bedst i test
Braun HC7390
Bedømmelse
Mest populære
Philips HC5630/15
Bedømmelse
bedste køb
Remington HC5810 Genius
Bedømmelse
Med flest funktioner
Remington Easy Fade HC500
Bedømmelse
Vores sidstevalg
Remington HC300
Bedømmelse

Der er ingen tvivl om, at der er mange fordele ved at investere i din egen trimmer til hår. Vi ønsker alle sammen at tage os så godt ud som muligt på alle tidspunkter, og her kan en god hårtrimmer være et fantastisk værktøj til dette formål. Faktisk kan du bruge din klipper uanset hvilken frisure du ønsker at opnå, og du kan på denne måde altså spare rigtig mange penge på frisørture i længden – og nyde godt af fordelene ved at kunne klippe dit hår fra dit eget hjems komfort på alle tidspunkter

I dag er markedet større end nogensinde for hårklippere og det er noget som du i den grad også kan bruge til din fordel. Det store udvalg betyder nemlig at du ikke behøver at investere en formue på en god model, og at det sagtens er muligt at gøre et godt stykke arbejde med en god billig hårtrimmer til en forholdsvis lav pris.

Har du aldrig prøvet kræfter med hår trimmere på egen hånd? Så er du måske ikke sikker på, hvad du bør kigge efter. Nedenfor har vi udarbejdet en hjælpende guide som gennemgår alle de punkter du med fordel bør bære i sinde, inden at du går ud og foretager dit første køb af en trimmer til dit hår. Held og lykke og god fornøjelse!

Så hvordan fungerer en elektrisk hårtrimmer?

hårtrimmer tilbudSom navnet rigtig nok antyder, er en hårtrimmer altså en maskine som har til formål at holde styr på dit hår på hovedet – enten ved at klippe eller trimme det for at bevare din nuværende stil.

Hvor hårklipperne før i tiden var rimelig ukomplicerede, findes der i dag et stort udvalg af forskellige typer, og langt de fleste klippere leveres med en del tilbehør og indstillinger, som lader dig klippe dit hår i forskellige længder efter behov. Det er derfor ikke så underligt at hårtrimmer til mænd kan være et næsten uundværligt værktøj der ønsker at tage vare på sig selv på egen hånd, da trimmerne er så alsidige.

Lad dig endelig heller ikke narre fuldstændig af navnet. Rigtig mange af de pålidelige hårtrimmer bedst i test kan også bruges til at vedligeholde dit skæg, således at du ikke skal investere i to apparater. Vær dog opmærksom på at det ikke er alle hårtrimmere der egner sig lige godt til at trimme skæg og ansigtshår, så sørg for at undersøge dette på forhånd inden at du køber. Det afhænger selvfølgelig også af din skægtype og hvilke længder du ønsker.

Vælg din hårtrimmer

Ved at tage et hurtigt kig på nettet i dag, vil du sikkert hurtigt finde ud af, at der findes et væld af forskellige modeller og typer af hårtrimmere. Så hvordan bærer du dig an med at foretage det absolut bedste køb når du vælger at køb hårtrimmer på nettet eller i butikken?

En stor del af processen afhænger faktisk af dig og din hårtype. Generelt kan du gå ud fra, at jo tykkere en manke du render rundt med, jo kraftigere en hårtrimmer du får brug for. Hvis du derudover jævnligt har tænkt dig at klippe dit hår, er det desuden vigtigt at vælge en hårtrimmer som har en god batteritid således at du ikke oplever, at din trimmer går død midt i klipningen. Forskellige trimmere kan have vidt forskellige levetider, så det er altid vigtigt at sammenligne disse på forhånd inden at du køber. De fleste trimmere i dag har en levetid på omkring en time, hvilket er tilstrækkeligt for de fleste.

Den bedste hårtrimmer har en stærk motor og gode blade

Udover selve maskinens motor, er det naturligvis bladene der skal sikre, at dit hår bliver klippet flot og jævnt. Derfor er det altid vigtigt at sørge for at du investerer i en maskine, der er kendt for at have blade af højeste kvalitet. På tværs af forskellige prisniveauer, vil du opleve at bladene kan være fremstillet af forskellige materialer, men uanset hvad bør du altid gøre dig selv en tjeneste og vælge en maskine der har selvslibende blade. Disse kan være en lidt dyrere investering, men betyder blandt andet at du ikke selv behøver at skulle sørge for at vedligeholde maskinen og du får sikkert også en hårtrimmer som vil holde dig mange år frem.

Udover bladene, spiller motoren selvfølgelig også en afgørende rolle når du ønsker at anvende din hårtrimmer. Hvis du aldrig har prøvet at klippe dit hår med en trimmer hår, vil du sikkert blive overrasket over at finde ud af, at det faktisk kræver en lille smule viljestyrke at trimme det – og generelt kan du gå ud fra, at jo længere og tykkere dit hår er, jo større en opgave kan det blive. Derfor skal du – uanset ønskede frisure – altid sørge for at vælge en pålidelig model med en god motor.

Det kan godt blive lidt af en udfordring at prøve at finde ud af, hvad en god motor egentlig er. Hvis du køber en hårtrimmer online kan det nemlig være forvirrende at sammenligne de forskellige motortyper med hinanden, så vi anbefaler i stedet at du gennemgår nogle af de mange hårtrimmer bedst i test der faktisk går ind og afprøver og tester de forskellige modeller. Normalt er det dog også en god idé at bruge sin sunde fornuft og være lidt realistisk. Når det gælder hårklippere, hænger pris og kvalitet nemlig meget ofte sammen og du kan derfor gå ud fra at en billig hårtrimmer til et par få hundrede kroner sandsynligvis ikke er i stand til at gøre et lige så godt stykke arbejde til en model fra en anerkendt producent.

Punkter du skal bære i sinde

Med ovenstående informationer på plads, er der altså visse ting som du skal være opmærksom på inden at du går ud og køber det første og bedste hårtrimmer tilbud som du finder på nettet. Lad os kort opsummere:

Opladningstid og levetid: Overvej hvor længe du regner med at skulle bruge din hårtrimmer ad gangen. De fleste maskiner kan klippe i op til en time, så ønsker du en længere anvendelsestid, kan det være nødvendigt at investere i en noget dyrere model. Kig også på den enkelte models opladningstid; normalt skal en hårtrimmer lade op i mindst et par timer før at du kan få glæde af den.

Motorstyrke og blade: Har du langt og/eller tykt hår? Så er det absolut nødvendigt at sammenligne de forskellige motorer og blade på tværs af forskellige modeller. Overvej om du har noget imod at vedligeholde bladene på egen hånd eller om du ville foretrække en model, der har selvslibende blade. Disse er en smule dyrere, men kan spare dig en masse tid og besvær i længden.

Størrelsen: Dette er måske ikke et punkt du har overvejet, men størrelsen bør også spille en vigtig rolle når du skal vælge din trimmer. Hvis du primært har planer om at bruge trimmeren derhjemme er størrelsen sikkert underordnet, men har du tænkt dig at rejse meget og har brug for en mere kompakt model som ikke vejer så godt til, kan du med fordel vælge at gå efter en lille hårtrimmer.

Tilbehør og længdeindstillinger: I dag findes der et væld af forskellige klippere på markedet, og det betyder også, at du kan regne med endnu flere funktioner og tilbehør når du køber din trimmer. Sørg derfor at vælge en maskine der leveres med en række forskellige længdeindstillinger – dette er især relevant, hvis du også har planer om at vedligeholde dit skæg med maskinen. I stedet for at købe forskellige længdeindstillinger separat, kan det bedst betale sig at købe det hele i én og samme pakke, da du på denne måde får langt mere for pengene.

Pris: Prisen kommer med sikkerhed også til at spille en rolle når du skal vælge din hårtrimmer. I dag får du oftest yderst meget for dine penge, og der er derfor ikke nogen grund til at betale mere end nødvendigt for funktioner du ikke får brug for. Sammenlign forskellige hårtrimmer test og priser og vælg en model fra en producent, der giver dig god værdi for pengene.

Gennemsnitlig pris på en hårtrimmer

Du vil hurtigt finde ud af, at priserne kan variere kraftigt alt efter hvilken maskine du er på jagt efter – og hvilke funktioner du ønsker.

Du kan selvfølgelig sagtens finde en professionel hårtrimmer der nemt kan koste flere tusinde kroner, men for langt de fleste danskere, er dette yderst unødvendigt medmindre at man altså har brug for en dedikeret frisør hårtrimmer. At vælge en anerkendt producent er som regel en god indikator for, at du får en hårtrimmer af god kvalitet.

Som hovedregel kan du derfor regne med at komme af med alt fra et par hundrede kroner for en billig model til lidt over tusinde kroner i gennemsnit. Meget afhænger også af dit hår i sig selv, og om du ønsker at bruge maskinen til at trimme dit skæg med. Hvis du for eksempel har tykkere hår, er det vigtigt at vælge en mere robust model og dette kan godt komme til at koste dig.

Gå glad i bad – med din hårtrimmer

Hårtrimmere er i dag trådløse, og det betyder at du kan tage dem med dig overalt – og hvis du vælger at investere i en vandfast model, kan du også tage den med dig i badet.

Det er sikkert kun de færreste af os der har brug for eller lyst til at style vores hår mens vi står i badet, men hvis du har planer om at anvende maskinen til at vedligeholde dit skæg, kan det være at du vil sætte pris på en trimmer som du kan tage med dig i badet om morgenen inden arbejde, hvor det gerne skal gå lidt stærkt.

Gå dog aldrig ud fra, at din hårtrimmer kan holde til at blive våd – og hvis det derfor er en funktion som du vægter højt, er det vigtigt at du gennemgår forskellige test af hårtrimmer som kan hjælpe dig med at sikre, at den hårtrimmer du vælger, kan tåle vand.

Sørg for at vedligeholde din hårtrimmer

Som du kan læse dig til, er hårtrimmere altså ikke nødvendigvis en særlig dyr investering, men du er sikkert alligevel interesseret i, at din trimmer holder så længe som muligt. Her nytter det ikke noget bare at vælge en maskine med et godt batteri – du skal også sørge for at vedligeholde din hårtrimmer på egen hånd for altid at opnå så godt et resultat som muligt.

Husk for det første at sikre dig, at din hårklipper altid er rengjort og fuldstændig tør inden brug – medmindre at du altså har investeret i en maskine der kan tåle vand. Hvis maskinen ikke er rengjort, bør du altid skylle bladene grundigt og du kan eventuelt bruge en mindre skurebørste til at fjerne eventuelle rester. Her er det – som vi også nævnte tidligere – igen en fordel at vælge en maskine med selvslibende blade, da du ellers kan forvente at måtte skulle oliere bladene fra tid til anden på egen hånd.

Hvis du oplever at bladene på din hårtrimmer begynder at blive halvsløve, betyder det dog ikke nødvendigvis at du behøver at gå ud at investere i en ny trimmer. Rigtig mange modeller i dag fra førende producenter, lader dig købe bladene separat. På denne måde skal du altså kun udskifte bladene og ikke hele maskinen – ved at vælge en maskine der giver dig mulighed for dette, kan der altså være gode penge at spare.

Find den bedste trimmer på nettet

Nu hvor vi har gennemgået de vigtigste punkter når det gælder hårtrimmere, er du måske blevet inspireret til selv at investere i en god maskine. Selvom at du uden tvivl kan finde trimmere i de fysiske butikker, er udvalget som regel noget begrænset – og priserne er oftest også en hel del højere.

Hvis du derfor har sammenlignet forskellige hårtrimmer test og fundet en model som du synes om, kan du med fordel vælge at købe den hjem fra nettet. Husk altid at sammenligne priserne på tværs af de forskellige forhandleres hjemmesider, da der tit og ofte kan være rigtig gode tilbud at hente.