Tjekker du også gang på gang din mobil eller tekst-tv når du lige skal holde styr på vejret? Så er du ikke den eneste, men vejrstationer er blevet mere og mere populære blandt danskerne. Måske har du selv overvejet at investere i en prisvenlig men god vejr station og det forstår vi godt – tænk på, hvor rart det ville være at have adgang til vejret 24/7 uden at skulle hive mobilen op ad lommen hver gang.

bedst i test
Ventus W154
Bedømmelse
Mest populære
Ventus W210
Bedømmelse
bedste køb
Ventus W640
Bedømmelse
Med flest funktioner
Ventus W220
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Beurer HM 16
Bedømmelse

Men hvis du nu er kommet så vidt at du har besluttet dig for at investere i en, hvordan bærer du dig så an med at finde den absolut bedste vejrstation som både er brugervenlig og naturligvis også nøjagtig?

En vejrstation er et noget usædvanligt køb for rigtig mange, og det er derfor ikke altid lige nemt at vurdere, hvilke punkter man bør tage med i sine overvejelser når man skal sammenligne de mange modeller. Uanset hvilke features du er på jagt efter, bør du under alle omstændigheder sørge for at sammenligne de mange vejrstation anmeldelser af forskellige typer som du finder på nettet, men nedenfor har vi også udarbejdet en lille guide som forhåbentligt kan inspirere dig og hjælpe dig med dit køb. God fornøjelse.

Sådan fungerer en digital vejrstation

Måske kender du allerede til det traditionelle barometer. En digital vejrstation er den moderne udgave, og findes i mange forskellige former og designs. Normalt bliver de monteret direkte på væggen og alt afhængig af hvilke funktioner din vejrstation tilbyder, kan du forvente at få alt af vide omkring vejret i dag: lige fra den nuværende temperatur til fugtighed til kommende byger.

Før at du dog vælger at smide dit gamle barometer ud og erstatte det med en traditionel vejstation, er det dog værd at bemærke, at de gamle modeller faktisk er meget værdifulde den dag i dag. Når det så er sagt, passer de måske ikke længere ind i moderne danske hjem og det er derfor fuldt ud forståeligt hvis du ønsker at investere i en smart, elektronisk vejrstation i stedet.

Den moderne vejrstation i dag er som regel afhængig af digital teknologi som er i stand til at levere os præcis de oplysninger som vi har brug for. Selv en forholdsvis billig vejrstation er i stand til at måle temperaturen ved hjælp af følsomme sensorer og langt de fleste typer er også i stand til at måle punkter som fugtighed, lufttryk m.m. Alt afhængig af hvor avanceret en model du vælger, er de fleste vejrstationer dog kun i stand til at give dig vejret nu og her – og de kan altså som regel ikke indikere, hvordan vejret ser ud om 14 dage. De er altså det perfekte hjælpemiddel i dagligdagen, og kan i den grad hjælpe dig med at planlægge din dag! Sammenlign derfor gerne så mange vejrstation test som muligt så du får en bedre fornemmelse af, hvilke funktioner du kan forvente.

Flotte designs

vejrstation testEr du bekymret for, om en vejrstation passer ind i dit moderne hjem? Så frygt ikke. I dag er udvalget af forskellige vejrstationer efterhånden så stort at de nu findes i et væld af forskellige designs og typer.

Langt de fleste producenter i dag udvikler vejrstationer af forskellige typer, så du kan vælge mellem en vejrstation der enten kan hænge på væggen eller placeres på en flad overflade. Nogle vejrstationer giver dig også mulighed for begge dele – det afhænger simpelthen bare af, hvad du foretrækker.

Vejrstationer er langt fra lige så klodsede og pladskrævende som de var før i tiden, og passer derfor fint ind i selv det mest minimalistiske hjem.

Du kan også glæde dig over at der er rig mulighed for at finde en flot vejrstation i et væld af forskellige farver. Sort og grå er blandt de mest populære farver, men du kan også finde modeller i røde, blå og hvide toner. Før at du vælger den første og bedste vejrstation du falder over, kan du derfor med fordel sammenligne de mange vejrstation tilbud du finder på nettet.

Basiske vejrstationer

I dag findes der heldigvis vejrstationer med forskellige funktioner og hvis du ikke ønsker at investere alt for meget på dit nye hjælpemiddel, kan du med fordel vælge en af de mere begyndervenlige modeller som også er mindre avancerede. Når det så er sagt, kan du få meget for pengene ved at købe online, så det er stadig værd at sammenligne de forskellige vejrstation bedst i test.

De billigste og mindst avancerede modeller er kun beregnet til almindeligt brug. Det er ikke alle modeller af denne type der leveres med en udendørs sensor, og hvis det er tilfældet, er der som regel kun tale om en sensor der udelukkende er i stand til at aflæse temperaturen og måske fugtigheden. Selvom at de fleste vejrstationer er ret så nøjagtige, kan du dog stadigvæk komme ud for, at de billigere modeller har en tendens til at svinge lidt når det gælder aflæsningen af temperaturer.

Hvis du desuden føler at du har brug for at investere i en vejrstation med vindmåler, er det værd at bemærke, at du skal regne med at komme af med en noget højere pris.

De fleste basale modeller har en alarmfunktion som lader dig stille uret – og nogle er også i stand til at give dig vejrudsigten for de kommende dage. Ved at læse forskellige vejrstationer test vil du sikkert hurtigt finde ud af at mange modeller i denne prisgruppe minder om hinanden, så du kan med fordel vælge en station som du synes vil passe bedst ind i dit hjem.

Mellemdyre vejrstationer

Når det gælder vejrstationer i mellemklassen, kan du som regel regne med, at de bedre er i stand til at aflæse temperaturen mere nøjagtigt. Normalt vil du derfor kun opleve svingninger på maks. +/-1C, hvilket er optimalt hvis du ønsker en yderst nøjagtig aflæsning. Du vil sikkert også opleve at disse stationer er en del mere robuste end de mere basale modeller, og kan derfor holde til mere.

Når du vælger at betale mere for din vejrstation, kan du som regel også forvente at få mere for dine penge. Hvis du derfor er på jagt efter en trådløs vejrstation med regnmåler og hvis du samtidig ønsker at prøve kræfter med en vejrstation med app, er det altså denne prisgruppe du skal gå efter. Priserne kan variere alt efter hvor mange funktioner du har brug for og producenten spiller naturligvis også en rolle. Nogle vejrstationer koster en hel del mere udelukkende grundet producenten, men du kan som regel samtidig være sikker på at få en model som vil vare dig mange år i fremtiden.

Avancerede vejrstationer

Vejrstationer i denne gruppe henvender sig kun til den absolut mest entusiastiske vejrguru. Sandsynligheden for at du får brug for en vejrstation af denne kaliber er minimal, medmindre at du selvfølgelig er på jagt efter en professionel vejrstation.

Her er der som regel ikke fokus på design og smarte funktioner, og du vil sikkert opleve, at disse vejrstationer ikke nødvendigvis passer ind i dit hjem. Derudover må du også forvente at komme af med en noget heftigere pris for en vejrstation af denne klasse, og den gennemsnitlige dansker vil ikke få brug for halvdelen af de funktioner, som stationerne i denne gruppe tilbyder.

Vejrstationer med Wi-Fi

Langt de fleste vejrstationer i dag giver dig mulighed for at forbinde til din computer eller mobile enhed, således at du kan downloade og analysere data. Alt efter hvor avanceret en model du dog vælger, kan du forvente en række forskellige funktioner.

Når du vælger en vejrstation wifi, kan du i langt de fleste tilfælde gå ud fra, at der medfølger en app fra producenten som gør det nemt for dig at følge med i alle de seneste vejropdateringer, selv når du er på farten. Nogle vejrstationer er endda så avancerede, at du kan styre og indstille dem via din mobile app. Hvis du derfor har brug for at slukke for din vejrstation mens du er ude eller indstille en alarm, kan dette gøres direkte fra din mobil.

De forskellige mobilfunktioner kan variere en del alt afhængig af hvilken model du ender med at investere i. For at sikre at du får så god en vejrstation som muligt, er det derfor værd at sammenligne de mange trådløs vejrstation test. I dag leveres de fleste vejrstationer med muligheden for at tilgå internettet som standard, og det er derfor ikke nødvendigvis en funktion som du behøver at betale ekstra for.

Punkter du skal overveje

Nu hvor vi har kigget nærmere på hvilke typer vejrstationer du i dag vil møde på markedet, er det værd at tage et kig på, hvilke funktioner du kan forvente. Som med de fleste andre produkter i dag, får du flere funktioner jo mere du vælger at investere for, men når det så er sagt, er der ingen grund til at betale mere for features som du måske ikke kommer til at anvende. Nedenfor har vi udarbejdet en liste med punkter, som du bør bære i sinde inden at du køber din vejrstation.

Hvor nem er din vejrstation at installere?

vejrstation wifiHvor nem din vejrstation er at installere og opsætte afhænger i den grad af, hvor avanceret en model du har investeret dig i. De mere basale vejrstationer uden vind- og regnsensorere vil være en hel del nemmere at opsætte, da de udelukkende leveres med én enkelt sensor der bruges til at måle temperaturen og fugtigheden. Denne kan som regel påføres nemt og hurtigt på en væg udenfor.

Nogle vejrstationer gør det endnu nemmere for dig at installere dem. Hvis du for eksempel investerer i en trådløs vejrstation med Wi-Fi kan disse opsættes med det samme, og du kan få alle tilgængelige data vist på stationens skærm og endda få dem sendt videre til din computer eller mobile enhed. Nogle vejrstationer har endda også en indbygget Bluetooth funktion, som gør, at du kan overføre data til din mobil uden at stationen behøver at være tilknyttet internettet.

Du ønsker selvfølgelig at investere i en vejrstation der er så nem for dig at opsætte – og som samtidig bevarer en god forbindelse når den først er sat op, således at du ikke hele tiden skal rode med stationen. For at sikre at du får en vejrstation der tilbyder en nem installation, råder vi dig til at sammenligne de mange vejrstation bedst i test anmeldelser som du finder online. Det kan desuden også være en idé at se videovejledninger på nettet, som viser præcis, hvordan du bærer dig an med at installere din valgte model.

Vejrstationer med mobile apps

Rigtig mange der ejer en vejrstation, sætter pris på en mobil app fra producenten, som byder på et væld af muligheder. Ved at få tilsendt opdateringer om vejret direkte til din mobiltelefon kan du nemt holde styr på vejrudsigten uanset hvor du befinder dig – og du kan på samme måde styre og administrere din vejrstation direkte fra mobilen, hvis nødvendigt.

Nogle vejrstationer giver dig mulighed for at tilknytte trådløse netværk og andre kræver, at du opsætter vejrstationen direkte til en router. Dette er selvfølgelig en mere klodset løsning og kan gøre selve opsætningen en del mere besværlig for dig som bruger, så bær dette i sinde når du skal købe din station.

Inkluderede vejrstations-apps er efterhånden blevet ganske almindelige og et udbredt koncept, og du bør derfor ikke forvente at betale mere som sådan.

Forskellige prisklasser

Et punkt som du uden tvivl også vil tage med i dine overvejelser når du skal købe den bedste vejrstation til dine behov, er prisen. Prisklasserne kan variere meget og selvom at du sagtens kan finde mindre kendte modeller til et par få hundrede kroner, må du forvente at deres nøjagtighed ikke nødvendigvis er optimal. Vælger du derfor en model fra en mere anerkendt producent, skal du som regel forvente at komme af med et par tusinde kroner, men her får du også meget for pengene.

Når det gælder vejrstationer, kan det som regel godt betale sig at investere i en model der med sikkerhed vil vare i mange år i fremtiden. Hvis du derfor vælger en model med en eller flere sensorer, så sørg da for at sikre, at disse er robuste og kan klare at blive udsat for både vind og vejr.