Med dagens moderne teknologi i dag, er de smarte fjernsyn nærmest blevet standard i dagligstuen og der er mange gode grunde til at de store klumsede skærme er blevet skiftet ud med tv’er i et lækkert design som kan hænges op på væggen – og som både kan tilgå internettet og browse for dig. At købe det bedste smart tv til dine behov er dog ikke bare længere lige til, da der findes et væld af forskellige modeller og typer – og da markedet er så enormt, kan du hele tiden regne med at udvalget bliver endnu større. Priserne kan i den grad også variere og selvom at du selvfølgelig gerne vil gøre et så godt smart tv tilbud som muligt, vil du selvfølgelig også samtidig gerne sikre dig, at du kommer hjem med en model som ikke skuffer.

HVORFOR DU SKAL STOLE PÅ OS

Din tillid er vigtig for os. Alle produkter er blevet grundigt undersøgt for at sikre, at du kun får det allerbedste. Læs mere For at opretholde 100 % objektivitet tager vi aldrig imod penge, produkter eller nogen anden form for betaling for vores analyse.

Det er ikke underligt hvis du også finder dig selv en smule overvældet over de mange muligheder og ikke mindst tv-typer der eksisterer på det danske marked i dag. Derfor har vi udarbejdet en komplet guide nedenfor som forhåbentligt vil hjælpe dig lidt på vej og inspirere dig til at finde det bedste men alligevel billige smart tv til netop dine behov.

Så hvad er et smart tv?

Vi hører hele tiden om de populære smart tv i reklamer og er klar over at konceptet er populært, men hvad er det egentlig der gør et tv så smart? Kort fortalt kan man sige at et smart tv er et fjernsyn som er forbundet til internettet og på denne måde er tv’et altså i stand til at tilbyde brugeren en række forskellige funktioner som du ellers ikke ville kunne få tilgang til via dit normale fjernsyn. Det betyder blandt andet at du kan streame indhold fra online apps som Viaplay, Netflix, HBO Nordic og lignende og du kan endda tilknytte og forbinde dit tv til andre smarte enheder i huset, hvilket i bund og grund betyder, at du kan styre dit fjernsyn fra din telefon eller tablet. Mulighederne er altså næsten uendelige med et smart tv, og der fremstilles hele tiden nye apps som du kan downloade ned til dit tv så du kan få endnu mere glæde af det. Du kan derfor sikre at dit tv hele tiden holdes opdateret med de nyeste og mest trendy apps og der er altså mange gode grunde til at gøre et godt smart tv tilbud.

Hvis du er på jagt efter et nyt fjernsyn, har du sikkert allerede lagt mærke til at det uden tvivl er smart tv’erne der dominerer. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting da det store udvalg af forskellige modeller også øger sandsynligheden for at du kan gøre et fantastisk tilbud på et billig smart tv hvis du bare ved hvad du skal kigge efter – og selvom at der findes fjernsyn med priser på langt over 50.000 kr., er der ingen der siger at du absolut skal bruge det samme. Faktisk kan du finde nogle rigtig solide løsninger til langt under 10.000 kr. i dag, så det behøver ikke længere at koste en formue at investere i et smart tv.

Så hvad er fordelene ved et smart tv?

smart tv tilbudHvis du tager ned til din lokale forhandler af tv, vil du hurtigt opleve at størstedelen, hvis ikke alle, af de fjernsyn der sælges nu er smart-tv. Faktisk bliver der i dag kun produceret et meget lille antal af tv som ikke har adgang til internettet. Og med muligheden for at kunne investere i et rigtig godt tilbud smart tv er der ingen grund til at spilde penge på en løsning der ikke kan give dig samme oplevelse. Især ikke når det er muligt at finde smart tv til så overkommelige priser i dag.

Selvom at smart tv’et selvfølgelig har den fordel at det kan tilgå internettet, behøver du faktisk ikke at forbinde fjernsynet til internettet hvis du bare ønsker at se almindeligt tv som du plejer. Hvis du derimod ønsker at drage nytte af internet-funktionen, er det her at et væld af fordele kommer ind i billedet. Når du tilknytter dit tv til internettet kan du downloade forskellige apps, akkurat som du ville på din smartphone, og streame direkte via Viaplay, Netflix eller lignende.

Masser af forskellige apps og muligheder

Langt de fleste smart tv i dag leveres med en håndfuld af apps som allerede er installeret på enheden således at du bare skal logge ind med din bruger-id på den enkelte app og gå i gang med at se indhold. Hvis dit TV ikke leveres med apps allerede installeret på enheden, skal du blot tilgå app-butikken efter at du har forbundet dit tv til dit internet og herefter kan du selv begynde at søge efter de apps som du ønsker at bruge. Udvalget er her enormt og selvom at vi primært bruger vores smart tv til at se indhold fra internettet med, kan du også spille spil, gå på Facebook, browse og meget andet. Hvor sejt er det ikke at du kan skrive en Twitter opdatering fra dit eget tv i stuen?

Nemt at browse

På mange måder kan du faktisk betragte dit nye smart tv som en forstørret telefonskærm, da det kan gøre stort set alt hvad din telefon også kan. Langt de fleste modeller i dag har endda indbyggede browsere som lader dig søge rundt på nettet, præcis som du ville hvis du brugte din almindelige computer eller din telefon.

Som standard leveres de fleste smart tv’er altså kun med en almindelig fjernbetjening, hvilket kan gøre din internetoplevelse en smule klodset hvis du for eksempel ønsker at skrive meget. Hvis du derfor har planer om at investere i f.eks. en pakkeløsning på et 40 tommer smart tv og også ønsker at chatte på Facebook og skrive opdateringer, kan du med fordel tilkøbe et bluetooth tastatur som du kan forbinde til dit tv og som gør dit skrivearbejde en hel del nemmere når du befinder dig fra din sofas komfort. Dog bør du være opmærksom på at der allerede medfølger tastatur og mus til enkelte smart tv modeller, så sørg for at undersøge hvad der indgår i netop din pakke, før at du går ud og investerer i en masse ekstratilbehør. Måske føler du også at en fjernbetjening er tilstrækkelig hvis du ikke har brug for at skrive særlig meget, men et bluetooth tastatur er alligevel en god løsning for de fleste da de for det første fungerer til alle smart tv og desuden er yderst prisvenlige og nemme at bruge.

Gå i gang med at streame

Som vi også nævnte ovenfor, er en anden klar fordel som er værd at nævne, det faktum at du fuldstændig trådløst kan streame indhold, herunder videoer, musik og billeder, direkte fra din telefon, tablet eller bærbare computer til dit tv. Hvis du med andre ord har en video på din telefon som du ønsker at se på dit fjernsyn, kan du bare overføre den direkte til dit smart tv. Dette begreb kaldes også for casting.

Hvis du aldrig har prøvet kræfter med at streame og caste før, er det en god idé at tjekke nogle af de mange guides der findes på nettet, da det måske godt kan virke overvældende til at begynde med. Husk også at selve castingprocesseen kan variere alt afhængig af hvilket tv du har investeret i, men som hovedregel kan du regne med at din producent har inkluderet en grundig vejledning som giver dig tips og tricks. Se og gennemgå gerne nogle af de forskellige smart tv test rundt omkring på nettet for at gøre dig nogle tanker om, om dette er en funktion som du kunne ende med at nyde glæde af.

Spil og leg

Udover muligheden for at streame indhold fra de forskellige tjenester, tilgå de sociale medier og forbinde dit tv til din tablet, telefon eller computer, findes der også et væld af andre funktioner som leveres som standard når du køber dit smart tv – rigtig mange smart tv lader dig for eksempel spille spil via appen, føre en dagbog, videochatte med andre brugere og meget andet. Funktionerne kan variere fra model til model og du bør derfor altid gøre dig selv at undersøge og sammenligne de forskellige modeller før at du går ud og investerer i det første og det bedste smart tv tilbud 40 som du finder på nettet.

Det får du brug for

Før at du går ud og investerer i et nyt og fancy smart TV, er det selvfølgelig vigtigt at sikre dig at du har en internetforbindelse da du ellers ikke vil få mest ud af dit tv. Langt de fleste smart tv i dag gør det nemt at forbinde det via din Wi-Fi forbindelse, hvilket betyder at du kan tilgå det samme netværk som du bruger til din smartphone og andre enhed. Vær dog opmærksom på at der stadig findes nogle ældre modeller på markedet som ikke kan tilgå internettet via en trådløs forbindelse, men som i stedet kræver at du tilslutter en såkaldt Wi-Fi adapter til fjernsynet via et af tv’ets USB udgange. Dette er en smule mere klodset, men heldigvis er denne løsning ved at blive temmelig forældet og du kan derfor næsten altid være sikker på, at de seneste modeller smart tv sagtens kan tilgå dit internet trådløst.

Internettet spiller også en rolle

billig smart tvDin internetforbindelse spiller selvfølgelig også en rolle hvis du har planer om at streame indhold jævnligt og i høj kvalitet. Hvis du derfor har en forholdsvis langsom forbindelse, kan du med fordel overveje om det kunne være værd at opgradere din forbindelse inden at du går ud og bruger penge på et bedst i test smart tv. Rigtig mange træffer desværre fejlagtigt den konklusion at deres smart tv er langsomt fordi at det ikke kan streame indhold på et acceptabelt niveau, men i langt de fleste tilfælde er det faktisk slet ikke tv’et som der er noget galt med – det er i stedet internetforbindelsen der er for langsom!

Hvis du derfor har planer om at streame indhold og videoer i 4K fra nettet, er det vigtigt at du sørger for at du har en internetforbindelse der kan klare dette uden problemer således at du altid får den bedste oplevelse uden lag og forbindelser. Kontakt eventuel din internetudbyder hvis du er i tvivl – hvis du allerede nu oplever at dit internet kan være en smule langsomt når du surfer rundt på din telefon eller computer som er forbundet til det trådløse netværk, kan det være en god idé at opgradere din forbindelse. Når du surfer rundt på nettet via dit fjernsyn er det også en belastning hvis du har et begrænset dataforbrug. Bær også dette i sinde inden at du investerer i et fjernsyn.

Smart TV og deres teknologi

Når vi kigger på tv teknologien inden for de sidste par år, kan vi ikke komme uden om at denne er blevet forbedret dramatisk og det faktum at der hele tiden kommer nye modeller og funktioner på markedet, gør at du altid kan være sikker på at få en fantastisk tv oplevelse – uanset om du vælger et kæmpestort 75” smart tv eller om du blot ønsker at investere i et mindre 32 tommer smart tv til stuen eller børneværelset. Der er rigtig meget at holde styr på når det gælder køb af smart tv og vi anbefaler først og fremmest at du gør dit hjemmearbejde og sætter dig ind i, hvad du kan forvente fra de enkelte modeller.

Tænk for eksempel på om du ønsker et tv med LED eller OLED. Begge løsninger giver en fantastisk oplevelse når du ser tv, men generelt kan du forvente at OLED giver et blødere billede som er mindre sløret. Du kan selvfølgelig også vælge et fantastisk imponerende 4K ultra tv som lader dig nyde glæde af utrolige detaljer og farver. Ønsker du at imponere venner og familie, kan du aldrig gå galt i byen når du vælger en 4K skærm.

Du har sikkert også stødt på de kurvede skærme som også bliver mere og mere populære. De er udviklet til at give en mere omfattende og bedre oplevelse når du ser tv, uanset hvilken vinkel fjernsynet placeres i; og langt de fleste kurvede fjernsyn byder også på en fremragende billedkvalitet. En anden klar fordel er at de måde kan monteres på væggen eller placeres på et tv bord, alt afhængig af hvad du foretrækker.

Sikkerheden skal være i orden

Desværre er dette et punkt som rigtig mange slet ikke skænker en tanke når det gælder smart tv. Du har sikkert hørt om malware og hackerangreb, men hvad langt de fleste glemmer er, at dit tv faktisk også kan blive udsat for trusler når du begår dig på internettet eller er forbundet til et trådløst netværk. Af denne grund er det på alle tidspunkter lige så vigtigt at sikre dig at dit smart tv er ordentligt beskyttet mod eventuelle angreb og trusler fra den online verden eller mere specifikt: hackere som ønsker tilgang til dine personlige oplysninger og kreditkortinformationer ved at få adgang til dit fjernsyn.

Heldigvis er der meget som du selv kan gøre for at sikre, at du altid kan anvende dit smart tv trygt og sikkert uden at skulle bekymre dig over, om du er udsat for fare. Selvom at hackerangreb rigtig nok primært finder sted via tablets, telefoner og computere, er angreb via smart tv blevet mere og mere almindelige, og det er derfor en god idé at følge alle mulige sikkerhedsforanstaltninger.

Surf privat

Du kender sikkert allerede til cookies fra din computer-brug, men vidste du at de også findes på dit smart tv når du browser? Som hovedregel er det generelt muligt at deaktivere alle cookies fuldstændig ved at tilgå dit tv’s browserindstillinger når du anvender internettet. Her kan du også aktivere en funktion som sørger for, at du udelukkende surfer i privattilstand hvilket gør, at tredjepartssider og lignende ikke kan holde øje med eller spore din adfærd. Præcis som når du anvender cookies på din computer og når du deaktiverer dem, vil du muligvis opleve at visse funktioner ikke længere er tilgængelige når du anvender din browser på dit fjernsyn. Bær derfor altid dette i sinde før at du går i gang med at deaktivere cookies.

Udover at deaktivere dine cookies på hjemmesider som du måske ikke har tillid til, bør du også sørge for at gøre dig selv den tjeneste og sikre, at det netværk som dit tv er tilknyttet til, er fuldstændig sikkert – og at adgangskoden kun er kendt for dig. Dette vil i stor grad reducere risikoen for at hackere og andre ubudne gæster får adgang til dit smart tv 32 tommer oplysninger og personlige data. Før at du tilknytter dit fjernsyn til internettet bør du ligeledes sikre dig at du har en firewall installeret på dit internet router, og at denne er aktiveret.

Et sidste punkt som du heller ikke bør glemme er din adgangskode. Du bør altid vælge en sikker og stærk adgangskode til din internetforbindelse som du anvender til dit smart tv. Her er det en god idé at anvende en solid kombination af både store og små bogstaver samt eventuelle specielle tegn. Det er fra tid til anden også en god idé at gendanne din adgangskode for at reducere chancen for et eventuelt angreb. Sandsynligheden for at dine oplysninger er under fare hvis du følger disse sikkerhedsforanstaltninger er meget lav, men det er under alle omstændigheder altid bedst at være på den sikre side – især hvis du ofte bruger dit tv’s internet til at tjekke din netbank og lignende.

Tænk på lyden og få en god filmoplevelse hver gang

Selvom at du vælger at investere i et forholdsvis lille smart tv, kan du næsten altid stadig være sikker på, at du vil få en billedkvalitet der er knivskarp takket være vores moderne teknologi i dag. Dog er lyden lige så vigtig, men desværre har der været så stor fokus på skærmkvalitet og tyndere skærme, at det ikke længere er en prioritet hos de fleste producenter – og hvis du derfor ønsker at opleve en filmoplevelse der er ud over det sædvanlige, kan det derfor sagtens betale sig at kigge på dit udvalgte tv’s lydegenskaber. Selvom at lyden på langt de fleste smart tv i dag er hel acceptabel, anbefaler rigtig mange producenter faktisk at du anvender dit smart tv med en soundbar eller et lignende lydsystem for at få den ultimative oplevelse. Det bør derfor være op til dig om det er noget som du ønsker at investere i.

Uanset hvad vil du altid opleve at alle fjernsyn i dag har indbyggede højtalere, men kvaliteten på disse kan variere stort alt afhængig af hvilken model du vælger – og ikke mindst hvor mange penge du vælger at investere i dit nye tv. Her hænger pris og kvalitet ofte sammen. Hvis du dog har forelsket dig i et smart tv til en god pris og som har et knivskarpt billede, men hvor lyden ikke er imponerende, så frygt ikke. Det er blevet mere og mere populært at tilslutte en soundbar til tv-opsætningen derhjemme og investerer du i et lydsystem kan du som regel forvente at få rigtig meget for dine penge.

Du kender dem sikkert allerede – en soundbar fungerer som en aflang bar der placeres direkte under dit tv. I nogle tilfælde kan det også monteres til din væg således at du sparer plads og du slipper samtidig med at kæmpe med en masse irriterende ledninger som fylder og ser grimme ud. Rigtig mange soundbarer i dag er endda også trådløse og kan tilgå internettet, hvilket i princippet betyder at du kan bruge din telefon til at forbinde dig til din soundbar separat uden at skulle tænde for dit fjernsyn. Det er for eksempel smart hvis du ønsker at høre musik eller radio mens at du går rundt og støvsuger stuen!

Der findes i dag lydsystemer og soundbarer til dit smart tv i stort set alle prisklasser, men som hovedregel behøver det langt fra at koste en formue at få god lyd til dit tv. Faktisk kan du som regel sagtens finde en yderst solid soundbar til under 2000 kr.