præsentabelt ud? Uanset hvad, kigger vi nedenfor nærmere på nogle af de mest populære og værdsatte funktioner.

Sensoren er vigtigst

Når det gælder funktioner på robotstøvsugere, bør sensoren altid spille en yderst vigtig rolle. De fleste robotstøvsugere i dag anvender en form for sensorteknologi som gør, at de på egen hånd selv kan navigere sig rundt i dit hjem – og her er det vigtigt at bemærke, at nogle klarer det bedre end andre. Den populære robotstøvsuger irobot er for eksempel udstyret med avancerede sensorer og et kamera, således at robotten kan stoppe sig selv fra at falde ned af trapper og komme til stade.

Vælger du derimod en billigere model fra en ikke-anerkendt producent, kan du som regel regne med, at den ikke er i stand til at navigere sig rundt lige så præcis som de mere avancerede typer. Det er derfor en klar fordel at have så få forhindringer rundt omkring i hjemmet som muligt, således at robotten kan få plads til at arbejde. Med det sagt, er det kun de færreste af os som har tid og lyst til at flytte rundt på vores møbler inden at der skal støvsuges, så lægger du vægt på en grundig rengøring hver gang, anbefaler vi at du sammenligner nogle af de mange praktiske test af robotstøvsuger på tværs af de forskellige modeller og vælger den støvsuger, der gør det bedst stykke arbejde.

Fjernbetjening

Selvom at de populære robotstøvsugere selvfølgelig primært har til formål at gøre jobbet på egen hånd, er det nogle gange rart at kunne navigere støvsugeren rundt fra din sofa. Derfor er der også flere og flere modeller i dag som leveres med en fjernbetjening, som lader dig styre din robotstøvsuger som du lyster.

Derudover kan du også bruge din fjernbetjening til at indstille forskellige programmer for din robotstøvsuger. Dette er en funktion som rigtig mange sætter pris på, da det betyder, at de ikke hele tiden skal have fat i robotstøvsugeren hver gang at de ønsker at starte den. Det er dog ikke alle robotstøvsugere i dag som leveres med en fjernbetjening, så sammenlign gerne de forskellige robotstøvsuger test før at du går ud og køber.

Batteri og levetid

Uanset hvor godt et robotstøvsuger tilbud du end støder på, nytter det ikke noget at investere i en støvsuger, som har et batteri der ikke holder mere end 10 minutter. På den måde får du aldrig støvsuget gulvet. Heldigvis har de fleste robotstøvsugere i dag en yderst acceptabel batteritid og langt de fleste modeller leveres med en opladningsstation som de helt automatisk selv vender tilbage til, når de har brug for en genopladning. Af denne grund er det også vigtigt at du sørger for, at din robotstøvsuger frit kan lade sig selv op på egen hånd.

Det er dog ikke alle robotstøvsugere der endnu har deres egne opladningsstationer – nogle af de billigere og mindre avancerede kræver faktisk, at du selv skal sørge for at lade dem op hvilket kan være en ulempe, hvis du har sat din robotstøvsuger til at gøre rent mens at du er på job, og du så kommer hjem til et gulv der kun er nogenlunde rent. Sørg derfor for, at altid at lade din robotstøvsuger op i god tid inden brug.

Robotstøvsugerens børstetype

robotstøvsuger testDette er måske et punkt som du er tilbøjelig til at glemme alt om, men din robotstøvsugers børstetype er faktisk afgørende for, hvor godt et stykke arbejde den er i stand til at gøre. Forskellige robotstøvsugere har forskellige børstehoveder, og vælger du en avanceret model, kan du som regel regne med, at støvsugeren leveres med et væld af forskellige funktioner – nogle robotstøvsugere kan for eksempel indstilles til at operere på tæpper, gulv eller ujævne overflader. Hvis du derudover har kæledyr, kan det i den grad godt betale sig at investere i en robotstøvsuger hundehår som sikrer at du ikke kommer hjem til dit kæledyrs pels overalt.

Børstetypen på din robotstøvsuger spiller virkelig en rolle, så gør dig selv en tjeneste og sammenlign altid dette punkt når du vælger din model.

Forskellige rengøringsprogrammer

Her har de mere avancerede modeller igen en masse at byde på, og du kan næsten altid godt regne med, at jo mere du bruger på din robotstøvsuger, jo flere forskellige programmer får du som du frit kan vælge imellem. Nogle robotstøvsugere har tilpassede programmer, så du selv kan styre, hvilket mønster din robotstøvsugere skal operere i.

Nogle robotstøvsugere egner sig bedst til brug på tæpper hvorimod andre gør det bedste stykke arbejde på et fladt trægulv. Hvis du derfor har en kombination af disse i din bolig, er det vigtigt at du sørger for at vælge en alsidig robotstøvsuger bedst i test der kan klare begge opgaver.

Kapacitet

Det nytter selvfølgelig ikke noget at du vælger en robotstøvsuger med en masse smarte funktioner, hvis robotten i princippet ikke har kapaciteten til at samle al støvet op efter sig. Robotstøvsugernes små størrelser gør selvfølgelig, at de har en langt mindre kapacitetsevne end almindelige støvsugere, så sørg for at vælge en model med så stor en støvbeholder som muligt således at du slipper for at skulle tømme støvbakken konstant.

Derudover skal du også bære i sinde, at din robotstøvsuger måske ikke er i stand til at komme ind mellem alle kroge og hjørner. For at opnå et skinnende rent hjem, er det derfor værd at overveje, om det kan betale sig at investere i en ganske almindelig billig støvsuger ved siden af, som kan tage sig af de pligter som din robotstøvsuger ikke kan klare. En lille håndstøvsuger vil også være ideel til dette formål.

Bør du investere i en robotstøvsuger?

Som du kan læse dig til ovenfor, findes der umiddelbart både klare fordele og ulemper ved de populære robotstøvsugere, men én ting kan du være sikker på: som vores teknologi forbedres dag for dag, bliver robotstøvsugerne også bedre og de vil helt sikkert fortsætte med at blive populære i danskernes hjem.

Vurder på egen hånd, om du føler at en robotstøvsuger er en god investering for dig. Hvis du har midlerne til at investere i en god model med en solid sensor, og samtidig ikke har alt for mange forhindringer i dit hjem, kan det sikkert godt betale sig. Men bliver du nødt til at nøje med en billig model og har du samtidig mange trapper og forhindringer i dit hjem, kan det være, at din støvsuger ikke er i stand til at levere et tilfredsstillende resultat.

 

Yderligere læsning