Går du også og drømmer om at investere i en god symaskine? Så er vi her for at hjælpe dig godt på vej. Der findes et væld af forskellige modeller på markedet, og det kan hurtigt blive en overvældende opgave at finde den bedste maskine, da ikke to modeller er ens – og det betyder også at forskellige symaskiner også egner sig til forskellige formål. Hvis du skal have din første symaskin, kan det altså hurtigt virke til at blive lidt af en udfordrende opgave at finde den rette model.

bedst i test
Singer SC220
Bedømmelse
Mest populære
Brother CS10S
Bedømmelse
bedste køb
Husqvarna H-Class E20
Bedømmelse
Med flest funktioner
Singer Confidence 7470
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Brother HF27
Bedømmelse

Der er dog ingen grund til at gøre din jagt sværere end det absolut behøver at være og nedenfor har vi derfor udarbejdet en komplet guide til hvordan du bedst bærer dig an med at finde den bedste symaskine til netop dine behov.

Hvilken symaskine skal jeg vælge?

Der findes i dag en symaskine til ethvert formål, og det er gode nyheder for dig, da det gør det en hel del nemmere at finde en passende model. Uanset om du har planer om at designe dit eget tøj, lave gardiner eller tæpper eller om du blot har lyst til at reparere lidt tøj hist og her, er det vigtigt at sikre dig at du finder en sy maskine som kan dække dine behov uden at du behøver at skulle opgradere din maskine på et senere tidspunkt.

symaskine tilbudHvis du kun for nyligt har fået interesse for at sy eller måske kun har brug for at sy engang i mellem, skal du lede efter en god begynder symaskine, da der på nuværende tidspunkt ikke er nogen grunde til at bruge en masse penge på en model som du alligevel ikke kommer til at udnytte fuldt ud. Du finder heldigvis masser af gode begyndermodeller som passer til dine behov, og i langt de fleste tilfælde behøver du ikke at bruge mere end 2000 kr. Overvej også hvilke funktioner du rent faktisk har brug for. Nogle symaskiner inkluderer dekorative mønstre, men hvis du alligevel aldrig får brug for dem, er der ingen grund til at betale ekstra. I de fleste tilfælde kan det godt svare sig blot at investere i den basale symaskine og derefter købe ekstra tilbehør efter behov – noget som langt de fleste anerkendte modeller tilbyder.

Hvad det bedste symaskine mærke er, findes der selvfølgelig ikke noget konkret svar på. Det bedste ville være hvis du kunne afprøve et par forskellige maskiner på egen hånd for at danne dig et indtryk, men hvis det ikke er muligt, kan du altid sammenligne modellernes specifikationer på nettet, hvor du også kan regne ud, hvilken model der giver dig mest for dine penge. Husk også på at de dyreste modeller ikke nødvendigvis er de bedste – i rigtig mange tilfælde betaler du nemlig for mærkets navn.

Forskellige typer symaskiner

Som vi også nævnte ovenfor, er en symaskine altså ikke bare en symaskine. Før at du derfor går ud og beslutter dig for at køb symaskine, vil vi her tage et kig på hvilke forskellige typer der egentlig findes på markedet – og hvordan de hver især kan bruges. Derudover findes der et stort udvalg af anerkendte symaskine mærker, så vi anbefaler at du lærer disse at kende på forhånd for at finde din favorit.

Den elektriske symaskine

Når du leder efter din næste eller måske først symaskine vil du hurtigt opleve at det er de elektriske maskiner der dominerer markedet, og det er der god grund til. De findes i stort set alle prisniveauer og uanset om du er erfaren eller skal have din aller første symaskine, kan du uden tvivl finde en solid elektrisk løsning som ikke vil skuffe dig. Du kan også glæde dig over at der findes adskillige symaskine tilbud på nettet, så du kan helt sikkert finde en passende model til dig.

Når du vælger denne type symaskine får du som hovedregel et væld af forskellige funktioner inkluderet. Det er samtidig yderst nemt at betjene maskinen uanset om du er nybegynder eller erfaren symaskinebruger, og du kan nemt og nøjagtigt indstille dine ønskede nålepositioner og lignende. De elektriske symaskiner findes i dag også i flere størrelser, så har du minimalt med plads eller har du måske bare ikke brug for at sy så ofte og ønsker en maskine som let kan pakkes væk uden de store problemer, kan du også investere i en lille symaskine som er elektrisk.

En elektrisk symaskine består desuden af en mindre displayskærm som viser hvordan maskinen betjenes. Dette er rigtig smart, da du på denne måde kan skifte mellem de forskellige indstillinger og opsætte dine ønskede sømme og længer. Nogle elektriske maskiner giver dig endda mulighed for selv at opsætte dine egne systemer og funktioner, således at maskinen kan huske dine foretrukne indstillinger.

Programmerede symaskiner

Er du på et stramt budget og ønsker en billig symaskine, er det desværre ikke denne type maskine som du skal vælge. De præprogrammerede symaskiner kan alt hvad de almindelige maskiner kan og meget mere til, da de styres af en computer som er præ-programmeret på forhånd. Visse modeller er endda så avancerede at du kan downloade programmer direkte fra din computer og overføre dem til din symaskine. Denne type maskine leveres også med et væld af ekstra funktioner og er som regel i stand til at huske dine foretrukne mønstre og indstillinger – hvilket gør det en hel del nemmere for dig at arbejde.

De præprogrammerede symaskiner kan anvendes til en række forskellige formål, uanset om du skal bruge en symaskine til læder eller til hobbybrug. Dog skal du forvente at de kommer med en pris, hvilket også er en af grundene til at de normalt ikke betragtes som en begynder symaskine.

Overlocker symaskiner

Dette er endnu en populær type symaskine og det er der god grund til. Disse modeller er blevet fremstillet til at give et professionelt look og egner sig derfor perfekt hvis du driver en forretning. Maskinerne kan ikke bruges alene og det kræves derfor at du har en almindelig symaskine som klarer det primære arbejde. Overlockerens primære funktion er altså at finpudse og forbedre sømmene, hvilket i mange tilfælde kan vise sig at være en vanskelig opgave med en almindelig symaskine.

En klar fordel ved denne type maskine er at de er i stand til at sy en hel del hurtigere end din almindelige symaskine, og derudover kan du hos de fleste modeller købe ekstra tilføjelser og indstillinger som gør maskinen til et perfekt hjælpemiddel i dagligdagen. En overlocker maskine er for mange professionelle altså et uundværligt værktøj. Ønsker du den bedste symaskine til prisen og har du ikke lyst til at have to forskellige separate enheder, kan du med fordel kigge efter en almindelig symaskine som inkluderer overlocker funktionerne.

Masser af ekstra tilbehør

Når du har fundet den bedste symaskine til salg skal du også tænke på at investere i en masse andre ekstra tilbehør før at du kan komme i gang. Det er altså en smart at købe disse ting på forhånd således at du kan komme i gang med at få fuld glæde af din symaskine med det samme. Hvis du køber en begyndermaskine kan du nogle gange opleve at der inkluderes forskellige tilbehør og pakker, hvilket kan være en god investering til at starte med.

Under alle omstændigheder er der visse redskaber som er næsten uundværlige under selve syningen. For det første bør du sørge for at investere i et par forskellige sakse – vælg gerne en skarp saks der egner sig til at skære i stoffer og tekstiler og mindre sakse når nu skal håndtere tråde.

Derudover er det også en god idé at have en god forsyning af forskellige nåle i forskellige tykkelser som du kan udskifte undervejs når du får brug for dem. Det er ærgerligt at måtte stoppe midt i et projekt blot fordi at du ikke har tænkt på at have ekstra nåle til rådighed. Dette er desværre en fejl som mange først laver. Hav også gerne en god og fast nålepude ved hånden som du kan placere dine nåle i. På denne måde bliver dit gulv ikke dækket af nåle overalt hvis du skulle komme til at smide nåleæsken på gulvet.

Som du nok kan læse findes der altså et væld af forskelligt tilbehør som du kan købe til din symaskine. Lad være med at rive dig alt for meget med i starten ved at bruge penge på hjælpemidler som du måske aldrig får brug for – især hvis dette er din aller første maskine. Lær i stedet din nye maskine at kende først og køb derefter hvad du har brug for undervejs.

Bær dine projekter i sinde

Når du skal investere i din nye symaskine bedst i test er det selvfølgelig også vigtigt at du har et klart brugsformål i sinde for at få det meste ud af din nye maskine. For eksempel er det spild af penge at købe en billig nybegyndermaskine hvis du har planer om at sy i læder og lave dine egne gardiner. Det kommer aldrig til at ske med en billig maskine og det ender blot med at resultere i at du bliver frustreret og må bruge penge på en anden maskine. Det er også vigtigt at tænke på hvor tit du egentlig kommer til at bruge din symaskine. Hvis du stadig er nybegynder, kommer du måske ikke til at bruge din maskine så tit, men du vil muligvis opleve at du bliver mere og mere bidt af at sy jo mere erfaring du får.

Tænk først og fremmest på hvad du forventer fra din maskine og sammenlign gerne mange forskellige modeller ved at kigge på de adskillige bedste symaskine test som du finder på nettet.

Lydløse maskiner eller ej?

Dette lyder måske som et åndsvagt punkt, men faktisk er lydniveauet rigtig vigtigt når du overvejer at investere i en symaskine. Desværre er det også et punkt som rigtig mange glemmer at tænke på. Sandsynligheden for at du dog bliver træt af din maskine hvis den larmer ekstremt er dog høj, og du bør derfor også gøre op med dig selv, hvor vigtigt det er for dig at investere i en maskine der er så stille som muligt.

billig symaskineDe fleste af os har som regel kun tid til at sy når vi har fri fra arbejde (medmindre syning selvfølgelig er vores job). Det er derfor muligvis ikke specielt rart for hverken dig selv eller andre at skulle lytte til en larmede maskine når du egentlig gerne vil slappe af med din hobby. Før at du derfor går i gang med at vælge din symaskine bedst i test, bør du gøre dig selv en tjeneste og gøre dig nogle grundige tanker om, hvor meget du prioriteter en forholdsvis stille oplevelse. Husk på at du aldrig vil kunne finde en symaskine som er fuldstændig lydløs, men der er modeller som er mere stille end andre. Det kan derfor godt betale sig at sammenligne modellerne på nettet.

Find din maskine online

Der er ingen tvivl om at der findes et væld af forskellige forhandlere af symaskiner i den virkelige verden, og har du mulighed for det, er det en god idé at afprøve nogle maskiner på forhånd før at du går og foretager en potentiel dyr investering. Når det så er sagt, er der ofte mange penge at spare ved at købe symaskinen på nettet, og er du på et stramt budget, er det værd at tage med i dine overvejelser.

Lad være med at købe den første og den bedste symaskine som du finder på nettet – især hvis der er tale om et mærke som du aldrig har hørt om før. Gør dig i stedet bekendt med de mest anerkendte symaskinemærker, læs anmeldelser på nettet og gå på Youtube for at danne dig et indtryk af de forskellige maskiner. Det er ikke noget som de fleste af os egentlig skænker en tanke til at starte med, men størrelsen på maskinen spiller også en rolle. Hvis du har begrænset med plads og ønsker en letvægtig løsning, er det også en god idé at kigge på maskinens dimensioner inden at du køber.