Nespresso maskine

Hvis du er vild med kaffe – og gerne kaffe af kvalitet – så er vi ikke et øjeblik i tvivl om, at du har hørt om Nespresso før, for dette mærke er nemlig gået hen og blevet intet andet end et husholdt navn. I løbet af dette mærkes forholdsvis korte levetid, så har de været med til at redifinere måden, som vi tænker, forbruger og laver kaffe på. Her i denne artikel forsøger vi at kaste lys over mærket, dets historie, og hvorfor det er blevet til den kæmpe succes, som det er i dag. Desuden vil vi gerne give dig information og en Nespresso maskine test, så du kan tage en beslutning om, hvilket Nespresso maskine tilbud derude, der passer til dine specifikke ønsker og behov.

Hvad er historien bag denne specielle kaffemaskine?

Nespressos hovedsæde ligger i Lausanne i Schweiz og det er et utroligt stolt firma, som de fleste mennesker i dag kender til – og det er bestemt ikke uden grund. I 1976 er det en medarbejder ved Nestlé, der faktisk opfinder selve mærkets unikke systemet, men i staren fik han ikke særlig meget medvind. Opfindelsen udsprang af urbanismen, hvor han blevet inspireret af, at folk i storbyerne pludselig ville storme til kaffebarerne og gerne vente virkelig lang tid i kø for at få den allerbedste kvalitet. I midten af 80’erne begyndte Nespresso at teste dette nye koncept i Japan, og umiddelbart bagefter gjorde de det også muligt for forbrugere i Italien, Frankrig og Schweiz at købe produktet. Der blev dog en meget hård periode og først omkring et helt årti senere begyndte produktet at blive en succes. I lang, lang tid kunne man ikke købe deres maskiner andre steder end på nettet, og vi skal faktisk spole helt frem til år 2000, før de åbner deres hovedbutik i den franske hovedstad Paris. I dag kan du finde en Nespresso-butik nærmest ligegyldig, hvor du tager hen i verden – med 700 butikker i 67 lande verden over. Selve mærket hører til i Nestlé-gruppen, hvilket man kan se på navnet også, som er en sammensmeltning af ordene ”Nestlé” og ”espresso”.

Hvad er systemet bag sådan en Nespressomaskine?

Først og fremmest så har du selvfølgelig selve maskinen. Langt de fleste af deres maskiner bliver faktisk produceret inden for Europa af mærker såsom DeLonghi og Krups, selvom deres største af producenterne er det schweiziske mærke Eugster/Frismag. Dette schweiziske firma løber ikke kun af med prisen som den største producent af disse specielle kaffemaskiner, men faktisk er de en af verdens allerstørste inden for produktion af kaffemaskiner generelt, så de har virkelig styr på sit kram. Eugster/Frismag sælger dog ikke under eget mærke, men er et firma, der står for alle former for originaludstyr. Omkring starten af 2000’erne begynder Nespresso at sælge kaffemaskiner under mærket ”Nespresso” for første gang, og de har i dag ret mange mærker, der differentierer i både funktioner, pris og design. Du kan se nogle rigtige gode Nespresso tilbud på de fleste modeller lige her ved os.

nespresso kaffemaskineKapslerne fra Nespresso er en af de ting, som virkelig kendetegner mærket. Man kan godt argumentere, at kapslerne er dyrere end den samme mængde af kaffe, hvis den havde været malet og købt løst, men hvad der dog skal tilføjes er, at den specielle opbygning og lukning af kapslerne gør, at kaffens aroma og smag ikke nedbrydes med tiden, som den ellers ville gøre på normalvis – og derfor sikrer kapslerne dig, at du altid har kaffe i topkvalitet liggende, hvis der skulle komme ubudne gæster på besøg. Der findes i øjeblikket over 24 forskellige smagsvarianter og -sorter, så der findes i den mest bogstaveligste forstand noget til enhver smag derude. Udover de normale varianter, så udgives der også flere gange om året kapsler, der er tilpasset årstiden eller andre specielle lejligheder, så man kan roligt sige, at du som kunde her aldrig bliver træt af altid at skulle have det samme.

Som ekstra information kan vi fortælle dig, at kapslerne produceres i aluminum, men at inde i selve kapslen er den beskyttet med en bestemt type dække for at sikre, at der ikke skulle være nogen som helst effekter fra aluminium – også selvom man med videnskaben i dag ikke tror, at der skulle være den mindste fare for din sundhed. Det er dog rart at vide, at Nespresso gør det ekstra for sine kunders sikkerhed. Det kan desuden sige, at der i gennemsnit kun er mellem 5 og 7 gram kaffe inden i selve kapsel, som bruges i maskinerne til privatforbrug.

Når du indsætter denne kapsel i en ny Nespresso maskine, så sørger maskinen for sådan set at gennembore den. Når du så tænder for maskinen og trykker på den ønskede knap, så begynder kaffemaskinen at pumpe varmt vand under ret højt tryk gennem de huller, der er blevet boret, som for bunden til at briste. Med det tryk, der så bliver påført, der brygger den kaffen, og kaffen kommer ud igennem disse huller, føres ned i gennem system og lander til sidst i din kaffekop.

Forbrugerne verden rundt var intet mindre end ville produktet med den ene undtagelse, at mange gerne så, at kaffeportionerne var større. Mange kaffeelskere var vilde med kaffen – og ville altså derfor have mere af den! Det sker derfor, at Nespresso i starten af 2014 lancerer Nespresso-maskiner med det, som de kaldte et nyt Vertuoline-system. Dette sker dog i første omgang i Amerika og Canada. Denne form for system producerer altså 40, 150, 230 og 414 ml kaffe samt 20 varianter af kaffekapsler, som er designede specielt til denne maskine. Man kan altså sagtens sige, at den originale maskine og de nye maskiner med Vertuoline-systemet nok henvender sig til to forskellige segmenter, hvilket vi kan anbefale dig at holde i mente, når du gennemgår vores Nespresso maskine test. Det vigtigste for os er nemlig, at du finder den maskine, som passer perfekt med dine behov.

En af de helt store forskelle ved Vertuoline er, at den spinder kapslen rundt under processen. Samtidig med at kapslen drejer rundt, så blander maskinen kaffen i kapslen med varmt vand. Desuden så er der det helt unikke, at hver af kapslerne her indeholder en meget speciel stregkode. Denne stregkode indeholder specialinformation om kaffen – fx hvor stor koppen burde være med denne kaffe, hvilken temperatur er bedst, dens omdrejningshastighed, der skal bruges, hvor hurtigt vandet skal blandes med den malede kaffe og i hvor lang tid. Al denne information bliver læst af et system inde i selve maskinen, og der derefter udfører det hele af sig selv – og dermed sikrer dig en af de bedste kaffeoplevelser! Dette er et helt unikt system, der ikke findes hos andre virksomheder, hvilken kun beretter om Nespressos høje kvalitet og opfindsomhed! I hver eneste af deres kaffemaskiner kan man virkelig mærke, at de bringer deres forkærlighed til både teknologi og kaffe med sig.

Nespresso og miljøet omkring dem

Hvis du tilfældigvis er en miljøbevidst forbruger, så er der rigtig gode nyheder til det! Nespresso er nemlig godt klar over, at de også måske gøre sit for at skabe en mere økologisk og holdbar produktion, fordi de selv og mange af deres forbrugere er meget bevidste omkring deres omgivelser. Hvor en koladåse producerer lige omkring 13 gram aluminium, så er det faktisk kun 1 gram for en kaffekapsel fra mærket her. Når man skal genanvende aluminium, så bruger man også kun det, der er er regnet ud til at være 5 % af den mængde energi, der egentlig bliver brugt i selve fremstillingen af aluminiummet i første omgang. Det er derfor super vigtigt, at du altid genbruger tingene korrekt og deler dit affald op i de rigtige kategorier. Nespresso ved godt, at selve processen kan være besværlig for forbrugeren, og de har derfor startet flere programmer op i Europa for at hjælpe til og skabe opmærksomhed omkring problemet, så vi sammen kan blive mere bæredygtige. Du kan kontakte Nespresso direkte for at høre om, hvordan det genbrugsprocessen fungerer, hvis du er i tvivl om noget, da deres procedure naturligvis ikke er helt den samme fra land til land. I Danmark er der dog over 30 forhandlere fordelt over hele landet, der gerne modtager dine kapsler til genanvendelse.

Ud over de mange forskellige tiltag, der skal hjælpe miljøet, så er Nespresso også meget proaktive, når de kommer til forholdene for de landmænd, der dyrker og leverer deres kendte kaffe. Ikke nok med, at Nespresso selvfølgelig gerne vil sikre, at kaffeproduktionen er bæredygtig, så er de også med til undervise landmændene rundt omkring i verden i, hvordan man driver en succesfuld forretning og får det meste ud af deres jord. De siger, at landmændene faktisk ikke skal producere for Nespresso for at få lov til at deltage, men at de fleste vælger det selv på grund af de forhold, og ikke mindst priser, som de tilbyder dem for deres kaffe.

Hvilke type Nespresso kaffemaskine skal man vælge?

Når du giver dig ud for at købe en kaffemaskine fra dette mærke, så er der mange spørgsmål, som du skal forholde dig til. Skal det være den bedste Nespresso maskine, eller har du ikke så mange krav andet end til prisen, og derfor leder efter en billig Nespresso maskine? Du bliver også nødt til at overveje, hvilke typer af funktioner, der er vigtige for dig såsom, om du skal have en Nespresso maskine med mælkeskummer, så du rigtig kan imponere i køkkenet, eller om mindre måske kan gøre det? En ting er hvert fald 100 % sikkert, og det er, at hvis du vil have overlegen teknologi og kvalitet, så køb Nespresso maskine! Vi giver dig her et kort overblik over de mest populære modeller, så du kan finde lige netop det Nespresso maskine tilbud, der passer dig.

Med Nespresso pris får du Nespresso kvalitet – så enkelt er det! Det vil altså sige, at jo flere penge du er villig til at bruge på en af deres kaffemaskiner, jo mere er der altså kælet for detaljen, og jo flere funktioner vil der være.

Med en model som Nespresso Pixie får du en skrabet model i høj kvalitet. Den er lille og brugervenlig samt har et helt utrolig lavt energiforbrug. Denne type model er til dig, der måske gerne vil spare på pladsen derhjemme (modellen er nemlig kun 11 centimeter bred), men stadig gerne vil have kaffe med kvalitetssmag. Prisen er også rigtig god, og du kan stadig vælge mellem to forskellige kopstørrelser på funktionen. Den er også nem at transportere rundt, hvis du havde påtænkt, at den måske kun slæbes med i sommerhuset eller andet.

nespresso tilbudMed Nespresso Lattissima Pro får du også et rigtig lækkert design og lækker brugerflade. Dette er også en Nespresso med mælkeskummer integreret, og med dens One Touch-system, så skal der virkelig kun et enkelt tryk til før, at kaffen er serveret med super lækker mælkeskum på toppen. Den er derfor intet mindre end den optimale model for dig, der elsker din latte eller cappuccino om morgenen. Desuden har den et helt automatisk rensesystem, så rengøringen behøver du heller ikke at bekymre dig om. Denne tilbyder intet mindre end tre kopstørrelser.

En af dem, der ofte er blevet hædret i forskellige Nespresso maskine test er dog modellen Nespresso Prodigio. Grunden til det er, at den er stilren og effektiv. Vandtanken kan indeholde 0,8 liter, og du har tre kopstørrelser at vælge imellem, nemlig Ristretto, Espresso og Lungo. Som noget helt nyt kan du forbinde modellen til din smartphone, enten iPhone eller Android, eller tablet og bruge deres applikation til at lave kaffen derfra. Det vil i princippet betyde, at du kan få morgenkaffen lavet inde fra sengen, inden du får rejst dig op. Med denne model skal du dog købe en mælkeskummer ved siden af, hvis du vil lave cappuccino eller andet.

Hvis du leder efter et knaldgodt Nespresso kaffemaskine tilbud, så kan Nespresso Expert & Milk C85 måske være noget for dig! Den har ligesom den forrige model mulighed for at kobles til din tablet eller mobiltelefon, hvilket er med til at gøre hele kaffeoplevelsen lækker og ubesværet. Denne model er til rigtige kaffeelskere, og man er ikke i tvivl om, at den er blevet inspireret af rigtige baristaer. De nye funktioner gælder blandet andet, at du her kan vælge mellem hele 5 forskellige kopstørrelser, hvilket også giver dig den unikke mulighed for at lave en Americano. Desuden kan du vælge imellem forskellige temperaturer for vandet, hvilket er med til at give dig langt mere kontrol over præcis, hvordan du vil have kaffen serveret.