En terrassevarmer kan være næsten uundværlig hvis du bor i hus med have, og ønsker at udnytte de sommeraftnerne udendørs uden at skylle bekymre dig om at fryse. Måske kender du allerede terrassevarmere fra udendørs cafeer og lignende, men vidste du, at flere og flere privatpersoner også investerer i en billig terrassevarmer? Vi vil nedenfor tage et nærmere kig på hvad du kan forvente inden at du går ud og investerer i din egen varmer.

Hvad er en terrassevarmer?

Som navnet rigtig nok antyder, er en terrassevarmer en opvarmende kilde som du kan bruge udendørs, således at du kan udnytte den danske sommer fuldt ud. Selvom at disse varmere oprindeligt først og fremmest fandtes på cafeer og andre offentlige steder for at holde folk varme, er der i dag flere og flere ganske almindelige danskere som har en terrassevarmer stående i baghaven og det forstår vi godt – med en terrassevarmer behøver du ikke at finde adskillige tæpper frem eller dække dig til med overtøj.

terrassevarmer elPå bare få minutter kan du nyde glæde af lidt ekstra varme (uanset hvad tid på døgnet det er), og du kan selvfølgelig selv justere hvor megen varme din terrassevarmer skal frigive, således at du aldrig kommer til at få det for varmt eller for koldt. Vidste du desuden, at til trods for at udvalget endnu ikke er så stort, at der desuden findes terrassevarmere som du kan bruge indendørs? Disse kan være en klar fordel hvis du ønsker en billig varmekilde til for eksempel din campingvogn eller udestue. Hvis du ønsker at bruge din terrassevarmer indendørs, bør du dog altid sørge for at sikre dig at din valgte model er egnet til dette formål – da det hurtigt kan gå grueligt galt hvis du anvender en udendørs terrassevarmer til indendørs brug.

Bør du investere i en terrassevarmer?

Hvis du ejer en bolig eller måske en virksomhed som har en terrasse eller have, kan en terrassevarmer være en uundværlig hjælp, især om sommeren hvor vi har tendens til at blive ude længe og grille. Uanset om du derfor blot skal hygge dig med dine venner og familier eller om du skal afholde en begivenhed af en vis størrelse, kan en terrassevarmer sørge for at I aldrig kommer til at fryse.

Terrassevarmere findes i mange forskellige størrelser og typer, og der er derfor stor sandsynlighed for, at du også kan finde en egnet model til en god pris. Der kan være meget at holde styr på når du skal vælge din varmekilde, og du skal for eksempel gøre dig nogle overvejelser over, om du ønsker gas eller naturgas. Mange modeller er stående, men det er endda også muligt at finde hængende terrassevarmere og ønsker ud en mindre model, kan du endda finde små varmere, som kan placeres på bordet. Det afhænger alt sammen af dit behov. Læs gerne de mange terrassevarmer test på nettet for at få et indblik i, hvilken model der bedst egner sig til dig.

Terrassevarmere er sikre at bruge

I dag findes der et væld af forskellige terrassevarmere at vælge i mellem, og du kan finde flere egnede modeller hvad enten de skal bruges til at varme familien op derhjemme eller til større begivenheder. Uanset hvad, kan du være sikker på, at alle terrassevarmere på markedet er fuldstændig sikre at bruge.

Uanset hvilken model og mærke du vælger, skal terrassevarmere nemlig overholde visse sikkerhedsforanstaltninger. For det første får du aldrig en terrassevarmer med flamme der er åben, og varmekildens base vil altid forblive kølig, således at terrassevarmeren aldrig udgør en fare for hverken voksne, børn eller kæledyr. Langt de fleste terrassevarmere i dag består også af en sikkerhedsventil, hvilket betyder, at enheden automatisk slukkes hvis den væltes eller hælder til en vis vinkel. Selvom at du uden tvivl kan finde billige modeller fra udlandet, anbefaler vi altid at du køber på det danske marked. Det kan godt være at du kommer til at betale lidt mere, men når alt kommer til alt, bør din og andres sikkerhed være din første prioritet når du anvender din terrassevarmer. Desuden kan finde mange terrassevarmer tilbud online.

Du får varme med det samme

En klar fordel ved en terrassevarmer er, at du ikke behøver at vente længe. Faktisk kan du regne med at varmekilden begynder at frigive varme med det samme. Hvis du for eksempel har en infrarød terrassevarmer, vil du opleve at din enhed vil opvarme objekter og genstande i nærheden fremfor at prøve at opvarme den kolde sommerluft, hvilket betyder at du med det samme vil få det varmere. Langt de fleste terrassevarmere i dag er også udviklet således, at de mere eller mindre er lydløse under anvendelse. Det betyder at du kan grille løs med vennerne eller blot nyde en god bog i ro og mag uden at skulle bekymre dig over, om du nu bliver forstyrret.

Sørg for at tage dig godt af din terrassevarmer

Størstedelen af varmelampe terrasse i dag bliver som hovedregel belagt med stålplader for at forbedre sikkerheden. Det betyder dog samtidig at disse stålplader med sandsynlighed vil begynde at rustne efter noget tid. Det er derfor vigtigt at du ikke efterlader din terrassevarmer udenfor i de kolde vintermåneder, da regn, sne, vind og fugt ikke kun kan forringe udseendet på din varmekilde, men faktisk også beskadige din terrassevarmer. Efterlader du din terrassevarmer udenfor i barsk vejr, er det altså ikke sandsynligt, at du måske vil opleve, at din enhed ikke længere er i stand til at producere lige så meget varme som før.

Det anbefales derfor at du opbevarer din terrassevarmer i et skur, gerne dækket til med plastik. Hvis du har en ophængende terrassevarmer som er monteret til loftet, kan du med fordel tage varmekilden ned i månederne hvor den ikke bruges, og ligeledes dække den til med plastik og opbevare den andensteds. På denne måde er du sikker på at du får mest ud af din terrassevarmer når du igen får brug for den!

Flere forskellige typer terrassevarmere

Det kan hurtigt gå hen at blive lidt af en udfordring at finde en egnet terrassevarmer, da der findes et væld af modeller – og der bliver konstant tilføjet nye enheder på markedet, hvor den ene er smartere end den næste. Som hovedregel kan du dog generelt vælge mellem to forskellige typer varmere, nemlig gas og elektriske terrassevarmere. Hvilken type der passer bedst til dig afhænger af dit behov og budget, og vi skal nedenfor kigge nærmere på, hvilke forskelle du kan forvente.

Elektriske terrassevarmere

En forudsætning for at kunne anvende en terrassevarmer el er selvfølgelig at du har adgang til strøm på din terrasse. Som hovedregel kan du regne med at varmen som udgives af en elektrisk terrassevarmer, minder om varmen fra en ganske almindelig brændeovn. Det betyder altså, at den side om du vender varmekilden mod bliver farm, og det altid vil være varmest for den persom som befinder sig nærmest varmekilden. Dette er også værd at have med i tankerne når du skal placere din varmekilde, da du selvfølgelig heller ikke ønsker at det bliver for varmt.

En elektrisk terrassevarmer er forholdsvis let at opsætte, men dog bør du stadig bære i sinde at stik og stikkontakter skal monteres af en autoriseret elektriker eller installatør. Det koster altså lidt at få din elektriske terrassevarmer sat op. Samtidig skal du igen sørge for at enheden afmonteres af en fagperson hvis du ønsker at flytte din enhed.

Når det gælder elektriske terrassevarmere, findes der igen masser af forskellige typer på markedet. Du kan blandt andet finde de almindelige fritstående modeller samt modeller der skal monteres i loftet. Begge typer har fordele og ulemper, så det er vigtigt at du tænker over dine egentlige behov før at du beslutter dig. På nettet finder du mange terrassevarmer el test.

Gasbaserede terrassevarmere

Måske har du ikke mulighed for at få strøm på terrassen eller på dit udendørs areal, men derfor behøver du ikke at fryse alligevel – løsningen kan nemlig være en terrassevarmer gas! Ved at bruge en gasbaseret terrassevarmer, kan du nemlig opnå en rigtig god varme på selv de køligste sommeraftener. En klar ulempe ved denne type terrassevarmer er dog, at de er en hel del dyrere i drift end de strømbaserede modeller – faktisk kan det sagtens vise sig at være næsten dobbelt så dyrt at anvende en gasvarmer. Desuden er de heller ikke særlig miljøvenlige – du skal derfor regne med at producere en hel del CO2 når du anvender en gasbaseret enhed.

Hvis økonomien dog ikke er noget problem, findes der en række ganske gode gasbaserede modeller på markedet i alle prisklasser. Ligesom de strømbaserede modeller, kan du igen få terrassevarmere der både er stående eller kan monteres op i loftet. Nogle af disse typer varmere er også mindre og kompakte, således at de ideelt kan placeres på havebordet.

Hvad med en infrarød terrassevarmer?

Selvom at denne type er forholdsvis ny på markedet, bliver den stadig mere og mere populær blandt danskere. Disse terrassevarmere er yderst effektive i alt slags vejr og som navnet rigtig nok antyder, afgiver de et kraftigt rødt lys. Læs gerne de mange infrarød terrassevarmer test for at få et indblik i, hvad du kan forvente af denne type.

Til trods for at de kan være forholdsdyre at købe ind, er de som regel et godt og prisvenligt alternativ i drift, da de udelukkende opvarmer de genstande eller personer som varmekilden vendes i mod – og der går altså ikke noget varme til spilde. Derudover kan du også glæde dig over at denne type er yderst holdbar, hvilket betyder at den som regel ikke bliver påvirket af hverken vind eller barsk vejr. De kan desuden både monteres på vægge og i loft, men findes også som ganske almindelige fritstående terrassevarmere. Du finder dem i alle prisklasser, men skal du have en god og solid løsning kan du som regel forvente at komme af med omkring 1000 kr. og op. Dog er det meget muligt at finde et terrassevarmer infrarød tilbud på nettet.

Husk på at din terrassevarmer vil, uanset type, holde i mange år, og selvom at det derfor kan virke som mange penge at bruge på en udendørs varmekilde, bliver de af mange betragtet af en investering som kan nydes mange år frem – hvis man altså sørger for at tage sig ordentligt af dem og pakke dem væk i vintermånederne.

Mange ekstra funktioner

Langt de fleste terrassevarmere i dag har nogle standard funktioner. For eksempel kan du på næsten alle modeller selv styre hvor meget varme der skal frigives og langt de fleste modeller vil automatisk slukke, hvis enheden vælter eller falder om på siden. Med det sagt, kommer der stadig flere og flere nye modeller på markedet, og det kan være svært at vælge. Uanset hvad, anbefales det altid, at du ikke køber mere end du reelt får brug for – især hvis du er på et forholdsvis stramt budget.

Nogle af de senere modeller kan for eksempel indstilles således at de automatisk selv slukker og tænder på bestemte tidspunkter. Dette er uden tvivl en smart funktion, men du bør også være opmærksom på, at du selvfølgelig kommer til at betale ekstra for det. Hvis du blot har brug for en simpel terrassevarmer til haven, er der med sandsynlighed ingen grund til at du betaler flere hundrede kroner ekstra for en funktion, som du muligvis aldrig kommer til at bruge.

Find den bedste terrassevarmer til dig

Nu hvor vi har kigget nærmere på hvilke fordele du kan nyde gavn af ved at investere i en terrassevarmer, er du måske blevet nysgerrig og fristet til at finde en varmekilde til din terrasse. Her er der godt nyt, for der findes et væld af gode og anerkendte modeller på nettet, og uanset hvor stramt et budget du er på, kan du regne med at finde en solid løsning til få penge. Alternativt, kan du også vælge at købe en brugt model.

For at få et bedre indblik i hvilke modeller der kan være af interesse for dig, anbefaler vi at du undersøger de forskellige terrassevarmer bedst i test. På denne måde kan du gøre dig nogle tanker om, hvilken type og model der egner sig bedst til dig. Der findes adskillige artikler med terrassevarmer bedst i test på nettet i dag, og det bedste er, at du kan købe din terrassevarmer hjem direkte fra nettet til næsten ingen penge – der er derfor ingen grund til at fare ned i dit lokale byggemarked, når du med blot et par få klik kan have din nye varmekilde klar på terrassen inden for et par få dage!