bedst i test
Smeg Køkkenmaskine
Bedømmelse
bedste køb
Sage BEM 825 BAL UKM
Bedømmelse
Med flest funktioner
Ankarsrum AKM 6230
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Kenwood KVL4100S
Bedømmelse

På jagt efter en røremaskiner, der fungerer som standmixer?

Har du været så heldig at få en standmixer i gave? Eller er du måske på udkig efter en til dig selv eller en, der står dig kær? Ligegyldig hvad så kan dette gå hen og blive en dyrebar investering til dit køkken, der vil holde i årevis. Nogle modeller har endda en gennemsnitlige levetid på flere årtier! Nu til dags kan man finde alverdens maskiner, der kan række dig en hjælpe hånd i køkkenet, så det kan meget hurtigt gå hen og blive en uoverskuelig opgave at finde ud af, hvordan disse maskiner fungerer, og om de rent faktisk kunne være en hjælpf for dig i den hverdag.

En røremaskine kan være flere forskellige ting. Den mest kendte type inden for røremaskiner er nok den klassiske håndmikser, der navnet tro er en form for håndhold køkkenapparat, mens den mere moderne type er, hvad man kalder en standmixer. Den sidstnævnte er i stedet et større apparat, som kan stå på dit køkkenbord og gøre alt arbejdet for dig! I denne artikel går vi jagt på den bedste røremaskine af den stående slags ved blandt andet at kigge på, hvilke funktioner du skal holde øje med, inden du foretager dit køb. Desuden vil vi med standmixere også lave en røremaskine bedst i test, så du hurtigt og nemt kan sammenligne de forskellige modeller på markedet derude.

Ting at tænke over, inden du køber

Ligesom med alle andre køb, så er det vigtigt, at du tænker det godt i gennem. Det er smart, at du på forhånd har stillet dig selv de rigtige spørgsmål, så du ender med den model, der passer præcis til dine behov, og at du ikke bare ender med at gå ud og købe den allerdyreste. Med vores test røremaskiner samt den information vi giver her, så kan du hurtigt og nemt finde den, der er bedst for dig.

røremaskine testDet er selvfølgelig altid godt at starte ud med at spørge sig selv, om du har brug for den i første omgang. Står du ofte i køkkenet, eller vil du bare gerne have en ekstra hjælpende hånd, når du først forsøger at kaste dig ud i kogekunstens luner? Jo, så kan det selvfølgelig være ret handy at have en standmixer eller en anden form for røremaskine i hjemmet. Det sparer dig for en masse kræfter og ikke mindst dyrebare tid. Det samme gælder, hvis du måske allerede er den store bager eller endda, hvis du bare er Den store bagedyst-entusiast, der er i gang med den spæde start på dit helt eget bageeventyr. Hvis du kan genkender noget af dette, så anbefaler vi hvert fald, at du tager et godt blik på vores røremaskine tilbud! Derudover så synes vi, at det ville være en god idé, hvis du sætter dig ind i præcis, hvor mange ting en standmixer rent faktisk kan hjælpe dig med i køkkenet. Den har nemlig mange flere specielle funktioner og kan bruges i langt flere situationer end man lige skulle tro.

Hvis du beslutter dig for, at en standmixer kunne være en god investering for dig, så skal du til at overveje dit budget – mere præcist, hvor meget du har tænkt dig at bruge på din kommende standmixer. Sådanne stående røremaskiner kan koste alt fra et par hundrede kroner til en pris, der næsten fire- eller femdobles. Hvad du skal investere pengemæssigt i sådan en maskine afhænger helt af, hvad du skal bruge den til. Hvis dit primære fokus er bagning af for eksempel brød eller andet, så kan det ofte ikke betale sig at gå efter en billig røremaskine, men det kan være bedre at gå efter nogle af de lidt mere stærke modeller, der kan holde til lidt mere. Hvis du i stedet skal bruge den til småting, så behøver du ikke en af de tungere maskiner, og du kan dermed sagtens tage en af de lidt billigere modeller – så hold øje med gode tilbud!

Du skal selvfølgelig også være opmærksom på, at en standmixer ikke er helt lige små og handy som mange andre typer af røremaskiner. De tager forholdsvis meget plads i køkkenskabet eller på køkkenbordet, og fordi den kan være en smule besværlig at flytte rundt på, så skal du hvert fald gøre op med dig selv, hvor meget plads du er villig til at ofre på at have sådan en stående. Dog skal det dog nævnes, at mens standmixeren er større end den mere traditionelle og håndholdte model, så er den meget mere funktionel på andre områder. Først og fremmest så kan du få meget mere tilbehør, hvilket gør, at den bruges til utallige forskellige ting.

Flere tips til din købsproces

Mere er ikke altid bedre. Hvis du normalt bager meget til din familie eller måske andre store arrangementer til arbejde eller sociale begivenheder, så jo – så kan det være rigtig smart, at du vælger at købe en standmixer, der er stor nok til at kunne opfylde det behov. Der skal nemlig en vis kapacitet – både i forhold til wattstrøm samt størrelsen på skålen – for at kunne leve op til den form for bage- og madlavningsopgaver. Hvis du i stedet normalt kun skal lave mindre portioner, eller hvis dine behov for madlavning eller bagning generelt er mindre, så er det ikke en god idé at købe en stor standmixer, da det kan være besværligt at lave små portioner i den.

Hold også rigtig godt øje med, hvor mange watt de bruger. Mange tror desværre, at jo flere wattstrøm, eller elektricitet, at den bruger, jo bedre er den til æltning eller at blande. Det er ikke korrekt! Der er modeller derude, der desværre både bruger flere watt end normalt, men også er langt mindre effektive. Så det er vigtigt, at balancen mellem de to er rimelig fordelt. I stedet er der andre funktioner eller standarder, som du skal holde øje med!

Standmixere, der er lavet af en metalkonstruktion, har det med at holde meget længere, og de kan derfor sagtens anbefales over andre. Det gør også, at de kan overbelastes lidt mere, når de kommer til tungere arbejdsopgaver for maskinen, når der virkelig skal æltes igennem. Vær også OBS på, at de fleste standmixere har omkring 10 forskellige hastigheder – og gerne lidt flere – og kommer med mindst tre forskellige slags påhæng, der kan skiftes i mellem, når de kommer til krogene. Sikr dig også gerne, at du har mulighed for at skifte ud med andet ekstratilbehør, som du kan købe ved siden af – det giver dig nemlig flere muligheder i fremtiden. Vi synes også, at de standmixere, der kommer med indbyggede urer, eller timere, giver en tryghed og forhindre, at du spiler både ting og strøm. Den sidste ting, at du som forbruger selvfølgelig også burde holde øje med, er, hvor længe købsgarantien gælder.

Inden du køber dit produkt, så kig dog også grundigt på dens begrænsninger. En billig røremaskine er ikke altid den værste, og bare fordi en mixer har høj watt, så betyder det desværre ikke, at den kan klare hvilken som helst dej. Ofte har selv de største og dyreste standmixere svært ved at ælte igennem en stiv dej, så hvis du ligger mærke til, at din maskine begynder at kløjes i den, så betyder det, at den ikke er beregnet til at skulle kunne håndtere dens tykkelse. Det er dog ikke unormalt ligegyldigt hvad, at de fleste afslutter selve æltningen med også at give dejen en tur med hånden – selv med stærkere standmixere. På den måde sikrer du dig nemlig, at dejen er klar, men du undgår også, at motoren på din røremaskine brænder helt sammen, fordi den bliver overbelastet. Det er altid en god idé at læse vejledningen for det enkelte produkt, så du forstår retningslinjerne for, hvordan den må bruges. Især hvis du gerne vil have, at den skal kunne holde i mange år fremover.

Kig på alle modeller! Ja, KitchenAid er den helt store spiller på lige netop dette marked, og de producerer virkelig røremaskiner og standmixere i topklasse. De er klassikeren med lang erfaringen – men de er altså ikke den eneste mulighed. Som du kan se i vores røremaskine bedst i test, så begynder andre mærker efterhånden at gøre dem kunsten efter! Mærker som Bodum, Cuisinart og Sunbeam laver standmixere af forskellige typer og kvalitet, der alle kan være en helt god mulighed afhængig af dine ønsker.

Som en af de helt store forskellige, når det kommer til designs, så er det, hvordan blandingsskålen bliver placeret under selve blandingsprocessen. De kommer med en form for løftemekanisme, også kaldet vippehoved, så du kan løfte helt op. Det gør dem også både nemme at betjene og endnu nemmere at rengøre. Det er vigtigt, at højden af skålen og tilbehøret passer sammen, så for eksempel æltekniven sidder lige over bunden af skålen med uden at skrabe den! På nogle modeller kan du justere højden, mens andre er fastlåst. Efter samme princip så skal du sikre dig, at du strammer hængslerne, hvis mixerens hoved begynder at hænge løst eller falder til siden. Hvis den er for løs, så får du nemlig ikke det optimale resultat gennem blandingen.

Kig også grundig efter, hvilke muligheder du har for at købe ekstra udstyr og tilbehør til din standmixer. Det kan for eksempel være smart både at have en almindeligt metal knivblad samt et lavet af silikone, så du øger dens funktionalitet. Du kan også købe en C-formet eller spiralformet dejkrog helt efter dine behov – og smag. De fleste modeller har dog funktionen til at påsætte ekstra udstyr, der kan bruges til at tilberede grøntsager, pasta, eller kværne kød. Selvom det umiddelbart kan lyde dyrt med alt det ekstra tilbehør, så er det faktisk med til at øge din effektivitet i køkkenet, men også reducerer det helt generelle antal af apparater, du har brug for. Det kan gøre, at du får mere plads til at udfolde dig på, og så er det med til at give indtrykket af et mere stilrent køkkenmiljø.

To små tip til dig

Vores første tip til dig,som kommende køber af en standmixer er – husk hviskestykket. Nogle af standmixerne er utroligt kraftfulde, og selvom de selvfølgelig ikke sviner hele køkkenet til, så kan det godt ske – afhængig af styrke og hvad du blander – at det kan flyve en lille smule ud over skålen og ud på selve køkkenbordet. Derfor anbefaler vi altid, at du smider et hviskestykke eller måske endda bare noget køkkenrulle henover, så du sikrer dig, at din rengøringsarbejde bagefter er minimeret så meget som muligt. Du kan altid lave en mindre røremaskine test for at se, hvor stor forskellen faktisk i virkeligheden er.

bedste røremaskineVores andet tip går ud på opbevaring! Mange af de forskellige tilbehør kan godt være skrøbelige og/eller skarpe, og de skal derfor opbevares sikkert. Vores råd her er, at du altid tager og ligger dem ned i skålen efter brug. Dette lyder måske meget simpelt, men ikke mindst er det en helt utroligt nem måde at undgå, at du kommer til at smide dem væk eller på anden vis beskadiger tilbehøret. Vær altid sikker på, at du rengør dit tilbehør ordenligt og kun bruger rengøringsmidler, der er beregnet til formålet. Når tilbehøret er rengjort og aftørret, så læg et hviskestykke ned i skålen, og derefter tilbehøret derned i. Det sparer dig kvalerne samt plads – da pladsen i skålen alligevel ville være ubrugt ellers.

Vi har nu givet dig al den information, der er nødvendig, når du skal kaste dig ud i jagten på den standmixer, der passer lige netop til dine ønsker. Det er vigtigt, at du kombinerer informationen her med vores test af røremaskiner, så du opnår det totalt overblik og det allerbedste udbytte! Vi foreslår desuden, at du giver dig god tid til også at tage et kig på alle vores fantastiske røremaskine tilbud lige her. Med den fulde pakke af ekspertise og tilbud, så lover vi, at du ikke finder noget lignende et andet sted!