Har du netop investeret i et lækkert strygejern? Så kommer du ikke langt uden et godt og solidt strygebræt. At vælge det bedste strygebræt er vigtigt for at sikre at du kan gøre et tilfredsstillende arbejde hver gang at der er folder på skjorten. Nedenfor skal vi tage et grundigt kig på hvordan du bedst bærer dig an med at vælge dit næste strygebræt som du kan få glæde af mange år i fremtiden.

bedst i test
Brabantia Strygebræt
Bedømmelse
Mest populære
Brabantia Stl B
Bedømmelse
bedste køb
Leifheit Classic M Basic
Bedømmelse
Med flest funktioner
Leifheif AirActive M
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Vileda Star
Bedømmelse

Sådan anvender du et strygebræt

Det siger måske sig selv at det kræver en flad overflade for at kunne stryge tøj og lignende. Måske har du indtil nu anvendt din køkkenbordsoverflade, men du vil hurtigt finde ud af, at et strygebræt designet til formålet er langt nemmere i det lange løb. Som regel er et strygebræt et foldeligt bord med en overflade der er afvisende overfor varme. I dag finder du strygebræt til alle formål og i alle størrelser, så du kan være sikker på, at du også kan finde et egnet bræt til dine formål.

Det behøver ikke at være kedeligt at stryge

Kun de færreste af os synes faktisk at det er sjovt at stryge tøj, men alligevel skal det gøres fra tid til anden. Selv hvis du bruger det bedste blødemiddel og sørger for at dit tøj bliver tørret og foldet sammen direkte efter vask, vil du som regel altid ende med et par kjoler og skjorter, som kunne trænge til en omgang strygning. I så fald er et strygebræt næsten uundværligt og der findes heldigvis masser af strygebræt tilbud på nettet i dag.

strygebræt testFor at gøre strygningen så nem og bekvem for dig som overhovedet muligt, er det vigtigt at huske på, at et strygebræt ikke bare er et strygebræt. Det er derfor vigtigt at finde et bræt der passer til dine behov, så undersøg gerne de populære strygebræt bedst i test. Hvis du måske ikke har megen opbevaringsplads at gøre godt med, vil du med sandsynligvis sætte pris på et strygebræt som du let kan folde sammen og pakke væk. Måske har du små børn rendende omkring dig og i så fald kan det være en fordel at vælge en model med de såkaldte børnelåse, som sikrer at de små ikke kommer galt afsted. I dag findes der rigtig mange små, ekstra tilføjelser til strygebrætterne og hvor du før i tiden måske bare købte det første og det bedste strygebræt du fandt, kan det nu godt betale sig at gå efter en god model til en god pris.

Vælg et stabilt strygebræt

Hvis du har meget tøj som skal stryges på én gang, har du med sandsynligvis ikke lyst til at stå foroverbøjet et usolidt strygebræt som knap nok kan stå på sine egne fire ben – du kan i så fald være sikker på at resultatet også bliver herefter. Sørg derfor for at vælge en god og robust model, og husk at bære størrelsen i sinde.

Som hovedregel findes der flere forskellige størrelser af strygebræt, så du skal først og fremmest overveje hvor tit du har tænkt dig at anvende brættet – og om det kun er dig der skal bruge det. Hvis I er flere der skal deles om det samme strygebræt, kan det være en fordel at vælge et bræt som kan justeres i højden. Pas også på med at bestille de største strygebræt på nettet hvis du ikke har meget plads at gøre godt med. Du vil måske blive overrasket over at finde ud af, at visse bræt kan være op til hele 150cm lange, og op til en halv meter i bredden, så du skal være sikker på at disse kan foldes sammen eller at du har et opbevaringsskab før at du køber et strygebræt bedst i test.

Til dig med pladsmangel

Det er ikke nogen hemmelighed at et strygebræt kan fylde temmelig meget – især hvis der er tale om en større model, som måske ikke rigtig kan foldes optimalt sammen. Det er klart at du kan få mere strøget jo større et bræt du har, men hvis du kun har tænkt dig at stryge engang i mellem og samtidig ikke har megen plads at gøre godt med, kan det være en idé at vælge et lille strygebræt som du faktisk kan anvende på køkkenbordet eller andre overflader.

Disse mindre strygebrætter lader dig bevare din komfort, da du kan sidde ned og stryge og de egner sig især til dig der måske skal ud at rejse, og har brug for at få strøget dit tøj undervejs. Samtidig optager de kun minimal plads og er nemme at gemme ad vejen når der ikke er brug for dem. Disse bordstrygebræt er generelt også en hel del billigere og kan fås for et par få hundrede kroner, hvilket gør dem til en ideel løsning for dig med et stramt budget.

Et andet alternativ kan være at investere i et såkaldt væghængt strygebræt. Som navnet rigtig nok antyder, kan du hænge dette bræt op på væggen eller bagsiden af en dør, hvilket er en smart løsning for dig som måske ikke har et stort opbevaringsskab, og som samtidig ofte har brug for at kunne stryge her og nu.

De portable strygebrætter

Dette er en smart løsning for dig som måske sætter pris på at kunne stryge tøj i flere forskellige rum. Som navnet rigtig nok antyder, kan du med et portabelt strygebræt flytte dit strygebræt rundt i hjemmet efter behov. Denne type er yderst let og har som regel foldbare ben, som gør brættet nemt at opbevare samt at transportere rundt. Langt de fleste modeller kan justeres alt efter højden på personen der anvender brættet, så dette er også et ideelt strygebræt for den store familie.

Strygebrætterne findes i forskellige størrelser, men er du i tvivl kan du med fordel måle din opbevaringsplads og derefter baseret dit køb på hvor meget plads du har at gøre godt med.

Husk også dit betræk

Uanset hvilken type strygebræt til dampstation du vælger at investere i, bør du gøre dig selv en tjeneste og vælge et passende betræk. Hvis dit betræk ikke sidder ordentligt på dit strygebræt, kan du regne med at folderne forbliver og at din strygeopgave kun ender med at blive endnu mere frustrerende. Sørg derfor for at altid måle dit strygebræt og sørge for at du køber det rigtige betræk hjem.

Når du køber et dampstrygebræt, ser du sikkert helst at det holder mange år frem – men dit betræk skal med sikkerhed udskiftes efter et par år alt afhængig af hvor meget du bruger det. I dag følger der et standard betræk med til langt de fleste strygebrætter, men har du brug for at opgradere det eller ønsker du bare et ekstra betræk til rådighed, har du som regel rig mulighed for at bestille det hjem på nettet. I dag kan du ofte finde betræk på nettet til under 100 kr., hvilket er en god investering, da du kan være sikker på at dit strygearbejde altid bliver tilfredsstillende.

Strygebrættets vægt

Hvor meget dit strygebræt vejer afhænger af hvilken model du vælger. Hvis det er muligt, kan det være en god idé at tjekke vægten på brættet før at du køber for at få en fornemmelse af, om brættet er stabilt og nemt at transportere rundt (hvis dette er nødvendigt,) så foretag gerne en strygebræt test. Det siger sig selv, at jo lettere dit bræt er, jo lettere bliver det også for dig at folde sammen, hvilket kan være smart hvis du har brug for at opbevare dit strygebræt et andet sted. Samtidig ønsker du heller ikke et strygebræt der er alt for let, da det selvfølgelig skal være stabilt nok til at kunne klare at du arbejder ved det. Kig derfor gerne på benene for at få en fornemmelse af, om de kan klare lidt ekstra vægt på brættet uden at falde sammen.

Flere og flere strygebrætter i dag bliver også fremstillet med hjul – dette er en yderst smart løsning for dig der har brug for at transportere dit bræt mellem forskellige rum, og måske ikke nødvendigvis har lyst til at folde dit bræt sammen hver gang at du er færdig med at stryge. Kig derfor gerne efter strygebræt tilbud på nettet for at se, om du kan finde din foretrukne model med hjul til en god pris.

Ekstra tilbehør til dit strygebræt

Selvom at det selvfølgelig er ganske muligt at udelukkende investere i selve strygebrættet hvis det er det eneste som du oprigtigt har brug for, inkluderes der som regel en del ekstra tilbehør med til de fleste strygebrætter på markedet i dag. Hvis du blot køber brættet og beslutter dig for at investere i tilbehør på et senere tidspunkt, er dette som regel også muligt – langt de fleste tilbehørstyper er universelle og kan bruges på tværs af forskellige modeller.

Som standard bliver næsten alle strygebrætter leveret med en holder til dit strygejern. Denne holder er som regel en metalplade som du kan placere dit strygejern på mens du ikke bruger det. Nogle strygebrætters modeller er mere holdbare end andre, så sørg gerne for at sikre, at dit strygebræt er stabilt nok før at du placerer et tændt strygejern på brættet. Visse strygebrætter i dag leveres også med en indbygget opbevaringssektion, hvor du kan placere dit strøget tøj. Dette er særlig smart hvis du har brug for at stryge meget tøj på én gang uden at skulle rende frem og tilbage når tøjet skal hænges op. Fold blot tøjet sammen efter at du har strøget det, placer det i opbevaringssektionen og fortsæt med at stryge det resterende tøj. Når du er færdig, fjerner du det strøgede tøj, folder strygebrættet sammen (hvis muligt) og hænger dit tøj op.

For dig med børn

Hvis du har små børn rendende omkring benene på dig, er det sidste du ønsker, sikkert at de render ind i dit strygebræt – hvilket hurtigt kan forårsage en farlig situation, hvis du er i gang med at stryge med et tændt strygejern. Det er producenter af strygebrætter godt klar over, og af samme grund har de gennem de seneste par år udviklet flere forskellige modeller som leveres med en inkluderet børnelås. Børnelåsen fungerer således at brættet ikke kollapser medmindre at låsen er låst op, og du kan på samme måde sørge for at dit bræt forbliver låst mens at det er foldet sammen og du opbevarer det.

Har du brug for et strygebræt?

Før at du går ud og bruger penge på et strygebræt som måske bare kommer til at fylde fordi at du aldrig rigtig får det brugt, bør du først og fremmest oprigtigt spørge dig selv om du har brug for et strygebræt. Hvis du arbejder i et kontormiljø eller lignende, hvor skjorter er en del af din dagligdag er svaret sandsynligvis ja. Der er ikke noget mere irriterende end krøllede skjorter, og det kan blive en stort set umulig opgave at få strøget dem ordentligt uden at investere i et strygebræt af den ene eller anden art.

væghængt strygebrætHvis du indtil videre dog har overlevet uden et vildt behov for at stryge dit tøj, kan du med fordel overveje om du rent faktisk har brug for et strygebræt – og selv hvis du føler at du har, kan du med fordel vælge at starte med en mindre udgave. Medmindre at du konstant og dagligt føler et behov for at stryge dit tøj, kan et ganske almindeligt bordstrygebræt sagtens klare opgaven for dig.

Find det bedste strygebræt til dit budget

Selvom at der uden tvivl er kommet flere forskellige typer strygebrætter på markedet, behøver det ikke nødvendigvis at blive en dyr affære at investere i din nye hjælpende hånd i dagligdagen – tværtimod er det muligt at finde et billigt strygebræt til få hundrede kroner. Faktisk finder du nogle af de bedste priser på nettet, og har du allerede en idé om hvilken model du ønsker, er der stor sandsynlighed for at du finder den bedste pris ved at bestille dit strygebræt hjem online.

Er du endnu ikke sikker på hvilken model du ønsker, så fortvivl ikke. Tag et kig på nogle af de mange strygebræt bedst i test på nettet for at gøre dig nogle tanker om, hvad der bedst kan svare sig for dig.