Hvis du først har ejet en opvaskemaskine, er du klar over hvor nemt og bekvemt det er. Der er ingen tvivl om at det er irriterende at skulle være tvunget til at tage opvasken efter en middag som måske har involveret mange gryder og pander, for slet ikke at nævne hvor tidskrævende det er at stå og tørre hver enkel tallerken med et viskestykke. At tage opvasken er en pligt som mange helst er fri for, og det er derfor ikke så underligt at flere og flere har investeret i en opvaskemaskine i deres hjem – og vidste du at du ikke behøver at have et kæmpestort køkken for at kunne få taget opvasken for dig? Nedenfor skal vi kigge nærmere på hvordan du kan finde en lille opvaskemaskine uanset hvor meget eller hvor lidt plads du har at gøre godt med.

Overvej en slimline model

Måske har du ikke plads til en stor og bred opvaskemaskine, og i så fald er du ikke den eneste. Selvom at en slimline opvaskemaskine godt nok ikke kan betragtes som en direkte mini opvaskemaskine, er de stadigvæk en hel del mindre i bredden end de klassiske opvaskemaskiner som du normalt finder i danskernes hjem. Maskinerne er en hel del mere kompakte, men langt de fleste af dem har faktisk stadig de samme funktioner og programmer som du kan forvente fra en ganske almindelig opvaskemaskine.

En ulempe ved disse kompakte modeller er dog at de aldrig vil være lige så energivenlige som en almindelig opvaskemaskine i normalstørrelse, men hvis dette ikke er noget umiddelbart problem, kan de være et fint alternativ. Dette er for mange en fordel da du ikke går på kompromis med kvaliteten: selvom at maskinen er mere kompakt, får du stadigvæk de samme programmer og funktioner som ved en almindelig maskine. En forudsætning for at kunne investere i en kompakt opvaskemaskine er selvfølgelig at du stadig kan gøre plads til den – normalt skal du regne med at en slimline model er omkring 50cm i bredden, så hvis du ikke har plads til dette, kan en lille bordopvaskemaskine måske være en bedre løsning.

For dig med mindre plads: bordopvaskemaskinen

Måske har du ikke plads til en slimline model eller mere kompakt opvaskemaskine men frygt ikke. Rigtig mange unge studerende og personer der bor for sig selv har i princippet ikke brug for en kæmpestor opvaskemaskine, og hvis du befinder dig i en lignende situation, kan en opvaskemaskine bord være den perfekte løsning for dig. Til trods for deres størrelse som gør at de kan placeres på dit køkkenbord eller lignende, er de i stand til at rengøre dine tallerkener lige så godt som de større modeller.

Langt de fleste bordopvaskemaskiner har faktisk rigeligt med plads til trods for deres kompakte ydre, så du kan vaske en fin mængde bestik og gryder op ad gangen og de er selvfølgelig også nemme at opsætte i dit køkken. For eksempel kan du vælge at placere din bordopvaskemaskine nær din håndvask eller hvor end det bedst passer dig. En klar fordel er naturligvis at du ikke behøver at installere din bordopvaskemaskine som sådan – det eneste du sådan set skal sørge for, er at du har adgang til en stikkontakt. Langt de fleste bordopvaskemaskiner vejer heller ikke specielt meget, så hvis du ikke har meget køkkenbordsplads at gøre godt med, kan du med fordele vælge at pakke maskinen væk i et skab efter brug således at den ikke står og optager dyrebar køkkenbordsplads.

Ikke for større familier

bordopvaskerDet burde måske sige sig selv, at selv om en opvaskemaskine der kan placeres på bordet er perfekte i hjem hvor der ikke er meget plads at gøre godt med, så kan de altså ikke vaske lige så meget op ad gangen som en almindelig opvaskemaskine. Af samme grund egner disse maskiner sig også primært kun til personer der bor alene eller eventuelt et par. Måske kan de endda også egne sig til den mindre familie hvis der ikke bruges mange tallerkener, men er der tale om den store børnefamilie er det bedst at investere i en større maskine til at begynde med.

Jo flere personer I er i jeres husstand, jo flere gange skal I som regel vaske op. Dette kan hurtigt komme til at tage en hel del tid, og det er desuden heller ikke særlig prisvenligt.

Prisen kan variere

Du er sikkert også interesseret i at finde ud af prisen på den gennemsnitlige bordopvaskemaskine, og her er der faktisk mange der bliver overrasket – og desværre ikke nødvendigvis på en god måde. De fleste af os er måske tilbøjelige til at tro at vi måske kommer til at spare en masse penge ved at investere i en billig bordopvaskemaskine, men faktisk er det ofte helt omvendt. Bliv derfor ikke overrasket hvis du finder ud af, at en bordopvaskemaskine faktisk kan koste lige så meget som en ganske almindelig opvaskemaskine i normal størrelse. Og hvordan kan det så være spørger du? Jo, markedet for bordopvaskemaskiner i Danmark er stadig en hel del mindre og danskerne foretrækker altså stadig de større maskiner. Det betyder også at de større maskiner generelt sælger bedre, da der er større konkurrence – og af samme grund er det ofte muligt at finde en stor vaskemaskine til ganske små penge.

De fleste forhandlere af bordvaskemaskiner har som regel ikke et særlig stort udvalg som du kan vælge imellem og det resulterer i, at priserne er en hel del højere.

Det bør du kigge efter

Uanset om du vælger en billig bordopvasker eller en mere kompakt vaskemaskine, er der selvfølgelig visse ting som du skal kigge efter før at du går ud og køber. Udover at du selvfølgelig skal sørge for at sikre dig at du får en maskine som passer ind i dit køkken, er der også andet at tænke på. Måske ønsker du bestemte opvaskeprogrammer eller en energivenlig maskine – eller måske er du på et forholdsvis stramt budget og vil gerne sikre dig at du gør det absolut bedste bordopvasker tilbud. Når alt kommer til alt, er der trods alt ingen grund til at betale mere end højest nødvendigt.

Det kan være lidt af en jungle at finde den perfekte løsning og ønsker du derfor at gøre det absolut bedste tilbud uden at gå på kompromis med kvaliteten, anbefaler vi at du tjekker de mange forskellige bordopvaskemaskine test ud som du kan finde på nettet. På denne måde får du et nemt og komplet overblik over nogle af de førende modeller på markedet, og du gør dit hjemmearbejde en hel del nemmere for dig selv. Derudover er udvalget af små opvaskemaskiner desuden også en hel del større når du køber online.

Ydeevnen er vigtig

Det siger måske sig selv at det naturligvis er vigtigt at vælge en bordopvasker eller kompakt opvaskemaskine med en god ydeevne, således at du kan være sikker på at både tallerkener, gryder og gafler bliver rengjort tilstrækkeligt hver gang. Heldigvis kan du glæde dig over, at hvis du vælger et pålideligt mærke, er der som regel ikke noget at komme efter. Langt de fleste maskiner vil gøre et godt stykke arbejde. Selvfølgelig findes der modeller som er grundigere end andre, men når man kigger på forskellige bordopvaskemaskine test rundt omkring på nettet, er det sjældent resultaterne af rengøringen der er et problem.

Udover at tænke på hvor grundigt et stykke arbejde maskinen gør under rengøringen, ønsker du måske også en opvasker som er i stand til at tørre dit bestik. Dette er ikke muligt med alle opvaskemaskiner, så hvis det er en funktion som du ville sætte pris på, er det vigtigt at sammenligne de enkelte modeller på forhånd for at undgå skuffelse.

Tænk også på effektiviteten

lille opvaskemaskineDette er desværre et punkt som rigtig mange glemmer at tænke på når de går ud og investerer i hvad der ellers lod til at være den bedste bordopvaskemaskine eller slimline model til deres behov. Dette er en skam da der kan være gode penge at spare ved at vælge en model som er så energivenlig som mulig. Som vi nævnte ovenfor kan man som hovedregel gå ud fra, at de mere kompakte modeller også er mindre energivenlige, men da der hele tiden kommer nye modeller på markedet, er det i dag blevet mulig som faktisk er ret så prisbillige i drift og du behøver derfor ikke nødvendigvis få dårlig samvittighed når du anvender maskinen.

Uanset hvad – men især hvis du har et stramt budget – kan du gøre klogt i at kigge på selve maskinens energivenlighed og sammenligne de enkelte modeller med hinanden for at sikre dig, at du i længden får den mest prisvenlige maskine som muligt. Dette er selvfølgelig især vigtigt hvis du har tænkt dig at bruge din opvaskemaskine bordmodel jævnligt.

Mærkepræferencer

Når du tænker på producenter af opvaskemaskiner, har du sikkert et par stykker i hovedet og for nogle købere kan selve mærket på deres næste opvaskemaskine være en vigtig faktor. Når alt kommer til alt, er der ingen der gider at bruge en masse penge på en model som måske ikke holder mere end i et par måneder. Visse mærker på markedet er kendt for at levere hårde hvidevarer i absolut topkvalitet, og det er derfor ikke underligt hvis du selv har et mærke i tankerne – måske fordi at det er et mærke du er bekendt med og passer ind i resten af dit køkkens design.

Til trods for at markedet for kompakte opvaskemaskiner og bordopvaskemaskiner naturligvis ikke er lige så stort som markedet for ganske almindelige opvaskemaskiner som vi kender dem, har langt de fleste producenter af hårde hvidevarer også fremstillet mindre opvaskemaskiner for forbrugere som ønsker dette. Der burde derfor være rig mulighed for at finde en opvaskemaskine som passer perfekt til dit forbrug.

Bordopvaskemaskiner i forskellige størrelser

Hvis du er på jagt efter en bordopvaskemaskine, er det sikkert fordi at du har problemer med pladsen i dit køkken. Dog er det vigtigt at huske på at ikke alle bordopvaskemaskiner er de samme og de kan derfor også variere i størrelsen. Derfor er det vigtigt at sikre dig at din ønskede model passer i dit køkken. Hvis du derudover har skabe hængende over dit køkkenbord, skal du også tænke på selve maskinens højde. Sørg derfor altid for at måle den plads som du har at gøre godt med på forhånd og vælg en maskine baseret på dette. Hvis du derudover har planer om at pakke maskinen væk efter hvert endt brug, vil du sikkert gerne sørge for at finde en så let model som muligt.

I stedet for at lede efter forskellige bordopvaskemaskiner på egen hånd på nettet og sammenligne de forskellige størrelser manuelt hvilket kan være en tidskrævende proces, anbefaler vi at du tjekker nogle af de mange bordopvaskemaskine bedst i test artikler som du finder på nettet og som gør alt det hårde arbejde for dig.

Hvad er dit budget?

Uanset hvor stramt et budget du har, kan det godt betale sig at investere i en kvalitetsmaskine når det gælder opvaskemaskiner. Du ønsker med sandsynlighed trods alt at maskinen holder så længe som overhovedet muligt. Som vi nævnte tidligere vil du derudover også sikkert opleve, at der faktisk ikke er den store prisforskel på de mindre maskiner og en ganske almindelig opvaskemaskine. Du kan under alle omstændigheder derfor forvente at komme af med et par tusinde kroner når du ønsker en god opvaskeløsning.

Find de bedste tilbud på nettet

Selvom at du med sandsynligvis uden tvivl kan finde en bordopvaskemaskine hos din lokale forhandler af hårde hvidevarer, vil du sikkert opleve at udvalget kan være en smule begrænsende – og at du med sandsynligvis kommer til at betale en del mere end nødvendigt.

Vi anbefaler af denne grund derfor at du tager et kig på nogle af de mange forhandlere på nettet som har et langt større udvalg. Her kan du også sammenligne rigtige brugeranmeldelser og på denne måde finde den bedste bordopvaskemaskine test med dine foretrukne modeller. Ved at anvende sider som Pricerunner kan du desuden sammenligne de forskellige priser og være sikker på, at du altid gør et godt tilbud.