Åh ja. Barbermaskinen. Redskabet som enhver mand næsten ikke kan leve uden – medmindre man selvfølgelig er tilhænger af hulemandsskægget og ikke har noget imod at lade det gro.

Der er ingen tvivl om at en barberskraber slet ikke kan sammenlignes med den elektrisk barbermaskine på nogle punkter – hverken når det gælder præcision eller effektivitet. Og er du mand og har endnu ikke fået investeret i en barbermaskine – af den ene eller anden grund – eller ønsker du blot at lære mere om, hvordan du finder den bedste barbermaskine til manden i dit liv, har vi her udarbejdet en omfattende tips som forhåbentligt giver dig et par tips med på vejen.

Masser af modeller og priser

barbermaskine tilbudVi forstår godt hvis du kan blive lidt forvirret og rundt på gulvet når du leder efter den perfekte barbermaskine – der er uden tvivl masser af forskellige modeller at vælge i mellem, og det kan være en udfordring at regne ud, om den ene maskine er bedre end den anden. Her kan du – som med de fleste andre ting – gå ud fra, at pris og kvalitet hænger sammen. Det betyder som regel at hvis du ønsker en model som skal holde i mange år i fremtiden, er du bedre tjent med at betale lidt ekstra fra en anerkendt producent.

Du vil uden tvivl opleve at visse modeller kan være rimelig dyre i pris, men tænk på alle de engangsskrabere som du så tit går og smider ud hele tiden – hvorfor ikke investere i en kvalitetsmaskine der holder mange år i fremtiden?

Hvor meget en barbermaskine koster er svært at sige. Det er rigtigt nok, at hvis du kan leve med en billig model og ikke går efter et bestemt mærke, kan du sagtens finde en model til et par få hundrede kroner. Hvor længe denne barbermaskine vil holde, kan vi dog ikke garantere. Vi mener, at når det gælder din personlige pleje og look, er det værd at investere i en god barbermaskine, også selvom at den måske koster lidt mere. Generelt kan man sige at barbermaskiner fra de pålidelige producenter kan købes fra 300 kr. og op – søger du for eksempel på nettet vil du opleve at visse modeller koster helt op til 2.000 kr. Medmindre at du virkelig er et luksusdyr, tvivler vi dog stærkt på at du har brug får sådan en model.

Barber dig i badet

Hvor langt de fleste mænd foretrækker at barbere sig foran spejlet, er der også dem der foretrækker at gøre det i badet – vi dømmer ikke, og vi har fuld forståelse for at det nogle gange skal gå en smule stærkt. Hvis du for eksempel elsker at snuppe et bad om morgenen før at du skal afsted på job, kan du vælge at klare din barbering i selve badet for at spare både tid – og du slipper også af med skægstubbene med det samme! Igen er det naturligvis ikke alle barbermaskiner som du kan tage med dig i badet, så hvis dette er et must for dig, er det vigtigt at du sørger for at finde en model som kan anvendes til dette formål.

Tag din barbermaskine med dig på rejsen

Står du og skal ud at rejse? Så er der ingen grund til at lade barbermaskinen blive hjemme. Langt de fleste el barbermaskine i dag er så kompakte at de er nemme at rejse med, og fylder ikke det store. Har du dog ikke den største rejsekuffert med dig og har brug for at spare så meget plads som muligt, er der flere forskellige modeller af rejse barbermaskiner på markedet som kan købes til meget billige penge. Disse er en hel del mindre end en almindelig barbermaskine, og er derfor ideel at tage med på ferien – til hverdagsbrug kan det dog bedre betale sig med en almindelig barbermaskine. En rejsebarbermaskine er også en hel del billigere end de større modeller, og de kan til tider også være mere skrøbelige. Det betyder som regel at rejsemodellen ikke holder for evigt, men de er stadig et godt alternativ til de irriterende barberblade. Søg gerne på nettet for et godt barbermaskine tilbud.

To typer barbermaskiner

Generelt kan man sige, at der findes to forskellige typer barbermaskiner: barbermaskiner med vibrerende skær og barbermaskiner med roterende skær. Hvilken type du foretrækker er noget du skal gøre op med dig selv, men når man taler om effektivitet og pris, er typerne mere eller mindre ens. Uanset hvad du vælger, skal du dog være opmærksom på, at huden kan være ekstremt følsom overfor en barbermaskine, hvis du før har barberet dig med en skraber.

Det anbefales generelt at du forbereder din hud grundigt før at du går i gang med at barbere med din nye barbermaskine. På nettet finder du masser af fugtgivende cremer og andet barbertilbehør som kan forhindre eller mindske en eventuel irritation. Undgå de billig barbermaskine for at få det bedste resultat.

Plej din barbermaskine

Til trods for at langt de fleste barbermaskiner i dag ikke kræver nogen særlig vedligeholdelse, er det alligevel en god idé at holde din maskine så ren som muligt – dette gælder især hvis du har investeret i en dyr model, som helst gerne skulle holde i en række år. Efter hvert brug anbefaler vi at du skyller barbermaskinen så den er fri og ren fra både hår og snavs. Lad aldrig dine hår og skægstubbe sidde i længere tid, da de kan forårsage skade på maskinen. Du vil med tiden også kunne risikere at din barbermaskine bliver svagere eller at motoren direkte dør, hvis for meget skidt og hår har hobet sig op.

barbermaskine tilbudVed rigtig mange modeller, følger der en mindre børste med som du kan bruge til at rense din maskine. Denne anbefaler vi at du bruger hver gang, at du oplever at der er skægrester på din klipper. I tilfælde af at der ikke fulgte en børste med til din maskine, kan du med fordel finde en anden svamp, børste eller lignende som klarer opgaven lige så godt. Husk også at være grundig med selve kammeret og sørg for at holde det fri for rester.

Før at du begynder at rense din barbermaskine med vand, er det naturligvis en forudsætning at du har sørget for at din maskine er vandtæt. Skyl med varmt, men aldrig kogende, vand i et par minutter indtil at maskinen er fuldstændig fri for skæg. I visse butikker på nettet finder du specielle rensemidler som er fremstillet til at rense din barbermaskine, men som regel er en almindelig og neutral sæbe mere end god nok.

Har du renset din barbermaskine med vand, anbefaler vi at du lader den lufttørre i et par dage før at du tager maskinen i brug. Husk altid at sørge for at maskinen er fuldstændig tør, før at du anvender den. Derudover frarådes det kraftigt at tørre maskinen med et håndklæde og lignende da stoffet nemt kan gå ind og forårsage skade på skærene.

Fordele og ulemper ved barbermaskinen

Til trods for at vi i vores artikel har gjort det klart at vi er store fans af barbermaskinen, er der som ved de fleste andre ting i verden, både fordele og ulemper. For at give dig et så omfattende indblik i, om en barbermaskine er noget for dig, finder du her nedstående liste baseret på vores personlige erfaringer.

Fordele

En tæt barbering: Med de mange nye moderne modeller på markedet, kan du med garanti få en god og tæt barbering hver gang hvis blot du vælger den rigtige maskine. Det er selvfølgelig en forudsætning at du er villig til at investere i en god model. Her hænger pris og kvalitet virkelig sammen. De moderne maskiner er også en fremragende løsning til mænd med sart hud, da bladet aldrig kommer i direkte kontakt med huden. Husk dog altid at anvende en fugtighedscreme eller en scrub for at undgå irritation så vidt muligt.

Tidsbesparende: Med en barbermaskine skal du ikke længere stå og bøvle med barberbladet og med de vandtætte modeller der findes i dag, kan du endda glæde dig over at kunne barbere dig i badet. En moderne barbermaskine, uanset hvilken type du foretrækker, er altså en ideel løsning for dig som ønsker at spare tid og ikke bøvle med din morgenbarbering.

Pladsbesparende: Selvom at en barbermaskine unægtelig er en smule større end dine barberblade, er langt de fleste barbermaskiner utrolig kompakte og pladsbesparende. Det betyder at du stort set kan have dem med overalt – derudover findes der oven i købet såkaldte rejsemodeller som gør det endnu nemmere for dig at få trimmet skægget når du er på farten.

Ulemper

Prisen: Der er ingen tvivl om at en barbermaskine hurtigt kan gå hen og blive en dyr affære, hvis man altså skal have en god model fra et pålideligt mærke. Der er ingen der siger at du behøver at købe den dyreste model til 1500 kr., men ønsker du en maskine som holder flere år i fremtiden skal du forvente at komme af med omkring 500-800 kr. for en god maskine. Til gengæld kan du glæde dig over at den holder mange år i fremtiden og du behøver ikke længere at tænke på barberskrabere.

Den skal lades op: En forudsætning for at du kan barbere dig om morgenen, er selvfølgelig at du har husket at lade din barbermaskine tilstrækkeligt op. Her anbefaler vi at du lader din maskine fuldt op før at tager den i brug for at undgå at slide batteriet mere end nødvendigt. Glemmer du at lade din barbermaskine op, kan du selvfølgelig altid vælge at bruge et barberblad.

Barberingen er ikke så tæt som et barberblad: Uanset hvor dyr en barbermaskine du går ud og køber, skal du forvente at din barbering aldrig vil blive lige så tæt som hvis du bruger et almindeligt barberblad. Alt efter hvilken type barbering du ønsker, kan dette gå hen og blive en ulempe.

Slip for ledningen

Der er som vi tidligere nævnte mange fordele ved at investere i en god barbermaskine, men en klar ulempe ved de aller billigste maskiner, er at de ofte kræver at du har stikket i under selve barberingen. Det giver langt mindre fleksibilitet og har du desuden et ønske om at kunne barbere dig når du er i badet, er dette umuligt med en barbermaskine der kræver at ledningen er tilknyttet. Hvis du ikke har brug for at barbere dig på farten og stort set kun anvender din barbermaskine et fast sted hvor der er relativ nem adgang til en stikkontant, er det muligvis ikke et synderligt problem at din barbermaskine er ledningbaseret. Men overvej din beslutning nøje: for et par få hundrede kroner ekstra vil du med sandsynlighed kunne få en model der er fuldstændig kabelfri, så hvad ville du foretrække? Foretag gerne en barbermaskine test hvis du er i tvivl.

Læs anmeldelser på nettet

barbermaskine tilbudAt købe en barbermaskine kan være en forvirrende oplevelse, og det kan være svært at finde ud af, hvor man bør starte. Gør dig selv derfor altid en tjeneste og undersøg nettet grundigt for forskellige anmeldelser og barbermaskine test, hvilket der findes masser af.

Generelt anbefaler vi at du finder et par enkelte modeller som du synes om, og herefter giver dig god tid til at læse de forskellige barbermaskine bedst i test, for at danne dig et indtryk over hvilken barbermaskine der er den bedste til dig.

Find tilbud på den bedste barbermaskine

Når du har fundet en række potentielle barbermaskiner som du mener lever op til dine krav og behov, er det på tide at finde det bedste barbermaskine tilbud. Som vi nævnte tidligere, er købet af en barbermaskine sjældent billigt, og du ønsker derfor at sikre dig at du får den bedste pris som muligt – når vi taler om barbermaskiner er der ingen grund til at betale mere end straks nødvendigt, heller ikke når vi taler om de dyrere modeller.

Heldigvis findes der masser af gode tilbud på nettet for både el barbermaskine og andre typer. Her kan du med fordel også vælge at bruge sider som Pricerunner som direkte sammenligner de forskellige priser og modeller, og derfor søger for at du altid får den bedste barbermaskine til dig til den absolut laveste pris på markedet – både online og offline.