Hvis du venter dig en lille ny i familien, vil du hurtigt finde ud af at en klapvogn er et uundværligt hjælpemiddel i hverdagen – uanset om du venter dig tvillinger og har brug for en dobbelt klapvogn eller blot ønsker en solid løsning med en klapvogn bedst i test. Som hovedregel får de fleste forældre brug for en klapvogn af den ene eller anden art lige fra babyens fødsel, og det er ikke ualmindeligt at vognen bruges mange år frem – måske endda indtil at barnet er op til 5 år gammelt. Vognen skal altså altid betragtes som en klar investering og selvom at det selvfølgelig er fuldt ud muligt at finde en billig klapvogn som ikke sprænger budgettet, er det stadig vigtigt at sørge for at du investere i en solid løsning der kan give dig og ikke mindst din baby glæde i mange år i fremtiden.

Markedet er dog enormt og det kan derfor blive en overvældende opgave at finde den rette løsning, men frygt ikke. Nedenfor har vi udarbejdet en komplet guide med tips og fifs til punkter som du altid bør bære i sinde når du skal ud at investere i en vendbar klapvogn.

Et kæmpe marked

tvillingeklapvognDer er ikke nogen tvivl om at der findes et væld af forskellige muligheder når det gælder klapvogne i dag, og den bedste klapvogn for en af dine veninder eller nærmeste, er måske slet ikke den bedste løsning for dig. Med de mange forskellige typer på markedet, kan det hurtigt blive svært at finde ud af hvilken type der passer bedst ind i din familie. Tænk på hvor du bor, om du bor i hus eller lejlighed, hvor du har tænkt dig at primært anvende din klapvogn. Overvej også om du primært skal bruge din klapvogn til dine daglige ture til supermarkedet og bylivet, eller om du har brug for en mere robust model der kan klare lidt af hvert – dette er måske især relevant hvis du rejser meget med offentlig transport.

Hvis du primært har tænkt dig at bruge din klapvogn til hurtige gøremål og små shoppingture, så kan du sikkert sagtens nøjes med en lettere model, og har du planer om at rejse meget kan en rejse klapvogn eventuelt være den perfekte løsning.

En ganske almindelig klapvogn

Når du leder efter din næste eller måske endda første klapvogn, vil du hurtigt finde ud af, at de findes i rigtig mange forskellige stilarter og designs, og før at du beslutter dig for at drage nytte af et godt klapvogn tilbud, er det altså en god idé at først gøre dig nogle overvejelser om, hvad du egentlig har tænkt dig at bruge din klapvogn til og ikke mindst hvilke ekstra funktioner du vil sætte pris på – det ville være ærgerligt at investere i en dyr klapvogn der kan både det ene og det andet, hvis du i princippet aldrig kommer til at udnytte vognens fulde potentiale.

Langt de fleste almindelige klapvogne i dag har et komfortabelt og foret sæde som du kan justere i forskellige positioner alt efter behov og alder. Nogle modeller kan du bruge lige efter fødsel hvorimod andre kun kan anvendes når babyen er i stand til at holde hovedet op på egen hånd. Som regel kan du også købe gode pakkeløsninger hvor du ikke kun får selve klapvognen, men også et bilsæde og den normale barnevogn, således at du ikke skal gå ud at investere i flere forskellige ting. Hvis du ved med sikkerhed at du får brug for en pakkeløsning, kan det være en god idé at lede efter et klapvogn udsalg så tidligt som muligt således at du sikrer dig at du får et godt tilbud.

Til dig der rejser meget – eller har planer om det

Hvis du allerede rejser meget eller har planer om at gøre det, kan det være en idé at vælge en såkaldt rejseklapvogn, som er en hel del nemmere at have med at gøre når du er på farten. De fleste modeller vejer under 8 kg., hvilket gør dem nemme at håndtere når du skal pakke bilen eller stige om bord på flyet, men til gengæld er de måske ikke særlig brugervenlige og justerbare i hverdagen – for eksempel er det ikke alle disse letvægtsklapvogne som er særlig nemme at folde sammen, og du vil måske opleve at sæderne ikke er lige så komfortable som en normal klapvogn. Under alle omstændigheder kan det godt betale sig at kigge grundigt efter et godt paraplyklapvogn tilbud, især hvis du ikke har planer om at bruge klapvognen hele året rundt.

Vi anbefaler derfor altid at du som hovedregel investerer i en ganske almindelig klapvogn til dit daglige forbrug – både for din babys men også for din egen komfort. En klapvogn egnet til rejser og lange ture er dog nødvendig hvis du har planer om at rejse med din baby, og disse modellers lette vægt gør dem nemme at have med på farten. Hvis du derudover har tænkt dig at tage din baby med på ferie kan det være en idé at investere i en paraplyklapvogn ligge ned. Disse beskyttende klapvogne giver ikke blot din baby en god komfort, men er også nemme for dig at transportere rundt da de let kan foldes sammen.

Til dig der venter 2

Hvad gør du så hvis du venter hele 2 babyer? I dag er det heldigvis ikke noget problem da du kan vælge en tvillingeklapvogn, der lader dig køre afsted med hele 2 børn på én gang. Her finder du igen flere forskellige modeller og det er derfor vigtigt at gøre op med dig selv hvad der fungerer bedst for dig – især hvis du har planer om at bruge din klapvogn til dine 2 små i hverdagen. Nogle modeller er udarbejdet således at det ene barn sidder bag ved det andet, hvorimod andre har børnene siddende ved siden af hinanden. Førstnævnte type er yderst nem at begå sig rundt med, da det er nemt at komme ind igennem døre og lignende, men pas på at barnet der sidder bagerst, ikke bliver klemt – det er nemlig ikke alle af disse typer klapvogne som giver lige meget benplads.

Vælger du derimod en klapvogn hvor børnene sidder ved siden af hinanden kan du være sikker på at du ikke behøver at bekymre dig om manglende benplads, men derimod kan disse typer modeller godt være klodsede og ikke mindst tunge at køre rundt med i dagligdagen. Hvis muligt, er det altid bedst at foretage en klapvogn test af flere forskellige modeller som kunne være af interesse, således at du ikke bruger en masse penge på en model om alligevel ikke egner sig til dine behov. Hvis du har børn i forskellige aldersgrupper, er det også vigtigt at du overvejer de enkelte vægtgrænser for disse dobbeltklapvogne – således at du ikke risikerer at dit ældre barn vokser ud af vognen inden for kort tid.

Tænk på sikkerheden

Sikkerheden er et vigtigt punkt som du altid bør bære i sinde når du vælger din klapvogn – uanset hvad du skal bruge den til. Uanset hvilken model og mærke du foretrækker, er det vigtigt at du vælger en klapvogn som er sikker og stabil og som har en mekanisme der er nem at håndtere og anvende – det sidste du har brug for er, at klapvognen falder samen når du er ude at køre med den.

Sørg desuden også for at undersøge vognen grundigt og kig efter potentielle skarpe kanter eller lignende elementer. Hvis du derudover har brug for en klapvogn med et bilsæde, er det også vigtigt at du vælger en model som er lovlig og fuldt ud certificeret, da der findes en hel del regler der skal overholdes på dette punkt.

Din klapvogn bør altid leveres med et sikkerhedsbælte for at holde din baby eller barn sikkert. Sørg desuden for at sikre dig at bæltet er nemt at spænde for dig, men samtidig ikke er nemt for barnet at låse op ved en fejl mens du er ude at køre. Hvis du vælger en søskende klapvogn er det desuden også vigtigt at sikre dig at børnene har tilstrækkeligt med plads mellem hinanden således at de kan sidde komfortabelt under hele turen.

Bekvemmelighed

Din klapvogn bedst i test skal med sandsynlighed fungere som en investering som gerne skulle holde i mange år frem, og det er derfor ikke kun vigtigt at din vogn er sikker for dig og dit barn at anvende i dagligdagen, men at den også er nem for dig at håndtere når du er ude at køre. Du bør altid være i stand til at skubbe din klapvogn i en lige linje og uden det store besvær, og derudover bør det være muligt for dig at dreje vognen ved at bruge kun en hånd. Langt de fleste klapvogne findes med mange forskellige hjultyper, som kan påvirke den daglige anvendelse. Vælger du for eksempel en vogn der har drejbare hjul, vil du med sikkerhed opleve at det er en hel del nemmere at dreje klapvognen i dagligdagen, hvilket gør dit arbejde en hel del nemmere når du er på farten. Dette er især en værdsat funktion hvis du er typen der har planer om at bruge din klapvogn tit og ofte på farten.

Husk det liggende sæde

Udover at kigge på hjulene, skal du også bære i sinde at din nyfødte baby har brug for et liggende sæde, hvilket betyder at der er mange modeller af klapvogne på markedet som ikke egner sig til nyfødte. Hvis det derfor er et must for dig at din nyfødte kan transporteres rundt i din klapvogn, er det under alle omstændigheder en nødvendighed at sikre dig at du kan justere sædet således at din baby kan ligge ned – denne funktion er dog også en fordel når du er på farten med din ældre baby eller barn og de har brug for at tage en lur.

Hvis du har planer om at tage din klapvogn med på ferier, er det igen nødvendigt at have en vogn med et liggende og justerbart sæde. Husk derfor at sammenligne de enkelte paraplyklapvogn test for at gøre dig et ordentligt indtryk af de enkelte modeller og samtidig sikre dig at du får den bedste pris.

Prisen på en klapvogn

Der findes ikke nogen fast pris på en klapvogn, og ved at tage et kig på markedet, vil du også hurtigt finde ud af at de findes i stort set alle prisklasser – og dette er en fordel som du i den grad kan udnytte, da du kan være sikker på at du kan finde en vogn til ethvert budget. Selvom at din vogn gerne skulle kunne tjene dig i mange år i fremtiden (eller hvis du har planer om at få flere børn og ikke ønsker at købe en ny klapvogn hver gang), er der aldrig nogen grund til at betale for meget – især ikke da du skal regne med at måtte betale ekstra for specielle mærker og modeller udelukkende på grund af navnet. Sørg derfor for at læse ærlige og virkelige anmeldelser fra andre brugere som du finder overalt på nettet. Udvælg et par enkelte modeller som du er interesseret i og undersøg de enkelte tests bag dem – dette er gældende uanset om du skal bruge en almindelig klapvogn til hverdagen eller en smart paraply klapvogn til den næste ferie.

billig klapvognGenerelt er det fuldt ud muligt at finde en god og solid løsning til under 2.000 kr. Dette er penge der er givet godt ud for et godt mærke, da du kan regne med at klapvogne i denne prisklasser er yderst solide og vil holde i mange år i fremtiden. Når det så er sagt, kan du selvfølgelig også finde modeller der koster en hel del mere, men igen er det her ofte navnet som du betaler ekstra for.

Hvis du venter din første baby og endnu ikke har fået købt en barnevogn eller bilsæde, kan det være en idé at investere i de populære pakkeløsninger hvor du får det hele med – altså både klapvogn, barnevogn og bilsæde med i købet og det hele passer sammen. Her er der som regel gode penge at spare!