Det kommer nok ikke som nogen særligt stor overraskelse, at markedet for hårfjerning er kæmpestort i Danmark. På trods af at kropsbehåring er en naturlig del af menneskekroppen, er der flere og flere der går til behandlinger og bliver vokset, trimmet eller plukket på alle steder af kroppen – og næsen og ørerne er ingen undtagelse. Det er faktisk ét af de steder som folk er mest opmærksomme på, når det kommer til kropsbehåring. Sandsynligvis fordi det er de dele af kroppen der altid er synlige, men også fordi at der er en bred enighed om, at lange krogede hår der stikker ud af næsen, sjældent er specielt charmerende.

Det betyder også at der er et væld af produkter, der gør det nemt, enkelt og sikkert at fjerne uønsket hårvækst. Og for mange er en næsehårstrimmer en helt almindelig del af toilettasken når de er på tur. Derfor har vi valgt at lave denne artikel, så du kan blive klogere på hvad du skal holde øje med, når du skal ud og investere i den næste trimmer. For med så mange forskellige produkter og muligheder, er det blevet muligt at finde én der passer til ethvert behov, men til gengæld kan det også være svært at beslutte sig for lige netop hvilken model der passer bedst til én. I sidste ende vil det altid være en personlig holdning, og en personlig mening om hvilken type trimmer der er bedst, men i denne artikel vil vi prøve at belyse nogle af de mere generelle ting du skal være opmærksom på, når du leder efter en ny næsetrimmer.

Hvad er en øre næse trimmer?

bedste næsetrimmerEn øre næse trimmer er en lille maskine, der er lavet til at fjerne hår i næsten og i ørerne. Alle mennesker har hår i næsen, og de har faktisk et meget vigtigt formål, idet de forhindrer partikler og snavs i at komme ind i næsehulen og opsamle fugt. Undersøgelser har faktisk vist, at folk med mere næsehår har sværere ved at få astma, hvilket sandsynligvis er fordi kroppen er bedre til at filtrere pollen og andre allergener fra.

Hårene i øret samme funktion, og sikrer at der ikke kommer snavs og fremmedlegemer ind i øregangene. Derfor skal man passe på at man ikke trimmer alt for meget væk. Når det så er sagt, så tjener de synlige hår intet formål, og derfor vælger mange at få fjernet dem. Der er flere forskellige måder at fjerne disse hår på, hvor mange både bruger pincetter og voks. Voks og pincetter kan dog i nogle tilfælde resultere i at man trækker hårsækkene med ud, og det kan give infektioner. Derudover er det ikke nogen videre behagelig oplevelse, og det er nok derfor de fleste vælger at få fjernet hårene med en trimmer i stedet.

Trimmeren bruges til at fjerne eller klippe grimme og uønskede hår fra næsen og øret. Trimmeren er formet således at skærehovedet kommer i kontakt med hårene inde i næsen, og klipper dem ligesom en hårtrimmer klipper dit hår på hovedet.

Når alt kommer til alt, så er en næsetrimmer ligesom alt andet værktøj – du skal bruge den korrekt, for ellers bliver selv den bedste næsehårstrimmer ubrugelig. Det er vigtigt at understrege, at du ikke skal gå helt amok med trimmeren, og fjerne alt hvad der så meget som ligner et hårstrå. Det er vigtigt at du bibeholder nogle af hårene i næsen, fordi du ellers mister et af de vigtigste ”filtre” din krop har. Og der er ingen der har lyst til at få støv, bakterier, pollen og andre allergener ind i kroppen. Når du bruger din trimmer kan du eksempelvis klemme med to fingre på hver side af næsen, og trække den op og til siden. Herefter bruger du din trimmer og trimmer de synlige hår, og gentager naturligvis blot på den anden side. Det er vigtigt at du finder en næsetrimmer der passer til dit behov. Og ofte kan en billig næsehårstrimmer være lige så god som en af de dyrere modeller, hvis blot du formår at bruge den korrekt.

De findes helt grundlæggende i to forskellige former; elektriske og manuelle. De elektriske er typisk lettere at bruge, da de kun kræver én hånd at bruge. Det er også muligt at finde en næsehårstrimmer til kvinder, der typisk er lidt smallere i designet.

Når du skal trimme dine næsehår, er det vigtigt at du har masser af lys i det rum du er i. Typisk på badeværelset. Det er også meget nyttigt at stå foran spejlet, enten på badeværelset, eller med et makeup spejl med forstørrelse. Herefter vasker du næsen og tørrer den grundigt af indvendigt. Det gør det lettere for trimmeren at udføre dens arbejde, og det gør det også til en mere fornøjelig oplevelse at skulle rense trimmeren efter brug. Hvis næsen er fyldt med snavs og andre lækre sager, kan det i nogle tilfælde ødelægge trimmeren. Læn hovedet tilbage så du kan se hvad du laver, og så er det ellers bare at gå i gang. Her er det en god idé at starte yderst, så du først trimmer de synlige hår.

Hvis du skal trimme dine øre hår bruger du mange af de samme teknikker. Brug lidt tid på forsigtigt at rense dine ører, og så er det ellers bare at komme i sving. Sørg for at du ikke presser trimmeren for langt ind i øret

Sådan finder du den bedste næsehårstrimmer test

I princippet er der ikke noget rigtigt og forkert, når det kommer til denne type af maskiner. Men før du begynder at læse en masse forskellige næsetrimmer test, er det altid en god idé at tænke over hvad du skal bruge den til. Der er mange forskellige udformninger af denne type maskiner, og de fås i stort set alle forskellige prisklasser. De billigste modeller kan sagtens klare jobbet uden problemer, men mange i de lidt dyrere klasser tilbyder ekstra fordele, som eksempelvis lade stationer, metalkrop der er mere holdbar, vandtæthed så du kan bruge den i badet og skylle den under vandhanen, og meget andet. Men du behøver som udgangspunkt ikke være nervøs for hvad en næsehårstrimmer koster. Det er muligt at få en billig næsetrimmer med masser af funktioner, som du bliver rigtig glad for.

Det er også ofte muligt at få et næsehårstrimmer tilbud hvor den er samlet med andre ting – eksempelvis en hårtrimmer eller barbermaskine. Her har du mulighed for at slå to fluer med ét smæk.

Du kan købe flere forskellige typer af trimmere. Typisk er de delt i to forskellige: en med et roterende skærehoved, og en type med en decideret trimmer. Forskellen ligger i skærehovedet, hvor det roterende skærehoved fungerer ligesom en barbermaskine til ansigtet. Fordelen her er at den kan trimme hårene meget tæt ind til huden, og derved kommer der til at gå længere tid imellem ”klipningerne”. Ulempen er at den kan være svær at bruge hvis man har meget hår, da man skal angribe alle hårstrående lige på. Den anden type fungerer ligesom en hårtrimmer, der har et skæreblad der går fra side til side. Denne er god til at få styr på de lidt mere ”buskede” hår, og er også lettere at bruge på øret, og til at trimme skægget hvis nødvendigt. Ulempen ved den er, at den kræver lidt mere tilvænning, og at du kan opleve at du af og til kommer til at klippe for meget af.

Typisk vil en næsehårstrimmer test fortælle hvilken type skærehoved der bliver brugt, og om der eventuelt er medfølgende ”kamme” hvis der er tale om den model med trimmeren.

Herefter er det blot at beslutte dig for hvilket prisleje du ønsker at gå op i, og hvilke funktionaliteter du efterspørger. En ting der er værd at holde øje med, er hvilket materiale maskinen er lavet af. De fleste maskiner er lavet af plastik, og de er ofte til at få fat i for ganske få penge. Det kan dog være en god idé at gå efter en i metal, da disse typisk er mere holdbare, og har lettere ved at overleve en tur i kufferten. Derudover føles de også tungere, og af bedre kvalitet. Men i sidste ende handler det naturligvis om at finde et materiale og et look som passer bedst til dig.

Én ting du dog bør overveje, er hvordan du kan rense maskinen når du er færdig med at bruge den. Her er det helt klart en fordel hvis du vælger en af de typer der kan bruges under vand, da det letter rengøringen betragteligt. Andre modeller kræver at du rengør den ved brug af en medfølgende børste – hvilket også kan være ganske fint, men aldrig lige så hurtigt som at skylle den under hanen.

Hvis du ikke gider døje med at udskifte batterierne i maskinen, er det også muligt at finde en der har en medfølgende lade station eller et ladekabel, så du på denne måde slipper for at skifte batterier i tide og utide. Disse er dog ofte dyrere end dem med udskifteligt batteri.

Næsetrimmer bedst i test – sådan finder du den

Når du har besluttet digfor hvad dit behov er, og hvilket prisleje du gerne vil være i, så kan du med fordel holde øje med diverse produkttests på nettet. Der er også mange forhandlere der tillader at kunderne kan skrive en anmeldelse af produktet efter køb, og her kan du med fordel bruge lidt tid på at læse tidligere køberes anmeldelser, og hvordan de opfatter produktet efter et par dages brug.

Du kan også ofte få lov at se maskinerne ude af kassen i den lokale isenkræmmer, så du på denne måde lettere kan vurdere kvaliteten og looket af maskinen, før du beslutter dig for hvilken model det skal være. Uanset hvad, så er det altid en god ide at vælge en maskine fra et kendt mærke, da du på denne måde ved at kvaliteten er i orden. Køber du maskinen for billigt, kan du risikere at den går i stykker kort tid efter du har købt den, og så kan det hurtigt være en dyr fornøjelse at have købt for billigt. Typisk vil de fleste næsetrimmer bedst i test artikler også nævne omdet er muligt at få reservedele til den enkelte maskine, så du eventuelt kan nøjes med at udskifte skærehovedet (hvis det er det der er gået i stykker), i stedet for at købe en helt ny maskine.

Vedligeholdelse af din næse og øretrimmer

Når du har fundet din næsehårstrimmer bedst i test artikel, er det en god idé at læse om hvordan du vedligeholder den enkelte maskine. Den er typisk ganske nem at bruge, og dermed også nem at vedligeholde. En hel del trimmere kan vaskes under rindende vand, men det er vigtigt at du tjekker op på dette, inden du smider den under bruseren. Du skal også her være opmærksom på, at nogle skærehoveder kan vaskes under rindende vand, hvor selve trimmeren ikke kan. Det at du kan vaske den under rindende vand er helt klart at foretrække, da det giver en mere grundig rengøring, og sørger for at holde maskinen mere hygiejnisk i længere tid.

Hvis maskinen er med udskiftelige batterier, er det vigtigt at du regelmæssigt kontrollerer batterierne for ir, og hvis maskinen kommer med en ladestation eller et ladekabel, er det vigtigt at du altid følger producentens anvisninger om hvordan du lader den op, så batteriet holder bedst muligt. Det kan også være en god idé at smøre skærehovedet i ny og næ, ligesom med en hårtrimmer eller en barbermaskine. Dette er både for at forebygge rust, men også for at sørge for at maskinen holder sig skarp i længere tid.

Den bedste næsetrimmer findes i mange varianter

Som nævnt er der mange forskellige typer af næsetrimmere. Det vil være ret optimistisk at tro, at vi sidder med alle svarene. Så når du læser din næste næsehårstrimmer bedst i test artikel, så er det vigtigt at du husker på dine egne behov, og sørger for at finde en i den rigtige prisklasse der passer bedst til dig. Det vigtigste er at du finder en som DU bliver gald for, og hvis det betyder at du gerne betaler ekstra for at få en i et flot design, så betyder det bare at du har gjort et godt køb. Det eneste vi dog vil anbefale er, at du grundigt overvejer hvilken type skærehoved der skal være på trimmeren. Her er der som førnævnt to forskellige typer, med hver deres fordele og ulemper. Hvis du ikke er så ferm til at håndtere en trimmer, vil det typisk være bedre at vælge en model med et roterende skærehoved – simpelthen fordi den er mere ”børnesikker”, og fordi du her ikke risikerer at du kommer til at trimme for meget. Den er dog sværere at bruge omkring ørerne, men dog ikke umulig.

Det skal du holde øje med, når du skal købe næsetrimmer

næsetrimmer testNår du sidder og sammenligner næsetrimmer tilbud, er det vigtigt at du finder en der passer til dit behov. Man kan få mange forskellige trimmere, hvor nogle udelukkende kan bruges til næsen, hvor andre har mere universelle formål. Nogle af dem kan endda bruges til at finpudse skægget, bruges til ørerne, nogle kan bruges under vand, hvilket betyder at du kan bruge den i badet -og nemt og hurtigt kan rengøre den.

Når du har besluttet dig for hvilken trimmer du gerne vil have, så er det tid til at du kan begynde at tjekke priser. Her er der ofte mange forskellige priser at se på, og du vil ofte kunne se at de varierer fra alt fra under halvtreds kroner, til langt over 1000 kroner for de dyreste modeller. Hvor meget du vil betale, er naturligvis op til dig. Dog er det ofte en god ide at du tjekker priserne på nettet inden du køber, da du her kan spare mange penge fra sted til sted. Det er også ofte en mulighed at få nogle rabatkoder til diverse online forhandlere, der kan gøre købet endnu billigere.

Næsetrimmere er også en populær vare til black Friday og til fars dag, så her kan du ofte også gøre et godt køb, hvis du er heldig og finder det rette tilbud. Af og til kan der være rigtig store forskelle på prisen – både fra sted til sted, men også fra dag til dag. Så sørg for at du ikke blot går efter det første og det bedste, men at du i stedet lige bruger et par minutter på at sammenligne de forskellige tilbud.

Ofte er der også forskellige gavesæt, hvor du kan få andre ting, som eksempelvis lækre dufte, hårtrimmere eller andet udstyr, som kan give god mening at benytte sig af, hvis du nu alligevel lige står og mangler.

Vi håber at denne artikel har været med til at gøre det lidt lettere for dig, at købe din næste trimmer. Husk at det altid er op til dig at vurdere hvad der passer bedst, både i forhold til hvad du skal bruge den til, men også i forhold til hvilket budget du ønsker at sætte af til trimmeren. Helt grundlæggende er der nogle funktioner der kan være værd at betale lidt ekstra penge for, ligesom det også ofte kan være en god idé at bruge lidt ekstra penge på at få et produkt fra en god producent, så du ved at kvaliteten er i orden, og at maskinen vil holde i mange år.