At vælge en høretelefoner kan føles meget svært, da der findes et kæmpe udvalg af disse produkter til mange forskellige priser. For at gøre det nemmere for dig har vi indsamlet information fra forskellige tests og rapporter fra eksperter på området. Med denne information har vi sat de forskellige produkter op mod hinanden og udvalgt de 5 bedste høretelefoner på markedet lige nu.

Køb guide til høretelefoner

De første høretelefoner blev opfundet i 1880’erne; de vejede omkring 4,5 kg og skulle støttes på brugerens skulder. Den gode nyhed er, at ret meget har ændret sig siden da, og i dag er hovedtelefoner ikke kun mere behagelige at have på, men kommer i mange stilarter, der passer til alle musikgenrer og lyttepræferencer.

Det er ikke størrelsen, der tæller

I tilfælde af at du lige er begyndt at opdage, hvilke fantastiske lydmuligheder der er, når du dropper de knopper, der fulgte med din telefon, har vi lavet en kort oversigt over de vigtigste hovedtelefonkategorier. Hver af dem har unikke fordele og ulemper.

Over-ear høretelefoner

Over-the-ear eller circumaurale hovedtelefoner er de mest kolossale bæster i hovedtelefonverdenen. De skaber en forsegling ved at trykke den polstrede ørepude mod området omkring øret, hvilket giver fremragende lydisolering. Desuden giver deres størrelse mulighed for større drivere, hvilket sikrer den bedste lydkvalitet, du kan få fra hovedtelefoner. Desværre er de ikke særlig bærbare i forhold til andre typer.

On-ear høretelefoner

Supra-aural eller on-ear hovedtelefoner er lidt mindre; de bruger typisk let tryk mod selve øret for at blive på plads. Selvom de er lidt bagud med circumaural-modeller, tilbyder on-ear-hovedtelefoner stadig højkvalitetslyd og effektiv støjisolering. De er ofte foldbare og tilbyder også mere bærbarhed.

In-ear høretelefoner

In-ear høretelefonerIn-ear-hovedtelefonerne er små nok til at blive holdt på plads af øregangen eller concha. De kaldes ofte også høretelefoner eller øretelefoner; men hvis vi vil være præcise, beskriver disse udtryk to lidt forskellige designs.

Høretelefoner

Øretelefonerne (akain-ear monitors eller IEM’er) har bløde tøndeformede spidser, der let kommer ind i øregangen og lukker den af. Dette giver mulighed for et bedre stereobillede (især når det kommer til basgengivelsen) og en mere sikker pasform. Men da alle har forskelligt formede ører, kan det være sværere at opnå den perfekte pasform, end det ser ud til. Nogle mennesker finder også følelsen af noget i deres øregang ubehagelig. For at bevare den kompakte størrelse har IEM’er desuden bittesmå drivere, der især i den lave ende vil påvirke lydkvaliteten. Teknologien har dog været under udvikling. Selvom in-ears måske ikke konkurrerer med de cirkumaurale hovedtelefoner endnu, kommer de bedste modeller tæt på, mens de tilbyder en mere praktisk og bærbar størrelse.

Øretelefoner

Øretelefonerne ligner høretelefoner. De kommer dog ikke ind i øregangen men sidder i den yderste del af den; derfor kommer de kun i én størrelse og er nemmere at rengøre. Alligevel fører deres åbne design også til nogle almindelige problemer. Først og fremmest blokerer øretelefoner ikke den omgivende støj; ret ofte kan folk i nærheden også høre, hvad du lytter til. Desuden kan øretelefonerne let falde ud, når du løber eller træner. Hvis du foretrækker at være opmærksom på de omgivende lyde (f.eks. gør cyklister og løbere normalt) eller simpelthen ikke kan lide den måde, som øretelefoner føles på, så kig efter øretelefonmodeller med kroge eller vinger, da de sikrer en mere sikker pasform

Tælle ledninger

Når du har valgt din foretrukne type høretelefoner, skal du være opmærksom på, at der findes tre forskellige typer afhængigt af hvor mange ledninger der er.

Ægte trådløs

Ægte trådløse (også kaldet trådløse) høretelefoner er de seneste, men er blevet meget populære på trods af den begrænsede batterilevetid. Det er let at se hvorfor; uden kabler i sigte er de mere diskrete og alsidige end andre typer. Mikrofonerne er indbygget i selve høretelefonerne sammen med spor- og lydstyrkekontrollerne. En integreret del af deres produktionsomkostninger går dog til Bluetooth-teknologien og batterierne. Derfor lyder hovedtelefoner med ledning næsten altid bedre end Bluetooth-modeller til samme pris.

Trådløs med ledning

Trådløse modeller med ledning har en ledning, nakkebøjle eller hovedbøjle, der forbinder begge ørestykker, men de bruger stadig en Bluetooth-forbindelse. Sammenlignet med ægte trådløse hovedtelefoner i samme priskategori tilbyder de ofte lidt bedre lyd og længere batterilevetid. Disse funktioner gør en anstændig byttehandel for den ene ledning; dog har størstedelen af producenterne på det seneste fokuseret på at udvikle ægte trådløse modeller.

Kablet

Kablede hovedtelefonerKablede hovedtelefoner er typisk de mest overkommelige. Da de ikke er begrænset af dataoverførselshastigheder på samme måde som Bluetooth-hovedtelefoner, leverer de også den bedste lydkvalitet for pengene. Desuden behøver du aldrig at bekymre dig om batterilevetid eller Bluetooth-problemer (de fleste trådløse modeller er lavet med smartphonebrugere i tankerne og kan få et raserianfald, når du prøver at parre dem med andre enheder). Uanset hvor der er 3,5 mm hovedtelefonstikket, kan du tilslutte og nyde fantastisk lyd på få sekunder. Når det er sagt, er der stor mulighed for, at din telefon ikke længere har det hovedtelefonstik. I et sådant tilfælde skal du bruge en adapter

Ikke glad for støj?

Passiv støjreduktion

De fleste hovedtelefoner tilbyder det, der kaldes passiv støjreduktion. Ved at forsegle øregangen blokerer de de fleste omgivende miljøstøj. For at den passive støjreduktion virkelig fungerer, er en god pasform derfor afgørende. For in-ear-hovedtelefoner er det afgørende at have den rigtige spidsstørrelse til, at hovedtelefonerne kan udnytte passiv støjreduktion, men for on-ear og over-ear hovedtelefoner skal du kigge efter en behagelig, men alligevel lårpasning af polstringen. Der er altid en chance for at ændre eller forbedre polstringen af hovedtelefonerne, hvis de er slidte eller bare føles som den forkerte størrelse for dig.

Aktiv støjreduktion

En teknologi kaldet aktiv støjreduktion (ofte forkortet somANC) bruges ofte i avancerede høretelefoner og hovedtelefoner. I et sådant tilfælde opfatter specielle mikrofoner på knopperne de omgivende lydbølger og producerer derefter omvendte lydbølger, der ophæver dem. Teoretisk set virker dette fantastisk; dog er ikke alle modeller lige effektive. Ydermere, med ANC tændt, er der en ejendommelig følelse af tryk på dine ører, som om du var under vandet, og nogle mennesker synes, det er ubehageligt.

Behovet for støjreduktionsfunktionen afhænger dog i høj grad af, hvilket formål dine hovedtelefoner skal tjene. Når du bruger hovedtelefoner med åben ryg til spil eller lytter til musikken, forbedrer lyden, der smelter sammen med de miljømæssige lyde omkring dig, blot den overordnede lydoplevelse.

Komfort og design

Det er velsagtens, at komfortniveauer er det vigtigste aspekt ved hovedtelefoner. Hvor behagelig en bestemt hovedtelefon vil føles på dit hoved, er dybt individuelt. Når du handler online, skal du sørge for, at forhandleren har en solid returpolitik.

Når du vælger mere traditionelt udseende hovedtelefoner, anbefaler vi at fokusere på modeller, der har en robust, men let justerbar ramme, tyk polstring på båndet og kopperne, aftagelige dele og letvægtskonstruktion. Her er hvorfor.

Materialer

Billigere hovedtelefoner er udelukkende lavet af lavkvalitets plastik, der er tilbøjelig til at gå i stykker. Styr væk fra dem og overvej et headset med en metalramme. De dele, der er lavet af plast, skal være holdbare og give en vis elasticitet. Vær også opmærksom på ørekopmaterialer. Kunstlæder ser cool ud og giver ofte en bedre forsegling. Kopper dækket af stof giver bedre luftgennemstrømning, men stofkvaliteten vil påvirke, hvor behagelige de er mod huden. Nogle modeller kommer med udskiftelige ørekopper, så du kan vælge parret afhængigt af spilmiljøet.

Det samme gælder dog ikke for mindre hovedtelefoner – øretelefoner og øretelefoner. Selvom de for det meste er lavet udelukkende af plastik, forstyrrer det ikke den overordnede kvalitet af ørestykket.

Polstring

Da du ikke ønsker, at metal- eller plastikdele skal trykke mod dit hoved eller ører i timevis, er tyk polstring af høj kvalitet et must på alle hovedtelefoner, medmindre du bruger øretelefoner eller mere diskrete øretelefoner. Hvis der ikke er polstring på pandebåndet, er det ikke velegnet til langvarig brug. Hovedtelefoner polstret med memoryskum tilpasser sig formen på dit hoved, hvilket skaber en perfekt forsegling.

Vægt

For tunge hovedtelefoner vil forårsage alvorlige hoved- og/eller nakkesmerter, hvis de bæres i timevis. Anerkendte producenter bruger lette materialer, der tillader langvarig spil uden at forårsage træthed. De sæt vi anbefaler, vejer alle godt under 400 gram med mikrofonen inkluderet.

Aftagelige dele

Sidst, men ikke mindst, er kablet og mikrofonen de to dele af dit headset, der er mest tilbøjelige til at blive slidt. Heldigvis tillader nogle modeller at afmontere og skifte dem hurtigt. I tilfælde af skade kan dette spare dig for mange penge sammenlignet med at udskifte dit sæt helt. En aftagelig mikrofon er også mere alsidig, da du kan fjerne den, når du bare vil se en film eller lytte til musik.

Komfort i øret

Når du bruger in-ear høretelefoner, er det afgørende at vælge det rigtige materiale ørestykker, da de giver mere komfort og bedre funktionalitet. De fleste af øretelefonerne kommer med ørestykker af blødt materiale i 3 forskellige størrelser. Du kan dog altid opgradere oplevelsen ved at købe memory foam ørestykker. Det vil give dig mere komfort og give bedre lyddæmpning.

Batterilevetid: Hvor længe varer musikken?

Sidst men ikke mindst aspekter at overveje i forbindelse med trådløse hovedtelefoner er batterilevetid og opladning. Langt de fleste af de trådløse modeller er i øjeblikket begrænset til cirka fem til otte timer. Mens trådløse hovedtelefoner med ledning giver mulighed for at oplade dem, mens du bruger ledningen, skal trådløse hovedtelefoner oplades mellem brug.

Den gode nyhed er, at de ægte trådløse hovedtelefoner normalt kommer med et opladningsetui, der afhængigt af modellen kan holde to til fire opladninger mere, nogle gange endda strækker den samlede afspilningstid over 24 timer. Ikke desto mindre betyder opladningshastigheden ofte mere end kapaciteten. Heldigvis tilbyder mange modeller en hurtigopladningstilstand, der giver en ekstra times (eller endnu mere) afspilning efter kun et par minutter i etuiet.

Selve sagen skal naturligvis også sigtes. I øjeblikket er det bedste stik USB-C. Da den er mere fleksibel og hurtigere end micro-USB og Lightning, er den ved at blive den nye opladningsstandard. Den trådløse opladning ser super cool ud og er praktisk, da en enkelt standard, Qi bruges af alle større producenter. Men når det kommer til hastighed, er trådløs ikke den hurtigste opladningsmulighed.

Konklusion

De bedste hovedtelefoner i dag tjener ikke kun til at levere kraftfuld lyd, uanset hvor du er. Der er modeller, der også fungerer som fremragende headset, blokerer for ubehagelige lyde under lange flyvninger og endda tillader at dele din musik med en ven. Uanset om du har brug for en uovertruffen bas til træningssessioner, et diskret sæt til at tage et opkald på farten eller et fantastisk lydlandskab for at nyde din højopløselige musiksamling, vil vores top anbefalede hovedtelefoner glæde de fleste brugere.