Hvis du er en vinentusiast eller endda bare en, der rigtig godt kan lide at nyde vin, så kan en god vinkøler forbedre din oplevelse og sørge for, at den forbliver køligt, når du har brug for det. Du kan nemlig bare læse videre here. Sådan en hjælper dig nemlig desuden med at holde dine vine organiseret. Dog skal er der rigtig mange muligheder for vinkølere derude, og det kan være svært at finde rundt i, så det gælder om at finde den, der passer til dine behov.

bedste køb
Caso CS660
Bedømmelse
Med flest funktioner
HOOVER HWC200EELW
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Climadiff CLS52
Bedømmelse

Der er et par ting at overveje, når du køber en vinkøleskabe. Til at begynde med skal du overveje på den samlede størrelse af det vin køleskab, som du gerne vil have. Du skal også overveje, hvilken teknologi du har brug for. Der findes for eksempel både det, som man kalder en “single-zone køler”, men der er også vinkøleskab 2 zoner. Den sidste typer passer bedst til dem, der har en voksende samling og med både røde og hvide af slagsen. Med disse kan du indstille forskellige temperaturer for forskellige zoner af køleren. Men spørgsmålet er naturligvis, hvordan du vælger den korrekte kapacitet til min nuværende og måske endda fremtidige samling af vin. Den gyldne regel er, at et vinkøleskab, skal kunne et sted mllem ca. 25-50% mere end størrelsen på din nuværende samling – og hvis dit budget tillader det, så ville det dobbelte af det faktisk være mest ideelt. Det er næsten uundgåeligt, at din samling ikke vokser sammen med din interesse og passion for vin.

Hvis du er den type samler af vin, der planlægger at bruge dit vinkøleskab primært til langvarig aldring, så vil en enkelt zoneenhed sandsynligvis give mest mening og være mere end nok til dit forbrug, men hvis du planlægger at bruge dit vinkøleskab til brug for enten hvid eller rødvin sammen med en form for lagerfunktion, så er et vinkøleskab 2 kølezoner sandsynligvis et bedre valg for dig. Hvis dit vinkøleskab skal kunne bygges ind i et køkken eller under et køkkenbord, så overvej et indbygnings vinkøleskab. De mere fritstående enheder eller modeller skal have noget plads og luft bagfra til ventilationen, og der er bedre, hvis de kan sættes i din stue, kælder eller garage.

Når man kigger efter den bedste vinkøler, så er der selvfølgelig nogle forskellige kriterier, som der er vigtigere end andre for at kunne udgøre sin ellers hårde konkurrence. Først og fremmest skal den kunne køle flaskerne så hurtigt som muligt, men derefter holde dem ved den mest konsistente temperatur, og give noget ekstra til din vinoplevelse.

Historisk set har vin været populært blandt mange kulturer og gamle filosoffer, kejsere, faraoer og andet. Vin er næsten lige så gammel som tiden selv. Også i dag er vin en gode gave at give væk, og vi ved, at folk elsker deres vin og endda har deres egne yndlingsflakser.

vinkøleskab indbygningLigegyldig om du leder efter vinkøler til bord eller vinkøleskab integrebar, så er det vigtigt, hvordan du udvælger dem i processen. Når du leder efter at købe et vinkøleskab, kan en rigtig hurtig søgning på internettet afsløre en overvældende mængde resultater. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvilke kriterier, som du skal kigge på, når du giver dig i kast med vinkøleskabsjagten. Du skal blandt andet kigge på, hvordan de fungerer, hvor de skal opbevares i dit hjem eller på kontoret, hvordan du korrekt lagrer vinflaskerne, hvis det skulle blive nødvendigt og bedste praksis til nedkøling og ikke mindst servering af vin. Hvis du kender disse ting, og hvad det indebærer, så kommer din jagt til at virke langt mere overskuelig.

Der er rigtigt mange forhandlere både offline og online, så det hele kan måske godt til tider virkelig uoverskueligt. Online anmeldelser fra andre købere kan vøre en stor hjælp, når du kigger gennem alle mulighederne, men man skal selvfølgelig også vide, at man skal tage det med et gran salt, da de ikke altid er helt til at stole på, da det i sidste ende handler om smag. Når du har udset det et dyrt eller billlig vinkøleskab, som du godt kan lide, så kan du gå i gang med at kigge på vinkøleskab bedst i test for at se, hvordan dens egenskaber rent faktisk klarer sig i testen. Nogle af de ting, der blandt andet kommer på tale i disse tests er faktorer som let montering og hvor lang tid, at det tog køleren at komme til den helt korrekte temperatur for opbevaring af vin. I løbet af de forskellige tests skulle der også prøves af med røde og hvide vine. Og endelig skal man kontrollere for nøjagtighed og konsistens i hele apparatet som sådan.

Hvorfor er det egentlig, at man overhovedet køler sin vin

Ja, faktisk så er det jo sådan, at langt størstedelen af ​​de vine, du finder hos din lokale vinbutik, skal nydes inden for et par år af den dato, der står på etiketten. Men det er højst sandsynligt ikke super realistisk for den gennemsnitlige vindrikker her i verdne at opbevare vinflasker i mere end et år ad gangen. Hvis du ønsker at opbevare vine til modning, eller du er i besiddelse af dyrere og måske endda lidt finere vien, er det bedst at investere i en professionel vinkælder.

Når du har vin til køling, så anbefaler man generelt:

Hvor hvidvin siger man, at den idelle temperatur for opbevaring kommer til at ligge lige omkring de 10 grader, mens at det er cirka mellem 17 og 20 grader for de røde af slagsen. Man skal passe på at gå ned på lavere temperaturer, da det også kan øge risikoen for vinfrysning, som også kan skubbe korken ud i værste tilfælde. Hvis du i stedet lader temperaturen blive alt for høj, så risikerer du at forkorte vinen hurtigere, hvilket kan resultere i flade smag. Det er også vigtigt, at denne temperatur holdes konstant, og at der ikke tillades et hurtig fald eller stigning, hvis du ønsker at bevare dine vine på den bedste måde muligt. Noget andet, der er vigtigt at huske er, at du skal slukke lyset – for at sige det kort. Både naturlige og kunstige lys kan faktisk være skadelige, når du har dine vine til langvarig opbevaring. Det er bedst, hvis du kan finde et naturligt mørkt rum eller sted i dit hjem til din vinkøleskab.

Hvis du virkelig ønsker at opbevare vinen hos dig på lang sigt, så skal du sikre dig, de optimale forhold for korken også, men så længe rummet har en fugtighed på mellem 50 – 80 % (som faktisk langt de flest hjem har per automatik), så vil det slet ikke være noget problem for kortvarige opbevaring i det hele taget.

Før fik vi nævnt, at den korrekt opbevaring for rød- og hvidvine og den idelle temperatur for dette kommer til at ligge lige omkring de 10 grader for hvid, mens at det er cirka mellem 17 og 20 grader for de røde. De fleste eksperter er enige om, at hvis du opbevarer din vin i et dobbeltkølesvinkøleskab, skal du tage flasken ud af køleskabet ca. 30 minutter før servering for at få den til de optimale temperaturer. Så det er en god huskeregel at skrive bag øret. Placer altid den røde på bordet eller i en karaffel for at varme den lidt op, og den hvide skal helst sættes i en spand is for at afkøles en smule. Denne lille ting vil faktisk også gøre det muligt for vinens smag at udvikle sig en smule bedre, og du får en langt bedre smagsoplevelse. Hvis du bruger en enkelt zone vinkøler eller vinkøleskab, anbefales det at gemme både røde og hvide ved omkring 12 til 13 grader. Rødvin kan stadig serveres direkte på bordet, når den tages ud, men hvidvinen bør nok tilbringe ca. 30 minutter i køleskabet for at få idelle temperatur til servering, inden den placeres i en spand is, så den holdes perfekt kold.

Når du giver dig ud på et lede efter et vinkøleskab tilbud, spørger du måske dig selv, hvilke fordele, du opnår her i forhold til et normalt køleskab, og hvorfor du ikke bare kan opbevare dine vine i dit normale køleskab, ligesom alle andre gør. Ved vores undersøgelse var det overraskende at se de rigtig mange grunde, der fandtes – udover bare ren pladsmangel selvfølgelig. Vi opdagede, at køleskabe ikke har den samme luftfugtighedskontrol, der er bedst og måske endda nødvendig for at sikre optimal vinopbevaring. Derudover er det faktisk sådan, at køleskabe vibrerer, mens de er i gang, de har et hurtig temperaturfald og lavere interne temperaturer, hvilket alt sammen kan påvirke vinen, dens kvalitet – og ikke mindst dens smag. Derfor er folk, der er entusiaster inden for vinverden så vilde med disse maskiner, og selv et lille vinkøleskab kan gøre forskellen. Den gennemsnitlige temperatur på dit køleskab derhjemme er lige omkring 4 grader, hvilket er for koldt for dine vine, og det ville også udtørre korken. Hvis korken på din flaske tørrer helt ud, så er det faktisk sådan, at vinen absorbere lugte, der kommer fra andre steder i dit køleskab, såsom løg eller måske gamle retter, som du havde liggende derinde. Alt dette kan ændre smagen af dine vine, og det er man ikke interesseret i, da man måske endda har betalt mange penge for ens lækre flasker.

Man kan bruge en vinkøleskab test til hjælp, når man skal vælger et vinkøleskab, der passer til lige præcis ens egne specifikke behov. Vinkøler kan nemlig fås i en milliard forskellige størrelser, men der er nogle helt specifikke kriterier og ting, du kan kigge efter, når du skal vælge den model, som passer dig.

Først skal du bestemme dig for, om du vil have en vinkøleskab indbygning eller et fritstående vinkøleskab. På nuværende tidspunkt er det sådan, at de fristående modeller er dem, der klart dominerer markedet, hvis du kigger på kølere til vin. Ingen tvivl. Disse enheder kan stå helt for sig selv, og de kan derfor nærmest placeres i hvilket som helst slags rum. Her ser man ofte, hvis ikke faktisk altid, at de har ventilen på bagsiden af enheden og har brug for noget plads til, så de kan ventilere korrekt. Du må derfor ikke placere dem direkte op ad noget – og slet ikke væggen eller inde i skabe. Med de vinkøleskab integrerbar kan man i stedet sagtens have dem installeret direkte inde i et kabinettet, skab, eller sådan et andet form for rum, der ikke ville være godt for de fritstående modeller. Fordi de er lavet på en sådan måde, hvor de har ventilationsfladerne foran, er der ingen grund til at bekymre sig om, hvorvidt de står op ad en væg eller for tæt på noet andet. Men husk dog derimod på, at disse modeller kræver en del mere arbejde, når det kommer til at kunne installere dem korrekt. Standardstørrelser er tilgængelige hos de fleste forhandlere, og som vil passe til langt de fleste rum, men det gælder selvfølgelig ikke for alle enheder, og nogle gange kan det derfor kræve en komplet renovering af din rum, så de passer rigtigt til højden og bredden. Det kan godt være noget af omorganisering, men det kan også være hele besværet og investeringen værd. Hvis det her med plads eller omflyttelighed af din vinkøler er noget, som du bekymrer dig meget om, så kan du også få helt små og kompakte typer, der kan indeholde meget få flasker, men som kan stå på bordet eller måske endda i din bogreol. De er smarte, lækre og passer virkelig til ethvert hjem i det ganske land. De forpligter også mindre, så hvis du ikke er helt super passioneret omkring vin, men stadig gerne vil kunne servere dem med stil, så er dette hvert fald også en god mulighed for at bevare smagen samtidig med, at du kan impornere dine gæster.

vin køleskabDu skal også være opmærksom på, at deres bruges forskellige former for teknologi i disse kølere. Nogle bruger kompression, mens andre udnytter termoelektrisk teknologi. For at holde temperaturerne konstante inde i enheden, så er det bedst, hvis køleren kan stilles i et koldere rum. Dette er faktisk på grund af den interne temperaturinterval. De vinkøleskabe, der har en enkelt kølezone, vil have meget forskellige funktioner i forhold til disse indstillinger, nå du sammenligner med dem, der i stedet har to zoner. Hvis rummet er varmt eller fugtigt, vil du sandsynligvis ikke kunne opnå de helt lave temperaturer, og derfor vil dine flasker med hvidvin ikke kunne opbevares korrekt. Men det hele afhænger af den enkelt model og dens teknologi.

Hvis du er virkelig træt af at lade dine vine ligge i køleskabet eller gemme dem alle mulige steder, så anbefaler vi hvert fald intet mindre end at gå ud og købe sådan en vinkøler lige med det samme. På den måde skærmer du dine elskede vine fra dens fjender – varme, vibrationer, lys og fugtighed. Som nævnt ovenfor, så skal man dog huske på, at sådanne vinkøleskabe er designet til kortvarig opbevaring i modsætning til rigtige og større vinkældre, som er til langsigtet aldring og mere professionelt brug. Den største forskel er, at mens kølerne beskytter mod lys, vibrationer og temperaturudsving, beskytter en kælder måske mod den fugtighed, der ellers vil kunne opstå.

Vi giver dig et par eksempler her på nogle modeller, der på markedet, så du kan se, hvad vi kigger efter af værdier i sådan en køler. Så kan du bestemme dig for, om du deler samme værdier, eller om du har helt andre behov, når det kommer til dit fremtidige vinkøleskab.

En af de mærker, der laver helt store modeller er EdgeStar. De er langt fra den billigste løsning derude, når du kigger på markedet, men de kommer til gengæld også med en hel lang række af funktioner, der gør dem hver en øre værd. Man kan faktisk sige, at pmærksomheden, der er givet til detaljer er uovertruffen i forhold til andre mærker derude. En detalje er for eksempel de dobbelte temperaturdisplayer, som var nemme at indrette og læse. Det er vigtigt, at det er brugervenligt. Separationen mellem de røde og hvide vine zoner eller inddelinger er også helt i top, så man ikke risikereukorrekt afkøling. Hos andre enheder er denne fysiske separation tyndere og derfor ikke lige så effektiv.

Noget andet, som gør, at dette mærke også virkelig gør sig godt på markedet er simpelthen dets design. Edgestar kommer altid med et super lækkert design og smarte hylder. Det omhandler blant andet, at der er modeller, hvor der er riller i hylderne. Denne smarte funktion hjælper faktisk også med at optimere rummet og skabe mere plads på den øverste hylde for de større flasker vin. Når man kigger på denne model, så skal man faktisk virkelig lede længe og hårdt, hvis man rigtig gerne vil finde noget at klage over. Med dens lækre design og fantastiske funktioner, så er du ikke kun sikret en ekstraordinær vin- og smagsoplevelse, men du vil også kunne imponere dine gæster og bekendte med dette vinkøleskab. Du vil opnå et helt nyt professionelt niveau, som du ikke har oplevet før.

Hvis du i stedet leder efter et vinkøleskab med bare en enkelt zone, så er det en mulighed at kigge på NewAir. Selvom denne køleenhed er en enkelt stor zone, så har den en helt utrolig professional vibe over sig. Den vil se godt ud på et bord bord, i et skab eller på en bar. Brugervenligheden er helt i top, da temperaturregulering sker ved hjælp af nogle rigtig nemme knapper. Den har også en isoleret glasdør og blåt displaylampe, som alt sammen er med til at få din vinsamling til at opnå et helt nyt niveau. Du vil aldrig helt opleve vin på samme måde igen. Undersøgelser blandt mange vinentusiaster eller folk, der gerne vil starte ud med at være lidt mere seriøse omkring deres vinsamling, viser, at de er bange for at købe vinkøleskabe med en enkelt zone, der holder en ensartet temperatur hele vejen igennem. Selvom tests igen viser, at dette er rigtigt for nogen, så er det ikke rigtigt for alle. Og de fleste modeller kan holde en nogenlunde god gennemsnitstemperaturs forskel fra toppen af ​​enheden til bunden. Men selv hvis der skulle være en forskel, så kan du bruge det til din fordel, da du da kan placere flasker med rødvin øverst i køleren, hvor der ofte ville være en tendens til, at de er varmere. I bunden, hvor der så ville være lidt kølere, kan du i stedet vælge at lægge din hvidvine, så de er klar til at blive serveret, når du får uventede gæster. NewAir viste sig også at være ekseptionelt god til at køle af igen. Med sit professionelt look og nemme måde at kontrollere temperaturen på, så er den helt ekstraordinær på markedet for vinkølere med en enkelt zone. Den kan have både røde og hvide vine og holde dem på den intet mindre end perfekte temperatur. Ekstra funktioner inkluderer en sikkerhedslås, isoleret dør og blåt displaylampe, så det er nemt at finde din yndlingsflaske blandt alle dine vine.

Nogle mener, at justerbare hylder er noget, der virkelig skal holdes øje med, når du kigger på de forskellige modeller. For hvis hylderne ikke kan justeres, er du begrænset til et bestemt antal, størrelse og form, når de kommer til flaskerne, som det er dikteret af din køler. Det er ikke specielt godt, hvis du har en varierende samling, eller hvis du har flasker, der måske har en lidt utraditionel form. Hvis du i stedet kan rykke rundt på hylderne, så kan du passe flere flasker ved at stable dem som brænde, og måske endda tage brug af muligheden for at opbevare åbne flasker, der kan stå oprejst derinde.

Der er mange flere ting man kan overveje, inden man vælger den endelige model, som man køber. Men tjek endelig mere af al den information, som vi har på siden, og hold in mente, at du i sidste ende skal vælge den model, der passer lige præcis til dine behov og krav. Kun du kan vide, hvad der er bedst for dig og din vinsamling.